tiger píše:Skateordie píše:Tak toto je v prdeli. To je fakt zabavne forum. Takto na seba nadavat a natahovat sa. Ja tiez cvicim bojove umenie. Tiez som veril, ze eliminacne techniky su super vec. Ale pocase som prisiel na to, ze to musis skusat aspon v sparringu aplikovat, lebo unac ti to nikdy nevyjde.
to Ukropcany: si starsi ako ja, ale musim ti aj tak nieco navrhnut: Kasli na to nema to zmysel. Oni maju svoju cestu, ty svoju, ja svoju. Je sice trochu trapne tvrdit ake smrtelne techniky vedia a dokonca by ich aj vedeli pouzit a dokonca ich ani nemusia trenovat pri sparringu. Chapem, ze chces vyviest z omylu mladych ludi. Ale mlady ludia vacsinou veci pochopia az ked sa na nich samy popalia. Podla mna priemernemu cloveku staci aby si pozrel UFC alebo thajsky box alebo poulicnu bitku a pochopia, ze krasne techniky v realy nie su take krasne alebo ze jeden silny uder na hlavu neznamena vzdy koniec boja alebo ze vyuzivat boxerovu kinetiku nie je take lahke ako ked sa na teba rozbehne niekto s 5 metrov. Uffff.
Citaj pozornejsie. Pisem o tom ze pokial xces trenovat aikido bez ,,kontaktu,, - teda len riadeny nacvik, jeho bojovnost zanika a otvara sa prava podstata aikida,ze v aikide boj nie je.Pokial ho xces vyuzivat na sebaobranu je nutne ,,pichnut,, do niecoho ako je sparing , pretoze ti to priblizi realitu a nasledne si z tohto sparingu odniesies poznatky ktore aplikujes do principov aikida. No tak asi tak to vidim ja.Mozno to chapem spatne, ale je to moj pohlad.
ukropcany píše:4atilius - ukáž hentú fotku hociktorému judistovi a povie Ti, že to popiera všetky princípy na ktorých goshiwaza stojí... len dávaj pozor, aby mal aspoň 14. dan... doporučujem si tiež prečítať Mirovu analýzu dokurvenia jedného z postojov v TJQ, je to presne to isté len v zelenom.
ukropcany píše:4all - mne sa tak zdá, že sa kruh uzavrel, debata sa síce odklonila úplne mimo tému "je aikido vhodné na boj?", ale nakoniec sa tam aj tak vrátila. Všetci traja zástancovia aikida sa vyjadrili v tom duchu (+- malé odchýlky), že keď chce človek vedieť bojovať, tak musí spárovať (judo, karate, box, ...), že priamou súčasťou aikida sparing nie je (t.j. boj sa netrénuje), že oni spárovať nechcú, pretože je to proti ich presvedčeniu (=nevedia bojovať). Tak ja neviem, ale moje skromné dedukčné schopnosti mi hovoria, že týmto sami aikiďáci hovoria, že samotné (!) aikido na boj vhodné nie je... čím sa dostávame k tomu, čo tvrdíme od začiatku...Nechápem potom, prečo toľko povyku...
ukropcany píše:4atilius - ukáž hentú fotku hociktorému judistovi a povie Ti, že to popiera všetky princípy na ktorých goshiwaza stojí... len dávaj pozor, aby mal aspoň 14. dan... doporučujem si tiež prečítať Mirovu analýzu dokurvenia jedného z postojov v TJQ, je to presne to isté len v zelenom.
4all - mne sa tak zdá, že sa kruh uzavrel, debata sa síce odklonila úplne mimo tému "je aikido vhodné na boj?", ale nakoniec sa tam aj tak vrátila. Všetci traja zástancovia aikida sa vyjadrili v tom duchu (+- malé odchýlky), že keď chce človek vedieť bojovať, tak musí spárovať (judo, karate, box, ...), že priamou súčasťou aikida sparing nie je (t.j. boj sa netrénuje), že oni spárovať nechcú, pretože je to proti ich presvedčeniu (=nevedia bojovať). Tak ja neviem, ale moje skromné dedukčné schopnosti mi hovoria, že týmto sami aikiďáci hovoria, že samotné (!) aikido na boj vhodné nie je... čím sa dostávame k tomu, čo tvrdíme od začiatku...Nechápem potom, prečo toľko povyku...
ukropcany píše:4atilius - nie je problém, na najbližšom priateľskom sparingu Ti môžem predviesť svoje aikido-skills. Aj bez sparingu, t.j. kata! Aby si vedel posúdiť, či som len drzé hovädo, alebo viem čo hovorím! Ja sa totiž nikde nepýtam na Tvoje dany! Ak ma niečo zaujíma, tak je to Tvoje AIKIDO, nie koľko rokov cvičíš, aký máš pásik apod.! Zaujíma ma výsledok Tvojej praxe, nie to, koľko rokov chodíš do školy!
marvin píše:nebudem sem nic pisat k VASEJ teme, lebo tu ziadna nie je. Je uplne jasne ze aikido je neprakticke a nepouzitelne a bodka.
Ale kedze mam vedomost o niecom co sa tu spominalo a niekto tu napadal mojeho priatela z toho, ze si snad vymysla. Tak takto.
Atilius neviem kolko ty cvicis to tvoje aikido. Neviem co o tom vies. Netusim nakolko si ty schopny nieco hodnotit. Ale kedze uznavas iba argument od vysokych stupnov a danov. Tak ohladne toho Z.R. priamo k tej knizke sa vyjadril aj S.K. /4.dan aikido, 4.dan judo / ze to je uplne hrozne, techniky su uplne spatne. Nakoniec to vidi kazdy kto ma aspon 3.kyu ... co predpokladam ty uz mas davno kedze tu mudrujes o 106 .
krovak píše:Skateordie píše:to Ukropcany: Zvedak na spodky??? To je myslene kam??? na bradu???
sak ked nevies tak sa kukni do slovniku:
spodky -ov m. pomn.
mužské spodné nohavice: dlhé, krátke spodky
a je to uplne jasne![]()
![]()
![]()
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník