sebeobrana pro ženy

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod koblih » pát 20. led, 2006 10:44

Makoto píše:A je to tu zase...pouze kritika a urazky. Co zkusit napsat, jak by to MELO fungovat? V opacnem pripade tohle forum postrada smysl....tedy pokud nekoho nebavi cist stale ty same kecy jak je vsechno spatne....Jestli to bude takhle pokracovat, jdu odsud, tohle neni diskuse, ale tupe lyncovani...zadna pridana hodnota :cry:
Napiste, jak byste na dane utoky reagovali vy! :evil:
®e by jsme Andromedě pomohli doladit jeho "styl" jo? :-)

Tak jo, co si myslím o části jedna, část bloky, bloky proti noži. Myslím, že s gumovou kudličkou to funguje perfektně, ale zkusil si Andromeda jen ten pocit, když útočník má skutečný ostrý nůž? Protože nevěřím tomu, že např. při bodu zespodu by se odvážil skutečnou kudlu takhle chytat ... a když jsem viděl tu ručičku jak drát do betonu jak blokuje to obloukové bodnutí, přitom tělo zůstává v dráze bodnutí, chodil mi mráz po zádech ... tedy já si myslím, že pokud už je útok nožem tak okatý, že je jasný směr a cíl, nestačí přece vše postavit na jednom bloku, musím se především dostat z dráhy útoku. Ale asi tohle nemá moc cenu řešit, bo neznám přesně policejní statistiky, ale moc takových útočníků co rovnou chcou ženu bodnout nebude. Makoto a spol. jde na to myslím chytře, zjistili si jaké jsou nejčastější typy útoku a útočníků a především na ty se snaží ženy připravit. Protože vždy je to o pravděpodobnosti. Na co je ženě sebeobrana proti kopu, když asi jen magor k ní přijde a kopne ji do břicha, neříkám, že se to nemůže stát, ale je to málo pravděpodobné a u těhle rychlokurzů, je třeba se zaměřit na to co může potkat každou ženu.
koblih
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod koblih » pát 20. led, 2006 10:47

Makoto: Chtěl bych se zeptat, jak byly spokojeny ženy s kurzem a jak to hodnotily, jestli by chtěly pokračovat v kurzu nebo byly rády, že to měly za sebou? :-)
Zkoušely si to ženy i v normálním oblečení a hlavně obutí? Např. takový podpatek může dost výrazně ovlivnit provedení.
koblih
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Picard » pát 20. led, 2006 10:50

®e by jsme Andromedě pomohli doladit jeho "styl" jo?

Aniz bych se chtel nekoho dotknout, tak to je mozna prave ten duvod, proc zde Andromeda dava svoje ukazky, aby si to tady nechal trochu "poladit" a na zaklade poznatku zde ziskanych si vylepsil webove stranky :-)

Jsem zvedavy jestli nam rekne neco k tomu meci, jak k tem pohybum prisel, jaky maji smysl, jakych principu se drzi, kdyz je vytvarel.
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pát 20. led, 2006 10:57

Ono jde taky spíš o princip, některí z těch věcí by třeba i fungovaly ale to by fungovalo leccos, kdyby dotyčný měl kungfu (makoto, :lol: :lol: :lol:) ©patný je že ty děvčata instruktorky od Andromedy jak píše na stránkách, jsou spíše laici(lajky nebo jak se to česky kurva řekne) s cca roční zkušeností nepravidelného cvičení. A těm, jako takovým by to asi fungovalo sotva . Je to celkové pojetí této sebeobrany o jehož ´činnosti se dá s úspěchem pochybovat. Chtělo by to skutečně doladit :lol:(kdyby nám andromeda půjšil ty svoje kočičky, myslím že by každý z nás ochotně ladil, i konzervativní Makoto :lol: :lol: :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod koblih » pát 20. led, 2006 11:02

Picard píše:Jsem zvedavy jestli nam rekne neco k tomu meci, jak k tem pohybum prisel, jaky maji smysl, jakych principu se drzi, kdyz je vytvarel.
No já nevím bavíme se tady o reálné sebeobraně pro ženy. Do tohoto slovního spojení meč nějak nepasuje. Já bych řekl, že totam je jen marketingových důvodů, prostě to lajka zaujme.
koblih
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Fireball » pát 20. led, 2006 11:11

http://www.nagual.info/index.php?webID= ... _11&lng=cz[/quote]

Zdar.

Tak toto ja viem presne čo je. ®iadne sci fi ala Star Wars, ale úplmne reálne použitie meča podľa Tarantina s filmu Kill Bill.

Čo viac dodať??? Slušne povedané - Keď dvaja robia to isté, nemusí to byť to isté.

Pat
Fireball
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » pát 20. led, 2006 11:26

koblih píše:No já nevím bavíme se tady o reálné sebeobraně pro ženy. Do tohoto slovního spojení meč nějak nepasuje. Já bych řekl, že totam je jen marketingových důvodů, prostě to lajka zaujme.

Pokud je to tak, tak u toho bylo na miste nejake varovani - Pozor, tato ukazka je tu jen z marketingovych dovodu, aby vas to zaujalo, s bojem s mecem ani sebeobranou to nema nic spolecneho :-) Pak bych to celkem bral...
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kurt78 » pát 20. led, 2006 12:58

ukropcany píše::twisted:

Ale cicušky má fakt pekné... som skoro padol zo stoličky, jak si tam jedna škrabala v zadku a v zápätí na to v... :oops: :twisted: :twisted: :twisted:

1, :D :wink:
2, :D :D
3. Obrázek
4, :wink: :wink:
kurt78
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pát 20. led, 2006 13:58

pavela píše:Ono jde taky spíš o princip, některí z těch věcí by třeba i fungovaly ale to by fungovalo leccos, kdyby dotyčný měl kungfu (makoto, :lol: :lol: :lol:) ©patný je že ty děvčata instruktorky od Andromedy jak píše na stránkách, jsou spíše laici(lajky nebo jak se to česky kurva řekne) s cca roční zkušeností nepravidelného cvičení. A těm, jako takovým by to asi fungovalo sotva . Je to celkové pojetí této sebeobrany o jehož ´činnosti se dá s úspěchem pochybovat. Chtělo by to skutečně doladit :lol:(kdyby nám andromeda půjšil ty svoje kočičky, myslím že by každý z nás ochotně ladil, i konzervativní Makoto :lol: :lol: :lol:
Pavelo, tu jsi lajka :wink:
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Peta » pát 20. led, 2006 14:06

Obrázek
Peta
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Makoto » pát 20. led, 2006 14:15

koblih píše:Makoto: Chtěl bych se zeptat, jak byly spokojeny ženy s kurzem a jak to hodnotily, jestli by chtěly pokračovat v kurzu nebo byly rády, že to měly za sebou? :-)
Zkoušely si to ženy i v normálním oblečení a hlavně obutí? Např. takový podpatek může dost výrazně ovlivnit provedení.

Co rekli o nasem kurzu se doctes na nasich strankach. Veskrze kladne ohlasy o divek, ktere to vydrzely do konce. Vetsina z nich chtela pokracovat v dalsim nadstavbovem kurzu, ale to uz byla otazka bud pouze drilovat jiz naucene nebo ucit obranu proti drsnejsim utokum, coz neni mozne udelat v dalsim nadstavbovem kurzu. Na to je potreba komplexnejsi priprava a pak take v tom byl fakt, ze na dalsi kurz uz zkratka nezbylo mista, casu a priznam se ani chuti, protoze po ukonceni zakladniho jsem se pak mesic kuryroval ze vsech modrin a narazenin. A jak jsem psal na zacatku, jelikoz jsme omezeni mistem a casem, chteli jsme usetreny cas venovat i rozvoji metodiky a instruktoru obecne...a to nemluvim o nasich drahych polovickach, ktere reptaly, ze jsme vice na trenincich nez doma...
Co se tyka obuti, cvici v teniskach a samozrejme jim popiseme vyhody pouziti podpatku, ale nejsem zase az takovi magori, abychom si nechavali rozdrtit nart pri nacviku :) A jak jsi videl, necvicili v kimonech, ale v normalnim obleceni.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pát 20. led, 2006 14:18

pavela píše:
Makoto píše:
pavela píše:makoto: to je jiná... PS, čoveče, Karel Zrůbek byl na jiu jitsu docela machr, pokud teda poznám co to je jiu jitsu(rou shu 柔术) teda umění založený hodně na pákách

to je nejcastejsi chyba, vnimat JJ jako BU zalozene na pakach. to je jako bych rekl ze wushu je jen s kopim. Je to jeho soucast, ale JJ je komplexnejsi..diky bohu :)
šak vim, nejsu blbý :lol: . Mimochodem, ještě k vám no olomouce jezdí Dufukun?
Ja nejsu z Olomoca. Ja su z Praglu :wink:
A Dufukuna znam pouze z doslechu...vlastne jednou jsme ho nekde videl, ale jinak s nim v kontaktu nejsem. Ja mam rad spise Japonsko BU nez Cinu BU :)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pát 20. led, 2006 15:01

Makoto píše:
pavela píše:
Makoto píše:
pavela píše:makoto: to je jiná... PS, čoveče, Karel Zrůbek byl na jiu jitsu docela machr, pokud teda poznám co to je jiu jitsu(rou shu 柔术) teda umění založený hodně na pákách

to je nejcastejsi chyba, vnimat JJ jako BU zalozene na pakach. to je jako bych rekl ze wushu je jen s kopim. Je to jeho soucast, ale JJ je komplexnejsi..diky bohu :)
šak vim, nejsu blbý :lol: . Mimochodem, ještě k vám no olomouce jezdí Dufukun?
Ja nejsu z Olomoca. Ja su z Praglu :wink:
A Dufukuna znam pouze z doslechu...vlastne jednou jsme ho nekde videl, ale jinak s nim v kontaktu nejsem. Ja mam rad spise Japonsko BU nez Cinu BU :)
Dyť na tý stránce jujutsu je napsáno, že je to olomouckej oddíl??? tak sorry, já jsem taky pražák...
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod koblih » pát 20. led, 2006 15:20

Makoto píše:Co rekli o nasem kurzu se doctes na nasich strankach. Veskrze kladne ohlasy o divek, ktere to vydrzely do konce. Vetsina z nich chtela pokracovat v dalsim nadstavbovem kurzu, ale to uz byla otazka bud pouze drilovat jiz naucene nebo ucit obranu proti drsnejsim utokum, coz neni mozne udelat v dalsim nadstavbovem kurzu. Na to je potreba komplexnejsi priprava a pak take v tom byl fakt, ze na dalsi kurz uz zkratka nezbylo mista, casu a priznam se ani chuti, protoze po ukonceni zakladniho jsem se pak mesic kuryroval ze vsech modrin a narazenin. A jak jsem psal na zacatku, jelikoz jsme omezeni mistem a casem, chteli jsme usetreny cas venovat i rozvoji metodiky a instruktoru obecne...a to nemluvim o nasich drahych polovickach, ktere reptaly, ze jsme vice na trenincich nez doma...
Co se tyka obuti, cvici v teniskach a samozrejme jim popiseme vyhody pouziti podpatku, ale nejsem zase az takovi magori, abychom si nechavali rozdrtit nart pri nacviku :) A jak jsi videl, necvicili v kimonech, ale v normalnim obleceni.
Aha to mi uniklo, díky, mrknul jsem, zajímavé ty ohlasy. S těmi podpatky jsem to nemyslel tak že by jste se měli nechat okopávat, žíněnce by to asi taky nesvědčilo, ale spíš jestli si to zkusili "na sucho", já podpatky nenosím :-), ale myslím, že to může mít dost vliv na stabilitu, provedení, polohu těžiště atd. Každopádně díky za odovědi, držím palce.
BTW: Lajka jako živá ... :-)
koblih
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Snoopy » pát 20. led, 2006 15:38

Fireball píše:http://www.nagual.info/index.php?webID=ntd&pid=1_1_11&lng=cz

Zdar.

Tak toto ja viem presne čo je. ®iadne sci fi ala Star Wars, ale úplmne reálne použitie meča podľa Tarantina s filmu Kill Bill.

Čo viac dodať??? Slušne povedané - Keď dvaja robia to isté, nemusí to byť to isté.

Pat[/quote]

:lol: Koukám na tu první ukázku... jak tam kočička vykrejvá úder... no.. krásně do strany... no.. být proti ní někdo kdo má alespon malé povědomí o WT, bylo by to to poslední... už by měla loket o obličeji...
A to krytí nože oběma rukama.. no smích :lol: kdo neviděl a chce se pobavit, neváhejte
Snoopy
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod player » sob 21. led, 2006 14:19

Andromeda :

Myslite si,ze je volba postoje pro divky spravna?Vzhledem k tomu,ze se jedna o "rychlokurs",kde se ztezi nauci stabilitu,mi prijde volba postoje,kde je vaha na zadni noze byti ponekud nestastna.Tim spis,ze se jedna o sebeobranu pro "vychrtle 15tky".Nemuzu si pomoct,ale takhle mi to prijde,co sem z tech videi postrehnul,ze by je zkolil i silnejsi vetricek.
Dalsi vec je ta,ze je to postoj "neprirozeny",nebot je zadni noha vytocena do strany.Dovolil bych si tvrdit,ze jen zkusenejsi "bojovnik" dokaze takovyto postoj vyuzivat,ale pro tyto slecny je dle meho skromneho pohledu nevhodny.Uz treba jen proto,ze pri kazdem kopu musi nejdrive srovnat boky...jeden priklad za vsechny.
Muze te se mi k tomu prosim vyjadrit?Diky.
PS:co je to za "vec",kterou pouzivate na nacvik kopu,myslim takove ty velke kulate "zinenky",to vypada moc fajnove,jeste nikde sem to nevidel?
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » sob 21. led, 2006 16:26

player píše:Andromeda :

Myslite si,ze je volba postoje pro divky spravna?Vzhledem k tomu,ze se jedna o "rychlokurs",kde se ztezi nauci stabilitu,mi prijde volba postoje,kde je vaha na zadni noze byti ponekud nestastna.Tim spis,ze se jedna o sebeobranu pro "vychrtle 15tky".Nemuzu si pomoct,ale takhle mi to prijde,co sem z tech videi postrehnul,ze by je zkolil i silnejsi vetricek.
Dalsi vec je ta,ze je to postoj "neprirozeny",nebot je zadni noha vytocena do strany.Dovolil bych si tvrdit,ze jen zkusenejsi "bojovnik" dokaze takovyto postoj vyuzivat,ale pro tyto slecny je dle meho skromneho pohledu nevhodny.Uz treba jen proto,ze pri kazdem kopu musi nejdrive srovnat boky...jeden priklad za vsechny.
Muze te se mi k tomu prosim vyjadrit?Diky.
PS:co je to za "vec",kterou pouzivate na nacvik kopu,myslim takove ty velke kulate "zinenky",to vypada moc fajnove,jeste nikde sem to nevidel?

Ano, myslím si to a jsem přesvědčen o správnosti toho, co dělám, všetně postojů. Kdokoli jiný může učit cokoli jiného a nemusí to být automaticky špatné. Znovu opakuji, že momentálně točím a fotím učebnice pro laiky, ne dokumenty z reálného střetu. V učebnicích je dobré "učebnicově" znázorňovat. Přijďte na náš trénink a uvidíte rozdíl mezi učebnicí a tréninkem.

Dále si myslím, že se v každé dívce, stejně jako v každém muži vyvine patřičná agresivita ve vážné situaci, ve které jí půjde o život. Zkusit si to na muže v chráničích je hezké a dobré, ale copak to jde dělat každý trénink? Znáte dívku, která by to chtěla dělat dvakrát týdně několik měsíců? Ke mně se normální lidé chodí v klidu učit techniku. Realita surového napadení je jiná věc, já je na to připravuji svým způsobem, někdo jiný zase svým.

Dále - ve videu a ve filmu se dá vše "nahrát" a až to budu chtít udělat v hraných scénách, budu se o to snažit. V učebnicích se snažím o něco jiného. To že se někteří infantilní a zakomplexovaní jedinci vidí jen v záběrech, ve kterých teče krev a kope se pětkrát za sebou ve výskoku, je jejich problém.

Co se týče sestavičky s mečem - je daná jen na ukázku, pro zpestření. A že neodpovídá pravidlům jakési tradiční školy? A to mne snad má trápit?

Ke sloupům v naší tělocvičně - jsou součástí telocvičny a jsou super, protože se na nich dají trénovat veškeré údery i kopy. Doporučuji.

Rozesmává mne, jak si tu někteří "odborníci" vyměňují pohrdavé kritiky na zkušené lidi, kteří se dokázali ve světě bojových umění celosvětově prosadit a mají svůj kredit. Česká závist velí cokoli, co nedokážu, alespoň poplivat. A nejvíc křičí právě ti, kteří se bojí cokoli udělat sami za sebe a jít s "vlastní kůží" na trh.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » sob 21. led, 2006 16:43

andromeda píše: Co se týče sestavičky s mečem - je daná jen na ukázku, pro zpestření. A že neodpovídá pravidlům jakési tradiční školy? A to mne snad má trápit?

Milý celosvětový odborníku... Nejde o žádná "pravidla jakési staré školy" jde o fyziku, mechaniku a všechny pitomosti, které jakýkoliv funkční styl boje mečem respektuje. Kdybys nebyl tak dokonalý a zahleděný do svých schopností, udělal bys něco pro své vzdělání v oboru "japonský šerm", dozvěděl by ses cosi o tom, jak se ta věc drží (bez ohledu na tradici), jak se s ní manipuluje a k čemu slouží. Souvisí to s tvarem tohoto nástroje a dalšími jeho vlatnostmi.

Jenže to by znamenalo, že bys musel přestat omýlat krávoviny o tom, jak to staří mistři dělaj blbě a jak Tys to rozštíp. Protože v těch Tebou vysmívaných školách, kde se učí "bojovat proti samurajům" se neučí nic jiného, než funkční použití historických zbraní tak, jak fungovaly v historii. Oni totiž ani jinak fungovat neumí, takže něco takového bude podobné. Je geniální, že přesně to, čemu se vysmíváš a co kritizuješ (nefunkční teatrální pohyby) vlastně děláš Ty, s bohorovným vysvětlením, že to umíš líp, protože se nenecháváš spoutat pravidly.

Mimoto, pohyby, které slečna na zmiňovaném klipu provádí jsou zcela jistě nezdravé a při soustavném opakování povedou k poškození jejího těla, především kloubů zápěstí a ramen. Nicméně slečně to jistě nevadí, protože při provádění podobných nesmyslů jí zabírá kamera... a o to, přeci jde.

Je dost zvrhlé povídat o ochraně zdraví a bezpečnosti při pouličním střetu a přitom učit něco, co zdraví poškozuje už při nácviku v tělocvičně.

Píšu tady o něčem, k čemu si Andromedo ani nečuchl, takže neočekávám, že by Ti to nějak pomohlo. Vymýšlej si dál tancování s mečem, ale nediv se tomu, že Ti lidi, kteří s ním opravdu cvičí negratulují k dobré práci... i když je to jen pro zpestření.

Patrik

P.S.
Za sebe, co se týče mé kůže na trhu... Doporučuji průběžně sledovat 1) rubriku bude... 2) web uvedený v mém profilu a položku semináře, nebo 3) úvodní stránku webu bojovaumeni.cz...
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Saros » sob 21. led, 2006 17:28

Naposledy upravil Saros dne stř 08. úno, 2006 11:47, celkově upraveno 2
Saros
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Fireball » sob 21. led, 2006 18:05

andromeda píše: Co se týče sestavičky s mečem - je daná jen na ukázku, pro zpestření. A že neodpovídá pravidlům jakési tradiční školy? A to mne snad má trápit?

Zdar.

Aby som povedal aj iné, nie len s japonským mečom, ale ani s kordom ani jednoručným mečom by tieto techniky nefungovali. Proste filmové kúsky vymyslené režisérom. Bojové umenie je umenie zvládnutia boja a nie nejakých priblblých fintičiek. Ak sa hráš na na bojovníkov tak povedz že si herec a nie učiteľ bojových umení.

Pat
Fireball
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...