Won Hwa Do

hapkido, musado, taekwondo ITF, WTF, GTF, tang soo do...

Příspěvekod Rimmer » čtv 09. úno, 2006 22:23

2:Andronicus zatím si neodpověděl na nic! nic si neřek! jen kecáš a kecáš! tuhle vlastnost u lidí obdivuju...zkoušel sem to, ale fakt mi to nejde! jak dokážeš napsat tak dlouhej přízpěvek ve kterym neni ani kouska zdělení?? ani trošku informace?? nic..prostě jen slova.... 8)
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 303
Registrován: pát 16. pro, 2005 0:00
Bydliště: Praha 11

 

Příspěvekod Fireball » čtv 09. úno, 2006 22:27

Zdar.

No myslím, že Patrik maká na sebe a ide svojím ja príkladom iným a to je jediný spôsob ako to tu zlepšíť a nie chodiť a odrbávať ľudí kecamy ako Ty a Tvoj Moon.
Vraví sa kto chce kam tam sa dostane, tak si choď za reverendom ale nechoď za druhými ľuďmi a nepleť im hlavu.
Hovoríš o duchovne v iných vierach, ale tie sú založené práve na tej osobnej praxi a nie kidaní blbostí.
V Ázii ak chce niekto kázať nejaké slovo, zoberie palicu, sutanu a misku a ide po krajine v rámci toho dostane jesť a niekde je zadarmo doprava.
Ale tomu Tvojmu "®ijúcemu Bohovy" to nestačí. Ó nie. On radšej od všetkých stúpencov zoberie komplet majetok a nakupuje zbrane.

Trošku zdravého rozumu by Ti nezaškodilo. Skús si napríklad prečítať od Ericha Froma - Strach zo slobody a možno aj pochopíš ak si teda nie už zaľúbený do toho "®ijúcemu Bohovy".

Maj sa ako chceš ale nerob tu zo seba fakt zaslepené hoviadko, alebo sa vráť o pár storočí naspäť.

Pat
Fireball
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 424
Registrován: stř 09. čer, 2004 23:00

Příspěvekod Makoto » čtv 09. úno, 2006 22:41

Opet se to stocilo k argumentaci vasi posahane filozofie a to neni naplni tohoto fora. Stale melete svou, protoze se bojite priznat, ze jste psychicky zavisli na lidech, kteri vas naverbovali.

Proc jine BU nemaji podobne "zazemi"? V cem Moon pomaha pochopit cestu BU? Stale nevidim odpoved na muj dotaz - jak Moon vytvoril WHD?
Je to tajne nebo to bylo bozi vnuknuti? Jake zkusenosti s BU mel?

A dalsi dotaz, na ktery stale ocekavam odpoved: Proc, kdyz jste presvedceni o spravnosti Moonovy filozofie, to nemate na svych strankach? Ze byste se stydeli za sveho taticka Moona? Aj vaj....
Vyjdete s tim "do ulic", nestydte se za "pravdu". Ono by to totiz mohlo dopadnout tak, ze by se o vas policie zacala zajimat vice, nez by se vam to mohlo libit....Nesouhlasite? Tak kdy uvidim na vasich strankach oznameni, ze se hlasite k Moonovi a jeho sekte? 8)

Kdyz jsem se do teto diskuse zapojil, mel jsem pocit, ze WHD existuje samo o sobe a ne vsichni jsou presvedceni moonisti. Diky Sanovi, Andronicusovi si to uz nemyslim....Gratuluji, podarilo se vam presvedcit me, ze WHD je nebezpecne, protoze je tesne spjate s Moonem. O duvod vic, aby tohle lidi vedeli.

Panove, vzdyt vy argumentujete jako prumerny Svedek Jehovuv. Sejdete se s kymkoliv z teto sekty a budete prekvapeni podobnosti argumentu, proc vase/jejich sekta je ta prava....

Stale dokola si ctu vase argumenty a zaboha nemuzu najit spojitost s BU. Asi jsem dusevne zaostaly marxista :wink:

Jakym zpusobem trenujete sebeobranu? Snazite se utocnika ukecat epizodami ze zivota Moona nebo pohadkami o Lune a Slunci????

Pojdme se bavit o tom, jak vam filozofie Moona pomaha zvladat stres pri boji, atd. pojdme se bavit, jak souvisi s BU. Uz nepiste ty kecy o tom, jak jste hledali smysl zivota a teprve Moon vam jej ukazal. Na to tu nejsou lide zvedavi....Chudacek Moon...A cely svet mu pritom nerozumi....Pripomina mi to vtip: Vsichni jsou blazni jenom ja jsem letadlo...
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Uživatelský avatar
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1715
Registrován: ned 02. kvě, 2004 23:00
Bydliště: Roztoky u Prahy

Příspěvekod Makoto » čtv 09. úno, 2006 23:09

Par zajimavych clanku tykajici se Moona a jeho sekty, ale i sekt obecne:
http://www.knihovna.net/KNIHA/0063_t.htm
http://kna.cz/encyklopedie.php?id_select=1304
http://sweb.cz/hagioterapie/text_14.html
http://www2.webpark.cz/cpons/dotazy1.htm (viz druha otazka)
http://www.rotten.com/library/bio/relig ... yung-moon/
http://www.perkel.com/politics/moonies/ (velice dobry zdroj)
No...to staci, aby si clovek udelal predstavu :-)

A ted uz se pojdme bavit o "prinosu" Moona do BU...to jsem zvedavej, co nam kolegove San a Andronicus vysvetli :twisted:
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Uživatelský avatar
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1715
Registrován: ned 02. kvě, 2004 23:00
Bydliště: Roztoky u Prahy

Příspěvekod Tanshimga » pát 10. úno, 2006 0:54

To Makoto:
" Proc jine BU nemaji podobne "zazemi"? "

Neviem co vies o zázemí ostatných bojových umení. Vieš napríklad podrobnosti vzniku Aikido a o naboženskej príslušnosti OSensei Uyeshiba?

Tie materialy na zýskanie "správneho" názoru na sekty a specialne na munovu sektu - Tu by som chcel paradoxne označiť drvivu väčšinu tých "špecialistov na sekty" za tých na ktorých by si mali posvietiť organy činné v trestnom konaní.
Nielen že zdroje z ktorých títo odborníci čerpajú sú desiatky rokov staré, ale navyše ani neoverené.
Zdroje ktoré sú podkladom tých "múdrych" kníh o sektách a špecialne mám na mysli o Dr.Rev.Munovi, boli čerpané z výpovedí svedkov na súdnych procesoch, ktoré sa po odročení či skončení súdneho konania ukázali ako falošné, vykonštruované a tak po každom súde bol Rev.Mun ten komu smerovalo ospravedlnenie. Ale to uz nie je senzácia a spoločnosť to nezaujíma, hlavne ked si takýto záver nepraje, takže media sú posledné kto by to zverejnil.Takže vždy tu pošpinenie ostalo a ospravedlnenie chýbalo.Ale dá sa to vystopovať, síce možno nie z monitora, ale predsa.

Ja viem, chudák Rev. Moon, ale to si si uz aj ty uvedomil.

Dalšia obľúbená metoda je vytrhavanie viet z kontextu, čo bez prečítania celej myšlienky a bez správneho pochopenia nadobúda pohoršenia hodné vyjadrenia a citáty. Presne z použitia takejto metody obvyňujú napr. katolíci jehovistov alebo aj munistov.

O tých zbraniach tiež viem a keby som zostal pasívny a prijal tieto účelne poskytnuté informácie asi by som mal aj ja iný názor.Andronicus nám popísal zdlhavý a zložitý proces veľmi stručne no v podstate v pôvodnom zmysle. Pri vašom súčasnom nastavení mysle ste to ináč pochopiť ani nemohli.

Takze najprv sa asi predsa len budeme musieť prehrýzť cez nahodené materialy a argumenty, pretože ako vidím aj teba Makoto baví kecať o týchto veciach. Ked príde cas aj na tie preteba akoze dôležitejšie otázky tak k tomu určite niečo dodám.
Tanshimga
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 5
Registrován: pát 08. črc, 2005 23:00

Příspěvekod raduz » pát 10. úno, 2006 7:01

Citacia:Bojovnici z ringov navrhujem Vam aby ste sa pozreli na Hirosimu,tak zistite ze ideologie maju duchovny povod,no liecia sa fyzicky a svet v ktorom sa nachadzame je na pokraji holokaustu....

Ako to suvisi s bu ? Krasne "kvetnate" reci, ale naco sa bat, ved je tu reverend Moon, raz nas uz predsa zachranil (od komunistov), kludne nech to spravi zas

Kedze si napisal ze ideologie sa lieca fyzicky - mal by si vela a tvrdo cvicit..... :wink:
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 555
Registrován: čtv 18. lis, 2004 0:00
Bydliště: NMnV

Příspěvekod patrik » pát 10. úno, 2006 11:37

Andronicus píše:to patrik

a ty sa pochval, co robit pre zlepsenie situacie ludi vokol?


©ířit sílu, to dá rozum Obrázek

Tanshimga píše:Neviem co vies o zázemí ostatných bojových umení. Vieš napríklad podrobnosti vzniku Aikido a o naboženskej príslušnosti OSensei Uyeshiba?


Trháš cosi z kontextu... cosi, čemu nerozumíš, drndo. Uešiba byl sice ortodoxní šintoista (ve spojení se sektou Ómoto kjó), ale nikoliv jeho žáci ;) (Pouze několik lidí, kupříkladu K. Sunadomari bylo členy této sekty a jako takoví se účastnili cvičení s Uešibou.)

Mezi námi, kdo z Japonců není šintoista... IMHO všichni, včetně katolíků.

Právě Uešiba říkal, že aikidó není ani náboženství ani dogma.

Kdo z tvůrců nějakého systému nebyl věřící nějakého náboženství... Valná většina lidí, kteří cvičí nějaké BU mohou být věřící nějakého náboženství, málokdy jsou tito lidé omezováni ve svém přesvědčení... ale to je lautr něco jiného, než tahat lidi, kteří chtějí cvičit, do spolku s nějakým náboženstvím, sektou, nebo podobným čímsi.

Tady nemá smysl čímkoliv argumentovat, stejně jako nemá smysl přesvědčovat svědky Jehovovy, že postáváním na rohu a hučením do mírumilovných občanů, svět nespraví.

IMHO, když inkvizice upalovala a pronásledovala své bližní, taky to dělala pro jejich dobro... A často jim to zdůrazňovala.

Jenom navrhuji zazálohovat tuhle diskuzi, než jí začnou ortodoxní múnisti odmazávat. Ta záloha, myslím, poslouží jako dobrý zdroj informací všem, kteří by k WHD chtěli čuchnout.

Nazdar
Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 2634
Registrován: úte 25. bře, 2003 0:00
Bydliště: Zlín

Příspěvekod patrik » pát 10. úno, 2006 12:20

Tahle věta je božíííí, ať je za ní cokoliv

Pri vašom súčasnom nastavení mysle ste to ináč pochopiť ani nemohli.


Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 2634
Registrován: úte 25. bře, 2003 0:00
Bydliště: Zlín

Příspěvekod san » pát 10. úno, 2006 13:06

[quote="Makoto"]Musim k tomuhle neco dodavat???? :roll:

Zkratim to: pokud zustane WHD tam kde je, bude to OK. Pokud to zacnete propagovat do CR, udelat vse proto, abych tomu zabranil.
Netusim, proc psat do OSN nebo papezovi, ti s tim nemaji nic spolecneho. Staci vsak televize a tisk a budu mit jistotu, ze se o vas zacnou zajimat organy cinne v trestnem rizeni...uz jen proto, ze jsi prave priznal, ze Moon obchoduje se zbranemi...takovahle sekta tu nema co delat...at uz je pod rouskou BU ci baletu...



Makoto a dufam ,ze tie vase organy daju do poriadku aj rok: 1938,1948,1968...
A vsetky tie v Ceskych zbrojovkach v komunizme vyrobene zbrane.


Nemusim se uchylovat k podobnym blaznum, abych hledal svuj smysl zivota. Nepotrebuji, aby mi nekdo vykladal o zlem svete a zahrnoval me laskou...Mou cestou jsou BU...at uz to zni jakkoliv.
Pokud mam depku, jdu si zabehat nebo pokecat s kamarady a neuchyluji se kvuli tomu do sekty...

Nahnevany Makoto,
reci sa hovoria,no realita je taka,ze nakoniec kazdy sam si musi v hlave aj srdci urobit rozhodnutie comu bude verit a comu nie.

Je to Bohuzial nepekna zabava sledovat co sa tu deje na tomto fore.Snazis sa ma zastrasit s tv nova,no bol by som velmi rad keby, televizna technika tak pokrocila ze by bolo mozne premietnut na obrazovku posmrtny svet resp.svet do ktoreho smeruju vsetci bez vinimky.Pravdepodobne potom by nasa diskusia nebola potrebna.Depka ,ktoru ludia zazivaju je najmasovejsou chorobou 21.storocia a suvisi z otazkami moderneho cloveka prave v oblasti duchovna,kde aj fyzicka veda zatial tape...Prepac ale nie vsetci su ju schopny rozbehat,resp.zaliat poharikom pri kamaratskom kecani,vela ludi nosi v hlave rozum co je sval,ktory sa najtazsie trenuje.
Sam priznavas ze chodis po rozum k doc.Vojtiskovi ktory je Tvojim lunakom a masiruje takisto tvoje mozgove zavity...

Niekto z duchov na tomto fore poradil viac trenovat a menej kecat ,takze pani beriem to ako dobru radu...

Prajem VAM prijemu zabavu.
:lol:
san
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 15
Registrován: stř 01. úno, 2006 0:00
Bydliště: Slovenska republika

Příspěvekod Skateordie » pát 10. úno, 2006 14:29

Ani neviem, co mam na to vsetko povedat a kde zacat. Len nechapem tu naivitu, ze Moon pomaha svetu, ale ten na neho sere. Inac vsimnite si, ak dobre su trenovani na podobne debaty. Prekrucaju veci, niektorym otazkam sa zamerne vyhybaju. Su excelentni filozofi.
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 688
Registrován: stř 16. lis, 2005 0:00
Bydliště: ?ilina

Příspěvekod jox » pát 10. úno, 2006 18:34

diviak píše:neviem ako vy, ale ja sa tu normalne bavim..... :wink:

viac ako na www.vesmirni-lide.cz
ked mam blbu naladu, idem tam. VL mi vzdy pomozu :D

A znáš todlento? :twisted: :lol:
http://www.vesmirna-drubez.cz/

(All: Soráč za OT)
jox
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1021
Registrován: pát 26. lis, 2004 0:00

Příspěvekod diviak » pát 10. úno, 2006 18:50

LOL, OMFG, ROFL :D :D :D :D :D :D :D :D 8)
diviak
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 28
Registrován: čtv 20. říj, 2005 23:00

