Jediné a prave Wing Chun Kung Fu

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod ly » úte 28. lis, 2006 16:22

Emanuele píše:V dřivější době nevěděli ani náhodou jak lidské tělo funguje,jakou stravu má přímat ,jakej typ tréninku mu dá nejvíc takže si nesmyslně mysleli že ten nejtvrdší je dycky ten nejlepší ,což bývá pravda ale né vždy.Dělali tréninky skládající se z běhání mezi dveřmi(což by se někdy hodilo lidem na benzinkách) ... :lol:

Já nevím,není snad evidentní že prostě dnešní tréninky člověku dají víc,prostě musí dát víc,minimálně na svalové a kondiční úrovni ale minimálně...CO si o tom myslíte? :wink:

Ale to vobec nie je pravda, ze " v drivejsi dobe nevedeli ani nahodou jak lidske telo funguje". Mozno to nevedeli tym "nasim" sposobom, ale vedeli to empiricky=vlastnou skusenostou. Na to naozaj clovek nemusi byt ziadny lumen, ani nemusi mat za sebou vedecku zakladnu v NIH labakoch.

A teoriu "nejtvrdsi je nejlepsi" uplatnovali akurat tak v spalni s pani Kungfistovou :wink:
ly
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Emanuele » úte 28. lis, 2006 16:44

Mozno to nevedeli tym "nasim" sposobom, ale vedeli to empiricky=vlastnou skusenostou

Zkušenost je hodně!Ale myslím že vědet něco s jistotou je o moc víc...
Todle si o tom aspon myslím já ! :wink:

Docela sme uletěli od tématu :wink: :lol:
Emanuele
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod krovak » úte 28. lis, 2006 16:57

Emanuele píše:
V dřivější době nevěděli ani náhodou jak lidské tělo funguje,jakou stravu má přímat ,jakej typ tréninku mu dá nejvíc takže si nesmyslně mysleli že ten nejtvrdší je dycky ten nejlepší ,což bývá pravda ale né vždy.Dělali tréninky skládající se z běhání mezi dveřmi(což by se někdy hodilo lidem na benzinkách) ... :lol:

Já nevím,není snad evidentní že prostě dnešní tréninky člověku dají víc,prostě musí dát víc,minimálně na svalové a kondiční úrovni ale minimálně...CO si o tom myslíte? :wink:

tak poprve - porovnavas dnesne treningy ktore ti davaju viac s klasickymi o ktorych si mozno iba pocul (ak)
po druhe - praveze velmi dobre vedeli ako telo funguje, uznavam ze ist na uroven buniek to dost dobre ani nebolo mozne, ale model ktory vytvorili (funkcia organov a pod) bol a stale je skvele fungujuci. (ak napr. hovorime o cinskej medicine myslim, ze klasicka zapadna sa ma este vela co ucit)
krovak
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Emanuele » úte 28. lis, 2006 17:04

tak poprve - porovnavas dnesne treningy ktore ti davaju viac s klasickymi o ktorych si mozno iba pocul (ak)
po druhe - praveze velmi dobre vedeli ako telo funguje, uznavam ze ist na uroven buniek to dost dobre ani nebolo mozne, ale model ktory vytvorili (funkcia organov a pod) bol a stale je skvele fungujuci. (ak napr. hovorime o cinskej medicine myslim, ze klasicka zapadna sa ma este vela co ucit)

Máš na to svůj názor a já ten svůj :wink: :!:
Emanuele
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod migli » úte 28. lis, 2006 17:22

4Emanuele: Ono se taky rika, ze prilis jasny plamen rychle vyhori. Podivej se na dnesni borce, jak vypadaji v sedesati. Pokud tedy neumrou ve dvaceti na masivni selhani vnitrnich organu v dusledku dopingu.

Krome toho, co konkretniho vis o treninkovych metodach z drivejska? Hod sem nejaky link, nejlepe na vedeckou studii, jak vypadal trenink atletu pred sto lety. Pochybuju, ze neco takoveho mas. Technologie se sice rozviji, ale hlavni porad zustava lidsky faktor - kdyz nebudes mit vuli, jsou ti svaly k hov*u. A v BU to plati dvojnasob. K cemu ti je super trenink kdyz se v realu pose*es.

Ten nazor, ze moderni je lepsi, protoze se to vymyslelo vcera, je stejna blbost, jako ze tisice let nemenne metody jsou to nejlepsi.

Ty moderni musi pockat par generaci, aby se overilo, ze to prinasi vic uzitku nez skody, a ty tisicilete taky nekdo musel vymyslet. A neni pravda, ze se metody a postupy v GF nemeni - jak teda vznikly? Jak se overily? (vejce nebo slepice? :D )

Ty tradicni postupy maji velice casto vice rozumu, nez ty moderni. Ale bohuzel se k jejich skode najde spousta lidi, kteri za slovo tradicni schovavaji jine vyznamy (nefunkcni, nenarocny, neucinny), a pak vznikaji tzv. happy BU.

Proste tohle nejde rozhodnout pausalne, a krome toho, jsme totalne OT.
migli
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » úte 28. lis, 2006 17:23

Emanuele píše:Máš na to svůj názor a já ten svůj :wink: :!:

Popravde receno nase (zapadni) medicina si jeste spousty veci z cinske tradicni mediciny nedokaze vysvetlit a dodnes je predmetem mnoha vyzkumu - konecne!!! Pamatuji si totiz doby kdy byla cinska medicina prohlasovana za sarlatanstvi ac evidentne funguje :wink:

Chlape nechci se te nijak dotknout, ale jsi na tenkem lede a tohle tema ti dle tvejch prispevku jaksi nesedi ... dal bych se byt tebou nepoustel - at nemas z ostudy kabat :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Emanuele » úte 28. lis, 2006 17:37

Popravdě řečeno ja už neměl v úmyslu se k tomu vyjadřovat :wink: :!: Budu koukat jak to tady bude pokračovat beze mě... :lol:
Emanuele
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod marvin » úte 28. lis, 2006 18:32

:roll: :roll:
Naposledy upravil marvin dne pát 15. pro, 2006 23:42, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » úte 28. lis, 2006 19:12

:twisted: :twisted:
Naposledy upravil diablik dne stř 18. dub, 2007 15:18, celkově upraveno 1
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod migli » úte 28. lis, 2006 21:55

2 marvin

No tak jsem se blbe vyjadril. Tahas zbytecne za slovicko, nez aby ses podival na smysl - ale mas pravdu, takhle to vypada jako jasnovidectvi, ktere jsem rozhodne nemel v umyslu.

Aby to tedy pochopili vsichni (i marvin) :

Pro bezneho cloveka, ktery nesportuje vrcholove, je jedno, jestli zveda stromy, beha do kopce, nebo chodi do posilovny a maka na trenazeru. Dulezite je, ze maka poctive a na doraz. Kdyz ale bude delat voloviny, (jako treba byl jeden cas moderni aerobik, a dnes z toho nekteri slavni propagatori nejsou schopni pohybu), musi pocitat s tim, ze si velmi snadno zrusi zdravi. A kdyz se bude zaklinat slovicky "toto je moderni, toto je jedine spravne, pred sto lety nevedeli nic", tak se volovinam nevyhne.

Dale, poznani o tom, jaky trenink je nejlepsi, nejucinnejsi atd. se stale vyviji. Pred nejakou dobou byla pro bezce tabu posilovna. Dneska bezna zalezitost. Ale: potreboval ji snad Zatopek? Ne. A jake mel vykony.

Prusvih je, a to uz pisi podruhe, ze lidi chteji vysledky zadarmo. Nechteji se zapotit, nechteji se citit po treninku jako prasteni pytlem cementu. Ale chteji pritom mit pocit, ze cvici ultramegakillerzabijacke BU. Potom se schovavaji za slova "tradicni", "nejmodernejsi poznatky", "odmitame konfrontaci", "prilis smrtici na sparring", .... doplnte si sami co chcete.

Malokdo napise: krev, pot, drina, zvraceni po treninku :twisted: , neschopnost se v satne ucesat, protoze nezvednete ruce k hlave :lol: , a stejne muzete dostat pres hubu, protoze obcas musite mit proste taky kliku.

Ono se to potom blbe prodava :(
migli
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » úte 28. lis, 2006 23:14

:roll: :D
Naposledy upravil marvin dne sob 16. pro, 2006 14:26, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

.

Příspěvekod luen » stř 29. lis, 2006 0:47

diablik píše:..kungfu ma preto shitnu povest v europ. koncinach,pretoze sa v nom pohybuje okrem podvodnikov aj kopec imbecilov,mixnutych romantizmom a absenciou zdraveho rozumu,zbozne obdivujucich a s otvorenymi ustami nacuvajucich vsetkym tym bajnym pribehom o starych mastroch a mastia si pri tom svojho "sliza" :lol: :lol:,neskor si dorobia instruktorske skusky a posuvaju ten balast dalsim ziakom ..to je podla mna rakovina kt. zoziera toto umenie a nie len to,v aikido komunite najdeme este lepsich "borcov" :twisted: :twisted: :twisted:

Bohuzel je to pravda a neni to castym jevem pouze v Evrope ... Snad jen Eskymaci jsou tomu diky drsnym zivotnim podminkam usetreni :oops:
Ale zase na druhou stranu na to, ze jsme tak mala zeme, tak tady mame celkem pestrou skalu lidi kolem BU/BS, kteri opravdu umi a je jich par i z rad kung fu/wu shu ... Snad uz se konecne domluvi..., zvednou prestiz BU a prestanou se zahazovat a spojovat s podvodnikama a jinejma bridilama :oops:

Tot me neskromne pranicko :!: :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » stř 29. lis, 2006 8:22

marvin píše:
Ale: potreboval ji snad Zatopek?

mam informaciu o tom ako na sebe makal ... vseobecne sa u ludi co vidia do behu vie, ze bol mimoriadny antitalent /mal naprd. koordinaciu / a vsetko to mal desne vydrete a odmakane kde sa dalo .... nikto nebol ochotny trenovat tak tvrdo ako on ... v tom bol jeho uspech ... jeho 5km v usekoch po 300m sprint je na dogrcanie a behanie v kanadach je skoro ako posilovna ... proste megadavky treningu ... a to toho bolo ovela viacej .... a myslim, ze clovek co takto tvrdo maka tak vyuzije kazdu moznost ako sa zlepsit takze ak bola po ruke posilovna urcite do nej zabludil - ale to je fakt uz uplne mimo temu ... takze stop /

No vidíš já mám informaci úplně opačnou. Na hodinách fyziologie jsem o Zátopkovi dostal tuto info: Zátopek byl mimořádný talent. Jeho klidová tepová frekvence byla kolem 35 tepů za minutu. Navíc se jednalo o jednoduchého člověka(nemyšleno ve zlém), kterému přinášelo neustálé gumování se tréningem plné uspokojení. Těch případů s nízkou tepovkou je více a vesměs se jedná o úspěšné sportovce. Namátkou - Miguel Indurain, Radomír ©imůnek, Kateřina Neumannová atd.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod PC » stř 29. lis, 2006 11:16

fakt píše:
marvin píše:
Ale: potreboval ji snad Zatopek?

mam informaciu o tom ako na sebe makal ... vseobecne sa u ludi co vidia do behu vie, ze bol mimoriadny antitalent /mal naprd. koordinaciu / a vsetko to mal desne vydrete a odmakane kde sa dalo .... nikto nebol ochotny trenovat tak tvrdo ako on ... v tom bol jeho uspech ... jeho 5km v usekoch po 300m sprint je na dogrcanie a behanie v kanadach je skoro ako posilovna ... proste megadavky treningu ... a to toho bolo ovela viacej .... a myslim, ze clovek co takto tvrdo maka tak vyuzije kazdu moznost ako sa zlepsit takze ak bola po ruke posilovna urcite do nej zabludil - ale to je fakt uz uplne mimo temu ... takze stop /

No vidíš já mám informaci úplně opačnou. Na hodinách fyziologie jsem o Zátopkovi dostal tuto info: Zátopek byl mimořádný talent. Jeho klidová tepová frekvence byla kolem 35 tepů za minutu. Navíc se jednalo o jednoduchého člověka(nemyšleno ve zlém), kterému přinášelo neustálé gumování se tréningem plné uspokojení. Těch případů s nízkou tepovkou je více a vesměs se jedná o úspěšné sportovce. Namátkou - Miguel Indurain, Radomír ©imůnek, Kateřina Neumannová atd.

pockej, a videl jsi ho asi jo vid, a myslis ze takto vypada dobra technika behu? ja vzdy rikam: To je ale frajer a este kdyby umel technicky, to by teprve bylo zuzo. Klidova tepova frekvence mi moc nevypovida o talentu k behu, nizka KTF muze stejne tak dobra chirurgovi, nebo pilotu F1, treba ty hloubkovy potapeci na jeden nadech, maji kolem tech 100m co dosahujou tepovku kolem 12, takze tady by se asi taky dobre uplatnil, ale jeho technika behu byla nic moc, tady souhlasim s Marvinem, mel to vydrene, coz ho v mych ocich nijak nesnizuje, spise naopak.
PC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » stř 29. lis, 2006 11:43

PC v podstatě máš pravdu. Na té nízké tepovce jako výhodné dispozici však trvám. Připadám si s Emilem už trochu OT takže končím.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TAPTAK » čtv 30. lis, 2006 11:41

Proc se zminovaly vykony ve sportech je proste. Neda se porovnat zadny borec z minulosti s borcem soucasnym, protoze uroven BU se neda jednoduse zmerit. Clovek, ktery v okresnim preboru vypada jako nejvetsi bijec, muze v narodnim meritku vypadat jak invalida. (jasne, odbornik by neco poznal)

Takze kdyz nekdo tvrdi, ze stari mistri byli nejlepsi a nikdy uz to lepsi nebude, protoze tehdy trenovali jinak a lip ... jedine, co se da pomerovat jsou sportovni vykony, ktere jsou dobre dostupne minimalne 100 let zpet.

Myslite si, ze se driv hazelo ostepem jinak nez dnes?
Proto jsem otevrel olympijske hry. Kupte si nejaky prehled a podivejte se na nejstarsi vysledky. Ve sve dobe to byli hrdinove, elita. Vime, jak behali, skakali, hazeli ti nejlepsi pred 100 lety.

Ze se dnes sype? Co to s tim ma spolecneho? Kdyz jsem ve svych 15 letech listoval vykony vitezu z olympiady, zjistil jsem, ze bych na prvnich olympiadach spoustu disciplin v pohode vyhral. Sypal jsem leda tak sul na chleba a ani jsem nedelal atletiku. Chodil jsem jako vetsina ostatnich do skoly a 2x tydne na basket. A moje vykony stacily tak na souteze mezi skolami.

Pokud chcete argumentovat, ze dnesni borci nedelaji nic jineho, pak mate samozrejme pravdu a jejich vykony jsou proto na hranicich moznosti a stale se zlepsuji.

V takovem pripade bych rad slysel logicky argument, proc je nemohu merit s mistry, kteri prece take nedelali nic jineho ... nebo ne? Nepracovali? Meli zazemi, regeneraci, makali stejne intenzivne ...

Soucasni spickovi sportovci trenuji tolik casu, co jini pracuji, je to jejich prace, dostavaji za ni penize a nemuseji delat nic jineho. Pokud existuje metodika, kterou by se dostali do jeste lepsi formy, tak ji pouziji, je to jejich prace, jsou za ni placeni a svete div se, chteji byt nejlepsi.

Mam tedy verit tomu, ze existuji metody, jak byt mnohem lepsi; metody, jak se stat nejsilnejsim, nejrychlejsim, nejvytrvalejsim, nejnetrefitelnejsim ze vsech a soucasni sportovci, kteri maji neomezene moznosti, o ne nestoji?

Nezpochybnil jsem a nezpochybnuji tradicni metody, nikdy jsem netvrdil, ze se lide nelepsi diky rostouci zivotni urovni. Urcite na to maji vliv i kurata krmena anaboliky antibiotiky a kdovicim jeste. Ano, spousta lidi sype. Podstatne je jen to, ze vykonnost lidi diky zivotni urovni, vede a sportu roste. Pokud delate nejaky sport, velmi pravdepodobne budete fyzicky i technicky vykonnejsi, nez byli lide pred 100 lety.

Krome starych mistru ...

Chapu to, co zde Miro popsal, jako skvele cviceni, vidim v tom nacvik rady dovednosti, spousta dalsich je skryta a prisla by "mimochodem". Je to urcite skvele, ale je to jen jeden z mnoha stripku. Jestli tak vznikne "netrefitelny" clovek nebo jestli nebude mit lepsi efekt sparovat se spickovym boxerem nebo jestli neni lepsi kombinace obojiho ... o tom bych mohl meditovat, kdybych byl spickovy boxer. Verim i tomu, ze neco podobneho uz nekde zkusili, mozna uspesne a mozna i s lepsim vysledkem nez zminovanych X dveri vzdalenych X metru od sebe. Pro me toto cviceni hranici s cirkusackou dovednosti zonglovani, nepochybne se zlepsi motorika odhad vzdalenosti, tempa ... nakonec, skakani pres svihadlo ma podobne atributy. Uz vubec to neni nepodobne treninku v kolektivnich sportech, kde stoji X hracu, v kruhu o polomeru X metru, jeden pobiha uvnitr a snazi se jim vzit mic.

UKROPCANY: :lol:
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod defendu » čtv 30. lis, 2006 20:05

Zamyslel se někdo z vás nad tím,jak dřív "staří mistři" poměřovali mezi sebou své síly?Soutěže nebyly,sparring jako takový se mohl těžko "bez bambulí" provozovat aniž by nedošlo minimálně k těžkým úrazům.Vyzívací zápasy?Kolik jich tak takový "mistr" za život měl a jak asi vypadaly :lol: ,co myslíte?Reálné rvačky?Jaké úrovně asi byli protivníci těchto mistrů?©patně živení,prolezlý nemocema,které tehdy nedokázali léčit,opilci apod.
Aura těchto "mistrů" se opírá jen o legendy,které vytvořili lidé žijící okolo nich.
Je opravdu smutné,když v dnešní době někdo cvičí nějaký styl jen proto,že tvůrce daného stylu byl údajně kdysi někým označován za neporazitelného,nejsilnějšího,nejrychlejšího,nej..nej..nej.. :cry:
Většina z vás ví jak dokáží snad jen asiati zveličovat,glorifikovat a uctívat prakticky jakéhokoliv ubožáka ( např. Maa)
Tradiční tréninkové metody?Myslíte tréninkové metody vytvořené buddhistickými mnichy,kteří nesměly ubližovat žádným vnímajícím bytostem?Myslíte,že byly díky jejich filozofii efektivní pro boj? (který ovšem ve svém důsledku nesměli provozovat?)
Sestupte tradicionalisté zpět na zem :wink:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » čtv 30. lis, 2006 21:17

defendu píše:Tradiční tréninkové metody?Myslíte tréninkové metody vytvořené buddhistickými mnichy,kteří nesměly ubližovat žádným vnímajícím bytostem?Myslíte,že byly díky jejich filozofii efektivní pro boj? (který ovšem ve svém důsledku nesměli provozovat?)
Sestupte tradicionalisté zpět na zem :wink:
špitálníci byli taky v prvé řadě ošetřovatelé nemocných a bohabojný řád ;-)
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DMC » čtv 30. lis, 2006 21:49

pavela píše:DMC: A propos by me docela zajimalo, jestli ti cinsti borci Sanda, kteri bojuji proti thajcum, trenuji spis zhanzhuang a behani mezi dverma, nebo spis skacou pres svihadlo, sparrujou a tlucou do pytle. Zkus hádat. já už fakt nemám slov... Trénujoui tak, že skáčou přes švihadlo, bouchaji do lapy a jezději na kolotoči :roll:

Hele Pavelo neprud, ja sem se ptal slusne, tak mi snad muzes taky slusne odpovedet, ne?

Tim Cartmell alespon pro me autorita je, studoval vnitrni styly u cinskych ucitelu, umi o nich srozumitelne psat, a pere se a neschovava se za zadny stary mistry. To se u me pocita za dost.

Komicky na tom je, ze ani Dong Wu toho Sun Lu Tanga nevidel, ale proste neni schopen pripustit, ze by ho mohl trumfnout nejakej zapadni boxer. To je ta romantika.
DMC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » čtv 30. lis, 2006 22:20

defendu píše:Zamyslel se někdo z vás nad tím,jak dřív "staří mistři" poměřovali mezi sebou své síly?Soutěže nebyly

Ale byly :wink: napr. lei tai ...

defendu píše:sparring jako takový se mohl těžko "bez bambulí" provozovat

Nebyla to obdoba dnesniho sparovani, ale jinak si nedelej iluze, ze se lidi kontaktu nejak vyhybali - to je k videni spise dnes ... Halo, halo policie ...??? Rozumime :wink:

defendu píše:co myslíte?Reálné rvačky?Jaké úrovně asi byli protivníci těchto mistrů?©patně živení,prolezlý nemocema,které tehdy nedokázali léčit,opilci apod.

Realne rvacky? To bude stejne jako dnes ... za 200 a vice let se lide budou dohadovat uplne stejnym zpusobem ... jedni budou tvrdit, ze jsme ti nejvetsi frajeri a ti druzi zase, ze jsme ti nejvetsi masla ... ze nevime jak na to, protoze teprve v roce 2250 se najde ten nejdokonalejsi zpusob, prostredek, vyziva ... Vse je poplatne dobe!!!

defendu píše:Většina z vás ví jak dokáží snad jen asiati zveličovat,glorifikovat a uctívat prakticky jakéhokoliv ubožáka

Stejne jako u nas ... asi to tady sledujes, tak vis svoje ...

defendu píše:Tradiční tréninkové metody?Myslíte tréninkové metody vytvořené buddhistickými mnichy,kteří nesměly ubližovat žádným vnímajícím bytostem?Myslíte,že byly díky jejich filozofii efektivní pro boj? (který ovšem ve svém důsledku nesměli provozovat?)

BU jsou starsi nez buddhismus :wink: To, ze to tady par jedincu neoddelitelne spojuje je jejich uchylka/odchylka :wink:

Vim co jsi chtel rici a jsem tady uz znamej svejma nazorama a vime jak se stavim k mytum, pohadkam, hlouposti ..., v podstate s tebou souhlasim, ale zase nedelejme z nasich predku salaty a trouby ... spousty lidi bylo hodne sikovnejch a v mejch ocich frajeri (a nemusime se bavit jen ve vztahu k BU/BS) ... ve vsech oborech nam nasi predci zanechali veci pred kterejma se i budouci generace posadi na zadek ... to, ze z nekoho nekdo dela boha a mytizuje se par osobnosti je spise reklamni tah, ale ne kazda z tech osobnosti by se podepsala pod to co se o nich dnes povida :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...