české i světové školy BU

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Radekkokk » sob 28. led, 2006 14:41

2 Andrmeda: Chtel jsem se jen zeptat, proc vetu: Aby se student Aikida ubránil v pouličním střetu, musí trénovat mnoho let. , mate jen u aikida. Dle meho nazoru by to melo byt u vsech bojovych umeni, ktere na Vasich strankach popisujete... Nebo se pletu?
Radekkokk
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Rimmer » sob 28. led, 2006 14:44

Radekkokk píše:2 Andrmeda: Chtel jsem se jen zeptat, proc vetu: Aby se student Aikida ubránil v pouličním střetu, musí trénovat mnoho let. , mate jen u aikida. Dle meho nazoru by to melo byt u vsech bojovych umeni, ktere na Vasich strankach popisujete... Nebo se pletu?
Jenom k NTD bych to nedával...to můžeš studovat libovolně dlouho a furt nic:D
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Radekkokk » sob 28. led, 2006 15:24

2Rimmer: jj :D

2Andromeda: Prohlizel jsem Vase stranky a rekl bych, ze jsou velice zajimave. :roll: :roll: :roll:

A chtel jsem se jen zeptat, jak mam chapat u desatera bojovnika NTD tyto dva body:
8.Vyhrává ten, kdo nejen svého protivníka, ale i sám sebe.
----toto nechapu vubec
10.Vaše jednání je jednáním bojovníka, pokud za něj přebíráte plnou osobní odpovědnost. ----a toto mam chapat tak, ze pokud nepreberu za sve jednani plnou zodpovednost, tak me chovani neni jednani bojovnika? :)
http://www.nagual.info/index.php?webID= ... _13&lng=cz --zde pro zajemce uvadim odkaz na cele desatero 8)

Jeste jsem Vas chtel upozornit na pravopisne chyby typu : kdyby jste -pisete je sice stale i zde ve foru, ale kdyz uz je mate i na svych strankach... :oops: ( ... A co teprve, kdyby jste měli být v krizové situaci nemoci...)
Radekkokk
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod andromeda » sob 28. led, 2006 18:13

Tedy... Slávku zjevně jsi mě nepochopil nebo chápat nechceš. Tvůj "jedině tímto odstavec" mě a všechny thajboxery kteří se tomuto sportu věnují opravdu uráží a NECHCI aby jsi své pomýlené názory takto prezentoval. Všimni si že se záměrně vyhýbám jakémukoliv názoru na tvé aktivity na veřejných webech a vzhledem k tomu jaké mají "naše" (muay thai, k-1, ufc...) návštěvnost, byl by dopad jistě velmi působivý.
Ještě jednou tě tedy žádám o stažení těch informací... důvody jsem již uvedl.

Dobře. Uznám, když šlápnu vedle.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sulthan » sob 28. led, 2006 19:30

Radekkokk píše:2Rimmer: jj :D

2Andromeda: Prohlizel jsem Vase stranky a rekl bych, ze jsou velice zajimave. :roll: :roll: :roll:

A chtel jsem se jen zeptat, jak mam chapat u desatera bojovnika NTD tyto dva body:
----toto nechapu vubec
10.Vaše jednání je jednáním bojovníka, pokud za něj přebíráte plnou osobní odpovědnost. ----a toto mam chapat tak, ze pokud nepreberu za sve jednani plnou zodpovednost, tak me chovani neni jednani bojovnika? :)
http://www.nagual.info/index.php?webID= ... _13&lng=cz --zde pro zajemce uvadim odkaz na cele desatero 8)

Jeste jsem Vas chtel upozornit na pravopisne chyby typu : kdyby jste -pisete je sice stale i zde ve foru, ale kdyz uz je mate i na svych strankach... :oops: ( ... A co teprve, kdyby jste měli být v krizové situaci nemoci...)

Na to desatero jsem taky dlouho koukal a pokousel jsem se pochopit jeho smysl. Mam pocit, ze jde o naprostou zbytecnost. Je v tom sice nekolik zajimavych myslenek, ale formulace je tak nestastna, ze to asi vyzniva o dost jinak nez to autor myslel:
1. Jednej v životě i v boji tak, abys nikomu neublížil a nikoho neponížil.
- jednat v boji tak abych nikomu neublizil? pitomost. Mimochodem, pokud se nemylim, tak stredoveci bojovnici, kteri vyhrali souboj, sveho protivnika zabijeli prave proto, aby ho usetrili verejneho ponizeni...
2.S tím, kdo ti jednou ublížil, jednej tak, aby ti nemohl ublížit podruhé
- a to znamena jednat jak? zlikvidovat ho? neni to nahodou v rozporu s prvnim pravidlem? Ja bych s nim spis jednal tak, aby mi nechtel ublizit podruhe.
3.Pamatuj, že odpuštění je výsadou člověka a bojovníka
- bojovnik neni clovek?
5.Bojuj tak, jak bojuje tvůj soupeř – s čestným čestně, s bezohledným tvrdě
- ale hlavne mu neubliz! (viz prvni pravidlo). A co to vubec znamena cestny boj? podle sportovnich pravidel? tvrdost je snad dulezita v kazdem realnem konfliktu.
6.Není nečestné nebojovat o maličkosti. Je zbabělé nebojovat o věci zásadního významu.
- hm, a co jsou veci zasadniho vyznamu? a nebylo by lepsi se pokusit vyresit to bez boje?
7.Odlišný názor neznamená špatný názor.
- Plny souhlas. v jednoduchosti je krasa.
9.Fair play patří ke sportu, boj o přežití na ulici. Jejda to jsem nevedel.
sulthan
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Radekkokk » sob 28. led, 2006 20:39

2Sulthan: No o tom, zda-li je desatero pana Polaka zbytecnost, nepochybuji ani chvilku-o to mi vsak neslo-chtel jsem jen, aby mi 2 zminovane body vysvetlil sam autor... Snad se dockam. 8)
Radekkokk
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod marvin » sob 28. led, 2006 21:55

:D
Naposledy upravil marvin dne ned 17. pro, 2006 20:04, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » ned 29. led, 2006 7:37

Roza, Hanuman, Ukro... Mám pocit, že přijde den, kdy se my všichni závidějící spojíme, a vypleníme Andromedovi fraucimór :lol: :lol: :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » ned 29. led, 2006 12:32

Radekkokk píše:2Rimmer: jj :D

----toto nechapu vubec

Desítku chápete naprosto správně. Je to přesně tak. I já přebírám plnou zodpovědnost za vše, co dělám a když šlápnu vedle, omluvím se.

Osmičku chápejte tak, že šlo teď mému webmasterovi spousta textu a dalšího materiálu a já v něm udělal i překlepy a chyby. Zde vypadlo jedno slůvko : "zná". Díky vám o chybách v textu vím, napravím je a jsem rád, že na ně upozorňujete. Též děkuji za zdvojnásobení návštěvnosti stránky.
Naposledy upravil andromeda dne ned 29. led, 2006 12:37, celkově upraveno 1
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » ned 29. led, 2006 12:35

pavela píše:Roza, Hanuman, Ukro... Mám pocit, že přijde den, kdy se my všichni závidějící spojíme, a vypleníme Andromedovi fraucimór :lol: :lol: :lol:

Některým lidem zde bych spíš doporučoval odbornou léčbu u sexuologa. Zvláště těm dlouhodobě slintajícím.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pon 30. led, 2006 3:51

andromeda píše:
pavela píše:Roza, Hanuman, Ukro... Mám pocit, že přijde den, kdy se my všichni závidějící spojíme, a vypleníme Andromedovi fraucimór :lol: :lol: :lol:

Některým lidem zde bych spíš doporučoval odbornou léčbu u sexuologa. Zvláště těm dlouhodobě slintajícím.
asi všem tady kromě sebe, ty toho máš dost viď?
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod PC » pon 30. led, 2006 11:45

he, he :D asi se pridam mam to pet minut, esi je to teda v tech vrsovicich.
Kdyz uz teda jsme u toho, este bych pomeril moje zdravotni cviceni TAIJI s vasim Nin tsun do.
Boze, jak tohle muzete napsat po 28 letech paxe v BU??? 8O Ja si to pred lety o taiji myslel taky, ze to nejaka jogova meditace za chuze, ale stacily mi dve knihy a pul den na netu (ted uz i nejaka ta praxe) abych zjistil, ze to tak NENI. A mate-li pocit, ze TAIJI je pouze zdravotni cviceni, a navic tenhle blud posilate dal a verejnost rad vas presvedcim o opaku. :wink:

P.S. ze zacatku teto diksuze jsem si rikal, proc do nej vsichni tak sijou, dyk je to clekem OK, udelat trakovydle seznam, ale po tom co jsem i prohledl Vase stranky, beru zpet... vase nefundovanost je nepochopitelna, zvlaste po tolika letech :-(
PC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dong_wu » pon 30. led, 2006 12:21

Ja myslim, ze Andromedovi jde o to, zvysit navstevnost svych stranek.
Pochybuju, ze by byl natolik retardovany aby po predchozich zkusenostech nevedel, jak s nim vsichni vybehnou.
V dnesni dobe se casto uspech meri navstevnosti stranek a az bude priste tlouct kliny do palice nejaky ucitelce, muze se ohanet zavratnou navstevnosti, ktere dosahl tim, ze hodil na svoli stranku nejakou sragoru a vsichni se na to musi podivat :)

Jen doufam, ze me Andros za drzost nepotresta tim, ze hodi na svoje stranky link na nasi skolu :evil:
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » pon 30. led, 2006 13:56

PC píše:

Kdyz uz teda jsme u toho, este bych pomeril moje zdravotni cviceni TAIJI s vasim Nin tsun do.
Boze, jak tohle muzete napsat po 28 letech paxe v BU??? 8O Ja si to pred lety o taiji myslel taky, ze to nejaka jogova meditace za chuze, ale stacily mi dve knihy a pul den na netu (ted uz i nejaka ta praxe) abych zjistil, ze to tak NENI. A mate-li pocit, ze TAIJI je pouze zdravotni cviceni, a navic tenhle blud posilate dal a verejnost rad vas presvedcim o opaku. :wink:

P.S. ze zacatku teto diksuze jsem si rikal, proc do nej vsichni tak sijou, dyk je to clekem OK, udelat trakovydle seznam, ale po tom co jsem i prohledl Vase stranky, beru zpet... vase nefundovanost je nepochopitelna, zvlaste po tolika letech :-(

Když se kohokoli ve světě BU zeptám, co doporučí trénovat mladému člověku, který se chce učit sebeobranu, každý odpoví například wing chun, musado, box, jiu jitsu, .... nikdo neřekne Taichi.

Na druhou stranu když se zeptám, co má trénovat člověk středního a staršího věku, aby si udržel zdraví, pohyblivost, jasnou mysl, pružnost a pod..., každý odpoví Taichi.

Já zastávám po 28 letech stejný názor. Když doporučím patnáctiletému studentovi, nebo studentce, kterého ostatní bijí, aby pro svou sebeobranu trénoval Taichi ...... tak tehdy se budu cítit nefundovaným.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pon 30. led, 2006 14:45

2Andromeda

Já tedy nevím... se tady oháníš osmadvaceti lety... ale třeba bys mohl napsat kolik let, z těch 28, si cvičil Taiji.... že seš si tak jistej

Patrik

P.S.
Jen se připomínám... už dvakrát jsem se ptal, co mám udělat, aby naše dódžó v tomhle seznamu nebylo. A nic, furt je tam, žádná odpověď... Ty Tvý stránky jsou hrozně přesvědčivé. Je to tam chvíli a Marvin s Rozou už si myslí, že Vás učíme cvičit s mečem a to přeci nechceš. Přece bys necvičil naše nesvobodné pohyby.
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pon 30. led, 2006 15:01

andromeda píše:
PC píše:

Když se kohokoli ve světě BU zeptám, co doporučí trénovat mladému člověku, který se chce učit sebeobranu, každý odpoví například wing chun, musado, box, jiu jitsu, .... nikdo neřekne Taichi.

Na druhou stranu když se zeptám, co má trénovat člověk středního a staršího věku, aby si udržel zdraví, pohyblivost, jasnou mysl, pružnost a pod..., každý odpoví Taichi.

Já zastávám po 28 letech stejný názor. Když doporučím patnáctiletému studentovi, nebo studentce, kterého ostatní bijí, aby pro svou sebeobranu trénoval Taichi ...... tak tehdy se budu cítit nefundovaným.
Hahaha, já teda když se zeptám ve kohokoliv ve světě BU, tak mi odpoví, že Taiji je to nejvyšší sebeobranný umění, pravá essence BU, zkrátka box nejvyššího vrcholu a ne náhodou má jméno podle vůbec nejzákladnějšího symbolu všech asijských BU,(monády, dvou ryb Yin Yang, neboli tai ji 太极) Takže logicky usuzuju, že se asi pohybuju v úplně jiném světě,uplně jiných BU než ty, v tom bude asi ta chyba :?
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Skateordie » pon 30. led, 2006 15:15

to Pavela: Ono je to asi tak, ze vo svete je o tom asi iny nazor ako v Cine. Tiez sa to vo svete asi inac cvici ako v Cine. Vsetko je to asi v tom, ze ludia, co to tu cvicia, to proste nevedia cvicit alebo tomu nechapu. A ozajstne vysledky sa asi nedostavia po 2 rokoch ako pri WT, boxe, ale po 6 rokoch. Nie je to nahodou takto? :?
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » pon 30. led, 2006 15:52

patrik píše:2Andromeda

Já tedy nevím... se tady oháníš osmadvaceti lety... ale třeba bys mohl napsat kolik let, z těch 28, si cvičil Taiji.... že seš si tak jistej

Patrik

P.S.
Jen se připomínám... už dvakrát jsem se ptal, co mám udělat, aby naše dódžó v tomhle seznamu nebylo. A nic, furt je tam, žádná odpověď... Ty Tvý stránky jsou hrozně přesvědčivé. Je to tam chvíli a Marvin s Rozou už si myslí, že Vás učíme cvičit s mečem a to přeci nechceš. Přece bys necvičil naše nesvobodné pohyby.

Přečti si pořádně, co píšu. Píšu, že bych nikomu nedoporučit trénovat Taiči jako sebeobranu, když ho chce někdo bít a za tím si plně stojím. Dal bych mu na vybranou mezi mnoha systémy, ale Taiči by mezi nimi rozhodně nebylo.

K adresáři - linky na školy, které v něm být nechtějí, odstraním, stejně tak, jako připisuji v těchto dnech desítky linků na školy, které se ozvaly, že v něm být chtějí. Věc je v tom, že já své stránky nespravuji, platím firmu a cca jednou za dva týdny jim předám várku materiálů na úpravy a pak čekám cca týden na změnu. Já to sám neumím a nic na tom neurychlím.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » pon 30. led, 2006 15:53

pavela píše:
andromeda píše:
PC píše:

Hahaha, já teda když se zeptám ve kohokoliv ve světě BU, tak mi odpoví, že Taiji je to nejvyšší sebeobranný umění, pravá essence BU, zkrátka box nejvyššího vrcholu a ne náhodou má jméno podle vůbec nejzákladnějšího symbolu všech asijských BU,(monády, dvou ryb Yin Yang, neboli tai ji 太极) Takže logicky usuzuju, že se asi pohybuju v úplně jiném světě,uplně jiných BU než ty, v tom bude asi ta chyba :?

Ano, asi se opravdu pohybujeme každý v jiném světě. S tím já nic neudělám.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Raptor » pon 30. led, 2006 15:58

patrik píše:Já tedy nevím... se tady oháníš osmadvaceti lety... ale třeba bys mohl napsat kolik let, z těch 28, si cvičil Taiji.... že seš si tak jistej

Patrik

Dobře řečeno, pod to se můžu jen podepsat.

S ohledem na ten blábol, co máte pane Poláku na svých stránkách, si dovoluji tvrdit, že jste o Taijiquan během své osmadvacetileté "kariéry v oblasti bojových umění" ani nezavadil.

To samo o sobě by nebyl žádný problém, kdybyste na svých stránkách v rámci agresivní propagace svého výtvoru Nin Tsun Do Combat nenapsal o různých tradičních a léty prověřených bojových systémech snůžku polopravd a vyložených nesmyslů.

V okamžiku, když se na vaše stránky podívá někdo, kdo se na poli bojových umění / sportů pohybuje už delší dobu, tak může dojít pouze k názoru, že jestli myslíte vážně jen polovinu svých tvrzení, tak jste v této oblasti opravdu naprostý diletant a nekompetentní osoba, které je třeba se zdaleka vyhnout.

Vcelku jsou mi Vaše stránky lhostejné, protože na netu lze nalézt plno opravdu kvalitních zdrojů informací téměř o jakémkoli stylu bojového umění, ale měl byste si uvědomit, že se Vám Vámi prezentovaná tvrzení vrátí jako bumerang. Už teď Vás tady téměř nikdo nebere vážně, takže až se potenciální zájemce o Váš systém zeptá někoho z tohoto fóra na jeho názor na NTD, věřte, že Vás asi moc lidi chválit nebude ...

2 Skateordie: opravdu dobrý učitel Tě může naučit bojovat pomocí Taiji do tří let. Je to hodně o Tobě a Tvém vkladu - každodenním mnohahodinovém cvičení, hodně odříkání a velké dřině, ale jde to.
Naposledy upravil Raptor dne pon 30. led, 2006 16:07, celkově upraveno 1
Martin
香港楊家太極拳 / Heung Gong Yeung Gar Tai Gik Kuen
admin
http://www.taijiquan.cz
http://www.yangtaiji.com
Raptor
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně