Karate Shotokan ???

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod Fireball » úte 28. úno, 2006 23:05

Low píše:fireball: no nevim jestli tam nebylo .. aspon gedan..

Zdar.
Možno myslíš podkopnutie.
Okrem toho treba pohľadať v starých kata a tam uvidíš čo používali ;)

Pat
Fireball
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » stř 01. bře, 2006 1:04

Ad. MAWASHIGERI

Zkousel sem ho parkrat i do stromu,jde to.Ma ale oproti nartu dve zakladni nevyhody.Pri koshi je noha ohnuta,tudiz kratsi dosah.Druha vec je ta,ze tim ze se noha musi ohnout,je jakoby ve vetsim pnuti,tedy mene uvolnena,tudiz pomalejsi.
Osobne kopu koshi pouze pri maegeri.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » stř 01. bře, 2006 5:42

.
Naposledy upravil pucmaz dne pon 29. pro, 2014 15:29, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tekara » stř 01. bře, 2006 7:39

Celkem bych souhlasil s Fireballem. Sice neznám přesně Goju, ale do Shotokanu zavedl mawashi až Funakoshi Yoshitaka. Samozřejmě ne kvůli soutěžím.

4Pucmaz: kop mawashi byl zaveden do Goju kdy? Je to autentická technika od Miyagi Chojun? Jestli ano, pod názvem mawashigeri? To se mi nechce věřit.

4RBR: určitě záleží na vzdálenosti, na postavení vůči soupeři a na pásmu, na které chci útočit. Na chudan určitě nebudu kopat nártem. To jste se učili kde? :D

4Player: že kopeš nártem, protože podle tvé teorie o "pokrčené noze" je kop koshi pomalý, je celkem úsměvné. Líbí se mi, že vše co ti nejde, umíš krásně zdůvodnit. :lol:
tekara
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod RBR » stř 01. bře, 2006 9:48

tekara píše:
4RBR: určitě záleží na vzdálenosti, na postavení vůči soupeři a na pásmu, na které chci útočit. Na chudan určitě nebudu kopat nártem. To jste se učili kde? :D

Nikde nepíši, že kopu MAWASHI nártem, pouze konstatuji, že je to ve sportovním karate zvykem. :twisted:

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » stř 01. bře, 2006 9:57

V tradičních katách se kope místo mawashi mikatsuki-gery. To je jediný kop co má podobnou dráhu jako mawashi. Má jednu nevýhodu, je nekontrolovatelný. Osobně ho mám radši než mawashi.
Jediná "kata" co má mawashi je kitej, ale to je moderní výtvor od senseje Nishiyami, která byla vytvořena pro zvláštní příležitost. Nedá se zatím považovat za tradiční.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » stř 01. bře, 2006 13:04

no co tak koukam tak mi tomu kilatsu geri rikame soto keage a uchi keage geri.. sila se s mawasi neda srovnat, ale i tak je to dost silnej kop. jeho použití se mi ale zdá oproti mawasi dost omezeny.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » stř 01. bře, 2006 13:08

Ukropcany : poslis cece....kdybych pristupoval k tomu tak jako ty, tak se budu bat souperi snad i podivat do oci, protoze CO KDYBY mu nahodou z nich vyslehly blesky a sezehly me:)

Tekara : dle ceho usuzujes,ze mi koshi nejde?Jen sem rekl duvody,proc jej nepovazuju za vhodny.Kop nartem je podstatne variabilnejsi.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » stř 01. bře, 2006 13:22

Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » stř 01. bře, 2006 14:01

Ukropcany : :))....no vis,on ani neni tak muj sen chodi po treninku rozbitej.Jestli to povazujes za prisnosne jak do praxe tak pro tve zdravi,pak si to uzij;)
Je neco jineho otuzovat uderove plochy a je co jineho mit je narazene:)Ale ty ses velky drsnak,tobe to nevadi,holene jak Tong Po,ze;)
Ze nechapes smysl tukancu do tech malych lap me neprekvapuje,ani to,ze ty kopy pak povazujes za velmi slabe,oproti tem tvym "killerum", uz sem si na to u lidi jako ses ty zvykl.
Az pochopis vyznam slov bojove umeni a bojovy sport,budem se moci bavit na stejne vlne...Prozatim aloha;)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tekara » stř 01. bře, 2006 14:01

Player napsal:
Tekara : dle ceho usuzujes,ze mi koshi nejde?Jen sem rekl duvody,proc jej nepovazuju za vhodny.Kop nartem je podstatne variabilnejsi.

Player napsal:
Pri koshi je noha ohnuta,tudiz kratsi dosah.Druha vec je ta,ze tim ze se noha musi ohnout,je jakoby ve vetsim pnuti,tedy mene uvolnena,tudiz pomalejsi.
tekara
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod tekara » stř 01. bře, 2006 14:05

4Player:
Ber to s úsměvěm. Nemusíš mi vysvětlovat jak jsi to mylel a co si tím chtěl říci.
tekara
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod player » stř 01. bře, 2006 14:14

Tekara : to ze sem ti zduvodnil proc povazuju koshi za mene vyhodne oproti nartu znamena,ze neumym kopat koshi?Aha....
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » stř 01. bře, 2006 15:07

hlavne kopat nartem je nejvetsi blbost co je, je to slaby a snadno zranitelny.. ale treba highkick se asi jinak kopnout neda,zejo..
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » stř 01. bře, 2006 15:12

Low : nechtel sem to psat Ukropcanemu,u nej to je mrhani radkami,ale tobe to napisu.Nesmis mirit do silnejsiho mista,nez jakym davas uder/kop...ja myslim,ze by to melo byt logicke a vetsine by to MELO dojit:)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » stř 01. bře, 2006 21:25

Ukropcany : ses hloupy, pokud si myslis,ze se budu s nekym tlouct kvuli virtualni pri.
Maturu z cestiny mam za jedna diky bravurnimu hereckemu vykonu...preber si to...
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » stř 01. bře, 2006 23:27

Zpet k tematu...

Tady je mawashi kopane koshi, sem kvuli vam dneska narychlo zfouknul;)
http://home.tiscali.cz/fz30foto/mawashiSTROMkoshi1.avi
http://home.tiscali.cz/fz30foto/mawashiSTROMkoshi2.avi
..v porovnani s nartem podle me o fous pomalejsi:
http://home.tiscali.cz/fz30foto/mawashiSTROM.avi

Docela me mrzi,ze i ja nemohu posoudit nektere zdejsi bojovniky.Skoro se mi ani nechce verit,ze by nikdo nemel digitalni fotoaparat;)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » čtv 02. bře, 2006 9:40

Digital nemám. Ale v mém případě není na co koukat, takže nikdo o nic nepřišel. :D

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » čtv 02. bře, 2006 21:01

player píše:Zpet k tematu...
Tady je mawashi kopane koshi, sem kvuli vam dneska narychlo zfouknul;)
http://home.tiscali.cz/fz30foto/mawashiSTROMkoshi1.avi
http://home.tiscali.cz/fz30foto/mawashiSTROMkoshi2.avi
..v porovnani s nartem podle me o fous pomalejsi:
http://home.tiscali.cz/fz30foto/mawashiSTROM.avi

Mrknul jsem na ty videička a řekl bych, že je to jen tvůj pocit. Rychlé to máš stejně. Navíc se mi zdá, že mawashi s koshi máš víc pod kontrolou. Líp ho stahuješ. U nártu jsi měl problém ho stáhnout.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » pát 03. bře, 2006 7:55

malé off topic, vcera sem stahl PRIDE31 a hned v prvnim fightu inkasoval asi v 25 sec Zentsov od Rizza paradni low kick kterej by s nim asi dost otrasl, nebyt toho, ze ve stejnym okamziku sestrelil Rizza paradnim hakem, fakt pekny 8) urcite z toho bude za chvilu nekde na netu klip :)
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...