Osobnosti?????

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Osobnosti?????

Příspěvekod Jendis » pát 16. dub, 2004 13:49

Jen mne tak napadá,pořád se tu bavíme o stylech,instruktorech,mistrech....tak bych si udělal takovej průzkum :D
Kdo je podle vás vůbec největší osobnost v oblasti BU?U nás a ve světě?
Aby to bylo jednodušší,tak "žijící" osobnosti... 8) 8)
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Osobnosti?????

Příspěvekod patrik » pát 16. dub, 2004 13:54

Jendis píše:Jen mne tak napadá,pořád se tu bavíme o stylech,instruktorech,mistrech....tak bych si udělal takovej průzkum :D

... u nás jsem to já a ve světě už všichni umřeli... :lol:

Popravdě a teď vážně - jak si takovou osobnost představuješ...

Víš, co pro nindži to bude Hacumi, pro aikidisty Dóšu... pro někoho jeho učitel, jeho disciplíny...

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Osobnosti?????

Příspěvekod mark4 » pát 16. dub, 2004 13:56

Jendis píše:Jen mne tak napadá,pořád se tu bavíme o stylech,instruktorech,mistrech....tak bych si udělal takovej průzkum :D

MichaelMcDonald alias Black Sniper www.blacksniper.com :twisted:
mark4
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Jendis » pát 16. dub, 2004 15:05

Patrik - Ale já přece vím,že pro každého to bude někdo jiný...prostě mne zajímá,koho zdejší návštěvníci uznávají. 8) Jen tak.....
Třeba já považuji za obrovskou světovou personu člověka,jež se zove Vlado Schmid....jen nevím,jestli ještě žije :lol: (bývalý legionář,9 či 10.Dan JuJutsu,který mi na semináři poprvé ukázal smrtící schopnosti propisovací tužky a jinak naprosto super "dědula").

Jen doufám,že se to tady nezvrhne v hanění někým uznávané osobnosti...o tom by to tady být nemělo :!: :!: :!:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » pát 16. dub, 2004 15:24

Tak za Kendo>>

po Evrope znami:

Kiyoshi Nakakura http://www.abkf.be/images/Nakakura/Nakakura1.jpg
Kozo Ando http://www.circles99.com/elements/album ... Sensei.jpg

Oba nedavno zesnuli, oba velci mistri a siritele Kendo mimo Japonsko a to i ve velmi pozdnim veku (Nakakura jezdil po Evropskych seminarich bylo mu hodne pres 80, Ando totez)
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 16. dub, 2004 15:41

Jen u nás tak nějak nevím....považuju za velkou osobnost Vladimíra Hotovce,ale není jediný a nemůžu se rozhodnout pro toho nej...asi je blbé,napsat jednoho kamaráda,že?Nemá dan,ale dle mého je to člověk,který si zaslouží titul "sensei".Přemýšlí do hloubky,má to v hlavě srovnané,jde si po svém,vychovává.....takhle si mistra představuju :!: :!: A že jeho obi není černé barvy?Mně na tom nezáleží :!: :!:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pát 16. dub, 2004 16:27

Picard píše:Tak za Kendo>>

po Evrope znami:

Kiyoshi Nakakura http://www.abkf.be/images/Nakakura/Nakakura1.jpg
Kozo Ando http://www.circles99.com/elements/album ... Sensei.jpg

Oba nedavno zesnuli, oba velci mistri a siritele Kendo mimo Japonsko a to i ve velmi pozdnim veku (Nakakura jezdil po Evropskych seminarich bylo mu hodne pres 80, Ando totez)

No za kendó... aniž bych ho viděl na vlastní bulvy... tedy viděl jsem ho na záznamu

Masahiro Mijazaki... mistr světa 97 a šestinásobný mistr na All Japan Kendo, 2krát druhý na All Japan Kendo Championships, 6krát All Japan Police Champion, 3 krát vítěz All Japan 7. Dan Chapmionships...

... a taky ještě vítěz Technica cup, ňákej Berger :lol:

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » pát 16. dub, 2004 16:43

Jendis píše:Jen u nás tak nějak nevím....považuju za velkou osobnost Vladimíra Hotovce,ale není jediný a nemůžu se rozhodnout pro toho nej...asi je blbé,napsat jednoho kamaráda,že?Nemá dan,ale dle mého je to člověk,který si zaslouží titul "sensei".Přemýšlí do hloubky,má to v hlavě srovnané,jde si po svém,vychovává.....takhle si mistra představuju :!: :!: A že jeho obi není černé barvy?Mně na tom nezáleží :!: :!:

Osobnosti Kendo za CR bych vyjmenoval

Vladimir Hotovec a Miloslav Hotovec, oba zakladatele cviceni Kendo u nas. Dalsi asi nema cenu jmenovat, nejsou dostatecne kultovni :)
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 16. dub, 2004 16:47

Jen vyjmenuj celej SanDoMon...to už je taky kult :lol: :lol: :lol: (v dobrém)
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pát 16. dub, 2004 17:11

Jendis píše:Jen vyjmenuj celej SanDoMon...to už je taky kult :lol: :lol: :lol: (v dobrém)

Jo Sandomon jo, ale Kacubó Kenri kai si to nezaslouží, protože plánují turnaje v blbém termínu...

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » pát 16. dub, 2004 17:20

patrik píše:
Jendis píše:Jen vyjmenuj celej SanDoMon...to už je taky kult :lol: :lol: :lol: (v dobrém)

Jo Sandomon jo, ale Kacubó Kenri kai si to nezaslouží, protože plánují turnaje v blbém termínu...

Patrik

njn program je nabity, neda se vyhovet vsem :) Nicmene prazskych turnaju se az na prumerne 2 vyjimky ucastni stejne vzdycky jen Prazaci... U mimoprazskych turnaju se to zvysuje tak na 5 vyjimek :-) No to je za se offtopic, Patriku cos to zase proved, nechapu jak jste mohli vyhrat extraligu... no zase offtopic, no styd se ....
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pát 16. dub, 2004 17:24

Picard píše:
patrik píše:

Patrik

njn program je nabity, neda se vyhovet vsem :) Nicmene prazskych turnaju se az na prumerne 2 vyjimky ucastni stejne vzdycky jen Prazaci... U mimoprazskych turnaju se to zvysuje tak na 5 vyjimek :-) No to je za se offtopic, Patriku cos to zase proved, nechapu jak jste mohli vyhrat extraligu... no zase offtopic, no styd se ....

No jo, ale jak mám bodovat v Nár. poháru, když musím tady organizovat Hyndráka... a když je BanriIkku, tak jedu do Vídně... doufám, že se dostanu aspoň na Zlínský pohár :lol: ...

...nebo že by se nás ze Zlína už v Praze začali bát?

Patrik

P.S.
Apropos hokej... dostal jsem od Eurotelu dva lístky na MS do Prahy... nevíš o někom, kdo by chtěl 30.4. na hokej a není lakomý, aby mi za ně něco dal??? Mě hokej nebaví...
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 16. dub, 2004 17:26

Jděte s hokejem do pryč,chlapi!!!!!!Buďme aspoň trošku u tématu,please.
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » pát 16. dub, 2004 22:52

tak zpet k tematu , projeli jsme Kendo, tak osobnosti ceskeho Iaido,

urcite by to mel byt Vladimir Hotovec, opet otec-zakladatel, z te new generation bych uvedl pany Radka Lance a Vladimira Hyndraka. Ostatni nejmenuji, nejsou dostatecne kultovni, tak at se na me nezlobi :-)
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » sob 17. dub, 2004 11:29

iaidó v Čechách... zcela jistě Vláďa Hyndrák... 8) Umí a nedává to najevo :wink:

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

karate

Příspěvekod pucmaz » sob 17. dub, 2004 15:42

Za karate: Miyagi Anichi

loni jsem se s nim setkal a jeste ted mi z toho jde hlava kolem :o
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 17. dub, 2004 15:47

Tos dostal takovou bombu :?: :?: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » sob 17. dub, 2004 15:50

:D
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Osobnosti

Příspěvekod Anonymní » pon 19. dub, 2004 12:10

Tedy já žasnu ... poslední dobou se tu začínají objevovat témata a příspěvky, kde nikdo nikoho neuráží, nenadává, nevychvaluje ten svůj styl jako nejlepší ... jen tak dál :wink:

Jinak za aikido bych si dovolil uvést Shoji Nishio senseie - dnes je to už 86-tiletý pán, zakladatel velmi zajímavého stylu aikido, stále aktivně cvičící, držitel 8.Danu Aikido, 7. Danu Iaido, 5.Danu Karate a 4. Danu Judo (nebo tak nějak - u karate a judo si výší technického stupně moc jistý nejsem).
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Osobnosti

Příspěvekod patrik » pon 19. dub, 2004 12:17

LiPa píše:Jinak za aikido bych si dovolil uvést Shoji Nishio senseie - dnes je to už 86-tiletý pán, zakladatel velmi zajímavého stylu aikido,...

:D Opatrně... Nišio sensei se narodil v roce 1927, tedy nebude mu víc než 77 let... o něm víc a fotky na webu Bohemia Aikikai http://www.hvezdicka.cz/ba

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na bojová umění a sporty obecně