Je military jen móda?

bojová umění a válka, vycvik bodyguardů, speciální jednotky, combat shooting...

Příspěvekod Low » sob 13. kvě, 2006 17:17

na vyznamu to ALENIC nemeni
Low
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1175
Registrován: úte 15. lis, 2005 0:00

 

Příspěvekod Ondra » sob 13. kvě, 2006 17:27

a rozhodně se nepovažuju za experta, člověk se má hodně co učit ani tady nebudu rozebírat techniku "smrtícího LOW KICKU" nezlob se ale tohle jsem napsal pro lidi co tomu opravdu rozumí, neuraž se, ale na tohle téma se nevyjadřuj ,respektive na ten odkaz co jsem napsal já, vim ,tohle je diskuze a může tady mluvit kdokoliv i ty, ale tohle jsem psal určitým lidem, pro koho je profesní sebeobrana respektive být instruktor povoláním. a mají zkušenosti, zase nechci se vrátit k tématu combat system vs tradiční karate a podobně, to je o ničem. nemusíš mít vždy poslední slovo a bylo by dobré si o něčem zjistit informace na internetu, popř. kontaktovat osoby, instruktory v zahraničí a dát s nimi na tohle téma řeč. lidi jako Wagner,Narvia,Blauer,Yanilov,Nakajama (specielně pro tvoje karate) pro mě znamenají hodně, jejich zkušenosti a nevim proč by někdo jako ty, nebo já měl zesměšnovat jejich tréninkové metody? bude lepší, když se na tohle téma vyjádří lidi co doopravdy se profesní sebeobranou zabývají, omlouvám se, ale připadá mi že tady ta diskuze na bojovaumeni.cz upada, pořát stejná témata tradice vs moderni BU, pořát stejní lidé a stejné názory a vždycky to stejně vede ke stejnému konci. K NIČEMU. pokud opravdu někdo chce si dát souboj, jako tady někdo před delší dobou navrhoval, myslim že šlo o P.Macháčka a jeho kolednících v HanumanGymu... klidně, to ale neni mým cílem o diskuzi o BU. bezesporu máš nějaké znalosti o BU,ale prosím o profesním, combat boji, tak na tohle už nereaguj, předem děkuji. nejsem profesionál a vim že jsem v článku udělal spoustu chyb, ale snažil jsem se přiblížit něco k nám, v takovym obleku cvičí Slováci v Bratislavě, USA a chci aby se to dostalo i k nám, i když to třeba podle tebe nemá smysl, ale proto jsem to nepsal. předem děkuji za reakce vyjadřující se k použitelnosti, nikoliv zesměšnění cvičenců. dělat si z něčeho legraci, je dost ubohé, každý at cvičí s čím chce a jak chce... nikdo nemá právo si z toho dělat legraci ani ho nějak zesměšnit. je to jen a jen jeho věc.
Ondra
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 273
Registrován: stř 13. říj, 2004 23:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod Low » sob 13. kvě, 2006 17:35

s tradicnim karate jsem nemel nikdy nic spolecnyho a Nakayama je pro me jen clovek kterej vyuzil svyho japonskyho kukuce a spojitosti s Funakoshim k propagaci vlastnich zajmu. Takovejch "mistru" karate jako byl on je na svete tisice.Zase ses jeden z tech znalcu karate kterej soudi na zaklade jedinyho karate - shotokanu , jinak bys nepsal takovy nesmysly co mas na svejch strankach.O Wagnerovi a jemu podobnejch uz se tady neco popsalo..

a to ze neumis kopnout lowkick tak silne ze nikomu neublizi je prave o tom ze bez toho abys makal ti jsou vsechny zabijacky systemy k jednomu.nerikam ze ja to umim ale evidentne to jde ale abych ti nekazil topic nebudu se radsi vyjadrovat dal
:lol:

jen sem se vyjadril k tomu ze mi na tech zapasech nepripadanic realnyho ba dokonce je to min realny nez ultimata nebo to daido juku . nic vic nic min . to neni vysmech.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1175
Registrován: úte 15. lis, 2005 0:00

Příspěvekod Jendis » sob 13. kvě, 2006 18:54

Ten oblek je opravdu vhodný hlavně pro nácvik,vyzkoušíš si úplně všechno,co chceš,aniž bys ohrozil zdraví sparringa.....je to pro tréninkové účely.......něco podobného používají třeba tady: http://www.jkd.sk/start.html - najděte si tam High Gear.
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod Low » sob 13. kvě, 2006 19:12

jendis: vyzkousis si trhat usi, nos, vypichovat oci , kousat, lamat prsty, trhat vlasy nebo jen to co s trosku prekonani bolesti vyzkousis i bez nej ?
Low
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1175
Registrován: úte 15. lis, 2005 0:00

Příspěvekod Ondra » sob 13. kvě, 2006 19:43

ahoj Jendis... ano, přesně ten odkaz jsem měl na mysli tím že ho maj na Slovensku, je to zajímavý doplněk, líbí se mi...
Ondra
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 273
Registrován: stř 13. říj, 2004 23:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod Matti » sob 13. kvě, 2006 19:55

ten oblek je super, na nete to stoji komplet okolo 30.000 sk. Da sa v tom trenovat vsetko, neobmedzuje prilis pohyb. Velmi to zrealnuje trening, da sa robit takmer naplno.
Inak to co pise Low je vzdy to iste, iba kazdeho zhadzuje. A chcel by som vediet kolko krat by si mohol vyzkusat naplno ten low kick so superom pri treningu, ale vsimol som si on netrenuje iba pise prispevky, to mu sedi mistr - diskuter.
Matti
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 108
Registrován: stř 19. dub, 2006 23:00

Příspěvekod kraver1 » sob 13. kvě, 2006 20:29

diablik píše:chodí tam pravidelně trénovat kluk, co 4x týdně chodí trénovat v čechách thajský box nebo box-pokial chalan tolko trenuje ako divy a este chodi cvicit ine systemy znamena len jednu vec,ze si velmi neveri a hlada a hlada a bude hladat cely zivot a nakoniec zisti ze zabil kopec casu a problem bol v jeho srdci...boha tie 2 styly mu vystacia na 2 zivoty dopredu,ma tam vsetko co potrebuje na ulicu,ale kukam,ze sa to deje casto v poslednej dobe...mam silne podozrenie,ze ten bordel nastal s ultimatmi,kde zavodnici musia vediet super buchat,super klinch,super zem a prenieslo sa to vsade...na ulicu treba vediet super ruky a nejake to koleno...ten zvysok je podruzny,nevies pribit cloveka2-3 udermi ,tak zvysok je naprd..naco su ti paky,zem,efetkte kopy,ked sa k nim clovek nedostane...minule som kukol videicka systemy abolo mi do smiechu,nic v zlom,ale pokial toto ma chalanov pripravit na ulicu,tak ja neviem...same paky a odvadzacky,tanecne kroky,bomby v rukach ziadne :roll: :roll:


Musím s tebou souhlasit v tom, že pokud potkáš tzv. vypatlanou a vyboxovanou hlavu, máš problém. S takovým se nesmíš mazlit, přes kolena se dá sundat každý a LOW KICK má své kouzlo přes stehna. V takovém případě je 10sec. zápas moc dlouhý, jako bývalý příležitostný vyhazovač v klubech jsem to zažil na vlastní kůži. A zatím žiju.

A ještě něco - pokud nemáš v hlavě a srdci bojové geny, můžeš cvičit, co chceš. Ale nikdy nevíš, co je v tobě, dokud něco nezkusíš. Dají se probudit, když si dáš práci. A to je někdy fuška.

Co se týká toho borce, který chodí cvičit několik systému najednou, za 1. - je to jeho věc, 2. - třeba si z těch systému vybírá jen ty techniky, které sedí jeho naturelu.

A poslední poznámka - co když borec, kterého chceš sundat 2-3 údery, je dokáže ustát a tím si tě přečte. Co dál? Zase 2-3 údery? Asi by sis moc nepomohl.

Nevím, čím se živíš, kde děláš - to je tvá věc. Já se živím používáním technik sebeobrany v praxi, když musím a diplomacie je k ničemu. Od svých 18-ti let. Dnes mám 33. Sebevědomí mám celkem slušné a přesto si netroufnu o sobě prohlásit, že jsem borec. To nechám na posouzení jiným. Mým úkolem je každý střet s protivníkem přežít ve zdraví.

Odsoudit někoho za to, že chodí cvičit více stylů než jeden, když nevíš proč, je jednoduché. MOžná se nespokojí jen s jedním stylem, možná nemá sebevědomí, a možná ho má víc než dost.

Co ty na to?
kraver1
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 32
Registrován: úte 02. kvě, 2006 23:00
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod Low » sob 13. kvě, 2006 20:37

matti: mozna by ses divil ale skutecne kopeme lowkicky pri treninku naplno. pro tebe asi nepredstavitelna vec.pokud jedem sparing naplno nebo pri okopávání se.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1175
Registrován: úte 15. lis, 2005 0:00

Příspěvekod kraver1 » sob 13. kvě, 2006 20:49

diablik píše:jo a este suhlasim s Jendom a modelovymi situaciami a podobnymi moder. technikami...da sa priblizit realite,to jasne...len ako naucit uplne posraneho chalana odvahe,ked sa boji od narodenia,je submisivny atd...kopec takych chlapcov robi BU,lebo maju komplex z detstva,ked im niekto nalozil v skolke...a kedze zhoreli vtedy,zhoria aj pri dalsom konflikte..osobne co som videl napr. u psov,ked ma pes raz zlomenu povahu,nic z neho nebude,furt sa bude bat,myslim ze u ludi to plati taktiez...mozno ze existuju nejake super psychologicke postupy,ale nejak so nepocul o nich..


V tomhle souhlasím skoro bez debat, musíš se rvát, aby ses něco naučil. Když jsem byl ve školce, učili mě - neper se. TAk jsem nosil domů rozbité brýle, které jsem tehdy nosil. Až to máti nasralo a řekla braň se. Druhý den mne dovedla učitelka domů, protože jsem se bránil staršímu klukovi. Celkem úspěšně, neb když si na mne chtěl smlsnout, vzal jsem ho po hlavě plastovou Tatrou na písek/ to větší asi 50cm nebo větší auto/. Za odměnu dostal 12 stehů na hlavě.

Když jsem se s našima přestěhoval do nové školy, starousedlíci skoušeli, co vydržím. 14 dnů jsem snášel jejich pokusy dát mi do držky. Pak jsem se nasral a jednomu ze skupiny nej hajzlíků jsem poskytl k otestování tvrdosti jeho hlavy svou školní židličku. Netvářil se dvakrát nadšeně - počet stehů si nepamatuju. Jen to okno, které bylo za ním, jsem na zadku cítil od tatíka ještě pád dní :twisted:

NA vojně v létě 92 jsem poznal šikanu, to byla běžná věc do doby, než starý chtěl zkoušet na mém nose odběr krve. Skončil pádem na zem a jeho rozbitým rypákem. Pár krát jsem se ještě serval s jinýma, ale měl jsem pak pokoj. Byla to legrace, docela mě to bavilo.
kraver1
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 32
Registrován: úte 02. kvě, 2006 23:00
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod diablik » sob 13. kvě, 2006 20:54

:twisted: :twisted:
Naposledy upravil diablik dne stř 18. dub, 2007 16:50, celkově upraveno 1
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 877
Registrován: stř 04. kvě, 2005 23:00
Bydliště: SK

Příspěvekod kraver1 » sob 13. kvě, 2006 20:58

Matti píše:ten oblek je super, na nete to stoji komplet okolo 30.000 sk. Da sa v tom trenovat vsetko, neobmedzuje prilis pohyb. Velmi to zrealnuje trening, da sa robit takmer naplno.
Inak to co pise Low je vzdy to iste, iba kazdeho zhadzuje. A chcel by som vediet kolko krat by si mohol vyzkusat naplno ten low kick so superom pri treningu, ale vsimol som si on netrenuje iba pise prispevky, to mu sedi mistr - diskuter.


TAk tohle sedí, ale takových je tu víc. Aspoň v něčem je mistr!! :lol: Ono být dobrý mistr diskutér je taky umění. ČEST JEHO SNA®ENÍ!! :lol:
kraver1
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 32
Registrován: úte 02. kvě, 2006 23:00
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod Matti » sob 13. kvě, 2006 21:03

Low píše:matti: mozna by ses divil ale skutecne kopeme lowkicky pri treninku naplno. pro tebe asi nepredstavitelna vec.pokud jedem sparing naplno nebo pri okopávání se.

tak potom tvoj low kick stoji za ... poznal som ludi ktori chceli kopat low kick na moju nohu - bez problemov. moj low kick nevydrzal ani moj nadriadeny (mam totizto pracu kde trenujem kazdy den, poznam adrenalin z kazdej strany a zazil som vela veci o ktorych tu niektori pisu a tiez mam 33 rokov a bojove umenia robim od 14 rokov a tuto pracu 12 rokov takze mne tazko nieco nahovoris) a ten nadriadení bol inak vysportovany a mal 120 kil a neustal to.
a uz som sa ta to raz pytal, ake bojove umenie robis, dufam ze odpovies.
Low vela zdaru, nepodcenuj ludi.
Matti
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 108
Registrován: stř 19. dub, 2006 23:00

Příspěvekod diablik » sob 13. kvě, 2006 21:04

:twisted: :twisted:
Naposledy upravil diablik dne stř 18. dub, 2007 16:51, celkově upraveno 1
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 877
Registrován: stř 04. kvě, 2005 23:00
Bydliště: SK

Příspěvekod kraver1 » sob 13. kvě, 2006 21:08

diablik píše:A poslední poznámka - co když borec, kterého chceš sundat 2-3 údery, je dokáže ustát a tím si tě přečte. Co dál? Zase 2-3 údery? Asi by sis moc nepomohl.-CO DAL,ZASYPAVAT UDERMI DOKIAL NEPADNE ON,ALEBO JA...JA NEHOVORIM O SUBOJI,JA HOVORIM O KRCMOVYCH PREPADOCH A TAM SA BIJE RYCHLO A DO NEMOTY...NIET CAS NA VYCHYTAVKY A KOMBINACIE ROZNEHO DRUHU

Nevím, čím se živíš, kde děláš - to je tvá věc. Já se živím používáním technik sebeobrany v praxi, když musím a diplomacie je k ničemu. Od svých 18-ti let. Dnes mám 33. -ZIJEM SI VELMI SLUSNE CO SA TYKA FINANCII,KONTAKTNE SPORTY A OBDOBNE SRAJDY ROBIM KVOLI ZVLADANIU MOJICH NALAD,CASTO SA MI STRIEDAJU NALADY OD SANGVINIKA AZ PO ZURIVEHO CHOLERIKA :roll: V PUBERTE SOM NA PAR ROKOV ZAKOTVIL MEDZI HOOLS A PODOBNYM "ODPADOM" A TAM SOM SI CELKOM PRICUCHOL K POULICNEMU NASILIU,CI UZ VELMI AKTIVNOU FORMOU,ALEBO AKO ZABAVAJUCI POZOROVATEL :twisted: TAKZE VIEM POSUDIT,CO FUNGUJE A CO NEFUNGUJE NA ULICI...P.S. JA NEZNASAM KECI TYPU..NAUCIME VAS NEOHROZENEJ SEBAOBRANE ZA PAR TYZDNOV,BUDETE VEDIET RIESIT KAZDY KONFLIKT NA ULICI A PODOBNE PITCHOVINY...KED NIECO TAKE VIDIM JE TO PRE MNA PODVOD...FEROVE JE,AK NIEKTO NAPISE,NAUCIME VAS UCINNE TECHNIKY A POSTUPY,ALE TO CI ICH POUZIJETE ZALEZI LEN ALEN NA VAS..NA VASEJ ODVAHE A AGRESIVITE...POTOM BERIEM A NEKECNEM ANI MUK...VSETKO DOBRE :wink:


A tvrdil jsem něco takového??

Netvrdil jsem, a nikdy nebudu tvrdit, že někoho něco naučím za pár týdnu. To je nesmysl. Za pár týdnů se naučís tak maximálně 500slovíček angličtiny, když ji budeš šrotit 8 hodin denně./ což není můj případ :( /, ale to přijde. Pokud se chceš něco naučit, musí ti být jasné, že to potrvá delší dobu. Tohle tvrdím každém a tvrdit budu. JO - a plané kecy taky nesnáším. TAk se měj - good luck.
kraver1
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 32
Registrován: úte 02. kvě, 2006 23:00
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod Low » sob 13. kvě, 2006 21:11

matti: budto je to tim ze nas lowkick stoji za hov a nebo je to tim ze ty vydrzis hov. tak si vyber :)

pokud ten nagřízený byl vysportovaný a měl 120 kil tak mu to bylo k nicemu protoze nebyl na lowkicky zvyklej.s mejma 75kg nemam problem jednim lowkickem sejmout jakkoli tezkyho zacatecnika :lol: ale ne ze bych to delal.. jen zpocatku :) nejmin vydrzej takovy ty kulturisti z posilovny.. a ze je kam se strefovat :wink:
Low
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1175
Registrován: úte 15. lis, 2005 0:00

Příspěvekod diablik » sob 13. kvě, 2006 21:15

:twisted: :twisted:
Naposledy upravil diablik dne stř 18. dub, 2007 16:52, celkově upraveno 1
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 877
Registrován: stř 04. kvě, 2005 23:00
Bydliště: SK

Příspěvekod Jendis » sob 13. kvě, 2006 21:16

Low píše:jendis: vyzkousis si trhat usi, nos, vypichovat oci , kousat, lamat prsty, trhat vlasy nebo jen to co s trosku prekonani bolesti vyzkousis i bez nej ?



Já s tím nikdy necvičil,ale dokážu si to představit...s troškou překonání bolesti....víš...když Tě seknu naplno přes krční tepnu,vážně Ti ublížím....chci si nacvičit kop na močový měchýř......potřebuju si vyzkoušet ránu teleskopem,ratanem...naplno.........s tímhle oblekem naplno můžu.....jsou to v podstatě lapy na člověku...a lapy jsou potřeba,ne?!Takže to ber takhle....a neodsuzuj všechno,co neznáš.... jsou techniky,které ani "s překonáním bolesti" cvičit nemůžeš :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod Low » sob 13. kvě, 2006 21:18

diablik: vidis ja zase na 99% s tvejma nazorama souhlasim.. jako s timhle ze combat sam o sobe je jen hrani na vojaky, je to jen nastavba.

jendis: otazka je na kolik se ty techniky lisej od mlaceni do lap a mlaceni do cleveka.. nerikam ze je to blbost ale ondrej to tady prezentoval jak dalsi superrealnej mega ucinej system boje zastitovanej clovekem co cvicil blablabla .. jako pomucka to samozrejme muze bejt dobry ale myslim ze kdyz reknu pomucka myslim daleko min dulezitou vec nez to co si pod pojmem pomucka predstavi ondrej.. a vyhodit za to 30000kc.. proste super.
Naposledy upravil Low dne sob 13. kvě, 2006 21:21, celkově upraveno 1
Low
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1175
Registrován: úte 15. lis, 2005 0:00

Příspěvekod diablik » sob 13. kvě, 2006 21:20

:twisted: :twisted:
Naposledy upravil diablik dne stř 18. dub, 2007 16:53, celkově upraveno 1
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 877
Registrován: stř 04. kvě, 2005 23:00
Bydliště: SK

PředchozíDalší

Zpět na armádní a combat systémy...

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 17 návštevníků