Koneckonců - Všichni jsme v podstatě psychopati

Jendis píše:.....jenže v dnešní době,když jde hlavně o prachy......
Jendis píše:Koblih - No,třeba já se domnívám,že ať jsou to techniky pro armádu,nebo policii....prostě jakoukoli bezpečnostní složku,jedná se o military styl(můj názor).
Jendis píše:Takže mne nechytej za slovíčka.....
kusa píše:No na toho vlkodlaka by som sa moc nespoliehal, bavil som sa totiz o predmetnej stranke s profesionalnymi vojakmi, ktori si uz co to odskakali a nemaju o prispevkoch a autorovi prilis vysoku mienku...
Minimalne vsak treba ocenit autorovu schopnost vyhladavat a syntetizovat informacie...
Jendis píše:Koblih - No,třeba já se domnívám,že ať jsou to techniky pro armádu,nebo policii....prostě jakoukoli bezpečnostní složku,jedná se o military styl(můj názor).
Fakt ale je,že se většinou jedná o tvrdé,nekompromisní techniky.Takže se opakuji,ale fakt bych to neučil každého.....jenže v dnešní době,když jde hlavně o prachy......
Anonymní píše:Jeden z názorů p.Chlíbka na sebeobranu. Pro mě no comment... Zdroj:
www.specnaz.cz/forum
Soudobý ruský přístup ke střetnému boji SYSTEMA volí jako jednu z variant boje (obrany!!!) s mohutným nebo houževnatým protivníkem zhruba tento postup:
Základ vychází z faktu, že každý útočník má v podstatě nejvíce zranitelnou hlavu a každý obránce má nejvíce síly v nohou... Jelikož vysoké kopy na hlavu jsou na ulici dost riziková alternativa, učí přístup SYSTEMA variantu nečekaného bleskového útoku (bez přípravného střehu nebo jiných signálů!) celým tělem na nohy útočníka k jeho sražení, případně nějakou jednoduchou a obráncem dobře zmáklou kompilaci podmetu a hodu. V ten okamžik, kdy je útočník shozen tak jen kopat, kopat..., hlava, hlava.
Takhle napsané to vypadá jako pi....na, ale podstata je v bleskovém, nečekaném vyvedení útočníka z rovnováhy a velmi ofenzivním útoku na hlavu. I pokud jej kopy nezastaví, tak dobře nakopnutá lebka trošku potřese mozkem, a když nic, útočníka to zpomalí. Pokud víte, že další boj neustojíte tak máte alespoň větší šanci utéct a nebýt chycen...
Osobně jsem taky jen 182cm/80kg sušinka, a s lidmi menšího vzrůstu se neperu, takže problémy s podstatně mohutnějším typem protivníka jsem míval často. Většinou měli téměř všichni bez výjimky podvědomé očekávání spíše mé defenzivní obrany, takže nečekaný útok, třeba ještě v půlce zahajovacího „provokačně-výhružně-urážecího“ rozhovoru každého zaskočil.
Skok celým tělem na útočníkovy nohy vypadá nebezpečně, ale jen málokdo mi při tom stihl dát mířenou ránu. Pokud vůbec..., dostal jsem kop kolenem (který šel v pohodě „vstřebat“ přes ruce a hrudník), nebo ránu rukama shora do hořejšku zad (taky nic, co by nešlo pro jednou ustát). Čím těžší protivník, tím větší jeho náraz při pádu o zem, zvlášť, když jsem mu držel kolena nebo holeně, takže mu nešlo využít klasického utlumení pádu kotoulem.
Pár desetin sekundy byl útočník na zemi a já v kleku nebo dřepu, takže rychle stoupnout a začít kopat se dalo v pohodě stihnout. Ale muselo to být fakt hned, než se ten druhý otřepal, jinak bylo rozumnější začít případně utíkat rovnou. Rychle obíhat ležícího člověka a kopat kde se odkryje, to fakt umím...
Pokud se snaží zvedat tak dupat, dupat, dupat... a to do míst, kde se zrovna dotýká země (kolena, kotníky, zápěstí, prsty rukou, hlava, krk).
Pokud měl protivník příliš velký postřeh a při jeho shazování mě nějak zachytil (za oděv, za ruce, za trup, dost často do klinče), tak se z toho hned „neposrat“, přitisknout se k němu, blokovat (nebo aspoň zdržovat) svými jeho ruce a kousat... Je mi v podstatě jedno, jaký na to máte kdo názor, ale já nemám morální blok protivníka pokousat, takže při nasazování „kravaty“ koušu na šlachy kolem lokte, zápěstí, prsty, nebo když to není moc tlusté prase tak i do podpaždí na prsní sval.
Nejúčinnější je rozhodně kousání do hlavy - při boji na zemi jedna z mála účinných alternativ obrany proti nepoměrně většímu soupeři. A tak koušu - cíl veškeré měkké části obličeje, spodní hrana kosti dolní čelisti, krk - pokud jej soupeř odkryje, ale dobře to jde i zezadu do lebky a do úponů zadních krčních svalů.
Pokud chcete poradit, tak při kousání jde o to způsobit protivníkovi co největší bolest a ne jej primárně zmrzačit či zohavit. Vystupující cíle na hlavě jako jsou uši, nos a rty je k způsobení maximální bolesti vhodné napadnout až stoličkami a „cil“ několikrát rychle a silně „sežvýkat“ ... je to mnobonásobně bolestivější než skousnutí řezáky.
Podstata úspěchu tkví v naprosto nečekaném, ofenzivním nástupu a překvapení útočníka brutalitou vašich akcí i za cenu určitého ustoupení technice. Rozhodně je důležité být mentálně i fyzicky připraven zinkasovat (a ustát...) dvě-tři rány, které od mohutnějšího soupeře téměř určitě přijdou!
Marek Chlíbek
Clodman píše:Jendis píše:Koblih - No,třeba já se domnívám,že ať jsou to techniky pro armádu,nebo policii....prostě jakoukoli bezpečnostní složku,jedná se o military styl(můj názor).
Fakt ale je,že se většinou jedná o tvrdé,nekompromisní techniky.Takže se opakuji,ale fakt bych to neučil každého.....jenže v dnešní době,když jde hlavně o prachy......
Prosim co to je "tvrda nekompromisni technika". To vis ja obycejny thaiboxer si pod predstavim jen uder loktem, ten snad neni urceny jen pro armadu:)
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků