Pohádky v BU

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod marvin » ned 08. říj, 2006 15:09

:D
Naposledy upravil marvin dne ned 17. pro, 2006 11:39, celkově upraveno 2
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SiuLouFu » ned 08. říj, 2006 16:36

sun píše:Ne nezní to výsměšně, pro mne ale trochu směšně, nezlob se. Řekl jsi, že si nastuduješ to, čím se já řídím, tedy instrukce našeho mistra. Máš ten dojem že se tam mluví jen o relaxu? Opravdu jsi z toho ten dojem získal?

Stranky Vaseho mistra jsem si procetl velmi dukladne. Dokonce jsem je mel k dispozici i ve vytistene podobe, abych mel na jejich studium cas. Mas pravdu, ze na techto strankach se pise o Tai Ji Quan z ruznych aspektu. Z techto stranek jsem zminovany dojem nedostal. Ale dostal jsem ten dojem z Tveho prispevku, na ktery jsem nasledne reagoval. Takze ma reakce nebyla smerovana na Tveho mistra (ani jeho stranky), ale na to, jak jsi se vyjadril Ty osobne :roll:

sun píše:Nebo mám v každém příspěvku opakovat cvičím pro to a teď vypsat cca 100 bodů, ale taky pro tohle a teď bude následovat, co mne zrovna napadlo???

Ne, nemusis. Myslim, ze zakladni intelektualni reakci (tzn. reakci na svetlo) jsem jiz prokazal (a doufam, ze alespon dostatecne sofistikovane) a proto neni nutne to dale rozvadet. Me jen zajima ten prvotni rozhodujici impulz. Vzdy se stane neco, co danou vec (zamer, myslenku) da do pohybu a realizuje ji. A zamer pro studium bojoveho umeni by mel asi mit neco spolecneho s tim, pro co bylo bojove umeni puvodne koncipovano. Uz to ostatne vyplyva z jeho nazvu - bojove umeni :idea:

sun píše:Na čem se snažím mne pořád nachytat? Nerozumím tomu, a kromě toho ty víš prd, co je primární záměr studia taijiquan.

Nesnazim se Tebe, ani nikoho jineho na nicem nachytat. Jen me zajimala mezistylova vymena nazoru na otazky, jez jsem zde uvedl. To je vse. Tva druha cast vyroku me ponekud zarazi, nebot Ty si se ani nepokusil zjistit, co o Tai Ji Quan vim ja a jake jsou me znalosti o nem :(

sun píše:Jak napsal pavela primární je cvičit správně.
A správně je to takhle: 1.Mít mistra, 2. Cvičit s max. úsilím, hodně a pravidelně, 3. mít zákl. předpoklady.

S tim v obecne rovine nemuzu nesouhlasit. Je to obecna pravda o tu nehodlam zpochybnovat. Ale prece jen budu mit nekolik komentaru. Ad 1) Zde rada lidi ocekava, ze pokud si najdou spravneho mistra (a za jeho vyuku mu zaplati), tak bude prece povinen je naucit bojove umeni i v tom pripade, i kdyby to sami nechteli. Ze to proste do nich "nahusti". Je to prece jeho povinnost, ne? Tohle je dalsi pohadka o BU. Mit mistra je podminka nutna, nikoliv postacujici. Pokud nebudu mit ten zamer (myslenku) sam, pak mi sebelepsi mistr nepomuze. Ad 2) Muzu cvicit s maximalnim usilim, intenzivne a pravidelne. Ale pokud budu cvicit hovadiny, tak i kdyz je budes cvicit dvacet let osm hodin denne, tak to budou porad ty same hovadiny i po tech dvaceti letech. A pokud nekdo ocekava, ze kdyz bude cvicit s maximalnim usilim, intenzivne a pravidelne a ze "to" samo nekdy prijde, tak se naceka. Ono "to" totiz nikdy neprijde. Bud to tam je jiz napocatku, nebo to tam nebude nikdy. S bodem 3) souhlasim a nekomentuji ho.

sun píše:Nikde se neříká, že se musí taijiquan cvičit primárně jako bojové umění. A PROČ? (a teď buď prosím velmi pozorný, ať mne zase neobviníš.)
Protože taijiquan je bojové umění a jinak se cvičit ani nedá.
Dá se cvičit jenom špatně nebo dobře.

