nic

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

nic

Příspěvekod Mictian » pon 14. srp, 2006 17:24

the end
Naposledy upravil Mictian dne úte 15. srp, 2006 13:50, celkově upraveno 2
Mictian
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 5
Registrován: ned 13. srp, 2006 23:00

 

Příspěvekod Fidellll----llll » pon 14. srp, 2006 18:32

no nevim ja se teda snazim trenovat ale kdyz je naka stresova situace je vsecko v prdeli psychika je svina zvlast nemam rad dyz nekdo stoji 30cm odeme a nevim jestli mi natahne sance uhnout je mala
Fidellll----llll
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 61
Registrován: pon 07. srp, 2006 23:00

Příspěvekod player » pon 14. srp, 2006 19:05

Jako sorry chlape, ale ty nedriv radeji mentalne dospej, z toho romanu cos tady sepsal ja osobne dobry pocit z tebe nemam :roll:
player
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1656
Registrován: stř 11. srp, 2004 23:00

Příspěvekod Ondra » pon 14. srp, 2006 19:39

popravdě... zajímavé téma, já osobně jsem kuli němu začal s Bu, dřív jsem nebyl silný a neuměl jsem se prát, myslel sjem že když se tohle naučim a budu mít svaly, že se to změní, že se mě budou všichni bát a já všechny zbuším. šel čas já měl plnokontkatní zápasy v ThaiBoxu a měnil jsem názor. Jediné rvačky co jsem se pral na ulici byly právě kuli tomu že parta mlátila jediného kluka (je mi uplě nedno jestli je černý,bílý,modrý, nebo jestli to je blondýna s mírama 90-60-90) O tom že zachráníš takovouhle kočku můžeš si jen nechat zdát protože se můžeš stát 1000věcí kolem se kterýma nikdo nepočítá a ani nemůže. Viz obrana ženy střihačem TV Nova na Karláku. postupem času jsem zjištoval, že když cvičim na závody 6xtýdně po 4 nebo 5 hodinách za trénink, kluk co se pere 1týdně na disko se nemůže takhle připravenému člověku rovnat a byl jsem svym způsobem i odpovědný za to komu co uděláš nebo ne, proto jsem se ptal jestli znalost, nebo schopnost Bojového umění by měla být brána v potaz u soudu jako použití zbraně?? je to reativní otázka, podle čeho to pozusovat a pod? vim že v některých zemích tohle existuje, ale nevím jestli by to šlo tady. znovu říkám a názor jsem nezměnil, svoje BU použiju jen na závodech proti stejně připravenému soupeři, ( vim že je připraven schytat pár ran,zkušenosti a taktiku bude mít připravenou. ) druhý případ nastane pokud uvidim že někdo někoho mlátí na ulici, nemám to rád když se někdo takhle vytahuje a má sebevědomí modelky nad slabším a menším protivníkem (bohužel se v našich krajinách často spoléhá na toleranci a benevolentnost občanů, kteří se bojí ohlásit, svědčit a pod, s ohledem na svoji rodinu a zázamí. je to pochopitelné, a těžko odsoudit toho člověka pokud si kdokoliv z nás nesedne na tohle nevděčné místo "svědka" ). do takového souboje půjdu s tím že můžu prohrát a i že mě může zabít, je to riziko se kterým musím počítat. Asi bych si hrál na hrdinu, a jak řekl J.Vávra z KTSO "Na Olšanech (hřbitov) je celá ulička hrdinů" Musim napsat a nevím jestli to už taky někdo psal, asi ano... že Bojové umění mě naučilo hodně, dalo mi fyzickou sílu, schopnost odhadnout člověka, umět bojovat a ovládat se. Nikdy bych ho nepoužil abych někoho napadal a tim se bavil.... možná to změní i někomu druhému život a pohled na život. Neni důležité co kdo cvičí,ale aby pochopil podstatu BU. A to už tady chápe řada lidí :idea: hlavně narazit na fajn učitele/instruktora, který dá dotyčnému směr a naučího nejen bojovat. dělej BU kuli sobě a ne kuli komukoliv jinému i když půjde o tvoji holku, nedokazuj jí to že jí máš rád tim že zmlátíš do krve chlapa kterej je nalitej a neví o sobě , řeba dělá věci co by v životě neudělal... třeba tim že se nalil řeší svoje problémy o kterých ty vůbec nic nevíš (jakkékoliv od úmrtí blízkého po prohru v kartách) ty ho tam začneš kopat a dokazovat holce jaký jsi hrdina...??
něco dokázat neznamená jen na ulici, proto jsou tu sportovní styly, až vyhraješ MČR v jakémkoliv BU/BS pak si tě začne vážit ne jen ta holka ale i celá řada lidí co v BU/BS něco znamená... a budeš se cítit i sám sobě velkým bojovníkem... :idea:
Ondra
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 273
Registrován: stř 13. říj, 2004 23:00
Bydliště: Praha

...

Příspěvekod Mictian » pon 14. srp, 2006 19:41

...
Naposledy upravil Mictian dne úte 15. srp, 2006 13:51, celkově upraveno 1
Mictian
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 5
Registrován: ned 13. srp, 2006 23:00

...

Příspěvekod Mictian » pon 14. srp, 2006 19:48

njn pro sebe to dělám hlavně ale když jsem tam napsal že to dělám pro ostatní tak to vypadá líp ne? :D

Já se už nerad peru a chci se to naučit jako sebeobranu.

Jinak mimochodem mě docela zajímaly články splynutí s elementy co jsem četl na jedněch stránkách.
Například "splynutí" se zemí používají někteří mistři BU. Jde o to že mistr se dlouho soustředí na několik myšlenek a potom třeba můžou přijít spěrači a ani s ním nepohnou. Slyšeli jste o tom?


jj máš asi pravdu a kompletně s tebou souhlasím Ondro + děkuju za pochopení. Jenže problém je ten že nemám peníze na dojíždení do nějaký školy a taková srandička co je v našem městě a kam chodil kámoš to je fakt k smíchu.
Jestli znáš nějaký odkazy nebo mě řekni nějakou dobrou knihu atd. + mě řekni jaký BU se přesně učíš a řekni k tomu + - ikdyž asi toho chci moc.
Projedu komplet forum ikdyž najít v jednou topicu věc kterou potřebuju je hard protože ty diskuse jsou tady dost velký...uvidím. Ještě jednou děkuju.
Mictian
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 5
Registrován: ned 13. srp, 2006 23:00

Příspěvekod Gino » pon 14. srp, 2006 19:56

Ondro - hezky napsane.
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1831
Registrován: stř 07. dub, 2004 23:00
Bydliště: Uz zase CR

Re: ...

Příspěvekod sulthan » pon 14. srp, 2006 21:22

Mictian píše:Jinak mimochodem mě docela zajímaly články splynutí s elementy co jsem četl na jedněch stránkách.
Například "splynutí" se zemí používají někteří mistři BU. Jde o to že mistr se dlouho soustředí na několik myšlenek a potom třeba můžou přijít spěrači a ani s ním nepohnou. Slyšeli jste o tom?


slysel jsem o tom, ale neverim. Bojova umeni nejsou esoterika.
sulthan
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 147
Registrován: pon 31. říj, 2005 0:00

...

Příspěvekod Mictian » pon 14. srp, 2006 21:34

Já taky tomu nevěřím. Přeci jenom co se od stránek magie může čekat že? :D
Mictian
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 5
Registrován: ned 13. srp, 2006 23:00

Příspěvekod migli » úte 15. srp, 2006 8:13

Hmmm...

Takze na jednu stranu ochrana slabsiho a na druhou stranu satanismus? To bych rad vedel, jak ti to jde dohromady. Podle satanismu ti pujde jen o sebe samotneho, druzi ti budou ukradeni, pokud ti nebudou prospesni k tvym vlastnim cilum. Cisty egoismus.

Kdyz tedy vynechame ochranu slabsiho, co zbude? Parkrat jsi dostal. Chces to zacit vracet? Proto jdes cvicit? Pak dostanes znova. A znova. A kdyz zacnes byt nahodou dobry, a nesejmou te ve ferovce, pak te nekdo sestreli zezadu, nebo si te poda vic frajeru s nozem. Protoze nejaci samozvani poslove spravedlnosti na ulici jsou pro tyhle typky skodna, ktera se musi odklidit z cesty.

Cekas, ze ti tu nekdo da navod, jak ze sebe bez ucitele, bez sparingu udelat dobreho bojovnika ktery vsechny prepere? Jenom cvicenim doma? Nic takoveho neexistuje. Kung fu filmy lzou :)

A i kdyz se ti to nelibi, tak vyhybani se konfliktum je zaklad. Jinak zjistis, ze das nekomu dve tri rany, a pak policie, soud, podminka, pripadne trest natvrdo. Ze provokoval a pak si nabehl? Pet jeho kamaradu dosvedci, ze to bylo naopak.

No a pokud jde o dojizdeni do klubu BU. Nekteri lide z CR dojizdeji za svymi mistry do Ciny. Musi si na to vydelat a nasetrit. A nelituji toho. Pokud nemas tu moznost vydelat penize, a chces opravdu makat 8h denne, mas tim padem dost casu na to, abys do nejakeho klubu BU dobehl, ne? 3h tam, 3h zpatky, 2h trenink, to bude fyzicka jako vino :)

A co se tyka zadosti o radu, jake BU cvicit. Takovato diskuze tu probehla mockrat, a kazdy doporucuje to svoje. Jujutsu, kyukoshinkan karate, BJJ, box, muyai thai, wing chun, ruzne styly gung fu, pripadne skoly boje s nozem.... Kazdemu vyhovuje neco jineho. Kazdy ma jine predispozice. Na to, co ti vyhovuje si musis prijit sam, to za tebe rozhodnout nikdo nemuze. Zacni s cimkoli. Poznej, jestli ti to sedi. Zkus to nekde jinde. Po nejake dobe zakotvis, nebo zjistis, ze ti BU treba take nesedi vubec. Porad lepsi trenovat neco pod vedenim, nez byt doma a nespravnym treninkem fixovat chybne navyky.

Moc jsem neporadil, co? Ale mozna to i tak k necemu bude.
migli
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 479
Registrován: stř 21. pro, 2005 0:00

 

Příspěvekod diablik » úte 15. srp, 2006 8:23

...
Naposledy upravil diablik dne úte 05. zář, 2006 9:36, celkově upraveno 1
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 877
Registrován: stř 04. kvě, 2005 23:00
Bydliště: SK

...

Příspěvekod Mictian » úte 15. srp, 2006 11:23

....
Naposledy upravil Mictian dne úte 15. srp, 2006 13:52, celkově upraveno 1
Mictian
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 5
Registrován: ned 13. srp, 2006 23:00

Příspěvekod severin » úte 15. srp, 2006 11:35

severin
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 818
Registrován: pon 21. čer, 2004 23:00
Bydliště: Praha


Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 18 návštevníků

cron