JanJanas píše:Ta treti skola je Gyoko ryu. O Koga ryu sem nikdy neslysel,muze to byt nejaka kombinace Karate a neceho,nerek bych ze je to autenticke ninjutsu,ale to neznamena ze to neni ucinne
ahoj:-)
no nevim jestli je to primo skola,,ale urcit vim ze je to ninjovska provincie, mozna si nekdy slysel o provincii IGA?? Iga a Koga sou dbe nejznamejsi provincie ninju v japonsku, lezi myslim ze kousek od sebe, mozna ze spolu i sousedi, jestli je Koga primo i skola nevim, ale v knihkupectvi je stale kniha TYGRI SVITK NINJU Z KOGA-je to kniha popisujici jen velmi struce co obsahoval tehdejsi vycvik ninju, neni tam moc textu a sou tam kreslene obrazky, kdyz pudes nekdy do obchodu tak se po ni podivej aspon tam jak to vypada treba se ti zalibi, ale myslim ze ne vsechno je tam pravdivy, napr se mi zda celkme az nemozne zavesit se obema rukama za vetev stromu uplne do vzduchu a vydrzet na nem vyset 8 hodin vkuse, sem skousel a po minute me uz bolely ruce (na nake silnejsi vetvi, ne tenke tyci), ale kje to celkme zajimavy a moc to nestoji, napsal to JAY SENSEI, jinak se o provincii zminuje i kniha NINDZA,napsal Stephen Turnbull, je to kniha pojednavajici ciste jen o vzniku vyvoji a histrorii ninjustu, ma tam predmluvu i soke hatsumi a hodnoti ji velmi kladne, je to z roku nejak 88 ale je to ted v novem vydani a myslim ze to taky porad je v knihkupectvi:-)
Urcite se potom podivam,diky:) Jinak k tomu viseni 8 hodin na strome. Ono to v podstate mozne je,kdyz te nekdo privaze za ruce na strom tak tam taky vydrzis viset 8 hodin,de jen o tu vuli se udrzet asi. Samozrejme je k tomu treba take asi dost narocny trenink. Ale nevim,nikdy sem to nezkousel