sebeobrana pro ženy

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod Low » stř 23. srp, 2006 23:30

vetsinou policajti co jsou treba u pmj s tim problem nemaj, obvykle se na ne staci podivat a ta agresivita prejde ale co se tyce tech z obvodnich oddeleni a kancelari tak je to o nicem.jedoduse ti kteri se s nasilim nestretavaj ve sluzbe nic neumej

no dobre, paklize je na prvnim miste prevence, coz je podle myho jak uz tvrdim od zacatku jedina racionalni sebeobrana pak je to dobre. nerikam ze neni dobry jim ukazat naznak toho jak maj prastit nebo kopnout ale to je proste nepodstatny .mankin tady chce prohlubovat techniky pro zensky a to podle me ani neni mozny. bud zacne sypat a pribere 40kilo svalu nebo se smiri s tim ze nikomu nenamlati.kdyz chce chodit vecer domu z vecirku prosim ale tim na sebe bere riziko.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tekara » čtv 24. srp, 2006 6:44

Gino napsal:
No a? Tak to s ni zatrese, nebo to neustoji a sekne sebou na zem... a? Neni prave to, proc se tam treba snazi chodit? Neni v tom taky snaha poznat o cem to skutecne je? A to ta holka nepozna, kdyz ji budes takhle umyslne sidit.

Fajn, tak reknu "dam ti jednu pocitit naplno, jo"... a das tam tu bombu... a podle jeji reakce uvidis. Bud budes moci pokracovat plne, nebo zvolnis, ale ty holce das aspon predstavu o cem to je. Co ji muze potkat.[/quote]

Sorry Gino, ale ty jsi dal někdy na tréninku holce "bombu", jak píšeš, naplno? Trénoval jsem za ty roky z x holkama, ale tohle mě nikdy ani nenapadlo, protože to nezavání poznáním pro ty holky, ale fakticky zraněním.
tekara
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Toman » čtv 24. srp, 2006 7:07

Gino nejspis myslel bombu do lapy. Coz by tak destruktivní účinky mít nemělo.
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » čtv 24. srp, 2006 7:13

4Low, Makoto: vy se asi neshodnete, protože máte úplně odlišný pohled na věc. Oba asi chápete, že univerzální, dokonalá a jednoznačná sebeobrana neexistuje, ale Makoto tvrdí, že něco je lepší než nic, zatímco Low tvrdí, že než takové něco, tak raději nic - jeslti vám dobře rozumím :D
Mimo to, nemá smysl to vyhrocovat do extrémů typu "když tu holku napadne mistr BU, šílenec s mačetou...". Osobně taky pochybuju, že se ty holky po absolvování kurzu ubrání útokům s cílem znásilnit a zabít, ale snad je to aspoň někam posune. Třeba ne tohle, ale můžou být jiné situace, kdy jim to bude fungovat a potenciální útočník pak prostě půjde cestou menšího odporu. I když je fakt, že bránící se ženská může být pro chlapa čelyndž :)
Je to asi jako se zabezpečením auta nebo bytu - neexistuje 100%ní zajištění, ale všechno, co uděláte, eliminuje zloděje na určité úrovni.
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » čtv 24. srp, 2006 7:16

tekaro vzpamatuj se, ja mlusim o tom kopu, nebo uderu pres lapy. Nicmene pokud by me trener boxu postavil na treninku pri sparringu proti zenske, tak v tu chvili je to pro me proste jenom souper, ne zenska (ale i tam budou nejake chranice, ne?). Koneckoncu uz se tu psalo, ze mohou hodne prekvapit. Jestli sis pod mym prispevkem predstavoval, ze tu lidi nabadam, aby zensky vysolili bombu do hlavy, pekne zostra, tak mas moc bujnou fantazii. To by totiz skutecne nemelo nic spolecneho s tim "dat poznat, co je muze cekat"... to by bylo silne kontraproduktivni.

Nejses ty taky jeden z tech, co z nich dela totalni jelita? Kazdej ma predem na vyber, i ta zenska. Takze si gentlemansky chovani schovej na dobu, az vyjdes z dojo. A navic, pokud neco nekoho ucis, tak jiste dobre vis, ze je taky trochu tvoje odpovednost, jak treninkove dvojice poskladas, respektive koho k te zenske das. Pokud k ni das 100kg chlapa, tak ses magor, to je jasny, protoze 100kg chlap dokaze tezce zranit nejen tu 60ti kilovou zenskou, ale i 60ti kiloveho chlapa. Rozumime si? Myslim, ze jsem ten svuj predchozi prispevek napsal vcelku rozumne a vetsina lidi ho tu doufam pochopila spravne. Tak zkus potlacit svoje chrabre rytirske sklony a zkus to taky. Preju ti pekny den.
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » čtv 24. srp, 2006 7:35

Low...

Dulezita je hlavne psychika, takze jestli tam na ty holky Makoto rve, dava jim pocitit tlak, stres... a nuti je, aby byly schopne uvazovat a konat i za takovych okolnosti, tak to dela IMHO spravne. Takze timto se klonim na jeho stranu, ponevadz jsem to zahledl v jeho poslednim prispevku.
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Fidellll----llll » čtv 24. srp, 2006 7:38

mimochodem jak delate ty lowkicky? ja se zapru dam si lapu z boku na nohu ale i tak to pres ni boli jak svine......jako dyz drzim

EDIT:nemate nakej manual s nazvama kopu? ja je delam a kolikrat nevim jak se menujou :D
Fidellll----llll
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod manikin » čtv 24. srp, 2006 8:15

4all: nejsem zrovna večírkový typ, takže máte šanci mě přepadnout spíše když půjdu z tělocvičny :D
btw. někdo se mě tu ptal, zda bydlím ve Vršovicích...nebydlím

co se týče účasti holek na tréninku BU (tedy ne sebeobrany)
vzhledem k tomu, že cvičím no... 3, možná 4 rokem, tak myslím, že patřím spíš do té druhé skupiny bláznivých ženských, které to baví a věnují tomu svůj volný čas
jinak...z pohledu holky...na 100 % neudržím lapy o 50 kg těžšímu klukovi...kor ne při kopu a myslím, že to o tom není
za druhé...kluci se taky dají rozdělit do dvou skupin...na ty, kteří tím žijí a na ty, kteří občas dorazí do tělocvičny...na prstech jedné ruky by se dalo spočítat kolikrát jsem chyběla na tréninku, takže svůj hendikep netalentu a ženskosti doháním snahou...

při sparringu jsou tyto dve skupiny taky znatelne...je zcela jasne, ze kluk, ktery je o nekolik urovni dal a je tezsi...no kdyby chtel tak si ani nevrznu a nic se nenaucim..vim, ze mi davaji urcitou sanci a za to jim dekuji
ale ti z te druhe skupiny...no ti myslim jedou (tedy nevim, jestli na 100%) ale jedou na plno..pozna se to... a to je pro mne taky dobre

jako holka a jeste ke vsemu zacatecnik mam stres nekam jit...stres z toho, ze lidi budu zdrzovat, ze se mnou nebudou chtit cvicit atd. ...nastesti jsem se vzdy setkala s lidmi, kteri se mi naopak snazi pomoci a jsou v pohode...takze vsem, co se mnou cvici dekuji :D
manikin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod graver » čtv 24. srp, 2006 9:01

Fidellll----llll píše:nemate nakej manual s nazvama kopu? ja je delam a kolikrat nevim jak se menujou :D

http://www.karatekas.com/tecnicas/patadasJ.htm
http://akaryu.wz.cz/main.php?article=0034
http://www.karatetygr.cz/o_karate_05-06.htm
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » čtv 24. srp, 2006 9:22

graver píše:Mimo to, nemá smysl to vyhrocovat do extrémů typu "když tu holku napadne mistr BU, šílenec s mačetou...".

Souhlasím...je naprostá kokotina řešit to na téhle úrovni. To je jako argumentovat tím: no a co stejně když tě někdo bodne zezadu nožem je ti všechno na nic, zrovna tak jako neexistuje obrana proti sniperům.

Howgh
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Fidellll----llll » čtv 24. srp, 2006 9:32

graver píše:
Fidellll----llll píše:nemate nakej manual s nazvama kopu? ja je delam a kolikrat nevim jak se menujou :D

http://www.karatekas.com/tecnicas/patadasJ.htm
http://akaryu.wz.cz/main.php?article=0034
http://www.karatetygr.cz/o_karate_05-06.htm

dik moc :wink:

nebylo by spis anglicky nazvoslovi? low-kick atd? :?
Fidellll----llll
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Low » čtv 24. srp, 2006 10:21

Toman píše:
graver píše:Mimo to, nemá smysl to vyhrocovat do extrémů typu "když tu holku napadne mistr BU, šílenec s mačetou...".

ale existuje. prevence.

Souhlasím...je naprostá kokotina řešit to na téhle úrovni. To je jako argumentovat tím: no a co stejně když tě někdo bodne zezadu nožem je ti všechno na nic, zrovna tak jako neexistuje obrana proti sniperům.

Howgh
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Fidellll----llll » čtv 24. srp, 2006 10:26

ty neumis uhybat kulkam? :D je to velice jednoduchy nesmis moc mrkat a pokazdy kdyz uslysis vystrel...............mels uz pred nekolika sekundama uhnout :D
Fidellll----llll
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Toman » čtv 24. srp, 2006 10:32

Fidelll: :lol:

Low: Řekni mi prosim tě jaká je prevence proti vrahům. :lol:
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tekara » čtv 24. srp, 2006 10:38

4 Gino:
já samozřejmě taky myslel přes bloky. Nejsem magor. Nevím, jaké ty máš zkušenosti s plnokontaktním tréninkem. Nevím, proč neustále zcestně melete o 11O kg chlapovi. Pokud holka bude držet blok na břichu (joko, mae, ushiro) nebo na stehně (mawashi gedan), tak to prostě zavání vyřazením z tréninku. Není mi už 20 ani 30 a vím o čem mluvím. Nerozepisuj se o kravinách, aby jsi mi ukázal, jak si v obraze. Nejsi.
tekara
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod manikin » čtv 24. srp, 2006 10:38

4Low: tak nam uz konecne rekni, jak si tu prevenci predstavujes?

jak se mam preventivne branit napr. vuci sousedovi, ktery na mne z niceho nic na chodbe baraku namiri pistoli...to by me tada opravdu zajimalo
nebo kdyz jdu na pracovni veceri a klient se lizne a vyjede po me...
manikin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Low » čtv 24. srp, 2006 10:40

Toman píše:Fidelll: :lol:

zit v bunkru na utajenym miste a nechodit ven.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » čtv 24. srp, 2006 10:53

manikin píše:4Low: tak nam uz konecne rekni, jak si tu prevenci predstavujes?

jak se mam preventivne branit napr. vuci sousedovi, ktery na mne z niceho nic na chodbe baraku namiri pistoli...to by me tada opravdu zajimalo

no nijak ale neubranis se mu ani kdyz se o to pokusis - kdyz ji na tebe teda vytahne a bude chtit vystrelit. a kdyz je klient lizlej tak moc sanci ze ti neco udela neni.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » čtv 24. srp, 2006 10:59

manikin píše:jak se mam preventivne branit napr. vuci sousedovi, ktery na mne z niceho nic na chodbe baraku namiri pistoli...to by me tada opravdu zajimalo

Jak píše Low.
ad 1.: nijak
ad 2.: tak, jak tě to učil Makoto
To jsou právě ty opačné póly.
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » čtv 24. srp, 2006 10:59

Low píše:
Toman píše:Fidelll: :lol:

zit v bunkru na utajenym miste a nechodit ven.
:idea:
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...