Jendis píše:BuFF píše:To je možná hezkej názor, ale podle mě trochu mimo. Pár lidí co to FMA-PTK dělaj už mělo nějakej ten malej konflikt kde se nožík objevil a celkem dobře to vyřešili.(nebyla to fatálka, spíš taktika a uklidnění situace s kontrolou věcí, což je vlatně cílem FMA = nedohnat boj do takové fáze kdy jde o život a když už jo tak přežít) a na ty cigány zatím stačil zavřenej nůž v reverzu a trocha footworku. Byli doceal překvapený a to měli docela fakt ošklivý úmysly. Jinak se mi líbí jak se všichni odvolávaj na starý a většinou už mrtvý mistry (a to je takovej hezkej jev napříč různými styly) Jestli ti tyhle názory pomůžou být lepším bojovníkem nebo lépe přežít v krizový situaci OK, ale jinak vymlouvat se kdo a nebo co je a není filipinský,čínský, japonský... Cvičím tak jak dovedu a jak mě to baví ostatní neřeším.diablik píše:..a okrem toho si myslim,ze ked chce clovek kracat cestou filipino,musi sa zucastnovat ozbrojenych rvaciek,inac to bude len hra...toto bolo bezne kedysi na filipinach,vsetci skutocny majstri filipino ako napr. Tanang Ilustrisimo a iny,boli killery s viacerymi zarezmi na pazbe...ale kedze v dnesnej spolocnosti to nie je mozne,tak je to len HRANIE SA S NOZICKAMI A PALICKAMI NA NIECO..osobne si myslim,ze hocaky cigan kt. naraba s nozikom od mala a niekoho zkrouhol a sedi za to v base,je viac filipino ako mnohy europsky rozmaznani eskrimadori
čti pořádně....Diablík neshazuje....mluví o tom,že záleží jen a pouze na cvičenci,jak cvičí,jakou má psychiku.....samotné FMA nikoho nespasí.A věř,že kuchnout někoho nejni prdel.....se zeptej toho dotyčnýho,co tančil s těmi cikány,jak mu bylo.....
to je vsetko pravda ale to by sme sa takto mohli bavit o kazdom bojovom umeni, pretoze ich ucelom je zneskodnit utocnika a ani na toto kazdy asi nebude mat zaludok tak si myslim ze to neplati len na FMA, vela bojovych umeni ma take techniky - napr. vo Wing Chun Bil Jee - to by sme sa mohli spytat tych co cvicia toto umenie ci uz niekomu vypichli oko, toto asi nebude ten spravny pohlad.