sebeobrana pro ženy

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod Makoto » stř 09. srp, 2006 9:22

NIK píše:Od té doby-pistolka :lol: :lol: :lol:

Ja jenom jestli jsi nkedy videl, co udela vystrel napriklad s xichtem po zasahu. Jestli to umis slozit a rozlozit bez toho, aby jsi si cetl navod, jestli znas zakony definujici nutnou obranu, jestli jsi pripraven jit i pripadne si sednout, pokud to posere obhajce, jestli se dokazes vyrovnat s tim, ze vezmes zivot....Prave proto ja mam teleskop...
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NIK » stř 09. srp, 2006 10:46

pro Makoto- :lol: :lol: :lol: Nejsem hovado abych někomu střílel po ksychtu a ta pistolka je jen plynová.Nemám rád střelné zbraně.Co taťka? ještě cvičí Judo?
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » stř 09. srp, 2006 10:50

NIK píše:pro Makoto- :lol: :lol: :lol: Nejsem hovado abych někomu střílel po ksychtu a ta pistolka je jen plynová.Nemám rád střelné zbraně.Co taťka? ještě cvičí Judo?

Asi jsi si me s nekym spletl. Tata nikdy judo nedelal :-) A nekoho pod prezdivkou "tatka" neznam :-)
BTW plynova pistolka....vis jak to soud bude pripadne posuzovat, pokud dojde k obrane touto pistolkou....utocnik nedokaze rozeznat, ze se nejedna o pravou....Ale hodne stesti ;-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NIK » stř 09. srp, 2006 11:12

Je tak to sem si tě spletl s Kolmanem.Sorry.No ono v takovém městě jako je třeba Cheb se spoléhat jen na BU nejde,to je ti snad jasný.Po desátý večer je město plné nadržených Němčourů,pasáku a šlapek.No a když se mnou slečna chtěla někam vyrazit tak jí přece neřeknu že se budem koukat na telku protože se bojim... :wink:

Můj kamarád-je to trošku nervák má vždycky když je na takovém místě zvláštní heslo-vždycky zakřičí -"plošně vychcípat" nebo "nádor téhle planety" :lol: :lol: :lol:
Naposledy upravil NIK dne stř 09. srp, 2006 11:17, celkově upraveno 1
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » stř 09. srp, 2006 11:14

makoto: ano protoze ultimata jsou sport, na ulici boj na zemi vyuziji minimalne , v ultimatech se bez nej neobejdou. ale to je zas o necem jinym.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NIK » stř 09. srp, 2006 11:18

Což samozřejmně možnost konfliktu ještě zvyšuje :D :D :D
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod manikin » stř 16. srp, 2006 8:41

No...jen bych za to slabsi pohlavi dodala...prosla jsem kurzem sebeobrany a nejaky ten cas uz cvicim. Nemohu rici, ze se ubranim...ono totiz vzdy zalezi na tom, kdo na vas utoci. Kazdopadne jsem obezretnejsi, vice si hlidam lidi kolem sebe, vice vnimam nebezpeci. Nemohu komentovat jine skoly, ale ty ktere uci zeny pouzivat nuz, povazuji za nebezpecne. Umet s nozem je umeni a rozhodne se to clovek nenauci za pul roku a lehce se to muze obratit proti vam. Na druhou stranu mit neco v ruce (klice, kreditku, propisku, pet lahev...) myslim, ze je vyhodou.
Za nejvetsi problem vsech skol a to i skoly, kterou jsem prosla ja, povazuji to, ze je to kurz. Holky, ktere nepokracuji...no ono se vse rychle zapomene, kdyz to clovek dale neprocvicuje. Vim, reknete si...kop mezi nohy nezapomenes...jenze ono neni tak jednoduche se trefit. Zkratka to co chybi, je pokracovani.... Kazdy semestr se otevira novy kurz...nauci se zaklady....nestalo by za to propracovat techniky pro zeny a pokracovat??!! Kdyz uz se s tim zaclo.
manikin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Makoto » stř 16. srp, 2006 15:15

manikin píše:No...jen bych za to slabsi pohlavi dodala...prosla jsem kurzem sebeobrany a nejaky ten cas uz cvicim. Nemohu rici, ze se ubranim...ono totiz vzdy zalezi na tom, kdo na vas utoci. Kazdopadne jsem obezretnejsi, vice si hlidam lidi kolem sebe, vice vnimam nebezpeci. Nemohu komentovat jine skoly, ale ty ktere uci zeny pouzivat nuz, povazuji za nebezpecne. Umet s nozem je umeni a rozhodne se to clovek nenauci za pul roku a lehce se to muze obratit proti vam. Na druhou stranu mit neco v ruce (klice, kreditku, propisku, pet lahev...) myslim, ze je vyhodou.
Za nejvetsi problem vsech skol a to i skoly, kterou jsem prosla ja, povazuji to, ze je to kurz. Holky, ktere nepokracuji...no ono se vse rychle zapomene, kdyz to clovek dale neprocvicuje. Vim, reknete si...kop mezi nohy nezapomenes...jenze ono neni tak jednoduche se trefit. Zkratka to co chybi, je pokracovani.... Kazdy semestr se otevira novy kurz...nauci se zaklady....nestalo by za to propracovat techniky pro zeny a pokracovat??!! Kdyz uz se s tim zaclo.

Skoro bych uhadl, kdo se za touto prezdivkou skryva ;-)
Problem s pokracovami kurzem je v tom, ze bud by dal driloval jiz naucene anebo by se soustredil na dalsi zpusoby utoku jako je facka ci dokonce pesti. A to uz neni na kurz, jelikoz s velkou nadsazkou receno prakticky cele bojove umeni je o tom, abychom se vyhnuli uderu ci kopu. K tomu je potreba se naucit mnoho prupravnych drilu na uhybani, praci nohou, kondicku, apod.
Pak je tu take faktor casu. Budu hovorit za nas oddil - meli jsme dvakrat tydne normalni treninky, pak tu byl trenink pro instruktory a do toho jeste kurz. To se neda zvladnout po cely rok, preci jenom mame partnerky jejichz tolerance maji sve meze ;-) A popravde receno sam mam co delat nechavat se mlatit od zenskych dva a pul mesice v roce...po cely rok to bych uz nevydrzel....co lekci jsem domu chodil s modrinami jako bych byl casty navstevnik SM salonu :-) Takze spise doporucuji chodit do oddilu, kde vyuka sebeobrany je primarnim cilem.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod manikin » čtv 17. srp, 2006 9:14

Skoro mozna...si uhadl... ;-)
A muzem si o tom nekdy popovidat...spis jsem to tu zde chtela nadhodit jako problem, ktery se netyka jen vasi skoly.
Je to vseobecny problem (mluvila jsem s holkama, ktere prosly jinymi kurzy) a jen me utvrdily.
Existuje nejaka skola, ktera by mela propracovanou zenskou sebeobranu?...A venovala se ciste teto sebeobrane? Ma tedy smysl delat kurzy? A dat tem holkam pocit, ze se mohou ubranit? Pravda mozna i ten pocit je nekdy dulezity..zvedne sebevedomi a mozna zachrani zivot, ale stejne....
manikin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod majkx » čtv 17. srp, 2006 9:24

4 manikin, řekl bych že ti makoto odpověděl v předchozím příspěvku, jinak já osobně o žádné škole která jako primární má ženskou sebeobranu nevím a myslím, že se to nedá ani zas tak moc nějak rozdělit na mužskou a ženskou sebeobranu, spíš že se ženám uzpůsobí trénink a modelové situaci.
Makoto píše:
manikin píše: Takze spise doporucuji chodit do oddilu, kde vyuka sebeobrany je primarnim cilem.
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » čtv 17. srp, 2006 9:52

Take nevim o zadne skole, ktera by se venovala pouze zenske sebeobrane. Problem je v tom, ze tu s tim prakticky nikdo nema zkusenost a tak se to uci jako pridruzena aktivita...kvalita je vice jak diskutabilni, ale o tom jsme uz psal.
Jak jsem psal vyse, mit podobne oddily zenske sebeobrany vyzaduje sehnat kluky, kteri se nechaji pravidelne mlatit od zenskych (a verte mi, neni to legrace), protoze jedine tak se to ty zenske nauci. I samotni utocnici se musi naucit spravne utocit, protoze utok musi postupne gradovat a tak na zacatku kurzu utoci jinak nez na konci (ze zacatku jako jednozavitak a ke konci uz by se to melo blizit realite), jinak se to zenske nenauci a budou se bat. Trochu odlisna je i vyuka samotna, protoze divka je od prirozeni ;-) slabsi a navic je tu plno mytu o zenske sebeobrane, ktere se nejdrive musi vyvratit, aby divka zacala verit, ze na to ma. Samozrejme tak jako se neubrani chlap kazdemu, tak se ani zenska neubrani kazdemu. Je to v prve rade o prevenci a o psychologii. Samotna fyzicka obrana je az posledni instanci.
Takze kdyz to shrnu, hlavnim problemem je skutecne overena a fungujici metodika vyuky, cas a lidi, kteri by byli ochotni nechat se mlatit.
Nase metodika je overena a funguje, ale neni cas, nejsou lide (jak jsem psal drive, uz me nebavi se nechat kopat do kouli a jeste je povzbuzovat, ze priste musi kopnout silneji, aby to melo lepsi efekt ;-)
Nicmene na podzim se otevre dalsi kurz....ja vim...jsme magori :lol:
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod manikin » čtv 17. srp, 2006 12:15

Dobre, dobre....uz mlcim :)
Ja jsem vdecna za to, co jste mne naucili a za to, ze jsem nasla neco, co se stalo soucasti meho zivota.

4 majkx
otazka deleni...to co funguje 80kg chlapovi, nefunguje u 50kg zenske...ver mi
chlap chlapa pravdepodobne:) nebude chtit znasilnit...bude se chtit porvat ci zabit...cili utok se muze lisit...tedy pokud utocnik neni nekrofil :)

zakladni principy...asi jsou stejne, ale jinak je opravdu potreba techniky prizpusobit
manikin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Makoto » čtv 17. srp, 2006 12:56

manikin píše:Dobre, dobre....uz mlcim :)
Ja jsem vdecna za to, co jste mne naucili a za to, ze jsem nasla neco, co se stalo soucasti meho zivota.

4 majkx
chlap chlapa pravdepodobne:) nebude chtit znasilnit...bude se chtit porvat ci zabit...cili utok se muze lisit...tedy pokud utocnik neni nekrofil :)

zakladni principy...asi jsou stejne, ale jinak je opravdu potreba techniky prizpusobit

Jo...pod tohle se podepisu taky. A jsem rad, ze to napsala holcina, ktera prosla kurzem i "normalnim" jujutsu treninkem. Vlastni zkusenost je vlastni zkusenost :-) Tak doufam, ze zustanes aktivni na tomto foru...obcas se tu clovek dobre pobavi ;-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod majkx » čtv 17. srp, 2006 16:59

manikin píše:4 majkx

Jo to určitě, já jsem to bral jen z vlastní zkušenosti, že mě těmi principy(mám 190 cm a přes 100Kg otcovské hmoty :lol: ) vyřídil i 60 kg klučina, tak asi tak, proto píšu že se ženám má uzpůsobit trénink a modelová situace, jinak samozřejmě se do tvé pozice coby ženy-obránce opravdu nedokážu vcítit, tak klidně napiš víc postřehů, je to určitě moc poučné.
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » čtv 17. srp, 2006 18:00

A jak tě vyřídil? Byl to nějaký sparring nebo reálný konflikt? Kopnout do koulí a utýct umí asi každej, ale těch 40 kg váhového rozdílu přece jen něco znamená - BU neBU...
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » čtv 17. srp, 2006 18:30

a ja znova rikam ucit zensky sebeobrane je k nicemu protoze se stejne ubranit nedokazou . dokazou.tedy ne tim co umej ale diky stesti. treba co se tyce ty jiujiutsu sebeobrany, kdyby ten intruktor chtel, tak tu holku znasilni a muze se vztekat jak chce. staci jedna rana pesti a je po odporu. jedina ucina sebeobrana je to co ma co docineni s prevenci. kdyz pro sebe a svoji bezpecnost chce nektera zenska neco udelat muze zapomenout na nejaky techniky apod ale ma se ridit pravidlama ktery si asi kazdej muze domyslet.mylsim ze diky tomuhle ziskaj ty holky falesny sebevedomi ahlavne falesnej pocit bezpeci - toho ze kdyz na ne nekdo vybafne tak se ubranej.

ona to totiz neni hra a nema cenu rikat neco o tom ze ne kazdej nasilnik je mike tyson a ze vetsina z nich jsou poseroutkove kteri si tim lecej mindraky.ano ale nekteri taky ne - a kdyz uz sebeobrana tak tam se na "nebo" nehraje. jednoduse proto ze zivot neni hra a je jen jeden.a kdyz uz o jde o tu fyzickou stranku, staci par postrehu ktery si stejne nikde nenatrenuje. klice v ruce a podobne.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod manikin » pát 18. srp, 2006 12:05

dovolila bych si nesouhlasit...
neni kurz jako kurz...mohu hodnotit jen ten, ktery jsem prosla ja...
co mi tedy dal:
1. zacla jsem vice vnimat nebezpeci...rozhlizet se kolem sebe...
kdyz jdu vecer sama (a ver mi, ze ne vzdy je po ruce nekdo, kdo by sel s mnou a zase nebudu sedet doma jen aby me nekdo neprepadl) a nekdo jde za mnou...je to mozna paranoidni, ale jsem pripravena, ze me napadne...
kdyz stojim na zastavce...stojim tak, abych mela kryta zada
kdyz sedim v tramvaji (tedy nastesti uz jsem ji vymenila za auto:)) zaryte si nectu, ale prohlidnu si lidi kolem sebe
...
2. uhyby pred ranou jsou jednou z technik, ktere se na sebeobrane uci...ver mi neni to jen o kopu mezi nohy
3. naucila jsem se, ze jsou na tele jina citliva mista, kterych je mozne vyuzit...body za usima, klicni kosti, nosni prepazka...
4. naucila jsem se nebat se prastit, kopnout...necitit bolest ve chvili agresivity...nevzdat to
5. zkusit utocnika verbalne zastavit...dat vsem kolem najevo, ze zde neni neco v poradku
6. dalsi velice dulezita vec je ta, ze utocnik nebude cekat, ze se holka bude branit nejak smysluplne...okamzik prekvapeni je no rekla bych velice dulezity
+ samozrejme stesti

myslim, ze otazka ubraneni se je vzdy o stesti a netyka se pouze holek, i kdyz tam je to vic potreba...ano...netvrdim, ze se vzdy ubranim, ale to co umim mi spolu se stestim muze zachranit zivot!

co je chyba je, ze zde neni propracovany system pokracovani zenske sebeobrany...ale to uz jsem zde uvedla
manikin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod majkx » pát 18. srp, 2006 17:05

graver píše:A jak tě vyřídil? Byl to nějaký sparring nebo reálný konflikt? Kopnout do koulí a utýct umí asi každej, ale těch 40 kg váhového rozdílu přece jen něco znamená - BU neBU...

Nebyl to sparing asi jak si představuješ ty-thajský box, bylo to při tréninku kapapu, už jsem tu něco o tom tréninku naslintal, takže bych se jen opakoval.

4 manikin, dobrý příspěvek od tebe.
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » pát 18. srp, 2006 18:31

manikin: a uz te nekdo nekdy napad?
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » sob 19. srp, 2006 9:18

Low píše:manikin: a uz te nekdo nekdy napad?

Hele, co takhle uz konecne zacit verit, ze tu MOZNA existuje smysluplna sebeobrana, ktera je k necemu. Napsal jsem to tu ja, napsala to i jedna z absolventek (snad tusim, o koho jde ;-)
A budes prekvapeny jeji odpovedi na tvuj vyse uvedeny dotaz...
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...