Jediné a prave Wing Chun Kung Fu

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod defendu » čtv 07. pro, 2006 21:52

Problém je přesně v tom,že nevidíš rozdíl mezi BU a bojem,z toho videa to leckdo pochopil,ale ty bohužel ne.
Už jsem ti to,ale psal - tvé zaměření je jiné proto to nemůžeš chápat,stejně jako já to vaše čínské wushu .V reálu ti bude fungovat asi tak 5% toho co znáš (to extrémně nejjednodužší),to neni můj canc,ale je to fakt.Proto se pro reálný boj trénují přesně takové jednoduché techniky jako z toho videa,aby je byl člověk schopen provést i ve chvíli kdy ti leze adrenalín i z uší.Ty vysoké kopy co tam nacvičovali je podle mě blbost,ale zbytek je super.V reálu,tedy v extrémním stresu je fyziologicky zcela nemožné použít nějakou uvolněnou techniku,vše je o hrubé síle a do reflexu zažitých (jednoduchýc) technik.
Věřím ti,že dědkové u vás v parku ovládají krásné věci,ale hoď je do stresu,řvi na ně,buď agresivní obestup je z kámošema a uvidíš...možná vás ti dědci zmáknou,když to tvrdíš a jsi tak špatný :( ,ale pokud si to celé nahraješ,uvidíš že ty jejich ladné pohyby budou v pr... a oni,k tvému překvapení budou dělat velmi podobné věci jako ti chlapi na tom videu.
Koukni se někdy na UFC,jsou tam prostřihy z tréninků těch zápasníků,je to bomba vidět je stínovat a spárovat před kamerama,jak řežou do pytle,lap...super technika a najednou je tu zápas.Úderové přesahy,rány úplně mimo,špatné kryty,máchání rukama a to je jen sport,jeden proti jednomu,navíc se znají z videí,přesto jejich tělo v zápalu boje automaticky využívá (protože na myšlení neni moc času) jen to nejjednodužší co mají natrénováno...
Realita je ještě mnohem horší :evil: :evil:
Ale s dědkama v parku realitu nepoznáš,po letech tréninku s nima budeš možná perfektně ovládat nějaký superbomba kungfu styl,ale na ulici tě sundá každý klaun,právě proto,že umí BOJOVAT a NEHRAJE si s číňanama na to že se to učí :twisted:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Miro » pát 08. pro, 2006 4:44

Heh, povodne som nechcel pisat ake blbe je to videicko, co tu postol Diablik, lebo som nechcel dalej mutit vodu, ale ked uz s tym Pavela zacal, musim mu dat plne za pravdu. To videicko je trivialne, takisto nevidim, co sa Vam na nom tak paci. Ved je tam iba behanie do kopca, buchanie do vreca ci lap a hluposti ako vo dvojici zlozit jedneho chlapka - take veci, ze jeden odvedie jeho pozornost (napriklad krikom) a druhy ho zlozi na zem, sme robili s deckami ked som mal 10-12 rokov... A iba idiot sa pozrie na hodinky na otazku kolko je hodin (1:23) v takejto situacii, ked je ocividne, ze idu nanho dvaja s nie priatelskymi umyslami. Iba idiot si nedrzi odstup alebo nezacne buchat prvy, ked ti dvaja pridu prilis blizko ci dokonca do neho sacaju (1:40). Ukazka prace proti chlapkovi s nozom (okolo 6:43) je samovrazda, kazdy kto vie noz drzat v ruke a ma co len trosku ohybne zapastie by ho v pohode zapichol, ci podrezal mu zily a tepny. Atd. Defendu, mas tolko kritikych reci o cinskych styloch (aj napriek tomu ze im nerozumies ani trochu), tak sa pozri otvorenymi ocami aj na tychto svojich hrdinov... Ver mi, ze par schopnych dedkov z cinskeho parku by ich sundalo, napriklad tento:

http://www.youtube.com/watch?v=d2P5GJUsP4E

A vies preco? Pozri si uvolnenost jeho pohybov, ako sa hybe, ak si schopny to vidiet. To je to, co u tych svojich borcov z UFC asi nikdy neuvidis, a preto vsetky tie ich (ako sam pises) uderove presahy, rany uplne mimo, spatne kryty a machani rukama...

P.S.: Diablik, musim s Tebou suhlasit, ze ten fight, na ktory narazas, bol velmi biedny a velmi trapny - ale je to na dlhu debatu, uz som tu o tom kedysi pisal, najdi si to (alebo Ti mozem poslat asi 30 stran v anglictine od chlapka, ktory bol v tom zaangazovany) - povodne to bolo velke halo, mal to byt riadny fight na zivot a na smrt, ale potom sa do toho vlozil kadekto (government Macaa, dokonca i katolicka cirkev atd.), chceli ten fight kompletne zakazat atd., ale uz to bolo prilis rozbehnute a tak napokon z toho urobili iba ukazku fightu a dobrocinnu (charitativnu) akciu, kde vytazok siel nejakym sirotcincom ci chudobnym, uz sa presne nepamatam... Neber ten fight vazne.

Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: .

Příspěvekod irzounek » pát 08. pro, 2006 5:23

karlat píše:Ještě k tomuhle, Ivane, ano, já vím, od koho znáš WT ty, ale opravdu nevím, od koho zná WT třeba luen, roza, vorech, ... Proto jsem psal, že mám ten "pocit", né že to tak je. Jestli i oni jezdí na sever a cvičí s bývalými WTčkaři, není problém to napsat.
Opravdu hodně by mě mrzelo, kdybych působil nějak neseriózně. Dobrý?

cest,
:lol: s kym myslis ze kluci ze "severu" cvici kdyz do cech prijedou trenovat?
Ivan Rzounek

Ivan Rzounek's WingChunKuen Research
www.wing-chun.cz
Facebook - https://www.facebook.com/ivanrzounekwingchun
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TAPTAK » pát 08. pro, 2006 8:59

Jak lehce a uvolnene se da strilet z pistole, ale tank neslozis. Nejde prece jen o techniku, uvolnenost, ale i silu, vydrz a udery, ktere dokazes ustat.
Dokazes z lehkosti pohybu posoudit, jake poskozeni zpusobi ten chlapik uderem? Verim, ze nozem by je podrezal. Ale obecne jsem skepticky.
Pripomina mi to stare zabery fotbalu, hokeje ... Taky to byli borci, ale dnes je hra, fyzicka, technika, strategie uplne jinde. (take je pravda, ze fotbal ma narozdil od BU hodne kratkou historii)
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod defendu » pát 08. pro, 2006 9:50

Opět jsi mě velice pobavil Miro,díky ti za to :lol: :lol:
Když pominu,to že si asi jako jediný nepochopil,že ty situace na té ulici v tom videu jsou pouze ilustrační a mají ti ukázat co se ti může stát a ne to jak máš někoho sejmout ve dvojici,to by byl totiž trestný čin,víš? :lol:,tak jsi fakt mimo.Ta trapná obrana proti noži (pokud myslíš záběry s Bobem Breenem) je Kadena de Mano,vynikající filipínský způsob boje a věř tomu,že co se týče chladných zbraní jsou Filipínci podstatně dál než kluci z Číny.
Stejně tak jsem psal,což jsi evidentně taky nepobral,že uvolněnost je v reálném střetu mýtus a ty mi tu pošleš video nějakého....Nebudu se k němu vyjadřovat,aby jsi zase neříkal,že urážím wushu,ale takhle už jsem se dlouho nezasmál :lol: :lol: .

Přeju ti hodně štěstí a doufám,že vreálu nikdy nenasereš někoho jako jsem já a to patřím k těm rozumějším :evil:,se svojí absolutní nechápavostí reálného boje se divím že jsi vůbec přežil pubertu.

Proboha,kolik sám sobě nebezpečných naivků žije mezi námi to je neuvěřitelné 8O Kdyby jim bylo 15 tak nic neřeknu,ale...... :cry:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » pát 08. pro, 2006 10:44

:twisted: :twisted:
Naposledy upravil diablik dne stř 18. dub, 2007 15:28, celkově upraveno 1
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » pát 08. pro, 2006 10:47

:D
Naposledy upravil marvin dne pát 15. pro, 2006 23:35, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » pát 08. pro, 2006 10:53

marvin-super stranka,dikes :wink: doma ju zceknem celu :twisted:
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » pát 08. pro, 2006 11:22

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 19:16, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » pát 08. pro, 2006 11:38

wushu the best...
Naposledy upravil diablik dne pát 08. pro, 2006 18:16, celkově upraveno 1
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pát 08. pro, 2006 13:28

PROBOHA chlapci, realstreet fighteři, ještě chápu, že můžete kritizovat tradiční wušu, když o něm nevíte naprosto nic a jediné informace čerpáte z nějakého trapného zápasu někde v Macau..NAPROSTO ale nechápu jak můžete obdivovat to video, vždyť je to přesně jak napsal Miro, triviální a naprosto nezáživná hloupost, když se vytahujete, kdo by koho složil, tak já zase říkám, že průměrný borec Sanda okresní úrovně v ČLR by si tyhle dva dědy reslstreetfightery dal k svačině, přesnějako ten karatistra toho Myagiho. Já přeci nejsem pitomec, abych si představoval, že při reálném zápase bojovník wušu dělá nějaké ladné piruety nebo co :evil: Nevíte o wušu naprostio nic a zaklínáte se nějakém real street, a co to asi je wušu? To učí, mimochodem za pomoci VELICE jednoduchých technik, jak ZRU©IT soupeře. A že netrénuje opsychiku? Jak jste na to přišli? Fakt se ptám, VÍTE O TRADIČNÍM BU vůbec něco? nebo je to jenom terč, ze který představuje opak vašeho smospasitelného realfightu do kterého se strefujete? Takhle se nikam nedobereme, popište někdo laskavě CO si představujete pod tou VA©Í metodou, JAK se to trénuje a na oplátku my tradicionalisti popíšeme jak a co trénujeme my. Tak se snad dohodneme. Já nevím o vaší metodě NIC. Zatím akorát kecy, že trénujete tvrdě, zrušíte soupeře, neposerete se když vás obstoupí atd. Ale nikdo nepověděl JAKÁ je kurva metoda, kterou toho dosáhnete. A navíc jsem pochopil, že se ztotožňujete s nějakejma dvěma dědkama, který na videu předváději sebeobranu STS Chvojkovice Brod. Některé techniky na tom videu jsou triviálně a obecně známé, některé jsou zjevné bláboly NEPOU®ITELNÉ v reálném boji, (jako ten kop z otočky, prováděný tak důchodově, že by měl průměrný soupeř kilometr času nakopat toho pána do prdele. Takže co kdybychom chlapci začali mluvit konkrétně, výroky jako Tradiční je nahovno, realfighting je nahovno a podobně jsou k ničemu. KONKRÉTNË prosím. :wink:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » pát 08. pro, 2006 13:58

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 19:15, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pát 08. pro, 2006 14:06

Ještě jsem chtěl dodat(abych pořád nepropagoval tradiční wušu) abyste to laskavě porovnali s Muhammadem Alim, protože to je zrovna boxer, kterej byl při zápase božsky uvolněnej a technickej, proto byl taky nejlepší. TO je pro mě kvalitní fighter. MIRO, díky za toho Ma Chuanxu, to je zrovna borec, kterej ve svejch letech posílá k zemi šampióny Sanda, speciál bývalý agent adodneška trenér speciálů. Bagua a XingYi, nemá chybu :)
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pát 08. pro, 2006 14:12

pucmaz píše:
pavela píše:Myagiho

Porad jeste doufam, ze si jenom delas srandu a narazis na Karate Kid... jednou to bylo vtipny, ale podruhy by si nekdo na foru mohl zacit myslet ze je to skutecne Miyagi. Jen pro tvoji informaci p. Miyagi je zijici osoba a je hlavou okinawskeho gojuryu. Takze toho laskave nech driv nez dojde k nakymu nedorozumeni a nekoho vazne naseres :evil: . Dekuji...
No počkej, dyť na tom videu v komentářích ho nazývají Mr.Myagi (myslim toho čikung čaroděje...) :?: :?: :?: Co já vim o vás japoncách :lol: mimochodem, neni jméno Myagi něco jako pan Novák? To bych pak mohl urazit všechny Nováky ne? méno Myagi znám 1. z Karate Kid, 2. Z é stránky na Youtube. Takže pláčeš na špatnym hrobě. O hlavě gojuryu vim asi tolik co o eskymácích...
Naposledy upravil pavela dne pát 08. pro, 2006 14:16, celkově upraveno 1
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Emanuele » pát 08. pro, 2006 14:14

Pavela napsal
Takhle se nikam nedobereme, popište někdo laskavě CO si představujete pod tou VA©Í metodou, JAK se to trénuje a na oplátku my tradicionalisti popíšeme jak a co trénujeme my

Takže co kdybychom chlapci začali mluvit konkrétně, výroky jako Tradiční je nahovno, realfighting je nahovno a podobně jsou k ničemu. KONKRÉTNË prosím.

OK dobře ,napíšu za sebe,pak ostatní dopíšou ty svoje :
My v tréninku:

3/4 hodiny posilovací,výbušné cviky,stretching (Kliky,Břišní svaly,sprinti,stretching,cviky pro oči)

3/4 hodiny lapy,pytle ,techniky,techniky ve dvojici

+-15 minut:formy!

3/4 hodiny Sparring ,sparring u zdi (cvik co vymyslel náš mistr )

Když to sečteš je to 2.5 h !To je +- náš trénink ,možná sem něco vynechal...
Tohle samo nedělaj úplní začátečnící,se sparringem a tak se začína po 6-10 měsících ,podle toho jak je kdo šikovnej a jak se snaží,ti kdo začínaj maj místo sparringu nácvik technik ve dvojici!
Naposledy upravil Emanuele dne pát 08. pro, 2006 14:19, celkově upraveno 1
Emanuele
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pavela » pát 08. pro, 2006 14:17

Emanuelle, děkuji, konečně něco konkrétního. OK, jak často?
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Emanuele » pát 08. pro, 2006 14:28

Začátečníci :
úterý+čtrtek + sobota (v sobotu se nedělají žádné posilovací čí jiné cviky ani ,techniky nic,je věnována čistě Chi sau )

Pokročilí :
úterý+čtrtek+neděle + Sobota (čistě Chi sau)
Emanuele
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pucmaz » pát 08. pro, 2006 14:46

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 19:14, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BuFF » pát 08. pro, 2006 14:59

Nechci vás rušit v hezké diskuzi, ale dovolím si také malou poznámečku :wink: Myslím si, že i když z videa lze poznat dost, je to jen video a nic víc, dělat z toho závěry je proto nahouby. To realstreet video budou asi jen základy a různé sestřihy pro LAIKY. Video asi nemělo oslovit nerozhodnuté profesionály, ale spíše motivovat začátečníky. I když tam vidím různé věci který se mi třeba 100% nemusí líbit, rozhodně za toho chlapa mluví nějaké hmatatelné výsledky. Je dost známej a asi mu to co učí funguje, protože nevěřím, že by se lidi u něj chodily učit jen tak ze srandy. To jaký učí konkrétní techniky není podle mě tak extra důležitý, důležitější je že ty techniky dokáže lidi naučit tak, že jim prostě fungují v reálném fightu. Ty lidi jsou určitě spokojení a umí úspěšně vyřešit situace do kterých se dostanou. Už jenom za tohle má můj respekt i když ho osobně neznám. Srovnávat ho s tím pablblem co dělal čikung a dělal ze svých studentů kašpárky je dost neslušný . Teď druhá strana. To Pakua od Mira se mi hodně líbí.Za sebe chápu, že tam asi moc lidí nevidí ten fight, tu realitu. Vím že v jemnosti je síla a chápu, že ten borec to má zmáklý=odcvičený. Otázkou je jak moc mu to prakticky funguje a to podle toho videa opravdu nelze odhadnout. Každej ví že voda uhasí oheň, ale jedním kyblíkem vody neuhasíš lesní požár. Takže otázka která asi každýho zajímá je : obstál by tento "jemný" styl proti agresivnímu fighterovi?? Teoreticky určitě, prakticky... kdo ví. Hodně lidí by tomu rádo věřilo ale ještě víc by to lidi rádi viděli na vlastní oči. "Normální" lidi který nejsou duchovně na výši prostě zajímá jak a jestli ten styl funguje. Problém je, že funkčnost hodně wushu stylů je často spíš slyšet než vidět. Takže jestli je někde nějaký video takovýchto borců co předváděj wushu aplikačně rád se na to kouknu. Určitě Wushu styly fungují, jinak by tady asi nebyly, ale dost často jsou to taky spíš historky žáků jak jejich mistři jsou dobrý. OK, ale vždy radši posuzuju kvalitu stylu podle průměrné kvality studentů toho kterého stylu. Jestli se svým BU dokážou obstát v reálných situacích fajn, ale jestli jen cvičí, obdivují své mistry či zakladatele stylu a čekají až jim to začne fungovat, tak je někde chyba. Rozhodně tvrdit, že můj styl je určitě to nej nej nej protože tamtomu borci to tak krásně funguje je velmi hodně odvážné. Teorie boje se často s praxí značně různí. Lidi cvičící fakticky tvrdě vědí, že nakonec o vítězi v boji rozhoduje srdce, taktika a hlavně i štěstí. Jak tohle chcete poznat z videa to nechápu. Tvrdit, že tenhle je dobrej a tamten ne protože jeho video se mi nelíbí a nikdy jsem o něm neslyšel... Každej diskutujete o jiném, jedni o hokeji a druzí o fotbale. Co je lepší? Kdo je lepší? Když mě baví fotbal dělám fotbal, když hokej... ale proč se dohadovat jestli je lepší Jágr nebo Ronaldino..? V zásadě jsou oba stejný borci ale každej je jinej. Stejně se asi neshodnete, aspoň takhle po Netu. Jediná šance jak to řešit je potkat se někdy osobně a trochu si pokecat, předvést a třeba se pak objeví i vzájemné pochopení... hmm, asi jsem už dost offtopic tak končím a nenechte se rušit v diskuzi :wink:
Inter verba et actus magnus quidam mons est
Mezi slovy a činy stojí vysoká hora.
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod rizek » pát 08. pro, 2006 15:21

Vyhazovacovo :D video se mi celkem libilo, par vyjimek by se sice naslo-hlavne ten nacvik sebeobrany proti nozi, me osobne to prislo znacne nerealny, ale jinak dobry, jednoduchost technik nevadi, dulezitej je ten pristup k nim.
Pavela a miro: rad vam uverim, ze ten wushu cvicenec sejme nejakyho mladyho sandistu, ale to se z ty sestavy moc poznat neda. Jestlize je to pro stary mistry tak jednoduchy, jaktoze jste sem jeste nedali zadny videjko kde bagua likviduje kicbox :D , znate to clovek hlavne veri tomu co vidi na vlastni oci. Videi, kde nejakej borec +-normalniho stylu likviduje praktikanta wushu sem uz par videl, obracene zatim ne 8O . Zapasy sandy nepocitam, sanda je pro me normalni styl. Vim, ze video neni samospasitelny, ale v nasich podminkach tezko narazim na to, jak wusu dedecek likviduje boxera :D Jinak taky muzete popsat vas trenink.
Muj je nasledujici, rozcvicka + posilovani-cca 15 min, strecing, nacvik technik-ve dvojici, hody, zem atd, nebo udery-lapy pytel, sparring, posilovani, strecing, dost se to meni, nekdy sparring celej trening, nekdy vubec, nekdy jen stand up, nekdy jen zem, casto vsechno. Trening 1,5 hod 2x tejdne, k tomu kickbox taky 1,5hod 1-2x tejdne, ja to mam spis uz jako rekreacku :D .
Naposledy upravil rizek dne pát 08. pro, 2006 15:32, celkově upraveno 1
rizek
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...