Masáž

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Masáž

Příspěvekod Marekkkkk » stř 19. dub, 2006 9:11

Dost ma zacal bolet chrbat, teda resp. on ma bolieva uz od nepamati, lebo sa mi tam raz nieco zaseklo a nejak som sa na to vykaslal, len teraz mi to prechadza uz aj na rameno, dokonca niekedy to citm v ruke (akoby to bol jeden sval tahajuci sa spod lopatky, cez rameno az do dlane). Neviem co s tym, sauna vobec nepomaha, mozno by pomohla masaz, len nikoho nepoznam, kto by mi vedel odporucit, kde ist (v Bratislave) a co to asi tak moze stat a ci to vobec pomoze. Ak mate niekdo skusenosti, prosim poradte. Mozno by mi pomohol aj nejaky doktor, len neviem aky specialista sa tym zaobera. Ked pojdem obvodnej, predpise mi acylpirin ako ju poznam. Dik.
Marekkkkk
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 18
Registrován: ned 29. kvě, 2005 23:00
Bydliště: Bratislava

 

Příspěvekod kachna » stř 19. dub, 2006 13:06

cus, ja mam vod silvestra uplne stejnej problem, doktor rikal blokly svaly na krcni pateri, tak chodim na rehabku -> masaz pomohla, cviky jsou docela naprd (zatim), enom se tak trosku obavam, ze to nebude tema bloklejma svalama..(kazdopadne po par prokrupnutich na pateri je to lepci) bracha mel (a asi ma) stejnej problem, po tom, co vobesel asi dva nebo tri doktory, tak mu prisli nato, ze se jedna vo zanet, coz se prej docela spatne leci, kazdopadne jak to tak vidim, spravna diagnoza je zakladem pro dalsi leceni cili doporucuju zajit co nejdrif k ortopedovi (ja tak neucinil a uz se s tim morduju nekolik mesicu, fuj) pacto i masaz muze v lecjakejch pripadech vic skodit nez pomoc..
kachna
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 86
Registrován: stř 09. bře, 2005 0:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod lala » stř 19. dub, 2006 13:08

podle toho, co píšeš, tak si myslím, že by asi stálo za to navštívit lékaře chiropraktika. s tím už ti masér nepomůže. leda dobrý fyzioterapeut. takže podle mě postup - doktor (akutní zásah) - rehabilitační pracovník (cvičení, aby se posílily ty správné svaly) - masér (na udržení stavu)
lala
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 5
Registrován: úte 18. dub, 2006 23:00

Příspěvekod Senior » stř 19. dub, 2006 13:55

Souhlasím s lala,

najdi si maséra či terapeuta, který se přímo zabývá pohybovým aparátem, normální rehabilitační masér/ka asi moc nepomůže.
Vhodná je na to např.Dornova metoda, která přímo srovnává vybočené klouby a páteř, Thajská masáž, zřejmě i Shiatsu atd. Co se chiropraktika týče, tam bych byl opatrný s jeho výběrem, tato metoda v rukou mamlasa Tě může ještě víc dodělat.
Lékařů si velmi vážím, ale v tomto případě jejich klasický postup - prášky a rehabilitace je jinými slovy víceméně čekání, až to přejde samo.

Brzo se uzdrav a nepřetěžuj se! :wink:

Senior.
Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 179
Registrován: stř 25. úno, 2004 0:00

Příspěvekod Marekkkkk » pon 24. dub, 2006 11:30

Diky chlapi, skusim predsa len najprv toho masera.
Marekkkkk
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 18
Registrován: ned 29. kvě, 2005 23:00
Bydliště: Bratislava


Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků