Pohádky v BU

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod SiuLouFu » čtv 05. říj, 2006 10:17

sun píše:Hmmmmm, jsou prostě cesty jednoduché a těžší nebo prostě různé. Vzhledem k tomu, že to co dělám já, tak ty neděláš, možná by bylo lepší naslouchat než něco tvrdit, co nemůžeš bez praxe vědět. Když budeš mluvit ty o tom co děláš ty, tak budu naslouchat zas já, nic jiného mi taky nezbývá, když nedělám to co ty, tak tedy tomu nerozumím. Myslet si můžeme ovšem každý, co chceme. :-)
Jinak je množství znaků, jak se přesvědčit o relativní správnosti už v průběhu a ne až na konci.
Jinak ti gratuluji k tvé jistotě ověřené v praxi, to je úžasné. Chápej, jsem vodnář tedy jistota je něco, co neznám. (i když astrologie mne vůbec nebere a nezajímá)

Po delsi dobe zase pro zmenu s Tebou souhlasim. Existuje mnoho zpusobu, jak korigovat a overovat sve znalosti a dovednosti v prubehu uceni.

P.S.
  Jsme na tom stejne. Jsem rak a tak to mam s tou jistotou podobne :lol:
Marek Uher
小老虎
当心你许下的愿望,要真得到你可能又后悔了
SiuLouFu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SiuLouFu » čtv 05. říj, 2006 10:21

mao píše:a ja mam taky jednu pohadku:

zde diskutujici sifuove se prestali chytat za slovo a misto toho napsali novy clanek na bu, nebo dopsali serial co zde zacli. :) (kdyz uz maji literalni slinu)

Jsem taky vsemi deseti pro :wink: Ale obavam se, ze pri zmince o praci na clanku nebo serialu, nekterym hodne rychle ta literarni slina zase dojde :(
Marek Uher
小老虎
当心你许下的愿望,要真得到你可能又后悔了
SiuLouFu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sun » čtv 05. říj, 2006 10:33

marvin píše:sun - ja som to pisal vyslovene obrazne. Stasne sa pri tych tvojich odpovediach krutis, snazis sa kde akym uskokom naznacovat kde co ale priamo to nepovies. Naoko pre niekoho kto do toho nevidi to mozno vyzera ako inteligentna a dokonca rozumna odpoved. Ja v tom vidim len strach z konfrotacie svojich schopnosti. Ked si si taky isty tym co sa ucis a svojou cestou a to myslim na kazdeho kto sem pise. Nie je problem rad si to s tebou osobne a prakticky vyskusam. Dalsi "16" mi neutecie to mi ver.

Napsal jsem ti přece, že si nejsem jistý vůbec ničím, tak aspoň čti pořádně. Ale v tom, že mám strach máš úplnou pravdu, ale nestydím se za to. Máš pocit i teď, že se vykrucuji?
sun
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NIK » čtv 05. říj, 2006 10:44

sun píše:
marvin píše:sun - ja som to pisal vyslovene obrazne. Stasne sa pri tych tvojich odpovediach krutis, snazis sa kde akym uskokom naznacovat kde co ale priamo to nepovies. Naoko pre niekoho kto do toho nevidi to mozno vyzera ako inteligentna a dokonca rozumna odpoved. Ja v tom vidim len strach z konfrotacie svojich schopnosti. Ked si si taky isty tym co sa ucis a svojou cestou a to myslim na kazdeho kto sem pise. Nie je problem rad si to s tebou osobne a prakticky vyskusam. Dalsi "16" mi neutecie to mi ver.

Napsal jsem ti přece, že si nejsem jistý vůbec ničím, tak aspoň čti pořádně. Ale v tom, že mám strach máš úplnou pravdu, ale nestydím se za to. Máš pocit i teď, že se vykrucuji?

Já se přidávám!!!Taky se všech bojim.:cry: :wink: :lol: 8)

Takže se distancuji od všech fyzických i psychických konfrontací. :roll: :lol:
Naposledy upravil NIK dne čtv 05. říj, 2006 10:45, celkově upraveno 1
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » čtv 05. říj, 2006 10:45

mao píše:a ja mam taky jednu pohadku:

zde diskutujici sifuove se prestali chytat za slovo a misto toho napsali novy clanek na bu, nebo dopsali serial co zde zacli. :) (kdyz uz maji literalni slinu)

Vždyt je to článek, jen je v něm zahrnuta diskuze hned od samého počátku a ne až na konec. Komentáře budou stejně (i pod článkem) a výsledek bude srovnatelný!
Obrázek
Naposledy upravil luen dne pát 06. říj, 2006 14:30, celkově upraveno 1
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SiuLouFu » čtv 05. říj, 2006 12:30

sun píše:Napsal jsem ti přece, že si nejsem jistý vůbec ničím, tak aspoň čti pořádně. Ale v tom, že mám strach máš úplnou pravdu, ale nestydím se za to. Máš pocit i teď, že se vykrucuji?

Neni treba se bat. Nikdo s tebou nechce bojovat. Tohle mela byt od zacatku otevrena diskuze s predem danymi pravidly. Na druhou stranu, o vecech muzes diskutovat lip, kdyz je muzes hned ukazat. A nemas se za co stydet. :wink:
Marek Uher
小老虎
当心你许下的愿望,要真得到你可能又后悔了
SiuLouFu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SiuLouFu » čtv 05. říj, 2006 12:37

Miro píše:SiuLouFu.

2) Je Tai Ji Quan bojove umeni?

Ano.

Miro

Dekuji moc za odpoved. Tak jestli jeste dovolis, tak mam dalsi dotaz:

3) Byly bojova umeni vytvorena primarne pro boj (tzn. myslim tim uplne prvotni impulz pro jejich vytvoreni)?

Byl bych pripadne rad i za nejake Tve uvahy ci komentare k dane otazce. Dekuji.

Marek
Marek Uher
小老虎
当心你许下的愿望,要真得到你可能又后悔了
SiuLouFu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sun » čtv 05. říj, 2006 12:46

SiuLouFu píše:
sun píše:Napsal jsem ti přece, že si nejsem jistý vůbec ničím, tak aspoň čti pořádně. Ale v tom, že mám strach máš úplnou pravdu, ale nestydím se za to. Máš pocit i teď, že se vykrucuji?

Neni treba se bat. Nikdo s tebou nechce bojovat. Tohle mela byt od zacatku otevrena diskuze s predem danymi pravidly. Na druhou stranu, o vecech muzes diskutovat lip, kdyz je muzes hned ukazat. A nemas se za co stydet. :wink:

:-)
Jestli jsi si všiml, tak s nikým nediskutuji. Pokud o nějakém tématu nemám praktické znalosti, tak se ptám. Pokud mám k tomu co napsat, tak sdělím své postřehy. To že na to někdo reaguje ať už jakýmkoliv způsobem, je mi v podstatě šuma fuk. Diskutovat můžou spolu ti, co mají o daném tému přibližně stejné znalosti. Jinak by měl být vždy jeden přednášející a jeden posluchač nebo víc posluchačů. Snažím se to dodržovat. Takže když mluví PM o Hunga nebo irzounek o wingchun nebo pavela o všem :D, tak mlčím a poslouchám.
sun
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » čtv 05. říj, 2006 12:47

sun - nie nemam. Ale mam take nutkanie ti nejako pomoct, aby si ho prekonal. :D
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Pohádky v karate

Příspěvekod RBR » čtv 05. říj, 2006 12:48

pucmaz píše:
RBR píše:Zdravím Pucmazi

potěšil jsi mě, že si se po dlouhé době ozval. Máte jiný přístup Ok. Mám dotaz kde je těžiště. Za stojnou nohou nebo před? Sabaki pro mě znamená přesun. Pokud jsem to dobře pochopil tak tento postoj používate jako spíše "přechodný" Teď trochu teorie. V případě soupeřovi akce se přesunete do jiného, vhodnějšího postoje? Co když to nestihnete a musíte v tom postoji bojovat, myslíš, že je 100% váhy na jedné noze dobrý nápad?

RBR

No prave ze to je jenom teorie... ja jsem spis praktik 8) a vubec se mi nechce do diskuze "co by kdyby". Treba si to jednou ukazeme.

Souhlasím. Jen jsem chtěl více porozmět druhému přístupu k tomouto postoji.
Pokud budeme mít někdy možnost si prakticky vyměnit zkušenosti budu jenom rád. Novým myšlenkám se nikdy nebráním.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod gnu » čtv 05. říj, 2006 12:48

sam-soi píše:4 boris68 --> prosimte uz sem se chtel nekolikrat zeptat, ale dycky mi to vypadlo ...

tohle co mas pod nickem -->
Jednoduchost, přímočarost, ekonomie pohybu, minimální využití fyzické síly, praktičnost.

specielne to "minimální využití fyzické síly" .... jakou silu teda pouzivas ?