Příspěvekod jox » pát 10. úno, 2006 19:34

ukropcany píše:
Andronicus píše:-Trochu mi pripominas marxistu. Oni tvrdili, ze duch je len vysokoorganizovana hmota:) Neviem do akej miery poznas duchovne veci (popisovane samanizmom,Budhizmom,Hinduizmom,Krestanstvom,Islamo... maju toho sakra vela spolocneho ohladom duchariny:) Vsetci hovoria, ze mame jeden povod (ci uz je to prvotna prazdnota, alebo samotny Boh, Krisna, Alah, ci rozporuplne TAO, ktore sa neda inak nazvat ako cesta...) Ak nieco vies o deleni a jednote, zvies, ze samotny Boha sa rozdelil na Muzsky a Zensky princip a by sa potom zjednotil v dokonalosti. Aj my by sme sa dokazali v harmonii zladit, kazdy s vlastnou individualitou (tak tu mi nikto nepopirie!!!) do jedneho harmonickeho celku:)
O čom to točíš? 8O 8O 8O :? :? :?

Taky moc nevim, ale zkus křesťanům nebo dokonce muslimům říct, že se Bůh rozdělil na Muskej a ¬enckej princip. :twisted:

A nevim, Patrik by nám možná moh taktně vysvětlit jak by se tvářil šintoista na ten dobrej nápad že by měl mít stejnej původ jako třeba nosatci? I dyž dnes je jim to už asi volný.

patrik píše:Kdo z tvůrců nějakého systému nebyl věřící nějakého náboženství...

Soráč že ti podkopávám argument, ale ňák snadno zapomínáš na Andromedu...
jox
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1021
Registrován: pát 26. lis, 2004 0:00

Příspěvekod Makoto » pát 10. úno, 2006 20:07

san píše:Makoto a dufam ,ze tie vase organy daju do poriadku aj rok: 1938,1948,1968... A vsetky tie v Ceskych zbrojovkach v komunizme vyrobene zbrane.

Clovece ty skutecne nevis o cem hovoris. Policie je aspon v Cechach kvuli jinym cinnostem, nez napravovat historii. Asi jsi ve skole chybel, kdyz se probiralo tohle tema, ze? Zkusim napovedet - zakonodarna moc, vykonna moc, atd.....uz jsi se chytnul?

Nejde mi o zastarasovani, na to to mam v have srovnane vcelku dost. Jde mi jen o to, abych vymezil pravidla - budete-li chtit expandovat do CR, budou se o vas zajimat v tisku a TV. O to se osobne postaram.Tecka. Zadne vyhruzky fyzickym ci jinym nasilim. Nepotrebuji zbrane, abych prosadil svuj nazor....jako velky taticek Moon

san píše: Sam priznavas ze chodis po rozum k doc.Vojtiskovi ktory je Tvojim lunakom a masiruje takisto tvoje mozgove zavity...

Kdyby jsi poradne cetl, nasel by jsi, ze jsem s doc.Vojtiskem setkal pred nekolika lety a to pouze proto, abych zjistil, jestli mam s Moonovci pravdu. Jako racionalne uvazujici clovek jsem si chtel potvrdit od nekoho jineho, jestli jsou me zavery spravne. Od te doby jsem ho nevidel. Proc take. Jak jsem rikal, mam-li dotaz, nejdu za Lunakem, ale za kamarady nebo nekym, koho povazuji za odbornika. Profesniho odbornika...

Argumentace je opravdu brilantni a zaroven uplne mimo. Pokud hledas PRAVDU, zkus zajit za Svedky Jehovovy a zkus argumentovat proti nim. Teprve pak pochopis, jak nesmyslne hovorite (oba).

Odpovis mi konecne na me predesle dotazy? Nebo je to zalezitost Luny, kruhovych pohybu, politicke situace v Angole a ruzoveho kralicka? :twisted:

Fakt myslis, ze vice treninku ti pomuze? Ja bych rekl, ze by pomohlo, kdyby jsi odesel od Moonovcu a venoval se pouze WHD nebo jinemu stylu, pokud chces pochopit pravou podstatu BU. BU a ne nejake zkourene sekte, ktera si vyhrazuje pravo napravovat svet a rikat vsem, co je spravne a jak maji myslet... A uz vidim tvou odpoved - A co USA a jejich pravo napravovat svet, ze? Chlape, bavme se o prinosu Moona do BU, jak to tu bylo nekolikrat navrhovano. Nechci tu diskutovat vasi posahanou filozofii. Tak prosim soustred se na tuto cast. Dekuji[/b]
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Uživatelský avatar
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1715
Registrován: ned 02. kvě, 2004 23:00
Bydliště: Roztoky u Prahy

Příspěvekod patrik » pát 10. úno, 2006 20:43

jox píše:
patrik píše:Kdo z tvůrců nějakého systému nebyl věřící nějakého náboženství...

Soráč že ti podkopávám argument, ale ňák snadno zapomínáš na Andromedu...


Za sekci puberťáků... bych řekl.

Připustím-li, že nincumdo je systém... tak bych si dovolil připomenout Andromedovy Toltéky.

Obrázek

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 2634
Registrován: úte 25. bře, 2003 0:00
Bydliště: Zlín

Příspěvekod Ondro » sob 11. úno, 2006 19:50

Makoto = "Pojdme se bavit o tom, jak vam filozofie Moona pomaha zvladat stres pri boji, atd. pojdme se bavit, jak souvisi s BU. Uz nepiste ty kecy o tom, jak jste hledali smysl zivota a teprve Moon vam jej ukazal. Na to tu nejsou lide zvedavi....Chudacek Moon...A cely svet mu pritom nerozumi....Pripomina mi to vtip: Vsichni jsou blazni jenom ja jsem letadlo..."

Ked si zoberieme ze "boj" je vlastne "zivot", tak potom mi pomaha filozofia Moona velmi casto, pomaha a odstranuje stres, hnev a nerozvaznost(nepochopenie) v mnohych situaciach este pred samotnym fyzickym subojom. Stres vznika z nevedomosti, takze ked poznas princip na ktorom je zalozene univerzum, stres odstranis z hocicoho, aj z boja. Ja si teda myslim ze filozofia Moona aj takto suvisi s BU.
A Tebe Makoto co pomaha odstranit stres pri boji?
Ondro
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 9
Registrován: úte 07. úno, 2006 0:00

Příspěvekod kurt78 » sob 11. úno, 2006 20:03

4 ondro
a ty kolko mas za sebou bojov, alebo aspon sparingov????
kurt78
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 375
Registrován: pon 11. říj, 2004 23:00
Bydliště: SR

Příspěvekod Ondro » sob 11. úno, 2006 21:43

kurt78 píše:4 ondro
a ty kolko mas za sebou bojov, alebo aspon sparingov????


1,5 roka asi. A Ty? A na co chodis?
Ondro
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 9
Registrován: úte 07. úno, 2006 0:00

Příspěvekod kurt78 » sob 11. úno, 2006 22:53

4 ondro-- 1,5 roka coho? bojov a konfliktov, alebo sparingov full or light, alebo krutenia rukami vo vzduchu, alebo coho?

comu sa venujem ja mas v mojom profile :wink:
kurt78
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 375
Registrován: pon 11. říj, 2004 23:00
Bydliště: SR

Příspěvekod Ondro » ned 12. úno, 2006 1:07

Mas toto v profile "JKD,MMA,MT,self defence,VT" ale neviem co to znamena (okrem toho JKD). A ako dlho to robis?
1,5 roka cvicenia foriem, obrannych a utocnych technik so sparingpartnerom a obcas zapasenie alebo krutenie rukami vo vzduchu. Tych 1,5 roka to moze byt okolo 100 treningov.
Boje na ulici som velmi nezazil.
Koli comu trenujes a cvicis? Zazil si boje na ulici?
Ondro
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 9
Registrován: úte 07. úno, 2006 0:00

PředchozíDalší

Zpět na korejská bojová umění a sporty...

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků

cron