sebeobrana pro ženy

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod Jendis » stř 27. zář, 2006 13:41

Se sparringem muž/žena jsem problém nikdy neměl.....já teda jel s každým stejně(jasně,pokud to nebyl začátečník/čnice)....vždy s rozumnou mírou a rozmyslem.....a když se jí podařilo mne dostat,ještě jsem ji pochválil....moje ego s tím problém nemá.

Pokud někdo remcal,buďto jsem si ho vzal na předvádění a procvičování techniky,nebo k němu hodil někoho pokročilejšího,o kom vím,že chce cvičit a ne tlachat,nebo jsem ho požádal,ať neruší ostatní a totálně ho ignoroval....nejsem příznivcem toho,že tu techniku do někoho natluču,i kdyby nechtěl.Takže,Jardo,v tomhle se asi neshodneme....pokud někdo ruší,klidně ho vyrazím.
Jinak,to co píše Ukropčány,to je asi to nej......to opravdu vezme chuť do života,když lidi chodí "odkládat" a trenér,jako králíček Duracell,stále zvládá a ještě mluví.... :twisted:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod xiexie » stř 27. zář, 2006 13:59

Mohu poprosit o update tveho profilu, abychom vedeli, co trenujes za skolu?

polepším se :wink:

Ver mi, ze mi necini sebemensi potize nechat se zmlatit zenskou, kdyz je lepsi. ale pokud sparujeme napriklad a ja jedu na 50 %, protoze jsme se takto predtim dohodli a najednou dostanu pumelenici, ze mi vibruje mozek jeste dva dny pote, pak nemam problem take pritvrdit. Ale to asi primarne neni cilem takto domluveneho sparringu, ze?

no vidíš, každý jsme nějaký, každý reagujeme nějak. Při tréningu jede o vyzkoušení si věcí a ne o to se zranit, s tím doufám všichni budou souhlasit. Pokud jde o sparing, tak to bude asi o tom, že pokud někdo překročí hranici "dohody" tak mu dám najevo "brzdi". To může být silnější rána, po které by se měl, říkám "MĚL" dotyčný uklidnit. ALe ruku na srdce, ne vždy to tak funguje.
XieXie
xiexie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod xiexie » stř 27. zář, 2006 14:28

co všeobecně soudíte o "smíšeném", tedy holka-kluk, tréninku/sparingu?

pro kluky asi nuda :roll: , pro mě velké plus. Můžu si zkusit věci co s mojí sparingou nejdou, pushkick na hrudník atp. Kluci poradí, protože většina z nich je technicky daleko výš než já a hlavně při skutečném kontaktu by asi došlo ke konfliktu muž-žena, než žena-žena. :wink:

2manikin máš pravdu se dvěmi skupinami kluků, též souhlasím s tím,že oboje má pozitivní vliv na vlastní zkušenost, alespoň si člověk ošahá víc možností :wink: :lol:
XieXie
xiexie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod manikin » stř 27. zář, 2006 14:53

2manikin máš pravdu se dvěmi skupinami kluků, též souhlasím s tím,že oboje má pozitivní vliv na vlastní zkušenost, alespoň si člověk ošahá víc možností :wink: :lol:[/quote]

:lol: :lol: :lol:
hezky řečeno
manikin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Makoto » stř 27. zář, 2006 15:27

xiexie píše:pro kluky asi nuda :roll: , pro mě velké plus. Můžu si zkusit věci co s mojí sparingou nejdou, pushkick na hrudník atp. Kluci poradí, protože většina z nich je technicky daleko výš než já a hlavně při skutečném kontaktu by asi došlo ke konfliktu muž-žena, než žena-žena. :wink:

Cemu se venujes? Jake skole?
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » stř 27. zář, 2006 18:26

xiexie píše:[Pokud jde o sparing, tak to bude asi o tom, že pokud někdo překročí hranici "dohody" tak mu dám najevo "brzdi". To může být silnější rána, po které by se měl, říkám "MĚL" dotyčný uklidnit. ALe ruku na srdce, ne vždy to tak funguje.

Neuraž se ale má zkušenost mi říká že to NEFUNGUJE NIKDY.Akorát to vystupňuje agresi a končí tím že do sebe bušíte jak koně kdo dá větší ránu a hrozí zranění.
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » stř 27. zář, 2006 18:36

U nás se věnujeme boxu/kickboxu a reálnému boji jako takovému.V tradičních školách jsou lidé rozděleni podle titulů či pásů,je tedy hned jasné kdo je šéf a kdo má poslouchat.K nám chodí kluci a holky jen proto,že o nás ví,že jsme....no prostě tak trochu hovada :lol: .Prostě o nás někde slyšeli nebo jim o nás někdo řekl,takže se nám nestává moc často,že by někdo příliš rejpal :lol: , i když tam taky jednou byl jeden utimátník...,ale byl rychle vyléčen :lol:
U nás cvičí holky vždy jen s chlapama a není v tom problém.Instruktor si prostě musí vydobít respekt,ve smyslu - tak toho vůbec nebudu pokoušet,nemuselo by se mi to vyplatit :lol:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod xiexie » stř 27. zář, 2006 20:57

Panda píše:
xiexie píše:[Pokud jde o sparing, tak to bude asi o tom, že pokud někdo překročí hranici "dohody" tak mu dám najevo "brzdi". To může být silnější rána, po které by se měl, říkám "MĚL" dotyčný uklidnit. ALe ruku na srdce, ne vždy to tak funguje.

Neuraž se ale má zkušenost mi říká že to NEFUNGUJE NIKDY.Akorát to vystupňuje agresi a končí tím že do sebe bušíte jak koně kdo dá větší ránu a hrozí zranění.

Neboj,mě jen tak nic neurazí :wink: . Někde jsem tu už psala, každý je nějaký, ale bouchat hlava nehlava, promiň, ale to je na každém z nás aby to dokázal koordinovat. Jak vidíš už jsem to psala předtím, člověk by se MĚL zklidnit. Jeden musí říci "dost" a věř mi, pak to jde.Dobře tedy mě to tak zatím funguje :wink: :lol:
XieXie
xiexie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » stř 27. zář, 2006 21:51

Tak to jsem rád, mě taky jen tak něco neurazí a máloco myslím vážně :lol: Ale k tomuhle řeknu že OK s tím souhlasím, říct dost, taky to tak dělám, ale zásadně slovně.Moje poznámka se týkala spíš té druhé části že to sdělíš tak že také přitvrdíš, že mu dáš také ránu a že mu to dojde.Moje zkušenost(i když se přiznám že jen s kluky v tomto směru, ale myslím si že v tom nebude rozdíl jsme všichni jen lidé) je taková že dotyčný si to naopak vezme jako výzvu (v případě že si sám neuvědomuje že tolik mlátí tak si řekne "on do mě naprosto bezdůvodně uhodil" a tak mu to vrátím a dá ti ještě větší) nebo jako přijetí výzvy (pokud mlátí schválně a dělá to proto aby si něco dokázal, to že mu to vrátíš ho naopak ještě nabudí k dalšímu dokazování).
Toliko moje zkušenost...
Neber to jako výzvu :wink:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod josef » stř 27. zář, 2006 22:06

co všeobecně soudíte o "smíšeném", tedy holka-kluk, tréninku/sparingu?

no osobne se tomu radeji trochu vyhybam ted mluvim o treninku. jednak mam asi jako vetsina chlapu trochu problem I jen pripadne ublizit holce, cimz padem se brzdim a dotycna nezaziva realny utok a stejne je to I naopak, vetsina devcat [cest vsem vyjimkam] vas nechteji opravdu prastit, teda alespon u nas.:-) je to dost jiny prozitek, kdyz vite ze kdyz udelate chybu, budete potrebovat veskery led z mrazaku :D

mimochodem taky pozorujete zvyseny zajem devcar o bu? cim myslite ze je to dano?
josef
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Toman » čtv 28. zář, 2006 8:32

defendu píše: i když tam taky jednou byl jeden utimátník...,ale byl rychle vyléčen :lol:

Moc by mne zajímalo kdo to byl.... aktivní zápasník?
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » čtv 28. zář, 2006 9:30

double
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » čtv 28. zář, 2006 19:36

Aktivní zápasník to nebyl,jen s nima trénoval,navíc to byl vcelku madý řapík,ale na druhou stranu měl okolo 110 kilo a nějakou tu techniku i uměl,ale chyběla mu...ano správně AGRESIVITA,prostě příliš hodný kluk :lol: vyléčen byl v tom smyslu,že na ulici můžeš použít úplně všechno,já použil v boji na zemi zoubky :oops: :lol: :lol:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » pát 29. zář, 2006 6:56

:P To je hardcore :P
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod manikin » pát 29. zář, 2006 8:01

josef píše:mimochodem taky pozorujete zvyseny zajem devcar o bu? cim myslite ze je to dano?

ja osobne jsem vzdy chtela BU delat, ale nikdy jsem si netroufla se nekam prihlasit, dokud jsem nezacla chodit na kurz sebeobrany a pak jsem jednoduse pokracovala v oddile.
myslim, ze vseobecne posledni dobou vzrusta zajem o BU, jen kdyz si vezmete kolik letaku se objevuje po mestech s naborem atd.
taky si myslim, ze se vice uvolnuje atmosfera v oddilech...tedy, ze se to vice zacina od tradicniho "ortodoxniho" pristupu posouvat k americkemu...tedy vice zabavy, na tak striktni pravidla "hry"
no a jak tu jiz nekdo zminil...cast holek se prihlasi do oddilu, aby tam nekoho zbalila...je to videt i u nas v oddile...to jsou slecny, ktere proste chodi pul roku (a to jim pridavam)...je to same hi hi hi ha ha ha, je zcela evidentni o co jim jde...a kdyz neuspeji v lovu, tak toho nechaji...ono je to preci jen taky drina, pot a krev :D
manikin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Ondra » pát 29. zář, 2006 10:08

to s těma holkama co tam jdou lovit jsem psal asi já :oops: ... ale máš pravdu, i s těma letákama, ale vezmi si co je na nich napsáno: Zaručeně účinná sebeobranna... nebo... neutíkejte ! Braňte se ! ... a podobný věci co mají nalákat lidi, kteří nikdy nic podobného necvičili a pak se tady řeší jestli se může někdo někomu ubránit, jestli Aikido je účinné, jestli má ThaiBoxer šanci na ulici a podobně. Dost často se tu míchají hrušky s jabkama. A to je přesně tim že o tom lidi nemají představu. Ono poznat mezi tolika letáky ten pravý leták, s tím pravým instruktorem, který si nehraje na všeználka (všude byl,všechno viděl,všechno zná a všechny porazil) a snaží se naučit, je dost těžké. Skoro bych řekl že pro ty lidi co namají představu -nemožné, protože jeho leták je v porovnání s těmi nad lidmi, kteří naučí kohokoliv cokoliv dost nezajímavý.
Ondra
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod manikin » pát 29. zář, 2006 11:25

no to se nestyd...ja si myslim to same.
co se letaku tyce...objevuji se i ty, ktere jsou na nabor do "normalnich" oddilu tedy ne na sebeobranu.
ja jsem letakum nikdy neverila a za to, ze jsem se dostala k BU vdecim Makotovi, ktereho jsem osobne poznala a zjistila, ze to ma v hlave v poradku; poznala, co znamena nadseni pro vec :lol: a no zkratka...vse je o lidech...
pravda je, ze vetsina lidi (a o to spise holek) neni schopna realne posoudit, zda to, co ho uci je ucinne, proveditelne v realu atd.
to clovek dokaze vetsinou posoudit, az kdyz do dane tematiky trochu pronikne...
i ted ale netvrdim, ze jsem toho schopna, kdyz to neni zrovna do oci bijici
manikin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Ondra » pát 29. zář, 2006 12:39

máš pravdu, mezi tou spoustou letáků jsou i dobří uřitelé, ale je je těžké rozlišit. Máš pravdu i v tom že jak píše Jarda alias Makoto že píše rozumně a normálně :idea:
Ondra
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pát 29. zář, 2006 12:54

Ondra píše:máš pravdu, mezi tou spoustou letáků jsou i dobří uřitelé, ale je je těžké rozlišit. Máš pravdu i v tom že jak píše Jarda alias Makoto že píše rozumně a normálně :idea:

Diky, penize vam poslu na ucet, jak jsme se dohodli :wink:
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Billie » pon 09. říj, 2006 11:08

Omlouvám se, za bouři, kterou jsem tu způsobil. Nemůžu za to, že někdo nemá smysl pro humor :twisted:
Narad narušuju vaše vzájemné poklepávání po ramenou. Jen jsem chtěl říct, že podle mého názoru těm holkám víc škodíte, než pomáháte. A je celkem jedno, jestli to děláte z nějakejch alturuistickejch důvodů, nebo protože chcete zaplácnout díru v pokladbně. BTW: Kolik ten kurz stojí? Tři litry na tři měsíce krát třicet holek? Na kolik instruktorů? Dva? Slušnej vejvar. Ale budiž vám to přáno. Horší je, že vytvoříte iluzi, že se ubrání chlapovi, což ji při reálném napadení může stát život. Myslím, že pro ně je nejlepší cesta vůbec neodporovat (a před tím neprovokovat). Alespoň zůstane živá.
Pořád si myslím, že ženy nemají pro boj instinkty, bojí se pořáně praštit, nemluvě o tom, že bývají podstatně slabší. A o tom, že je příjemnější cvičit holky, se snad přít nebudem? Jestli tvrdíte, že to s vámi nic nedělá, tak kecáte.

To jsou moje názory, mám na ně právo. Neříkám, že musím mít za každou cenu pravdu, ale prostě si to myslím.
Billie
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...