Jasne, do autoskoly nemusim chodit se zamerem ridit auto. Hlavne, jestli s volatem budu kroutit dobre. Protoze jinak se prece auto ridit neda a krouceni volantem je preci ta nejpodstatnejsi cast vyuky v autoskole, ze ... :lol:

sun píše:Takže pokud bys mne chtěl přesvědčovat, že to co dělám, dělám blbě, tak mi dej vědět třeba, že jsem si vybral špatného mistra tedy, že mám špatné instrukce nebo že cvičím málo a tedy že se nikam neprocvičím nebo jsem absolutní nemehlo a dement a jako takový jsem nemohl ani splnit ty dvě podmínky předtím.

Ne, nechci a nebudu Te o nicem presvedcovat. Uz jsem to deklaroval nekolikrat. Nebavime se zde o sunovi, ale bavime se o problematice, kterou jsem zde rozvedl v onech mych otazkach. To je vse. Ty si delej, co sam uznas za vhodne :wink:

sun píše:To bych bral, ale ty napadáš něco nebo tedy jak ty říkáš diskutuješ, o něčem o čem nemáš ani páru dokonce ani atom páry, dokonce ani ň. Howk. Diskutuj prosím o wing-chun ne o taijiquan, to ti fakt nejde. A nebo začni cvičit - splň první tři podmínky a za pět, deset let se můžem pobavit. O.K. :wink:

Hmmm, ted si jasne demonstroval odpovedel na moji otazku cislo 4) z meho seznamu. Dekuji :twisted:
Marek Uher
小老虎
当心你许下的愿望,要真得到你可能又后悔了
SiuLouFu
mistr diskutér
mistr diskutér

.

Příspěvekod luen » ned 08. říj, 2006 18:10

JRup píše:Luene,

Ty ikonky jsou opravdu hezké. Nevýhodou je, že nám potom rychleji narůstá počet stránek v diskuzi.

Obrázek

Počet stránek nám starosti dělat nemusí!

JRup píše:Neotvírejme prosím staré rány a uzamčená fóra. Předesílám, že Zdeňka Kurfursta osobně neznám, ale oceňuji jeho publikační a překladatelskou činnost. Kdo a co v oné diskuzi je diskutabilní. Určitě by bylo zajímavé vidět realitu a výsledek. Na druhou stranu Zdeněk Kurfurst to vzal na sebe a zachoval obou protagonistům tvář a to je také umění! Viděl jsem ho jak se hýbe, určitě bych na něj vsadil.
To téma nechť odpočívá v pokoji.

Stará rána to myslím není a kdo tady tvrdí, že je zahojená Obrázek Relita pro mne není nijak mystická - žiju v realu a cvičím realné BU! Z.K. jsem také viděl se hýbat, ale nevsadil bych na něj - ač sázení není můj obor - své prostředky nerad vyhazuji oknem Obrázek Konec konců "chap sau" do říše pohádek (zrovna tak jako Rumburak) patří!!!

JRup píše:Je možné dosáhnout stejné úrovně oběma cestami. Efektivita bojové dovednosti se však dostavuje za jinou dobu. Proto ani cvičenci boxu, wing chun nebo vnitřních stylů nebudou po pěti letech cvičení na stejné úrovni použitelnosti. Dosažení střední úrovně u jedné skupiny je velmi reálné zatímco u druhé skupiny (tzv. „vnitřní“ styly) je mnohem obtížnější a méně časté. Jak dlouho jsou v ČR "vnitřní" styly (omlouvám se za to dělení)? Krátce. Kolik je tu skutečných učitelů? Toť nechme řecnickou otázkou. Co tedy kdo očekává?
Nicméně ty styly mají svoji historii, smysl i místo a pokud se zvládnou, tak i tu efektivitu.

Nijak bych se neupínal k představě, že wing chun je pouze "vnější" styl!!! Ale neporovnával bych "vnější" vs "vnitřní" s tím co tady mnoho protagonistů za tzv. "vnitřní" styl považují!!! Ano vnitřní styly mají svou historii, smysl a místo - to rozhodně ano a nijak bych je ani nepodcenoval!!! Ale je velký rozdíl mezi tím co tady u nás kdo považuje za "vnitřní" a co např. v Číně ... Nemluvě o diametrálním přístupu v chápání tzv. "vnitřních a vnějších" stylů u nás! To, že někdo cvičí kvůli zdravíčku neznamená, že dělá "vnitřní" styl a naopak. Jakoby všem co dělají tzv. "vnější" styly šlo o to, se zničit a umřít co možná nejdřív ... Obrázek Z té diskuze "vnitřní vs vnější" se vždy dostaneme na dvě úrovně. Ta jedna je ta, že se začnou vyprávět pohádky o předcích ... a když někdo napíše, tak nám to pánové ukažte ... je hned hystericky napaden, že je nevyzrálej, hrubej a násilník - jako by to kung fu nikdy necvičili, CO :?: V druhém případě se snaží poukázat na to jak mají vysoké IQ a jak to těm buranům sice funguje, ale oni vědí proč a jak :!: Tu druhou variantu mám nejraději Obrázek Všichni Thai boxeři, boxeři atd ... jsou vybouchané makovice ..., sice jim to chodí, ale oni vědí proč, jak atd ... Nevěřím jim to, jen tím dávají najevo jak hluboce této problematice rozumějí ObrázekVždy budou dvě kategorie lidí: ti co umí a ukáží (nemají se za co stydet) a ti co okecávají! Je tu řada lidí, kteří dělají svému oboru "vnitřní/vnější" čest a ti co dělají řadu let jen ostudu!!! Nechci polemizovat o tom kdo, jak, s kým nebo proti komu - jen upzornuji na fakt, že těch nepoctivců se u nás statisticky zdržuje více u tzv. "vnitřních" stylů!!!
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ondra » ned 08. říj, 2006 18:34

re: Všichni Thai boxeři, boxeři atd ... jsou vybouchané makovice ...

8O
Ondra
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » ned 08. říj, 2006 19:12

No jo Luene máš moc dlouhé příspěvky, lidi si přečtou jenom poslední odstavec a jak se lidově říká h..o spadlo na větrák :lol:
Klid kluci přečtěte si to celé :wink:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ondra » ned 08. říj, 2006 19:48

se přiznám, že psát komentáře k takhle dlouhým příspěvkům jde dost obtížně a často ani nevím co tím chce dotyčný říct, tím pádem reakce si vyžádá další a delší protireakci a tak to jde dál a dál... jen mě překvapilo, proč by ThaiBoxeři,Boxeři měli být uplně vytlučení?? ale třeba to dotyčný myslel jinak než jsem to pochopil a za to se omlouvám, poslední dobou tady z toho dost nestínám.
Ondra
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SiuLouFu » ned 08. říj, 2006 22:38

JRup píše:Siu L.,

to, že mi někdo občas dává odpovědi, na které "nedosáhnu" neznamená, že je arogantní. Nehledal bych klíč pro aroganci podle stylů BU.

Tento klic jsem ani nehledal. A nikdy jsem ani netvrdil, ze nektere styly BU jsou vice arogantnejsi, nez ty druhe. To se melo potvrdit, nebo vyvratit na zaklade teto diskuze. Ale jak se rika, potrefena husa (zde ale nenarazim primo na Tebe) se vzdycky ozve ... :lol:

Otazkou zustava, co znamena odpoved, na kterou "nedosahnu". Podle jake metriky to budeme merit? Podle nepohodlnosti nebo neprijemnosti otazky? Aby se priste nikdo podruhe nezeptal? :?

JRup píše:Pro získání odpovědí doporučuji prostudovat knihy:
1. Otázky a odpovědi (Chen Wei-ming).
2. Tajná předání rodiny Jangů.
3. The red book – Taijiquan explained (Dong Ying Jie).

Dekuji za doporucenou literaturu. Priznam se, ze neco z toho jsem zatim jeste necetl :wink:

JRup píše:Forma tohoto téma vyzní jako kampaň… Nicméně stav tzv. vnitřních stylů je takový jací jsou „lídři“ = ti co vedou a společnost. Z mého pohledu není v ČR nikdo skutečně kvalifikovaný, kdo by aktivně a cíleně vedl a učil tuto vysokou školu BU. Proto i ten stav a různá sdružení jejichž „tanečky“ postrádají principy, které znají běžně i tanečníci. Další věc je motiv cvičení, který není a ani nemůže být stejný jako kdysi a je zřejmý zejména u této části BU. Horizont cvičení má naprosto odlišný charakter.).

O zadnou kampan nejde. Puvodni zamer byl upozornit na pohadky v BU. A diskutovat na dane tema. Nicmene, v dalsim textu s tebou vice mene souhlasim. Bohuzel, je to tak, jak jsi to popsal :(

JRup píše:Vzhledem k tomu, že si se Siu L. postavil do popředí hledání pravdy a nastavil i otázky, doporučuji obejít kolegy z Tvého sousedství, tj. např. Qin Min Tang, Zhai Hua, Jiří Hušek, Radek Kolář. Ti všichni dlouhodobě praktikují a vyučují tyto styly a zároveň tím nastavují „laťku“. Otázky jsi již zmínil. Zeptej se prosím jaký smysl pro ně má studium těchto stylů, koncept, metodika výuky, efektivita. To není žert. Myslím, že závěr, který zde zveřejníš pomůže předejít mnoha osobním neshodám a dezinformacím..).

Děkuji.

Tak tady bych se ohradil. Ja se nikdy do popredi hledani "pravdy" nestavel. Ja jsem chtel pouze vytvorit osnovu, podle ktere bychom se mohli v teto diskuzi drzet daneho tematu. Na tomto serveru je zvykem se velice casto od tematu odklanet a zavadet ho jinam. Takze jsem chtel dat pevnejsi mantinely, aby se diskuze drzela sveho puvodniho zameru. Coz se (opet) ne zcela povedlo :(

Dekuji za namet pro dalsi diskuzi. Prave pro tyto ucely je zde tento server. K danemu tematu by se meli vyslovit zaci techto ucitelu a pripadne i vyse zminovani predstavitele jednotlivych skol. Mozna i na zaklade dotazu jejich zaku. Tento server je otevren vsem zajemcum o BU. Staci se zaregistrovat a mit chut diskutovat. Nazory vyse uvedenych lidi by byly opravdu hodne zajimave. Tak doufam, ze se k danemu tematu vyjadri :roll:

JRup píše:Pak jsem někde v textu také zahlédl rozvahu o šachové partii. Elegantní hra s dlouhou historií! Je to hra, proč nehrát (sparring). Elementární podstata však není v tom, že dva pohybují figurkami a snaží se vyhrát. Podstata je trochu dál! Toto jsou pouze nástroje. Miro věci studuje s touto perspektivou. Pro něho je to ta optimální cesta. Pro někoho jiného zase efektivní „fighting“ či sebeobrana. Neberu to ani jednomu!

Zdraví, J.

Hmm, to jsem nepsal ja. O tomto primeru muzes podiskutovat s luenem :lol: Nicmene si neodpustim jeden komentar - podstata kazdeho nastroje tkvi v tom, ze se prakticky pouziva. Proto byl pro danou vec (cinnost) vytvoren. Podstatou sachove hry jsou sachy sami. Priznam se, ze Tvuj upraveny primer s sachovou hrou jsem nepochopil. Muzes mi proto trochu vice osvetlit Tebou popisovanou podstatu? A jak do toho vseho najednou zapada Miro? Myslim si, ze by mohl mluvit sam za sebe. Nebo se pletu? :roll:
Marek Uher
小老虎
当心你许下的愿望,要真得到你可能又后悔了
SiuLouFu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SiuLouFu » ned 08. říj, 2006 22:42

JRup píše:... (zkraceno) ...

Ty ikonky jsou opravdu hezké. Nevýhodou je, že nám potom rychleji narůstá počet stránek v diskuzi.

... (zkraceno) ...

Pohadkova knizka musi byt prece bohate ilustrovana. Aby si deti mohly udelat jasnejsi predstavu ... :lol:

Ale souhlasim s tim, aby se odpovedi nekopirovaly cele, ale jen vybrane a komentovane casti ... :roll:
Marek Uher
小老虎
当心你许下的愿望,要真得到你可能又后悔了
SiuLouFu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod MartinCZ » ned 08. říj, 2006 22:47

To Ondra: Prostě je dnes módní říkat že jsou boxeři, thai.. vybouchaní, vypatlaní a já nevím co ještě. Ti co se někdy označují za bojová umění zas všechno schovávají za spojení s univerzem, zázračné energie, dim mak a jiné "smrtící metody“ a prokazatelná bojová část kde nic tu nic. Po vyzvání je však vyzyvatel nazván agresorem. Proč? Jsou to přece bojová umění? Proto také asi to označení boxerů, jelikož by hodně lidí dostalo jednoduše na budku. Lidé asi chtějí věřit fake klipům kde lidé padají jako hrušky. Je jednodušší věřit, že časem přijde „zázračná energie“, než se potit a občas i trošku dostat do těla. :lol:

Padlo tady něco o uvolněnosti.. i dobrý boxer vypadá uvolněně, tak jako kytarový virtuóz. U obou je to ale po velké dřině a poctivém cvičení.

Mai Gei Wong Wing Chun
linie: Yuen Kay Shan + Lai Leung Ying -> Wong Jing -> Wong Wu Fong ("Mai Gei Wong") -> Wong Nim Yi -> Ivan Rzounek ->Jan Novák
MartinCZ
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod migli » pon 09. říj, 2006 6:27

Ja se jen trochu vratim k tem pohadkam, doufam ze nekoho neopakuji :)

Tady jsou moje oblibene:

Kdyz cvicime BU, ubranime se na ulici, aniz dostaneme ranu

Kdyz cvicime BU, ubranime se v pohode proti nozi, (doplnte zbran podle libosti), aniz jsme zraneni

Kdyz cvicime BU, ubranime se v pohode proti trem a vice lidem

Kdyz se dostaneme na zem, tak jsme prohrali

Krasne pitomosti, co? Ale spousta lidi tomu veri :D
migli
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NIK » pon 09. říj, 2006 8:30

Pro JRUP-tak mi to nedalo a juknul sem co se děje-jelikož mi od tebe žádnej mail nepřišel a na tréninku se taky nikdo neobjevil.Takže jak teda-v intelektuální debatě statečně pokračuješ-zpochybňuješ dále,ale skutek utek...

Na tvé znalosti z knihovny zvědav nejsem.Sem zvědav na tvé praktické schopnosti a na to jak to sem pak upřímně napíšeš jak to dopadlo.

Pravidla-žádná,rukavice atd také neberu-to není realita,publikum-taky neberu-nejsem prostitut...
Co se týče průběhu souboje-bude to-já tomu říkám "systém gulag"-ten kdo bude mít dost zařve STOP nebo zaplácá rukou na zem!!!(předpokládám že seš férovej a čestnej člověk a dodržíš to!!!Ode mně můžeš očekávat to samé!!!OK?)

Čekám :!: :!: :!:

VR
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » pon 09. říj, 2006 9:04

SiuLouFu píše:
JRup píše:Pak jsem někde v textu také zahlédl rozvahu o šachové partii. Elegantní hra s dlouhou historií! Je to hra, proč nehrát (sparring). Elementární podstata však není v tom, že dva pohybují figurkami a snaží se vyhrát. Podstata je trochu dál! Toto jsou pouze nástroje. Miro věci studuje s touto perspektivou. Pro něho je to ta optimální cesta. Pro někoho jiného zase efektivní „fighting“ či sebeobrana. Neberu to ani jednomu!

Zdraví, J.

Hmm, to jsem nepsal ja. O tomto primeru muzes podiskutovat s luenem :lol: Nicmene si neodpustim jeden komentar - podstata kazdeho nastroje tkvi v tom, ze se prakticky pouziva. Proto byl pro danou vec (cinnost) vytvoren. Podstatou sachove hry jsou sachy sami. Priznam se, ze Tvuj upraveny primer s sachovou hrou jsem nepochopil. Muzes mi proto trochu vice osvetlit Tebou popisovanou podstatu? A jak do toho vseho najednou zapada Miro? Myslim si, ze by mohl mluvit sam za sebe. Nebo se pletu? :roll:

Buď zdráv Siu i J.
Nejprve něco o podstatě nástroje. Já si pro svůj stručný výklad vyberu nástroj po technické stránce jednoduchý. Tím nástrojem bude zednická lžíce:
Pro jednoho z Vás bude nástroj primární-míchá se s ním malta, nenáší se s ním malta, vyhladí se s ním malta.
Pro druhého z Vás bude nástroj sekundární- ten druhý chce postavit dům a zed. lžíce je pouze jedním z prostředků, které jsou sice třeba, ale v konečném součtu nepatrné.
Nyní se dostáváme trochu do rozporu s rozdělením cílů BU na primární a sekundární. V současné nikoli však konečné rovině rozdělíme BU na prostředky cesty a "cíl cesty". Co bylo cílem tvůrců vnitřních stylů a i tvůtců Vámi zmiňované hry šachy. Já to nevím. Vy to také nevíte. A těžko to budou vědět i Vaši učitelé, neboť i oni se zakladatelů výše zmíněného neměli šanci zeptat.
Tím se pomalu dostáváme k šachové hře. Siu napsal "podstatou šachové hry jsou šachy sami". Toto tvrzení považuji za pohádku. Podstatou šachové hry nejsou ani šachové figurky, ani šachové plátno, ani samotná hra. Podstatou šachové hry je rozvoj osobnosti. Ne figurky, plátno, chvilka zábavy, ale proces učení kterým jsi během hry prošel. Tento proces v tobě zůstává i poté, co se zvedneš od šachovnice a odejdeš. Podobnou paralelu vidím i v BU.
Dovolím si ještě malý příměr. Existují konstruktéři letadel. Jejichž činnost je striktně vymezena Newtonovými zákony. Někteří tvoří letadla určená ke shazování bomb, někteří k přepravě cestujících a někteří k zábavě(konstruktéři funkčních maket). Nedovolím si určovat těmto pánům, kterou cestou se mají dát.
Závěrem: bylo-li dříve vejce nebo slepice se nám vyzkoumat nepodařilo. Podařilo se nám diskusí přijít na to, že každý cvičenec má jiný názor. Proto si všichni cvičte co uznáte za vhodné. Je to Váš život. Osobně necvičím proto, abych pomocí BU prosazoval svoji pravdu a své vidění reality.
Do budoucna Vám přeji hodně štěstí a přátel
Fakt
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » pon 09. říj, 2006 9:10

NIK píše:Pro JRUP-tak mi to nedalo a juknul sem co se děje-jelikož mi od tebe žádnej mail nepřišel a na tréninku se taky nikdo neobjevil.Takže jak teda-v intelektuální debatě statečně pokračuješ-zpochybňuješ dále,ale skutek utek...

Na tvé znalosti z knihovny zvědav nejsem.Sem zvědav na tvé praktické schopnosti a na to jak to sem pak upřímně napíšeš jak to dopadlo.

Pravidla-žádná,rukavice atd také neberu-to není realita,publikum-taky neberu-nejsem prostitut...
Co se týče průběhu souboje-bude to-já tomu říkám "systém gulag"-ten kdo bude mít dost zařve STOP nebo zaplácá rukou na zem!!!(předpokládám že seš férovej a čestnej člověk a dodržíš to!!!Ode mně můžeš očekávat to samé!!!OK?)

VR

Děkuji za Tvůj 60ti kilový výkřik do tmy.
Fakt
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » pon 09. říj, 2006 9:20

fakt - hmm a ako co si chcel vlastne povedat ?
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NIK » pon 09. říj, 2006 9:23

fakt píše:
NIK píše:Pro JRUP-tak mi to nedalo a juknul sem co se děje-jelikož mi od tebe žádnej mail nepřišel a na tréninku se taky nikdo neobjevil.Takže jak teda-v intelektuální debatě statečně pokračuješ-zpochybňuješ dále,ale skutek utek...

VR

Děkuji za Tvůj 60ti kilový výkřik do tmy.
Fakt

Ale prosimtě,Peťo-co ti na to mam říct? :lol:
Vždyť to sám píšeš na konci tvého příspěvku-ať si každý cvičí co chce atd.Tady de ale o princip-pokud ti někdo bere víru v to co děláš tak se přece musíš bránit ne???Je to jen výzva k souboji před velkým počtem svědků-samozřejmně že nedopadnu jako Guo Yu Shen který byl několikrát v kriminálu za zabití několika vyzyvatelů...
8O :lol: Bude sranda-snad nemá JRup údery o síle 400kg na cm čtvercový....
Ale v nejhoršim-na zem se dá schodit každý :lol:

Co se týče těch 60 kg-to maš tušim ty-když sem tě naposledy viděl..sorry :lol: :lol:
Já mam 75 a malýho piňdoura :lol: :lol: :lol: :lol:
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod JRup » pon 09. říj, 2006 9:58

SiuLouFu píše:
  Tak tady bych se ohradil. Ja se nikdy do popredi hledani "pravdy" nestavel. Ja jsem chtel pouze vytvorit osnovu, podle ktere bychom se mohli v teto diskuzi drzet daneho tematu...

Dekuji za namet pro dalsi diskuzi. Prave pro tyto ucely je zde tento server. K danemu tematu by se meli vyslovit zaci techto ucitelu a pripadne i vyse zminovani predstavitele jednotlivych skol.

Siu L.,

jsem hloupý a proto na rozdíl od Mira a dalších ještě diskutuji o něčem co už mají všichni stejně vyřešeno.

Jelikož jsem "přespolní", tak jsem Tě požádal jsem o průzkum v tvém okolí. Směřuji to tak, jinak se k žádnému závěru nedobereme. Je to také z toho důvodu, že učitelé na to obvykle nemají čas a potřebu diskutovat na fórech nebo je tam jazyková bariéra. A otázkou je, jestli jejich žáci mají právo hovořit za jejich učitele o tom přoč a jak učí.(?)

Vláďo,

jsem si jist o účinnosti Tvé přirozené agresivity (afektu)! A opět to není žert. Přesně tak jak se zde hovořilo, BU mohou eskalovat přirozené bojové schopnosti jedince. Ty už jsi možná osvícený a máš to tam od přírody. Ještě k tomu přidej "kontrolu" a sebekázeň. Tzn. ujasni si konečně po 10 či více letech praxe co chceš skutečně cvičit. Myslím, že jsi prošel škol BU asi kolik je ingrediencí v maďarském guláši. Dong Wu by o tom mohl vykládat pohádky. Teď je tvým půlročním zájmem zřejmě nějaký "vnitřní" styl, tak jako lev biješ o mříže.

Zdraví, J.
JRup
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NIK » pon 09. říj, 2006 10:06

JRup píše:
SiuLouFu píše:
Tak tady bych se ohradil. Ja se nikdy do popredi hledani "pravdy" nestavel. Ja jsem chtel pouze vytvorit osnovu, podle ktere bychom se mohli v teto diskuzi drzet daneho tematu...

Dekuji za namet pro dalsi diskuzi. Prave pro tyto ucely je zde tento server. K danemu tematu by se meli vyslovit zaci techto ucitelu a pripadne i vyse zminovani predstavitele jednotlivych skol.

Siu L.,

jsem hloupý a proto na rozdíl od Mira a dalšícj ještě diskutuji o něčem co už mají všichni stejně vyřešeno.

Jelikož jsem "přespolní", tak jsem Tě požádal jsem o průzkum v tvém okolí. Směřuji to tak, jinak se k žádnému závěru nedobereme. Je to také z toho důvodu, že učitelé na to obvykle nemají čas a potřebu nebo je tam jazyková bariéra. A otázkou je, jestli jejich žáci mají právo hovořit za jejich učitele o tom přoč a jak učí.

Vláďo,

jsem si jist o účinnosti Tvé přirozené agresivity (afektu)! A opět to není žert. Přesně tak jak se zde hovořilo, BU mohou eskalovat přirozené bojové schopnosti jedince. Ty už jsi možná osvícený a máš to tam od přírody. Ještě k tomu přidej "kontrolu" a sebekázeň. Tzn. ujasni si konečně po 10 či více letech praxe co chceš skutečně cvičit. Myslím, že jsi prošel škol BU asi kolik je ingrediencí v maďarském guláši. Dong Wu by o tom mohl vykládat pohádky.

Zdraví, J.

Takže nic???To sem očekával...
Co se týče Dong Wu-neoháněj se tu cizíma lidma.S Dong Wu sem zadobře,ale nemám rád intouše z knihovny...
Co se týče kontroly a sebekázně-ta mi zatím postačuje.A kolik sem prošel škol-do toho ti nic není-to je má věc- a myslim že nejsem jedinej kdo to tak dělá a dělal.Pořád se vytáčíš-to je vše.Být tvou ženou tak ti nevlezu ani do bytu,natož do postele....

Co se týče toho "jak lev Biju o mříže"-poezie ti de asi taky...

Jinak Přeji mnoho "statečné" konverzace na tomto foru...Budu tomuto foru říkat-"Forum pro Opravdové Chlapy"
:wink: 8) 8O

VR
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NIK » pon 09. říj, 2006 11:26

Pro JRup-ještě kdyby sis to náhodou rozmyslel tak víš kde mne najdeš nebo mi napiš na mail či SZ.

Myslim že až budeš vědět co znamená slovo "hrdost" tak se ozveš nebo objevíš.Intelektuálům ZDAR :!: :lol:

VR
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SiuLouFu » pon 09. říj, 2006 12:18

fakt píše:Buď zdráv Siu i J.
Nejprve něco o podstatě nástroje. Já si pro svůj stručný výklad vyberu nástroj po technické stránce jednoduchý. Tím nástrojem bude zednická lžíce:
Pro jednoho z Vás bude nástroj primární-míchá se s ním malta, nenáší se s ním malta, vyhladí se s ním malta.
Pro druhého z Vás bude nástroj sekundární- ten druhý chce postavit dům a zed. lžíce je pouze jedním z prostředků, které jsou sice třeba, ale v konečném součtu nepatrné.
Nyní se dostáváme trochu do rozporu s rozdělením cílů BU na primární a sekundární. V současné nikoli však konečné rovině rozdělíme BU na prostředky cesty a "cíl cesty". Co bylo cílem tvůrců vnitřních stylů a i tvůtců Vámi zmiňované hry šachy. Já to nevím. Vy to také nevíte. A těžko to budou vědět i Vaši učitelé, neboť i oni se zakladatelů výše zmíněného neměli šanci zeptat.
Tím se pomalu dostáváme k šachové hře. Siu napsal "podstatou šachové hry jsou šachy sami". Toto tvrzení považuji za pohádku. Podstatou šachové hry nejsou ani šachové figurky, ani šachové plátno, ani samotná hra. Podstatou šachové hry je rozvoj osobnosti. Ne figurky, plátno, chvilka zábavy, ale proces učení kterým jsi během hry prošel. Tento proces v tobě zůstává i poté, co se zvedneš od šachovnice a odejdeš. Podobnou paralelu vidím i v BU.
Dovolím si ještě malý příměr. Existují konstruktéři letadel. Jejichž činnost je striktně vymezena Newtonovými zákony. Někteří tvoří letadla určená ke shazování bomb, někteří k přepravě cestujících a někteří k zábavě(konstruktéři funkčních maket). Nedovolím si určovat těmto pánům, kterou cestou se mají dát.
Závěrem: bylo-li dříve vejce nebo slepice se nám vyzkoumat nepodařilo. Podařilo se nám diskusí přijít na to, že každý cvičenec má jiný názor. Proto si všichni cvičte co uznáte za vhodné. Je to Váš život. Osobně necvičím proto, abych pomocí BU prosazoval svoji pravdu a své vidění reality.
Fakt

Jen kratky komentar - uz se nam zde rozjizdi filosoficka rozprava na tema "prirovnani BU na / k ...". Stejne tak jsem mohl pouzit prirovnani ke hre "Clovece nezlob se". Jasne, i v teto hre shledavam jako primarni vyznam rozvoj osobnosti ...

Prirovnani s letadly je take ponekud zavadejici. My se zde bavime na urovni konkretniho vyuziti predem daneho letadla - v nasem pripade bombarderu. Jasne, da se vyuzit na jine veci, nez schazovani bomb, ale to nebyl jeh primarni ucel. A nezmeni na tom nic ani fakt, ze letani v bombarderu muze mit jiste zdravotni ucinky. Jeho puvodni podstata bude i nadale stejna ...

Byl bych rad, pokud by se tato debata presunula z filosofickych a prirovnavacich uvah zpet k jadru problemu. Tohle je ono tolikrat zminovane odkloneni od tematu. Neresime tu sachy, ale BU. Dekuji ...
Marek Uher
小老虎
当心你许下的愿望,要真得到你可能又后悔了
SiuLouFu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NIK » pon 09. říj, 2006 12:23

SiuLouFu píše:
fakt píše:Buď zdráv Siu i J.
Fakt

Jen kratky komentar - uz se nam zde rozjizdi filosoficka rozprava na tema "prirovnani BU na / k ...". Stejne tak jsem mohl pouzit prirovnani ke hre "Clovece nezlob se". Jasne, i v teto hre shledavam jako primarni vyznam rozvoj osobnosti ...

Prirovnani s letadly je take ponekud zavadejici. My se zde bavime na urovni konkretniho vyuziti predem daneho letadla - v nasem pripade bombarderu. Jasne, da se vyuzit na jine veci, nez schazovani bomb, ale to nebyl jeh primarni ucel. A nezmeni na tom nic ani fakt, ze letani v bombarderu muze mit jiste zdravotni ucinky. Jeho puvodni podstata bude i nadale stejna ...

Byl bych rad, pokud by se tato debata presunula z filosofickych a prirovnavacich uvah zpet k jadru problemu. Tohle je ono tolikrat zminovane odkloneni od tematu. Neresime tu sachy, ale BU. Dekuji ...

8O :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Já mám rád F16 a Tomahawk.Úplně nejradši mám ale Stealth-ty se občas ukážou-někoho zlikvidujou a zase se ztratí... :lol: :lol: :lol:
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně