JU-JITSU

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod Radekkokk » čtv 20. dub, 2006 15:57

Abych presne nastinil, proc jsem si vybral ju-jitsu-predstavoval jsem si, ze "boj" probiha spise ve stoje(udery,kopy) a boj na zemi je spise alternativou-ale jak jsem pochopil boj na zemi dost prevlada :) Tudiz bych se mozuna mel poohlednout po necem jinem. :?

A sportovni formu jsem si zvolil proto, ze bych rad nejak pouzil naucene veci. V realu jsem nemyslel na ulici, kdyz me nekdo prepadne, ale spise ve sparingu, popripade na nejake soutezi...
Radekkokk
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Toman » čtv 20. dub, 2006 18:50

Víš co si myslím? ®e pro tebe jak dělaný je Combat Sambo. A v Čechách sou naprosto výborní instruktoři i fighteři.Ale počítej s tím že to je záhul :lol:
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Radekkokk » čtv 20. dub, 2006 18:56

Toman píše:Víš co si myslím? ®e pro tebe jak dělaný je Combat Sambo. A v Čechách sou naprosto výborní instruktoři i fighteři.Ale počítej s tím že to je záhul :lol:

No, to bych si nebyl zas tak jistej. :? Takovej drsnak nejsem. :D Jinak o tomto sportu vice mene nic nevim, ale co jsem ted koukal na naky obrazky,tak boje na zemi je v nem docela dost. Nicmene stejne dekuji :)
Radekkokk
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Toman » čtv 20. dub, 2006 20:34

Aha. No ale psal si že chceš dělat free fight.
FYI: Ten není o nic měkčí měkčí než ComSam :wink:
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Radekkokk » čtv 20. dub, 2006 20:50

Toman píše:Aha. No ale psal si že chceš dělat free fight.
FYI: Ten není o nic měkčí měkčí než ComSam :wink:

No ja abych se priznal, tak si to jeste poradne nedokazu predstavit... Pred chvili jsem nekde na internetu cetl, ze v Ju-jitsu je jeste nekoik druhu "boju" -duo system, free fight, pak jeste nejakej-omezenejsi,tudiz ne tak tvrdy...
Radekkokk
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Sinister » čtv 20. dub, 2006 22:07

Makoto: narazel jsem na to, ze tam nemuzes udery a nektere paky ;) coz hapruje s myslenkou vse dovoleno u jiu jitsu. Ale samozrejme zalezi na uhlu pohledu, je to bliz jitsu nez cemukoliv jinemu
Sinister
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Gowery » pát 21. dub, 2006 12:35

lidi, měl bych prosbičku, mám takový pocit, že tu byl kdysi odkaz na článek o historii JJ v ČR, ale nějak se mi nedaří ho znovu najít. Nemohli byste ho tu hodit znovu? Dík
PS: je to trochu OT, ale nechtěl jsem kvůli tomu zakládat novou diskusi, tak snad prominete.... :wink:
Gowery
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Makoto » pát 21. dub, 2006 21:41

Gowery píše:lidi, měl bych prosbičku, mám takový pocit, že tu byl kdysi odkaz na článek o historii JJ v ČR, ale nějak se mi nedaří ho znovu najít. Nemohli byste ho tu hodit znovu? Dík
PS: je to trochu OT, ale nechtěl jsem kvůli tomu zakládat novou diskusi, tak snad prominete.... :wink:

Podivej se na jujutsu.cz
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

aplikace ki

Příspěvekod kachna » úte 08. srp, 2006 10:44

ahoj, procital jsem stranky http://jujutsu.cz a tady v sekci Aikijutsu – aplikace aktivni Ki jsem se krapet zarazil.. Osobne dzudzucu necvicim (venuju se cinskym bu, konkretne hungga), neco z qigongu (heigungu) jsem uz videl, ale tohle.. Je moznost si to vyzkouset na vlastni kuzi? Holt co si nevyzkousim, tomu neverim a tomuhle stoprocentne neverim (no offense) :)
kachna
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod 666terrorist » ned 22. říj, 2006 21:57

