No když se to jmenuje Jiu Jitsu??? To je podle mě tradiční japonské umění, jestli se nepletuNAIA píše:pavela píše: No, teda to jsi mě dostal, řekni mi které BU řeší namířenou pistoli s nataženym kohoutkem? ®ÁDNÉ, na to ti žádný moderní přístup nebo inovace BU nepomůže!!! atd atd...
No tak třeba Krav Maga, Kappap, již zmiňovaný Jim Wagner, Ben Cooley, Omar Martinez... chces dalsi? Mimochodem to jsou ty moderní styly (aspon podle mě, ale jde jen o název, tak tomu říkám já tak se do mě hned neobouvej).
Jinak jestli myslíš že je to samé co s nožem tak ani moc ne:)
No a jinka nejmenuji je Garciovi a Gracie:) A Proč tvrdíš že je to tradiční když jsi to nikdy neviděl?
Čoveče, já nevim, jak to probíhalo, jsem tady hrozně daleko od Evropy, akorát jsem zaregistroval, že se něco takovýho stalo, do toho parchanta to měl někdo nasypat jakmile tu bouchačku vytáh, kdybych tam byl udělal bych to, na BU vysrat. Obecně jsem chtěl říct polopaticky, pokud je pistol na těle, je určitá šance a dá se samozřejmě použít tradiční umění-to znamená odklonit úhel výstřelu než to zmáčkne,( to je hlavní point) a pak už se dá udělat cokoliv, i ty aikidistický tanečky samozřejmě. Pokud stojí pistolník v odstupu, je šance tak akorát vyjednávat, a na to žádné moderní BU nepotřebuju, stačí psycho příprava.(a zkoušeli jsme to s klukama,dobrejma pistolníkama od PČR, když je pistole na těle, nebo v zóně kam dosáhnu, povedlo se mi vybrat 7 výstřelů(slepejmaNAIA píše:Jo a ještě jsem si vzpomněl...
S tim Boxerskym povstani to byl špatnej příklad, využití BU proti střelné zbrani. To je chyba těch boxeru ze to podcenili. Ale teď na tebe muže vytahnout krochnu každej drban a je lepší to trocha pocvičit. A že ti jinedá na tělo? Jak asi mířil Lubina na to ženskou v parku než vystřelil na chudáka Velíška???????
Jendis píše:.......Ten pán má výsledky,lidi,kteří u něj prošli kurzama taky.....má hodně praxe,umí naučit a ví,o čem mluví......a co učí.Pokud bych měl tu možnost jít k němu,neváhal bych......!!!!!!
No vidíš, tak co tomu řikaji Jiu Jitsu, to je japonsky??? To je jasný s pistolí, už jsem na to odpověděl. Tady všichni řeší až druhou fázi obrany, ta ale nastává až po fázi první, a to je to,jak zařídit aby se ta kulka nezavrtala do těla žejo.NAIA píše:Prave ze se pletes, je to "tradicni Brazilske" Jiu Jitsu:)
No ja jsem neřekl že ta pistole je uplně jina než nůž, ale třeba to že můžeš zlomit ukazováček na spoušti, chování závěru při výstřelu atp... to je jiné.
Jinak s tim Omarem.... mě taky bůhví jak neoslnil, ale z toho včeho by se daly vybrat cca 4 dobré techniky
NAIA píše: je to "tradicni Brazilske" Jiu Jitsu
Toman píše:NAIA píše: je to "tradicni Brazilske" Jiu Jitsu
To víš, že není.
Do Brazílie to přitáhl Konte Koma (Count Koma) vlastním jménem Maeda, který tam začal vyučovat Carlose Gracie (jehož dědeček byl byl Skotský emigrant:-)
japonský jiu jitsu jako revanč za nějaké laskavosti, kterých se mu dostalo od Gastao (Carlosův otec) Gracieho, jenž měl politický vliv a pomáhal japonským emigrantům. Následně se začal od svého bratra Carlose učil mimo jiné i Helio a právě ten to pojal trošku jinak.
Čili je to modifikovaný japonský jj, ale rozhodně ne tradiční Brazilský.
yin píše:Protože by mě mohli zastřelit.
Targa píše:Mel jsem ted hodne prace a v podstate uz nemam moc dotazu. No, neco by se naslo. V ukazkach obcas pouzivate dva utocniky za sebou, neberou to vase ucastnice jako nacvik obrany proti vice lidem ? Pouzivate behem kurzu povzbuzovani, "hecovani" publikem ? Napriklad k vybuzeni vetsi agresivity ? V zaveru kurzu a v zaverecnem testu je to samozrejme kontraproduktivni. Pri spravne provedenem "dokopani" se balite do polohy nenarozeneho ditete, pricemz ruce davate pred oblicej bez ohledu na to, zdali byla hlava zasazena nebo ne. Netrenovany respektive "nikdy predtim nezmlaceny" utocnik takhle zpravidla nereaguje. Pasivne si kreje hlavne ta mista, kam dostal. Vsiml jsem si toho take u jednoho kurzu made in USA, kdy byl v ucastnicich vyslovene trenovan nebezpecny reflex. Chlap lezici na zemi a zakryvajici si oci je automaticky vyhodnocen jakozto vyrizeny, adeptka ho ignoruje, dost casto se k nemu toci zady, apod.
Jinak zenske v "americky" vedenych kurzech muzou vasim ceskym holkam docela zavidet. Dost casto se tam mlati do chlapa, ktery je natolik obalen, ze na nem je videt jenom pusobeni kineticke energie na nezive teleso, nikoliv ucinky uderu a kopu na lidsky organismus.
patrik píše:Jen poznámka. Nechci Tě nijak podceňovat, ale "tradiční džúdžucu" v Čechách taky moc neuvidíš. Ono totiž něco jako tradiční džúdžucu moc není...Je to of topic, ale jen jako reakce a pro představu. Vždycky jde o konkrétní rjú, podobně jako u kendžucu. Takže Takenouči rjú džúdžucu (15. století) je něco jiného než Sosuišicu rjú džúdžucu (19. století)... Ani jedno ale neuvidíš u nás. Snad někdy v budoucnu...
U nás je téměř výhradně k vidění moderní džúdžucu, které podobně jako to brazilské vychází především z džúdó...
andromeda píše:Jen přidám názor - Nejde o to, abu byly vymyšleny nové pohyby - vše už tu je. Jsou ale nové situace a současná přemodernizovaná společnost na přeplněné planetě - to tu ještě nebylo. Proto nové systémy - nové přístupy.
player píše:Zdar ve spolek.Take jsem shledl videa od Makoty.Take mam k tomu jiste vyhrady,ale uz to tu bylo vice ci mene zmineno...napriklad mi prislo legracni,jak po takovejch lajdackejch podrazech(dali se to tak vubec nazvat) se ty borci zritej na zem apod.
Ale vzal bych to z jine stranky a sice by me zajimalo,jak tedy jinak,ci lepe zenu naucit se branit?
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků