přátelský sparring

přátelské sparringy, praktická výměna zkušeností, testování dovedností, setkání, výzvy etc.

Příspěvekod Toman » sob 02. zář, 2006 13:09

No tohle je tema spis pro strikery, ale pokud vim tak napr. v Hanumanu taky zadny nenosej ze jo :D (Ukropcany,Masta a další)
RUNNAR chodi k Vavrovi a taky nic o maskach nerikal a pochybuju ze se tam hladěj.
Tyhle helmy sem videl jen v Seidokan Karate o cem tenkrat mluvil Low a to jen proto ze se stipou bez rukavic do hlavy.

OYE: Mohu se tě zeptat u koho bušíš Thajskej?
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Toman

Příspěvekod OpenYourEyes » sob 02. zář, 2006 13:21

Dokud sem bydlel v Brne tak Thay Brno ,tedka cvicim u miho thasjkyho mistra,jestli chces neno napisu ale jen tobe,nemel bych to rikat i kdyz asi cechum je to jedno :)Jinak ja si neumim sparring predstavit bez helmy a tim to hasne a pokud budu s nekym 16 sparrovat a nebude mit helmu tak ohledu neberu a du ,jako by ju mel protoze je to jeho svobodny rozhodnuti !!!
Nejlepsi BOJOVNIK,nejhezci klucina a proste BEST of BU
OpenYourEyes
mistr diskutér
mistr diskutér

Toman

Příspěvekod OpenYourEyes » sob 02. zář, 2006 13:26

No ja sice nevim ,jak moc se stipeme my do hlavy, ale kdyz sem ddostal od mistra backfist(to je SLABA rana) i kdyz do toho sel telem tak sem videl vsecky svaty jak kolem litaj...
OpenYourEyes
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Clodman

Příspěvekod Clodman » sob 02. zář, 2006 14:01

OpenYourEyes píše:zase si me rozesmal,asi ti budu psat casteji :lol: :lol: :lol:
Ty sparrujes bez helmy,a kolik sparringu si ve svem zivote udelal?Ja jen v thajskym boxu tydne mam minimalne 3 hodiny cistyho sparringu komplexniho a to nepocitam sparring technik jen rukama jenbo jen lotkama atd a aby to nebylo vsecko tak ve wing chun mam dalsi 2 hodiny tydne cistyho sparringu +neco na vic :lol: :lol:
Az budes nekdy fakt sparrovat ,ale myslim sparovat tak ze budete jeden druhyho mlatit a ne se hladit tak prid sem a povez mi neco o ochrane :lol: :lol:
Jinak zitra poslu jednomu uzivateli moje sparringovy videa ,uz sem mu naky moje poslal ale byli to jen predvadecky ,dej mi cas na naky videa a pak uvidis proc pouzivame helmy,protoze kdybysme je nepouzivali,zadne holky by nas nechteli,uvidis proc...

Ps:on je taky sparring a sparring,ten tvuj sparring bude asi nakej semi contact kdyz se jeden druhyho omylem dotknes tak se pak jeste omluvis ,ten nas,tomu se rika sparring protoze tam BOJUJES,slysel jsi nekdy o tom slove?Je to ve slovniku,podivej se :lol: :lol: :lol:

sefe nevim jak dlouho boxujes ty, ale ja uz to nakej patek delam, nevim kolik ti je a je mi to jedno....mozna ze sem tech sparringu udelal vic nez ty.....ja nevim sparujete vy na treninku taky nekdy jezdim tvrdej sparring, ale ver tomu nebo ne to ti da ze vseho nejmin.......nejvic ti daji lehky sparringy...kdy zkousis ta ktera ztechnika by mohla na soupere platit.....to ¨neznamena ze nemam rad fullcontact...mam a moc....a tenhle tvuj styl sparringu je vicemene o stesti a nahode kdo se trefi....zeptej se nakyho thajboxera(myslim tim trenera) a zeptej cim si nejvic osvojis techniku a nejvic se naucis,,.....sou to prave zmineny lehky sparringy......a prestan laskave nam tady predvadet naky tvoje videa...nevim co tim chces dokazat.....jestli chces takhle pokracovat tak fakt zustavam doma, v zadnym pripade ne strachu:) a¨le proto ze na takovyhle typy lidi nejsem zvedavej ....preber si to jak chces
Clodman
Clodman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Clodman » sob 02. zář, 2006 14:02

OpenYourEyes píše:zase si me rozesmal,asi ti budu psat casteji :lol: :lol: :lol:
Ty sparrujes bez helmy,a kolik sparringu si ve svem zivote udelal?Ja jen v thajskym boxu tydne mam minimalne 3 hodiny cistyho sparringu komplexniho a to nepocitam sparring technik jen rukama jenbo jen lotkama atd a aby to nebylo vsecko tak ve wing chun mam dalsi 2 hodiny tydne cistyho sparringu +neco na vic :lol: :lol:
Az budes nekdy fakt sparrovat ,ale myslim sparovat tak ze budete jeden druhyho mlatit a ne se hladit tak prid sem a povez mi neco o ochrane :lol: :lol:
Jinak zitra poslu jednomu uzivateli moje sparringovy videa ,uz sem mu naky moje poslal ale byli to jen predvadecky ,dej mi cas na naky videa a pak uvidis proc pouzivame helmy,protoze kdybysme je nepouzivali,zadne holky by nas nechteli,uvidis proc...

Ps:on je taky sparring a sparring,ten tvuj sparring bude asi nakej semi contact kdyz se jeden druhyho omylem dotknes tak se pak jeste omluvis ,ten nas,tomu se rika sparring protoze tam BOJUJES,slysel jsi nekdy o tom slove?Je to ve slovniku,podivej se :lol: :lol: :lol:

sefe nevim jak dlouho boxujes ty, ale ja uz to nakej patek delam, nevim kolik ti je a je mi to jedno....mozna ze sem tech sparringu udelal vic nez ty.....ja nevim sparujete vy na treninku taky nekdy jezdim tvrdej sparring, ale ver tomu nebo ne to ti da ze vseho nejmin.......nejvic ti daji lehky sparringy...kdy zkousis ta ktera ztechnika by mohla na soupere platit.....to ¨neznamena ze nemam rad fullcontact...mam a moc....a tenhle tvuj styl sparringu je vicemene o stesti a nahode kdo se trefi....zeptej se nakyho thajboxera(myslim tim trenera) a zeptej cim si nejvic osvojis techniku a nejvic se naucis,,.....sou to prave zmineny lehky sparringy......a prestan laskave nam tady predvadet naky tvoje videa...nevim co tim chces dokazat.....jestli chces takhle pokracovat tak fakt zustavam doma, v zadnym pripade ne strachu:) a¨le proto ze na takovyhle typy lidi nejsem zvedavej ....preber si to jak chces
Clodman
Clodman
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Toman

Příspěvekod Clodman » sob 02. zář, 2006 14:03

OpenYourEyes píše:No ja sice nevim ,jak moc se stipeme my do hlavy, ale kdyz sem ddostal od mistra backfist(to je SLABA rana) i kdyz do toho sel telem tak sem videl vsecky svaty jak kolem litaj...

kdyby ten backfist sel telem , celym telem tak te mohl mistr taky zabit vis o tom?
Clodman
Clodman
mistr diskutér
mistr diskutér

Clodman

Příspěvekod OpenYourEyes » sob 02. zář, 2006 14:04

prave pro to mivam helmu vis,konecne jsi na to dosel!!!!
OpenYourEyes
mistr diskutér
mistr diskutér

Clodman

Příspěvekod OpenYourEyes » sob 02. zář, 2006 14:09

ty delas thajsky box,jestĺi ne tak mi prosimte prozrad co delas za styl?
OpenYourEyes
mistr diskutér
mistr diskutér