Zdravím Makota, díval jsem se na vaše stránky, měl bych zájem u vás začít cvičit- to zn. oddíl jujutsu ve Vršovicích. Mohl bych prosím znát orientační cenu, na vašich stránkách jsem ji nenešel. Předem děkuji za odpověď.
666terrorist
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: aplikace ki

Příspěvekod Makoto » čtv 26. říj, 2006 12:27

kachna píše:ahoj, procital jsem stranky http://jujutsu.cz a tady v sekci Aikijutsu – aplikace aktivni Ki jsem se krapet zarazil.. Osobne dzudzucu necvicim (venuju se cinskym bu, konkretne hungga), neco z qigongu (heigungu) jsem uz videl, ale tohle.. Je moznost si to vyzkouset na vlastni kuzi? Holt co si nevyzkousim, tomu neverim a tomuhle stoprocentne neverim (no offense) :)

Zdar, tohle jsem tu vysvetloval jiz nekolikrat :-) Tak tedy jeste jednou ;-)
1. Aktivni Ki, ktera je ukazana na videu nepatri k jujutsu, ale k aikijutsu.

2. Jasne, osobni ukazky aktivni Ki delame kazde pondeli a ctvrtek od osmi do deviti. Vstupne 150,- Kc a dostanes k tomu i popcorn a colu. Jde nam o to, aby vsichni neverici Tomasove konecne uverili a my tak mohli v klidu spat :twisted:

Ted vazne - Cele Aikijutsu skoly Yamaue je koncipovano tak, aby v tobe tuto Ki rozvijelo a aby jsi se naucil ji pouzit i v boji. Jde vsak o "vyssi divci" a proto se tomuto stylu venuji vetsinou vyssi technicke stupne, kteri jiz maji solidni zkusenosti s realnym bojem a toto berou jako nadstavbu k jejich stylu/skole. (Proto ja to zatim pravidelne necvicim, neb si porad myslim, ze se stale mam jeste co ucit v oblasti boje na fyzicke rovine ;-) Postupne tak tito studenti ziskavaji vetsi zrucnost/schopnost, netusim jak to spravne pojmenovat, a to co jsi videl je jednak demo ukazka, aby lide vedeli o cem Aiki je a druhak je to mistrovska forma predvedeni. Musi se predvadet na cloveku, ktery jednak utoci na 100% (tzn. pri takovych tech baletnich matrixovskych utocich to nefunguje), protoze je to o tom presmerovat utocnikovu agresivni energii zpet do neho. A skutecne nejde o cirkusove cislo, ktere je mozne predvadet na libovolnem zajemci, jelikoz jde o zdravi nebezpecnou techniku. Nekolik lidi vcetne me to u nas jiz melo moznost zazit na vlastni kuzi (a ver mi, ze jsem typicky neverici Tomas neb verim jednomu dobre mirenemu knokautu nez tem samanskym pohybum :-) a musel jsem uznat, ze to funguje. Sel jsem k zemi, nemohl se hnout a cim vice jsem byl nastvanejsi a agresivnejsi, tim horsi to pro mne bylo (a ze jsem byl nasranej hodne...) Az teprve pote, co jsem v mysli upustil od utoku, jsem se mohl pohnout. Uznavam, ze to zni prinejmensim podivne, ale fakt to funguje. Ver nebo never. Musim te vsak zklamat, pokud se nestanes pravidelnym studentem aiki, pak neni sance. BTW, vim, ze to jiz kluci z Aiki mohli pocitit primo od Soke Yamaueho a ....pokud to vsechno hrali (krece, ztizene dychani, cervene palice, krvave oci), pak maji ode me Oskara :-)

Nedokazu vsak odpovedet, jestli je to pri streetfightu pouzitelne. Nektere jejich bloky a kopy urcite, ale s tou energii si osobne nejsem moc jisty...nicmene je to muj nazor.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » čtv 26. říj, 2006 12:29

666terrorist píše:Zdravím Makota, díval jsem se na vaše stránky, měl bych zájem u vás začít cvičit- to zn. oddíl jujutsu ve Vršovicích. Mohl bych prosím znát orientační cenu, na vašich stránkách jsem ji nenešel. Předem děkuji za odpověď.

Zdar, vratil jsem se z dovolene, proto odpovidam az nyni. Jeste potrebujes neco vedet, nebo uz vse vis a uvidime se na dalsim treninku? ;-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sosuke » čtv 26. říj, 2006 21:38

Jujitsu je super
sosuke
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sosuke » čtv 26. říj, 2006 21:43

:P :P :lol: :)
sosuke
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod 666terrorist » stř 01. lis, 2006 22:51

Čau sory že píšu až teď, už sem to zjistil osobně, 2 hodina Ju Jutsu se mi líbila hodně- reálný útoky kopy, pěsťovky. Co mě fakt překvapilo- na konci cvičení randori na jednu holku- eště sem neviděl holku se takhle bít- nic proti holkám. je fakt že Aiki jutsu sem teda moc nerozuměl- to už je na mě fakt vysoka matematika- aktivní ki atd. Akorát škoda že je to jenom 2krát v týdnu
666terrorist
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod 666terrorist » stř 01. lis, 2006 23:05

Taky sem si zavzpomínal když jsem kdysi začínal ve Vršovicích cvičit ňákejch 10 let.
Ta dvoumetrová gorila z posilovny - jako že je fakt velkej - tam eště ďelá správce. To že sem ho nazval gorilou mu radši neříkej, určitě tam ještě někdy pudu a nejsem si jistej jestli na něj účinkuje jakýkoliv BU, možná 9mm a takovej magor nejsem
666terrorist
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod NIK » stř 01. lis, 2006 23:44

JO :!: Ju Jitsu je výborný :wink:
Obrázek

VR
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » čtv 02. lis, 2006 11:36

666terrorist píše:Čau sory že píšu až teď, už sem to zjistil osobně, 2 hodina Ju Jutsu se mi líbila hodně- reálný útoky kopy, pěsťovky. Co mě fakt překvapilo- na konci cvičení randori na jednu holku- eště sem neviděl holku se takhle bít- nic proti holkám. je fakt že Aiki jutsu sem teda moc nerozuměl- to už je na mě fakt vysoka matematika- aktivní ki atd. Akorát škoda že je to jenom 2krát v týdnu

Jsem rad, ze se trenink libi. Co se tyka randori s holkou - zalezi s kym jsi sparoval. Mame tam holciny, ktere jeste neumi ani kopnout, ale i holciny, ktere nam davaji pekne zabrat, protoze chodi jeste na kickbox...To je pak ocistec si dat par kol....
Co se tyka Aiki - souhlas, proto o tom zatim jen kecam a necvicim :wink: A navic mi tam chybi takovy to poradny kockovani, kdy se da na konci kimono zdimat. Proto nedam dopustit na judo a proto mam tak rad boj na zemi :-) Na aiki clovek pry musi dorust...tak zatim rostu :-)
Je to dvakrat tydne, protoze nemame prostor na castejsi treninky a protoze by od nas odesly nase drahe polovicky, pokud bychom byly pres den v praci a co vecer na treninku :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

JJ

Příspěvekod KoReg » úte 14. lis, 2006 21:51

Zdravím,

Mám podobný dotaz jako Radekkokk na začátku tohoto fóra. Rád bych se věnoval JJ a vzdálenostně mi vyhovuje oddíl jiu jitsu při TJ Sokol ®ižkov 2, tak jesli někdo nemáte bližší info o kvalitě tohoto klubu?
KoReg
diskutér - nováček
diskutér - nováček

plzen?,

Příspěvekod Belegard » čtv 07. pro, 2006 20:08

Hosi envite nekdo jestli je skola ju-jitsu i v Plzni?? diky moc
Belegard
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...