Strecinkova kladka

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Strecinkova kladka

Příspěvekod xavier » úte 23. kvě, 2006 17:02

Mam docela hodne zkracene slachy. Zjistil jsem, ze po zahrati zaznamenavam nejvice pozitivni zmeny, kdyz se protahujeme na treninku ve dvojicich. Kazdopadne citim, ze bych se mel strecinkem zabyvat casteji (nejlepe kazdy den - v rozumne mire) a tudiz shanim nejake "prostredky", ktere by mi aspon castecne protahovani ve dvojicich vynahradily.

Uz jsem zde cetl negativni ohlasy na roztahovadlo superstretch http://www.ipponshop.cz/viewproduct.php?=SID&productid=2492 (i kdyz hlavni duvody byla cena vs. fakt, ze se protahuje jen jeden sval). Zajimalo by mne, co rikate a zdali nemate nekdo zkusenosti se strecinkovou kladkou http://www.ipponshop.cz/viewproduct.php?=SID&productid=2491 (nikde jsem nevygoogloval jak se to pouziva, resp. zkusenosti, atd.). Zkousel jste to nekdo? Co na to rikate?

PS: Prosim zadne odpovedi typu "na co potrebujes staticky strecink?" atd. Cetl jsem o tom fakt hodne a nejsem blazen, co chce za kazdou cenu umet rozstep nebo provaz.
xavier
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 210
Registrován: pon 30. led, 2006 0:00

 

Re: Strecinkova kladka

Příspěvekod mao » úte 23. kvě, 2006 17:44

rikam na to to, ze uz se to tu objevovalo a ze uz dalsi reklamy netreba. vime o tom, a vime ze si to nemame koupit.
mao
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 165
Registrován: úte 08. úno, 2005 0:00

Re: Strecinkova kladka

Příspěvekod xavier » úte 23. kvě, 2006 18:00

mao píše:rikam na to to, ze uz se to tu objevovalo a ze uz dalsi reklamy netreba. vime o tom, a vime ze si to nemame koupit.


Muzes mi rict, kde konkretne se objevila diskuze na tuhle konkretni strecinkovou kladku na tomto (nebo jinem) foru? Nikde jsem to tady totiz nenasel.

Jinak tohle nema byt zadna reklama. Kdyz se ptam na konkretni produkt, tak uvedu odkaz, aby kazdy mohl zjistit, na ktery se konkretne ptam. Kdyz uz jsme u te reklamy, tak to bych mohl v diskuzich, kde jsou rozebirany skoly BU (s odkazy na jejich web) taky psat, ze se jedna o reklamu, ne?

Nekdo jiny?
Jde mi o konkretni a objektivni informace ne o prazdne tlachani.
xavier
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 210
Registrován: pon 30. led, 2006 0:00

Příspěvekod Fukki » úte 23. kvě, 2006 18:03

.
Naposledy upravil Fukki dne pát 09. říj, 2020 18:17, celkově upraveno 1
Fukki
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 193
Registrován: sob 11. úno, 2006 0:00

Příspěvekod xavier » úte 23. kvě, 2006 18:08

Dik za odpoved, Fukki.

Fukki píše:... to první mi přijde jako úplná zbytečnost. Stačí si sednout a opřít se nohama o stěnu, nebo něco, kde se máš za co zachytit. Třeba v jedné tělocvičně takhle vedly trubky topení z patra do patra (vertikálně) a u země byly dost pevné, za ty jsem se přitahoval a nohy zapřel o stěnu.


S timhle souhlasim. O teto prvni veci jsem se zminil proto, aby si to nekdo nezamenoval s tou druhou veci, na kterou jsem se chtel zeptat (pac tahle se uz tady resila).

To druhé bude asi na zavěšení nohy a zvedání nahoru, ale nevím.. obě věci mi přijdou jako zbytečná hebla. No ale třeba to někomu pomáhá :lol:


O tuhle vec mi v dotazu slo predevsim. Vubec jsem nikde nevycetl a tudiz ani nepochopil, jak se to pouziva a tedy jestli by mi to vubec k necemu bylo. Diky!
xavier
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 210
Registrován: pon 30. led, 2006 0:00

Příspěvekod krovak » stř 24. kvě, 2006 8:36

IMHO ak chces pouzivat nejaky specialny sersam na cvicenie klusne ho pouzivaj, ale silne pochybujem ze by si podobny vysledok nevedel dosiahnut bez neho. Takze skor to vidim ako zbytocnost nech uz je to cokolvek.
krovak
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 83
Registrován: ned 22. led, 2006 0:00

Příspěvekod Senior » stř 24. kvě, 2006 11:27

xaviere,

podobnou kladku jsem si sice nekoupil, ale viděl jsem ji a ikdyž nepotřebuju rozštěp atd, chtěl jsem zkusit, co na tom je a udělal jsem si něco podobného provizorně ve stodole... :D :D ... chlape, řeknu Ti, že to není jen tak. A pokud u toho ztratíš balanc, nebo podklouzne noha, či proklouzne lano, tak riskuješ takové natažení šlach a takových šlach, o jaké určitě nestojíš :wink: .
Třeba jsem nemehlo a neumím to, ale chtěl jsi názory. A než abych se učil s tou kladkou zacházet, tak raději dál provozuji strečink v pohodě u televize, kde vlastní tělo je tou nejlepší cvičební pomůckou i závažím.
Natáhnout si v obýváku lana....no nevím, to už by asi moje žena nerozdýchala a raději nechci domýšlet, co by ve škole a školce o mě vykládaly moje děcka :D

Senior.
Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 179
Registrován: stř 25. úno, 2004 0:00

Příspěvekod graver » stř 24. kvě, 2006 12:02

To se dostáváme k problému, jestli si vůbec pro domácí použití kupovat nějaké takové náčiní. Jestliže jsem týdně 1-x v posilovně a 2x na tréninku, kde se aspoň pár minut strečuje taky, tak už bych se na to doma na starý kolena mohl pěkně vy... :D :D
Tak jsem si pořídil tyč mezi futra, na údery se zátěží PET-láhev s pískem a na kliky/shyby/strečink etc. mi stačí vlastní tělo...
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
Uživatelský avatar
graver
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1778
Registrován: pon 22. srp, 2005 23:00
Bydliště: Brno

Příspěvekod xavier » stř 24. kvě, 2006 13:56

Diky vsem za info/nazory na tuto kladku. Uz nejspis tusim, jak se pouziva, tudiz jsem zvazil, ze si ji urcite nekoupim. Jeste jednou diky moc a povazujme tento thread za ukonceny :-)
xavier
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 210
Registrován: pon 30. led, 2006 0:00

Příspěvekod tekara » stř 24. kvě, 2006 14:22

Sice jsi to ukončil, ale přesto. Kladku mám už několik let (ikdyž o něco propracovanější a dražší) a tak úplně bych to nezavrhoval. Nejde ani tak o roztahování, ale o to, že s její pomocí si krásně procvicíš dráhy veškerých kopů a to pěkně pomaličku a v nejzazších rozsazích. ale upřímně jsem ji doma minimálně 2 roky nevytáhl :lol:
Ale jak jsem psal, úplně špatné to není.
tekara
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 137
Registrován: úte 05. říj, 2004 23:00
Bydliště: Zlín

 

Příspěvekod xavier » stř 24. kvě, 2006 14:30

Tekara: dik za odpoved. Je dobre slyset (cist) nazor i nekoho, kdo ji opravdu ma a cvici(l) s ni :-)
xavier
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 210
Registrován: pon 30. led, 2006 0:00

Příspěvekod Chrobi » stř 24. kvě, 2006 18:42

Mam ji doma taky, bracha ji dostal a nechal mi ji. Obcas ji si ji povesim na hrazdu , dostanu tak nohu do vysky, kam ji vlastni silou nedostanu a tam se snazim zpevnovat telo (posilim drzeni nohy v pozici, kam to bez kladky neumim) , jeslti je to k necemu si preber(te) sam. Mimoto v tom rozsahu jemne pracuju s decentnimi pohyby v kycli, lip se mi pak kope. Cvicim na ni rad, ale ne moc casto, myslim, ze neni nepostradatelna, ale jako spestreni pro domaci trenink proc ne.
Asi ji dneska vytahnu :)
Chrobi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 140
Registrován: čtv 20. bře, 2003 0:00
Bydliště: Praha


Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 16 návštevníků