patrik píše:andromeda píše: Co se týče sestavičky s mečem - je daná jen na ukázku, pro zpestření. A že neodpovídá pravidlům jakési tradiční školy? A to mne snad má trápit?
Low píše:přece nejde o nějakej postoj.. jakejkoliv "bojovej postoj" je na ulici akorat tak k prdu.. člověk stojí tak jak mu nohy narostly..
koblih píše:Tak jo, co si myslím o části jedna, část bloky, bloky proti noži. Myslím, že s gumovou kudličkou to funguje perfektně, ale zkusil si Andromeda jen ten pocit, když útočník má skutečný ostrý nůž? Protože nevěřím tomu, že např. při bodu zespodu by se odvážil skutečnou kudlu takhle chytat ... a když jsem viděl tu ručičku jak drát do betonu jak blokuje to obloukové bodnutí, přitom tělo zůstává v dráze bodnutí, chodil mi mráz po zádech ... ženu.
andromeda píše:patrik píše:andromeda píše: Co se týče sestavičky s mečem - je daná jen na ukázku, pro zpestření. A že neodpovídá pravidlům jakési tradiční školy? A to mne snad má trápit?
Milý celosvětový odborníku... Nejde o žádná "pravidla jakési staré školy" jde o fyziku, mechaniku a všechny pitomosti, které jakýkoliv funkční styl boje mečem respektuje. Kdybys nebyl tak dokonalý a zahleděný do svých schopností, udělal bys něco pro své vzdělání v oboru "japonský šerm", dozvěděl by ses cosi o tom, jak se ta věc drží (bez ohledu na tradici), jak se s ní manipuluje a k čemu slouží. Souvisí to s tvarem tohoto nástroje a dalšími jeho vlatnostmi...................
Patrik
Ta nejhloupější a neukřičenější husa vždy zakejhá jako první. Jo, nezklamal jsi mne.
andromeda píše:Rozesmává mne, jak si tu někteří "odborníci" vyměňují pohrdavé kritiky na zkušené lidi, kteří se dokázali ve světě bojových umění celosvětově prosadit a mají svůj kredit. Česká závist velí cokoli, co nedokážu, alespoň poplivat. A nejvíc křičí právě ti, kteří se bojí cokoli udělat sami za sebe a jít s "vlastní kůží" na trh.
DMC píše:Zdar Miro,
.........
Ostatni: Co me v tomhle tematu prekvapilo bylo to, jak nekteri pomerne seriozni diskuteri sklouzli do vylevu, ktere bych spis ocekaval od nadrzenych pubertaku (nebo slintajicich starecku). To jste fakt mysleli vazne?
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 0 návštevníků