Pouziva VNITRNI ENERGII :-) :-D
Ve vetsine pripadu reagujes na situaci az kdyz nastane = POZDE !!!
Prilis se nepohybujes a kdyz, tak v podivnem postoji pripominajicim cyber-valcik :roll:
Nechci se tady tomu smat, je to k placi !
Je to k placi co uci a cemu veri Boris !!! :cry:
Jako jeho byvaly zak to mohu potvrdit.
Boris neco umi, ale pochybuji, ze to v praxi obstoji.
Zak ktery je prumerne inteligentni a premyslivy se nemuze po 8 mesicich u Borise uz temer nicemu novemu naucit. Dale ma opravdu mnoho spatnych navyku.
Tot muj skromny nazoru. Rikam co jsem zazil a jak to vidim.
To co Boris uci je vhodne pro situace,
kdy souper nic moc o boji nevi, zadne BU necvici,
dal si par piv/panaku a chce se "prat".
Proti nekomu kdo trenuje, nebo dokonce nekolik let cvici
pod vedenim kvalitni skoly
nema ani Boris ani zadny z jeho zaku sanci !! :wink:
Rikam to tu otevrene.

Ale chtel jsem tu rozpoutat jine TEMA.
Jedna z otazek na zacatku pri kladeni temat nezanela,
nebo jsem si nevsimnul.
!! STABILITA "v kazde situaci" !!!
Podle meho sobniho nazoru je FAKT DULEZITA rovnovaha,
respektive STABILITA v POHYBU. :!:
Upozorňující
Co tim myslim ?
Myslim, ze pro boj je skutecne treba casto provadet pohyb, uhyb, couvnuti, vypad..... kdyz pominu nahody - jedna/dve rany a hotovo.
Pri vsech techto situacich vsak musi bojovnik UDRZOVAT dostatecnou stabilitu k tomu, aby jej souperuv utok nevyvedl z rovnovahy
A ZAROVEN byl schopen vyvynout dostatecnou energii k vlastnimu utoku, nebo alespon efektivni obrane.
Co si myslite o tomto "druhu stability"..."stabilita behem pohybu" ?? :roll:
Pavel Adam
Mai Gei Wong Wing Chun
http://www.wing-chun.cz/
Linie : Yuen Kay Shan + Lai Leung Ying -> Wong Jing -> Wong Wu Fong ("Mai Gei Wong") -> Wong Nim Yi -> Ivan Rzounek -> Jan Novák
gnu
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pavela » čtv 05. říj, 2006 12:50

SiuLouFu píše:
Miro píše:SiuLouFu.

2) Je Tai Ji Quan bojove umeni?

Ano.

Miro

Dekuji moc za odpoved. Tak jestli jeste dovolis, tak mam dalsi dotaz:

3) Byly bojova umeni vytvorena primarne pro boj (tzn. myslim tim uplne prvotni impulz pro jejich vytvoreni)?

Byl bych pripadne rad i za nejake Tve uvahy ci komentare k dane otazce. Dekuji.

Marek
To je těžký odpovědět, totiž von to nikdo neví... BU jsou tak starý, že to nikdo nemůže říct přesně.
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SiuLouFu » čtv 05. říj, 2006 12:54

marvin píše:sun - nie nemam. Ale mam take nutkanie ti nejako pomoct, aby si ho prekonal. :D

Ja to nutkani dostavam taky :lol:
Marek Uher
小老虎
当心你许下的愿望,要真得到你可能又后悔了
SiuLouFu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » čtv 05. říj, 2006 12:57

pavela :D

=======
jo - povodne boli b.u. urcene primarne na susenie pradla a umyvanie riadu :D
ludia to potom cele ako zvycajne prekrutili a zacali to pouzivat na boj.
=======
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » čtv 05. říj, 2006 13:02

marvin píše:pavela :D

=======
jo - povodne boli b.u. urcene primarne na susenie pradla a umyvanie riadu :D
ludia to potom cele ako zvycajne prekrutili a zacali to pouzivat na boj.
=======
No nesměj se, kdo ví, třeba to vytvořili, aby byli třeba neúnavný v posteli :lol: :lol: :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SiuLouFu » čtv 05. říj, 2006 13:04

pavela píše:To je těžký odpovědět, totiž von to nikdo neví... BU jsou tak starý, že to nikdo nemůže říct přesně.

8O   Ne, neni to tezky. To se da rict treba i o stolicce. Jeji vynalez je taky hodne stary, ale porad se da usoudit, ze primarne byla navrzena k sezeni. I kdyz se s ni da cvicit i velmi dobre Kung Fu :D Takze ji muzes pouzivat ruzne a pro ruzne ucely. Ale nikdy neztratila ten puvodni ucel - sednout si na neco. :idea: Pokud by podle mne BU nebylo navrzeno pro boj (odtud bojove umeni), tak by se asi jmenovalo jinak, treba "sofistikovane umeni akrobacie se slovicky" :lol:
Marek Uher
小老虎
当心你许下的愿望,要真得到你可能又后悔了
SiuLouFu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » čtv 05. říj, 2006 13:54

:D
Naposledy upravil marvin dne ned 17. pro, 2006 11:42, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » čtv 05. říj, 2006 15:29

luen píše:
player píše:A tebe s prominutim nikdo neucil chodit v postojich??
Z toho jak o tomhle mluvis mi to prijde, jako bys videl postoj, pak nic, a pak zase jinej postoj, zadnej prechod mezi, coz je samozrejme usmevne.

Playere jestli máš problém s písmenkama, tak to napiš rovnou ... :wink: Jestli to chceš vidět, tak tě zvu do školy ... kontakt dole A jestli jen provokuješ, tak ses netrefil - jsem splachovací :wink: Všem došlo o čem píšu jen tobě ne ... chyba bude třeba v prohlížeči, kterej používáš. Nechci se hádat a rád ti ukážu jak myslím to hýbání/chůzi/běh v boji/tréninku/cvičení ... šlo mi jen o to, že postoj - od slova STÁT je nácvik pro nováčky/začátečníky s tím si v ringu/ulici - prostě nikde nevystačíš - pokud nežiješ a netrénuješ v domově důchodců. Rychlost, síla, pohyb ... k tomu slouží (kromě jiného) nohy v boji. Ale jestli tomu nerozumíš, tak se omlouvam, třeba píšu moc rychle a nedá se to stíhat číst :D :?: Víc na netu udělat neumim nejsem černokněžník, ale jestli tě to zajímá, tak se můžeme potkat :wink:

Prvotne jsi zpochybnil uceni se postoju podle "procent".
A nebyl sem jediny, ktereho zajimalo, proc je to podle tebe "nesmysl.
Misto toho, aby si na to konkretne reagoval si nadhodil strucne pouze to, ze v "praxi pri boji" je to stejnak k nicemu.
Takze jak to vlastne je?U vas ve skole zadne postoje neucite?To kdyz prijde novacek, tak mu reknes(umyslne prehanim): "stoupni si jak chces"?
Nerejpu, vidim v tom normalni diskusi :roll:
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » čtv 05. říj, 2006 15:37

SiuLouFu píše:
player píše:Z toho cos tady napsal mi vychazi jedine a sice, ze jsi absolutne nepochopil vyznam postoju, nizkych obzvlast.
Takze tvymi slovy, dejme se vsichni na atletiku, neni totiz nad to, kdyz clovek pri souboji dokaze co nejrychleji utect, ze.Jen si musi dat holt pozor, aby si pri tom uteku nezamotal nohy;)

Zkus si to precist jeste jednou - hluboke, staticke postoje jsou dobre pro zesileni nohou, ale to je jen jedna cast. Jo to ta staticka cast - chces-li, "staticka cast sily nohou". Pak tam musi byt jeste neco, co Te rozpohybuje - "dynamicka cast sily nohou". Tu ale stanim v nizkych postojich nikdy neziskas. Tu ziskas jedine rychlim a casto opakovanym pohybem. V boji uplatnis potom obe, protoze v souctu Ti daji vydrz a rychlost.

Ja sem ale nikde nezpochybnil cviceni vysokych postoju, nebo ano?Ja sem jen branil tvrzeni, ze cvicit nizke postoje neni k nicemu i v tom procentualnim vyjadreni.
Vzdyt to na tech lidech aj vidim...od postoju se vse odvyji.
Nizky pevny postoj neni jen na posileni nohou preci,ale i na koordinaci pohybu, na to, aby si cvicenec uvedomil praci nejen nohou, ale i boku, aby si zazil pocit sveho teziste a k tomu samozrejme pak prizpusoboval jak udery, tak i kopy.Nezvladnuti nizkeho postoje, tedy sveho teziste ma za nasledek nekoordinovany pohyb pak v postojich vysokych, ale hlavne pri kopech, kdyz je telo na koordinaci mnohem vice zatizeno nez pri uderech.
Tot moje stanovisko.Pokud clovek zvladne nizke postoje, muze si dovolit jit do vyssich a nemelo by se mu pak stat, ze pri obrane a ustupu spadne na zada, cehoz sem byl nejednou svedkem :idea:
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » čtv 05. říj, 2006 15:40

ukropcany : hele sefe, vis jak se to rika..."kolik reci znas, tolikrat si clovekem";)
Ja bych to prevedl asi tak, ze kolik postoju, ci jeste lepe technik jakychkoli znas, tolikrat si bojovnikem:)
Ted jde ovsem o to, ze zrovna tak jako nekdo si vystaci na cely zivot bez problemu s jednim jazykem, tak i tak si muze vystacit bojovnik treba aj s jednou technikou, tedy s jednim postojem, proc ne;)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně