od m-pet » ned 02. črc, 2006 8:31
O (České) Braně jsem již v mém mládí asi před 10 - 20 ti lety slyšel, ale nikdy nic konkrétního o technikách. Podařilo se mi sehnat nějaké knížky a v nich je opravdu velice široce rozpracovaná teorie - sebeobrana, sebeochrana, Kvazisignální, Multisignální a to je jen úvod. Na můj vkus je už toto příliš složité a připomíná mi to výuku občanské nauky v dobách mých studií na střední škole ( Marxismus Leninismus ). Jinak fotografie technik v jejich knihách se mi líbí. Označují svůj systém jako český - vytvořený zde, ale z fotek je jasné, že používají techniky např. z aikida namátkou irimi nage, kote gaeši nic proti tomu, stejné nebo podobné techniky se používají v mnoha stylech, co se mi nelíbí je to, že v jedné z kapitol vyjmenovávají Asijské školy boje např. Džiu-džitsu, aikido, karate, šorindži kempo, pakua a píší o nich, že jsou špatné ( neúčinné treninkové metody, špatný výběr bojových akcí, jejich špatná konstrukce, špatná taktika atd. Brana se cvičila a možná ještě cvičí v TJ Tatra Smíchov v Praze. Jo abych nezapoměl, tímto příspěvkem jsem nechtěl nikoho urazit, nebo rozlobit, nikoho kdo tuto školu cvičí neznám a nikdy jsem osobně neznal a soudit někoho podle napsané knihy nebo fotografií nejde. Pouze jsem vyjádřil svůj osobní názor, který jsem si vytvořil na základě několika přečtených brožur a knih.