no já osobní zkušenost nemám ale co jsem se na to ptal těch co ji mají tak moc neříkali že by to fungovalo jako ve filmech....spíš tvrdili že to nic moc neudělá,ale to se může zas lišit od toho či onoho...
No každopádně se mi zdá na obranu imrvére nanic. Když pomineme velikosti což může být subjektivní a někomu to nevadí tak tu je to hlavní:
Na to abys zasáhl útočníka co na tebe bude útočit se k němu napřed musíš dostat, že jo

no to sice v případě že na tebe bude útočit nebude asi problém, ale problém je že už mu tím asi nic neuděláš když budeš zasypanej úderama, kopama, bude tě držet...spíš budeš mít co dělat aby ses od něj dostal.
Třeba teď v zimě kdy má na sobě každej dost oblečení nebo jen kožárna která se dá nosit i pomalu v léte v noci, přes tu to taky asi nebude zrovna fungovat tak se musíš trefit někam kde ideálně nic npeřkáží tj. třeba krk ale na ten se musíš dostat a každej kdo není idiot si jej bude chránit a při pokusu se k němu takhle dostat a zasáhnout ho tím mu přiběhneš jen pěkně do rány.
Když se ti nějak podaří se k němu dostat a trefit ho tim, tak si nějak nedokážu představit že bude čekat nějakou dobu než ho to skolí, instinktivně buď odskočí či ti tu ruku odhodí.
Pokuď jsi schopnej kom něj obíhat a uhýbat úderům a "popichovat" ho tímdle tak dlouho až to vzdá či se shroutí tak myslím že ho ani potřebovat nebudeš.
No a pokuď to na útočníka použiješ a neúspešně což je podle mě dost pravděpodobné, tak to pak vyzkouší na nobě jak že to funguje....
Další varianta je paralejzr s pepřákem, no ten pepřák může být to lepší na tom. Jen mám ten dojem že když ho trefíš pepřákem tak ho budeš chtít sundat i tím paralyzérem a to už může mít fatální důsledky jelikož se k nemu přiblížíš a on tě i když bude prdlajs vidět chytne a sundá...
Ale třeba ho to jiskření odradí,každopádně to po něm můžeš kdykoli hodit a zdrhat