Clodman

Příspěvekod OpenYourEyes » sob 02. zář, 2006 14:16

Takze ted ti to napisu tak jak to napise Gentleman druhymu:
Jestli tvrdis ze na souboj jako takovy je lepsi light contact protoze si pri nem lepe nacvicis techniky,tak s tim ze si na ne lepe nacvicis techniky samozdrejme souhlasim a Light Contact je take pro to stvoren .ALE pokud chce se umet byt na ulici,v Ringu kdekoliv tak ti semicontact nepomuze protoze na ulic nejsu pravidla,ani spravny techniky ,na ulici ses jen ty a on,popripade oni a ty si s nema musis poradit a to jak na to se naucis jen ve FULL CONTACTU v nicem jinem,vis proc je thajsky box razen mezi nejsilnejsi bojove umeni sveta,ne nejsilnejsi ale je mezi ne razen,NE proto ze by mel tisici slozitych techniky ale jednoduse pro to ze v thajsku kazdy trener obetuje 65% treninku na navcik sparingu (jakkehokoliv )a s toho 85( y tech 65%) je full contact,tak proto je rayen meyi nejlepsi BU sveta,kvuli tomu ze se tam lidi nauci bojovat,Thajsky box neni o dusevnim poznani nebo o vnitrni sile,thajsky box je umen ktere te nauci mlatit,jak na sebeobranu tak na utok ...takze abych to shrnulZADNY opakuji ZADNY trener thajskeho boxu ti nerekne ,ze pro to abys umel bojovat delej light contact,vzdy te posle do ringu ,zapne stopky a rekne,BOJUJ!!!!!a Kdyz uslysis STOP ,nebo STACI nebo PAUSA tak se ti vsecky kosti v tele tresou,tvuj dech dochazi a ty jsi zniicenej ale vis ze jsi dosahl zase neceho novyho,tohle ti zadnej LIGHT CONTACT NEDA!!

PS:to ze Full COntanct je o stesti radeji nekomentuju protoze za to by ti dala 99% treneru za usi a to jedno procentu by te litostive nechalo!!
Dej se do kupy,sezen si helmu, a ruakvice a prid se prat jako chlap,a repressentovat tvou skolu v tvrdem sportu a ne v nakem semicontactu !!!//Light Contactu
OpenYourEyes
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Clodman » sob 02. zář, 2006 16:02

OpenYourEyes píše:Takze ted ti to napisu tak jak to napise Gentleman druhymu:
Jestli tvrdis ze na souboj jako takovy je lepsi light contact protoze si pri nem lepe nacvicis techniky,tak s tim ze si na ne lepe nacvicis techniky samozdrejme souhlasim a Light Contact je take pro to stvoren .ALE pokud chce se umet byt na ulici,v Ringu kdekoliv tak ti semicontact nepomuze protoze na ulic nejsu pravidla,ani spravny techniky ,na ulici ses jen ty a on,popripade oni a ty si s nema musis poradit a to jak na to se naucis jen ve FULL CONTACTU v nicem jinem,vis proc je thajsky box razen mezi nejsilnejsi bojove umeni sveta,ne nejsilnejsi ale je mezi ne razen,NE proto ze by mel tisici slozitych techniky ale jednoduse pro to ze v thajsku kazdy trener obetuje 65% treninku na navcik sparingu (jakkehokoliv )a s toho 85( y tech 65%) je full contact,tak proto je rayen meyi nejlepsi BU sveta,kvuli tomu ze se tam lidi nauci bojovat,Thajsky box neni o dusevnim poznani nebo o vnitrni sile,thajsky box je umen ktere te nauci mlatit,jak na sebeobranu tak na utok ...takze abych to shrnulZADNY opakuji ZADNY trener thajskeho boxu ti nerekne ,ze pro to abys umel bojovat delej light contact,vzdy te posle do ringu ,zapne stopky a rekne,BOJUJ!!!!!a Kdyz uslysis STOP ,nebo STACI nebo PAUSA tak se ti vsecky kosti v tele tresou,tvuj dech dochazi a ty jsi zniicenej ale vis ze jsi dosahl zase neceho novyho,tohle ti zadnej LIGHT CONTACT NEDA!!

PS:to ze Full COntanct je o stesti radeji nekomentuju protoze za to by ti dala 99% treneru za usi a to jedno procentu by te litostive nechalo!!
Dej se do kupy,sezen si helmu, a ruakvice a prid se prat jako chlap,a repressentovat tvou skolu v tvrdem sportu a ne v nakem semicontactu !!!//Light Contactu

o rvani na ulici si zacal ty...ja mel na mysli sportovni pojeti boje....naprosto se mi hnusi se mlatit o naprosty chujoviny na ulici ale chapu, ze to nekdy nejde jinak udelat........ale chapej kdyz uz sme u ty ulice tak ty prece na ulici tu helmu bezne nenosis ne? nemel sem v umyslu ti nak naznacovat ze ses spatnej bojovnik nebo tak......a mimochodem ja te respektuju kdyz ty si psal ze ne..... 8)
Clodman
Clodman
mistr diskutér
mistr diskutér

Clodman

Příspěvekod OpenYourEyes » sob 02. zář, 2006 16:28

Jj to mas pravdu,na ulici helmu a rukavice nedostanes ale myslim ze pri sparringu na treninku je nutnosti,z mnoha duvodu,skus o tom popremyslet,mas partnerku,jak by se ji libilo kdyby si uz tak doniceny jak chodis domu prisel jeste s rozbitym oblicejem?
Za dalsi v obliceji je spoustu vitalnich casti ,a mohlo by byl vcelku nebezpecne pokouset stesti ...
Myslim ze kdyz se sam zamyslis nad tim co rikas,zjistis ze je v tom spoustu pravdy,helma je nedocenitelnou pomuckou pro sparring a nejenze ze ti na delsi dobu uchova neznehodnoceny oblicej ale take odstrani problem ktery casto mivaji zacatecnici:
Nikdy sis nevsiml toho ze kluci co poprve delaji sparring mrkaji ocima,otaceji hlavu, nebo se hrbi pri tom kdyz jim nekdo de pestma po hlave?s helmou casem chte nechte s timhle prestanou...nez neco napises,promysli co sem tedka psal...
OpenYourEyes
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Clodman » sob 02. zář, 2006 17:03

OpenYourEyes píše:Jj to mas pravdu,na ulici helmu a rukavice nedostanes ale myslim ze pri sparringu na treninku je nutnosti,z mnoha duvodu,skus o tom popremyslet,mas partnerku,jak by se ji libilo kdyby si uz tak doniceny jak chodis domu prisel jeste s rozbitym oblicejem?
Za dalsi v obliceji je spoustu vitalnich casti ,a mohlo by byl vcelku nebezpecne pokouset stesti ...
Myslim ze kdyz se sam zamyslis nad tim co rikas,zjistis ze je v tom spoustu pravdy,helma je nedocenitelnou pomuckou pro sparring a nejenze ze ti na delsi dobu uchova neznehodnoceny oblicej ale take odstrani problem ktery casto mivaji zacatecnici:
Nikdy sis nevsiml toho ze kluci co poprve delaji sparring mrkaji ocima,otaceji hlavu, nebo se hrbi pri tom kdyz jim nekdo de pestma po hlave?s helmou casem chte nechte s timhle prestanou...nez neco napises,promysli co sem tedka psal...

jasny obcas se mi to stane taky ze mrkku nebo se predklonim, je to prirozena reakce......ok nechme toho pravda je nekde na puli cesty.....kazdej mame naky argumenty, ani jeden zcestny, myslim ze sme si o tom docela hezky povypraveli, tak 16.9. se tam snad sejdeme kdyz to dobre pude .....ahoj.... :D
Clodman
Clodman
mistr diskutér
mistr diskutér

Clodman

Příspěvekod OpenYourEyes » sob 02. zář, 2006 17:06

Dobre :D tesim se na ten sparring :P cauec...
OpenYourEyes
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » sob 02. zář, 2006 17:50

OYE: chápu že jsi mladý nadšený kluk ale ještě jeden takovýhle výstup a myslím že se nás víc shodne na tom že nemusíš 16tého chodit.Pokud tam hodláš přijít s tím že nám rozbiješ nos tak zůstaň doma.Myslím že všichni lidé co mě znají i ti na tomhle foru mi potvrdí že jsem poměrně klidný člověk, ale to jak balancuješ na hraně vytahování a výhrůžek už mě přestává bavit.Název fóra je přátelský sparing a jestli máš v umyslu tam přijít a něco si dokázat tak řekni předem, nikdo tě tam nepřivítá, tak tady už nekal vody nadávkami a výhružkami a tím jaký si drsňák.
BTW k věci, pokud jedeš sparing tak skutečně ho nejdeš na plno a na tvrdo, protože v našich váhovkách stačí jedna plná rána a je po sparingu a moc se toho nenaučíš :wink:
Naplno se jezdí zápasy a ty dáš tak jednou za měsíc a pka se regeneruješ.Než odpovíš zamysli se nad tím.¨
Helma je samozřejmě super nápad a určitě si jí vezmi jestli máš.
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Panda

Příspěvekod OpenYourEyes » sob 02. zář, 2006 18:15

KAZDA vec s toho co jsi napsal je nepravdiva,az docvicim rozepisu se
OpenYourEyes
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ondra » sob 02. zář, 2006 18:46

no pokud můžu hodnotit a vmísit se do diskuze, tak když jsem chodil ještě do Haštalu k J.Vávrovi do KTSO tak jsme tam měli helmu dva, já s lícnicí a jeden kluk bez, ale zase od TopTenu 8O . u P.Macháčka v tom kluci moc necvičí, zvykají si bez přilby. u Honzy jsme jeli sparing 80% síly i když každý si při sparingu šahne do svědomí jak moc těch 80% má právě on, protože když mě Honza párkrát kopnul lowkick tak jsem měl pocit že mi upadne noha, ona se kulturistika v něm nezapře. Je pravda jak se tady psalo že je přirozená reakce mrkat nebo otáčet hlavu při přijmutí rány, a pokud máš oprvadu Thajského mistra tak ti řekne jak to v Thajsku trénují oni s vodou - si na tohle zvykat :wink: , ale to je asi věc každé školy trénovat trochu jinak třeba v Muang-Suring a dalších...
pro mě osobně je uplně jedno jakou přilbu kdo nosí, nebo jestli cvičí bez ní, důležité jsou výsledky :idea: tak hodně štěstí při přátelském sparingu v Praze :idea:
Ondra
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Luster » sob 02. zář, 2006 19:09

doporucuju vsem podivat se na tenhle odkaz:
http://forum.ronnie.cz/viewtopic.php?t= ... sc&start=0
...ja jenom abyste vedeli s kym mate tu cest (openyoureyes)...je to totiz docela sranda :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Luster
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Panda

Příspěvekod OpenYourEyes » sob 02. zář, 2006 19:10

Takže nebudu hrubí a budu mluvit vaší řečí ,řečí gentlemanů:
Takže nazval jsi mě mladým nadšeným klukem,je pravda že je mi teprve 18 ale to nesvědčí o mentálním vívínu,který může být na vyšší ůrovní než ten váš!Celý život se řídím jedním pravidlem:Respektuj toho kým jsi respektován!Myslím že tam není co těžkého na chápání,ano respektuji pouze osoby které mě respektují a na tomto foru sem víceméně napsal pouze své objektivní názory na danné téma...
O sparringu -ano toto je téma na které jsem se nejvvíce těšil:
Takže sou v zásadě jen dva druhy sparringů,mezi profíky mají dva hanbivé nýzvy:Babíčka(Light Contact) Masakr(Full contact)-upozornuji 6e mluv9m o sparringu ne o RINGU-.
Babička(light contact):Je to typ sparringu pro začátečníky ,na nácvik technik a na získáni bojové dovednosti(meyi profiky:Bojového oka)
Co nám na něj říkají professionálové :
Alwyna Cosgrowa (trenér a zápasník profesionalích taekwondo bojovníku)>-přeloženo s časopisu TIME 16.3 2004 ->Babíčku osobně nemám rád,tento typ sparringu sice rozvíjí u začínajících zápásníku zdánlivě dobré provedení technik ,ale zase je uvádí do iluze ,že souboj probíhá spomaleně a tím se valstně nenaučí co doopravdy souboj je!Musí se naučit že ten kdo stojí proti tobě tě chce dostat na zem a nebude tě šetřit,pro to většinu sparringových lekcí zasvědcuji Full contactu !!
Tento text byl přeložen mnou tak se omlouvám za můj prostičký byt poučný překlad,jinak originál naleznete na stránkách http://www.elitefts.com/documents/mma2.htm
Není to ovšem jediní instruktor který zastává tento názor,jedním z dalšich je i Zorran Rebac,Bass Rutten atd atd ,jestli chceš posšlu ti odkazi na anglický stránky,nechtělo se mi to překládat ...
Naopak jak jistě vidís každý zakládá na full contact sparringu protože je reaslističtější a víc při něm získáš bojový drill a oko bojovníka!!

Nyní o výzbroji : takže s užívánim bojových pomůcek (rukavice,helma)přišel ve svých 24 největší bojovník světa Bruce Lee,poslechněme si co k tomu řekl:Když sem poprvé vzhlědl na vlastní oči souboje amerického Goju Ryu,v polovině exibice sem musel odejít,něco tak absolutně nerealistického a nepřesvědčivého sem nikdy neviděl...A není náhodou že první americké zápasy probíhali formou light contactu bez bojových pomůcek ,jaké výhody dnešni bojovnící udávají ,při požívání helmy+rukavice:
1)zmenšené riziko zranění
2)Více realistický průběj souboje
3)lepší připravenost pro RING nebo na streetgifht
4)celkově větší získáni abbility souboje

Poslední věc kterou bych chtěl probrat byla tahle tvá fráze která je napsoro smyšlená a má za učel urazit mou osobu !:Pokud tam hodláš přijít s tím že nám rozbiješ nos tak zůstaň doma a ted se podíváme co jsem napsal já :tak si neberte:D me to nevadi,aj si svou vezmu a az se stane ze nekdo dostane do nosu a pak bude nadavat ze sme si nedali pzor,tak reknu:
ja myslel ze vas to neboli,kdyz je pri sparringu nepouzivate:)
//tak a ted položím klíčovou otázku,byla to výhružka?Odpovím si sám,nebyla,tohle byl fakt!Každému sem napsal že bylo dobré mít helmu pro valstní bezpečí,pokud někdo kategoricky odmítá tento fakt,tak už jen na vlastní nebezpečí!!!!

Tím zakončuji tento příspěvek a myslím že očekávám od pandy OMLUVU za to že mě nařkl že někomu vyhožuji

Díky a s pozdravem...
OpenYourEyes
mistr diskutér
mistr diskutér

Luster

Příspěvekod OpenYourEyes » sob 02. zář, 2006 19:12

Hm koukal sem a co,na ICQ ma nick openyoureyes 1879 lidi ruzny variace,na tomto webu sem nikdy NEBYL!!!
OpenYourEyes
mistr diskutér
mistr diskutér

Ondra

Příspěvekod OpenYourEyes » sob 02. zář, 2006 19:24

Ano vim,stoupnou si po pas do vody ,nahnou se nad vodu a dlanema tleskaji a musi drzet otevrene oci proti cakajici vode,vynikajici zpusob ale ne komplexni,skousel sem to a nevim,jako ze urcite skveli napad ale ,no vyzkousej si to,sam uvidis...treba ti to bude fungovat!
OpenYourEyes
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na přátelé a nepřátelé