videicka

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Aikido

Příspěvekod Panda » úte 18. dub, 2006 18:29

Sice to nepatří do fora videíčka a kdyby sem nepsal jako oponent Ukropcany ignoroval bych tuhle diskuzi jako ztratu času, ale:
na vlastní kůži jsem poznal že aikido funguje když se mnou zametala podlahu 160cm vysoká štíhlá dívčina kterou jsem se já snažil (poté co mě to zametání přestalo po 5ti minutách bavit) opravdu, zdůrazňuji opravdu dostat, včetně náznaků fint a fíglů.A repertoár jsem měl pestrý,necvičil jsem jenom aikido.
To že máš zkušenost s lidmi kteří aikido neuměli popřípadě jste jim uměle vytvořili podmínky ve kterých neměli šanci uspět, nemá takovou vypovídající hodnotu jako tahle moje zkušenost.
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » úte 18. dub, 2006 18:43

8O
Naposledy upravil marvin dne ned 17. pro, 2006 19:33, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

2 Marvin

Příspěvekod Panda » úte 18. dub, 2006 18:58

No to jsem rád že jsem ti zpříjemnil večer :wink:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Skateordie » úte 18. dub, 2006 19:24

patrik píše:
Skateordie píše:Nemozem si pomoct, ale na tych aikido videach to je vsetko, tak super zohrate, ved ty chlapci padaju sami. Este k tomu si daju na kazdy uder alebo kop 2-metrovi rozbeh. 8O 8O

Podívej na název fóra... vidím tam "bojová umění a sporty obecně" "videíčka" tj. nevidím tam sebeobrana, streetfight, fullcontact, nebo něco podobného...

Proč je tak těžký pochopit, že aikidó prostě bude vypadat jako aikidó... ať chceš nebo ne. Aikidó nebude nikdy vypadat jako thaibox, nebo kravmaga.

To video je unikátní, je to rarita. A mimoto je tam kvalitně zacvičení aikidó.

Tečka ;)

Patrik

Neviem, co ti vadi na tom, co som napisal. Je to moj nazor na to video. Vobec nenadavam na aikido ako niektori tu na tomto fore. Mam respekt k vsetkym BU, aj ked niektore sa mi nezdaju. Dokonca ani netvrdim, ze aikido je nefunkcne, iba som ohodnotil to video. Kde je potom problem?
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » úte 18. dub, 2006 20:08

Ale Marvine, já znám Saita... mně nijak nebere. Pro mně jeho aikidó není zajímavý. Tedy není zajímavější, než dalších deset lidí z jeho generace...

Obzvlášť buki waza je pro mně dost úlet. Chceš říct, že když do paní šťouchne a ona udělá "mae ukemi" tak to funguje víc, než to, co dělaj ostatní pánové na ukázkách? Proč by mělo? Protože je to Saitó?

Skateordie

A co Ti vadí na mé odpovědi? Vysvětlil jsem Ti, že "nacvičený" to prostě v aikidó bude "vždycky".

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » úte 18. dub, 2006 20:39

patrik píše:a Osensei Uešiba v době, kdy byl už poměrně starej a pořád ještě rychlej ;)

Patrik

Na 70letých dědu sebou pěkně mrská. Chtěl bych mít v 70-ti stejnou vitalitu.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » stř 19. dub, 2006 0:26

patrik a myslis, ze mna ano ? ;)
Naposledy upravil marvin dne ned 17. pro, 2006 19:32, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » stř 19. dub, 2006 5:29

Marvine. Jeden z nás, nebo oba dva se tu ztrapňujeme...

Já tady napíšu, že aikidó bude vždycky vypadat jako aikidó a Ty tady srovnáváš aikidó s nějakým jiným bojovým uměním, respektive s nějakou momentkou z nějakého zápasu.

Dám Ti sem odkaz na kendistický zápasy, kdy je vyhnutí se, bleskový a účinný asi tak destkrát za zápas... a budu tvrdit, že aikidó, potažmo box je podvod, protože to nevypadá stejně, jako to, co sem tady dal já. A budu psát, že "je to aikidó v praxi"... není. Když sem postnu kendó klipy, bude to kendó v praxi. A to, cos poslal Ty je "box v praxi". A ty klipy, co jsem poslal já, nejsou nic než aikidó... a já jen znovu opakuji, že dobře zacvičený (tohle je u těch prvních dvou, u toho posledního jsem nic takovýho nepsal mimochodem).

Chápeš, že tu nesrovnávám aikidó s nějakým jiným bojovým uměním? Dokážeš to pochopit? Pročti si to zdůvodnění, proč jsem to sem dal - v jednom z těch postů výš jsem to vysvětlil (rarita, srovnání obvyklých prohlášení a pod.). Myslím, že sis nevšiml, do jakýho auditka jsem ty videa postl. To není obhajovací fórum o aikidó, to je něco úplně jinýho.

Myslím, že bych se opakoval... takže

END

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » stř 19. dub, 2006 12:16

:roll:
Naposledy upravil marvin dne ned 17. pro, 2006 19:32, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Atilius » stř 19. dub, 2006 12:50

marvin, ukropcany: Nechapu, proc se porad hadate o tom, jak je aikido spatne, nefunkcni, nepouzitelne, balet. :roll: Mozna mate tu zkusenost, mozna jste to nekdy cvicili pod spatnym trenerem, nebo jste to spatne pochopili, ale jak rika Patrik, ze kdyz se sem da video aikida, tak tam bude proste aikido, i kdybyste se na hlavu staveli. Kdyz vas to nebavi, neoslovuje a zda se vam to neprakticke, proc to proboha porad shazujete?? Ano, aikido neni zadny ultimate full contact super hyper box street fight. V aikido nikdo nikoho nechce na ulici zaslapavat do mrizky u kanalu, a pak spokojene odejit na kafe.

Prijde mi opravdu absurdni hadat se o tom, ktery styl je lepsi a funkcnejsi - pokud byste chteli opravdu nejfunkcnejsi ze vsech bojovych umeni, tak mam pro vas jednu nabidku - atomova bomba :twisted:
Atilius
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Atilius » stř 19. dub, 2006 12:50

marvin, ukropcany: Nechapu, proc se porad hadate o tom, jak je aikido spatne, nefunkcni, nepouzitelne, balet. :roll: Mozna mate tu zkusenost, mozna jste to nekdy cvicili pod spatnym trenerem, nebo jste to spatne pochopili, ale jak rika Patrik, ze kdyz se sem da video aikida, tak tam bude proste aikido, i kdybyste se na hlavu staveli. Kdyz vas to nebavi, neoslovuje a zda se vam to neprakticke, proc to proboha porad shazujete?? Ano, aikido neni zadny ultimate full contact super hyper box street fight. V aikido nikdo nikoho nechce na ulici zaslapavat do mrizky u kanalu, a pak spokojene odejit na kafe.

Prijde mi opravdu absurdni hadat se o tom, ktery styl je lepsi a funkcnejsi - pokud byste chteli opravdu nejfunkcnejsi ze vsech bojovych umeni, tak mam pro vas jednu nabidku - atomova bomba :twisted:
Atilius
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Atilius » stř 19. dub, 2006 13:01

Atilius
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod marvin » stř 19. dub, 2006 13:05

:roll:
Naposledy upravil marvin dne ned 17. pro, 2006 19:31, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Atilius » stř 19. dub, 2006 13:24

....sakra, trikrat ten samej prispevek - pardon :oops:

Jo, Patrik poslal aikido a tys mu na to rekl, ze to neni aikido a poslal box. :? hmm, s poukazem na to, ze dela mooc pekny a prakticky tenkan - ano, mas pravdu, otocil se... :?
Atilius
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Low » stř 19. dub, 2006 14:12

pro nepratele otocek

http://www.youtube.com/watch?v=TQrfhzh9 ... melianenko

jo kdyz nekdo umi tak umi.. a to byla jeste pomala :)
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » stř 19. dub, 2006 16:14

ukropcany: procpak ?
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Rychi » stř 19. dub, 2006 16:32

ukropcany píše:4atilius - čo na to povedať... snáď len to, že v literatúre sa o aikide píše práve ako o tom superfunkčnom BU. Vieš, tu nejde o nejaké zhadzovanie, tu ide skôr o priebežné pripomínanie, že je to čo je na tých videách je bullshit. Akurát sme sa s marvinom chechtali, že by chcelo spísať nejaký zoznam aikido bullshitov, ale komu sa písať kniha, že... :roll: :twisted:

A co podle tebe neni Aikido bullshit?
Rychi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod hellas » stř 19. dub, 2006 16:59

hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » stř 19. dub, 2006 17:03

hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Atilius » stř 19. dub, 2006 17:53

ukropcany - na vrchol kopce vede mnoho cest - to, ze se ti cesta aikido nelibi je tvuj problem, ale nechapu proc pri kazde zmince "aikido" v jakekoli konferenci mas hned sve "vtipne" a kriticke poznamky? naprosto zbytecne.
Atilius
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně