TELESKOP

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod diablik » ned 24. pro, 2006 14:44

:twisted: :twisted:
Naposledy upravil diablik dne stř 18. dub, 2007 14:51, celkově upraveno 1
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 877
Registrován: stř 04. kvě, 2005 23:00
Bydliště: SK

 

Příspěvekod ViaDraco » ned 24. pro, 2006 16:50

diablik: Tak to nevim, jak presne to s tim "akoze" myslis... :?:

Jedna vec je nutna obrana, druha vec je nedovolene ozbrojovani. Pokud budes postupovat podle paragrafu 13 (http://www.nutnaobrana.cz/pravo.php) - vse se posuzuje podle toho, jak to videl obrance, tedy plynovka se jakoby stava ostrou apod).

Ale nutna obrana nesouvisi s tim, ze ses nedovolene dopredu ozbrojil.

Jednoduchy priklad:
Nekdo Ti prilozi bouchacku, Ty ho odzbrojis, a protoze se na Tebe zacal opet sapat a nestacila hrozba zbrani, pouzijes ji a trefis ho treba do oka. I kdyby to byla plynovka, ze triceti centimetru bys ho treba zabil. Nutna obrana jako vysita. Je jasne, ze kdyby Te premohl, dopadl bys na chodnik Ty.

Nutna obrana pocita se vsemi Tobe aktualne dostupnymi prostredky (zbranemi) - tedy je jasne, ze pokud trenujes BU, pouzijes BU, pokud mas SZ, pouzijes SZ, pokud zrovna poneses na policii nalezeny kulomet z pudy, pouzijes ten kulomet (obrazne). To nutna obrana neresi.

Stale to resi ovsem zakon o zbranich a strelivu, ktery jasne definuje, co smis a nesmis a za jakych podminek nebyvat do vlastnictvi - pokud seberes utocnikovi skorpa a posypes ho davkou, protoze tahal nuz nebo pistoli, resi se pouze primerenost obrany (prip. vyboceni z NO), ale neresi se, ze nemas zbrojak, vyjimku, povoleni, prukaz zbrane, nic.
Pokud ale nosis (nebo drzis) zbran nelegalne, hrozi Ti (nezavisle na procesu s NO) postih za nedovolene ozbrojovani. Ja vim, s tim teleskopem to asi zas tak zhave nebude - jen rikam, ze to s NO nema co delat a je to vec jineho paragrafu.

Jo a co do svedku... "nikdy nevis, ktera babka zrovna kouka z okna".
Proto je potreba mit dopredu rozmysleno, v jake situaci se jak chovat, aby pak clovek nelitoval, ze si ten klikatej paragraf neprozkoumal dukladne. Neni to takova trivka, jaxe zda - zvlast se SZ.

Clovek dneska musi byt pravnik, ekonom, zavodni jezdec a mistr sebeobrany, aby mohl vylezt na ulici, mam pocit :wink:
ViaDraco
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 51
Registrován: čtv 03. úno, 2005 0:00

Příspěvekod Lada » ned 24. pro, 2006 23:21

2ViaDraco díky za odkaz :wink:

ale stejně bych rád neco konkrétnějšího :oops:

Náhodou číslo zákona upravující nošení, držení a nabývání do vlastnicví nestřelných zbraní by nebyl :?: Já nikde nic takového nenašel ani nikde kde jsem se ptal nikdo o ničem takovém neví (a to na tech forech jsou i poldi sem tam nejaky pravnik) ale treba je to jen nzajímalo a já jsem nikde žádný takový zákon nenašel, to jsem třeba zas blbě hledal......
Každopádně podle něj by jsme měli jasno, pokuď nic takového neexistuje tak je nemožné aby to bylo zakázáno ne? já našel jen zákon o střelných zbraních.....

No a k tomu článku, je fakt že podle něj jsem se mýlil a pokuď to tak skutečně je tak se omlouvám za dezinformace :oops:
Každopádně mě tam nesedí několik věcí a proto mě to zrovna moc nepřesvědčilo.
1. chybí mi tam odkazy na zákony ktré tohle upravují, jsou tam pouze zmíněné paragrafy upravující sebeobrané situace, NO, KO atd...
2. zdá se mi že je tam více věcí podivně formulováno a smícháno dohromady a zejména zákon zabývající se výhraně střelnými zbraněmi, sřelivem a pyrotechnikou je zamotán mezi ostatní zbraně i nestřelné a posuzován podle něj.

Když to vezmu postupně:
Zakázané zbraně (například automatické střelné zbraně, odpalovací zařízení a výbušné vojenské střely, střelné, sečné a bodné zbraně maskované jako jiné předměty, přístroje vyvolávající elektrický šok, které nejsou schváleny příslušným úřadem).
U této kategorie zbraní je nabývání vlastnictví, držení a nošení zbraní zakázáno. Výjimky z tohoto zákazu bude pro konkrétní účel oprávněna, na základě odůvodněné žádosti držitele zbrojního průkazu nebo zbrojního oprávnění, udělovat policie.


-Je z toho evidentní že tam jsou jako zákeřné zbraně sečné a bodné zbraně maskované jako jiné předměty, přístroje vyvolávající elektrický šok, neschválené ...ale není tu uveden ani jeden zákon. Z dalšího odstavce se člověk dozví že u této kategorie. Jaké kategorie? "zakázané zbraně" tedy nejspíše kategorie A? ALe zákon který určuje tuto kategorii je zákon který upravuje kategorie střelných zbraní (dále jen "zbraně") a střeliva Tak jak potom tedy může dle něj tam někdo jen tak zařadit sečné a bodné zbraně byť tedy maskované :?: pokud nejde o o systém kde by vystřelila nějaká čepel.
přístroje vy. elektr. šok, které nejsou schválené? pokuď nic nevystřelí či to není založeno na nějakém systému střelné zbraně tak nevím co by to mělo dělat v kategorii A pokuď tedy nemá nějaký doplněk sem zařazený (laserový zameřovač)...
-v tom druhém odstavci je napsáno, že lze dostat vyjímku na základě ZP či zborojního oprávnění....Ale ZP atd.. se žídí zákonem o střelných zbraních a střelivu atd.. tak tedy na jakém základě získám třeba povolení na to abych nosil třeba nůž skrytý v holi.Opravdu to je tak že si musím udělat ZP a požádat na policii o vyjímku? by mě celkem zajímalo jak by se na mě tvárili kdybybch došel na příslušné oddělení a jaký průkaz zbraně by asi vydali :lol: (nezlehčuji debatu jen jsem si představil jak by se tvářili)
-když si tedy někdo třeba vyrobí napodobeninu pera v do ní skryje nějakou čepel dopustil se tedy výrobou nedovoleného ozbrojování a držení zbraně :?:
Dále o zařazení zbraní(tedy pouze střelných) atd.. do příslušných kategorií, jejich zkoušení, ověřování atd.. rozhoduje český úřad pro zkoušení zbraní a střeliva jehož náplní je: Úřad je přímo podřízený Ministerstvu průmyslu a obchodu České republiky a provádí ověřování a odborné činnosti v oborech střelné zbraně, střelivo, pyrotechnické výrobky, výbušniny, střeliviny a ochranné prostředky odolné vůči střelám, střepinám a nožům.----tedy o žádných jiných zbraních pokuď nejsou střlené nerozhodují, nezabývají se jimi a ani je nikam nezařazují. Tak tedy kdo? je nějaký jiná zkušebna zabývající se nestřelnými zbraněmi?

v dalších odstavcích se pořád zmiňují o ZP a ZO čímž je podmíněno držení těch zbraní takže zase jde o zákon o zbraních...

v posledním:
Ostatní zbraně (střelné, chladné a jiné zbraně, které jsou uvedeny v předchozích kategoriích, například historické, mechanické, akustické a plynové zbraně).
Ostatní zbraně jsou volně dostupné osobám způsobilým k právním úkonům, které dosáhly věku 18 let.
Zbraně v prvních třech kategoriích jsou registrovány v evidencích policie a je na ně vydáván průkaz zbraně.


víše zmíněné Akustické zbraně co si pod tím mám představit? ten alarm jak o něm pak píší? na ten opravdu člověk potřebuje mít 18let? tedy i na ten na kolo takže jen plnoletí. Nebo se jedná o nějakou sřelnou zbrań na akustické bázi? -----jen mě to zajímá nevím co si pod tím mám představit a tedy ktrý zákon tohle upravuje.

Zmíněné chladné zbraně - to jako že třeba nože jsou až od 18ti? nebo tím autor myslel ty zákeřné zbraně tedy zakázané zbraně v chladném provedení? no ale je tam napsáno chladné a jiné které už jsou zmíněny, tedy chladné + ty zmíněné tedy ty zakázané, střelné atd..?
Tohle je už trošku úplně chujovina ne?
Ostatní zbraně (střelné, chladné a jiné zbraně, které jsou uvedeny v předchozích kategoriích,
Ostatní zbraně jsou volně dostupné osobám způsobilým k právním úkonům, které dosáhly věku 18 let.
TEDY JESTLI TOHLE DOBŘE CHÁPU DLE TÉ FORMULACE TAK VLASTNĚ V©ECHNY OSTATNÍ ZBRANĚ jsou volně prodejné od 18ti let vlastně všechny zbraně jelikož do ostatních patří střelné, chladné a jiné které jsou zmíněny v předchozích kategoriiích......

Když to vezmem tohle podle zákona o střelných zbrancíh a pominem tu nesmyslnost tak to stejně není zcela pravda, jelikož už opoměl další zákoné podmínky zbraní kategorie D o nějakém zákonu co upravuje ty chladné a nestřelné nic nevím :cry: takže nemůžu posoudit ale rád bych se na něj koukl.


V tom článku kde jsou zmíněny různé druhy obraných prostředků je celkem důležitá zmíňka u plynovky a to že je volně prodejná pouze od 18ti, ale nikde jinde už tato zmíňka není ani u tonfy, teleskopu atd..


Já bych úprostě rád číslo zákona který upravuje chladné a zákeřné zbraně(ty nestřelné). Nějak nevěřím všemu co někdo napíše bez odkazů a čísel zákonů jestě když se ten článek podle mě hodně "hádá"
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 793
Registrován: ned 20. srp, 2006 23:00

Příspěvekod Lada » pon 25. pro, 2006 0:03

taky když už se tu nakouslo to nedovolené ozbrojování tak taky přispěji ještě trochou do mlejna :D i když jsem to tu už zas*al dost. Samo vše záleží na vyšetřovateli, státním zástupci a soudu takže paušalizovat se to nedá a u nás se na precedenty nehraje takže tam tak a tam jinak :?

pokuď někdo použije s.z. nelegálně a použije ji v NO, KO (tímhle není myšleno třeba použití zbaně partnera atd.. v určitých situacích) tak se to posuzuje odděleně, to jestli soud uzná NO či KO je jedna věc, ale to že si půjde dotyčný sednout za nedovolené ozbrojování je jasné.
Znám toho co se mu tohle stalo v sebeobraně použil nelegálně drženou čízu šmejda postřelil (čistý průstřel) ramene ten si toho teda ani nevšim no to je fuk. Soud po nejaké době uznal jednání v sebeobraně, ale samo šel sedět za ned. oz. tedy odseděl si další část jelikož do toho započítali i to co si odseděl ve vazbě v průbehu soudu, což byla tuším polovina trestu....

No a pokuď se jedná o obranu třeba plynovkou když někomu není 18 tak z vlastni zkusenosti :? vim ze se to az tak nehroti. Aspon v mem pripade pred x lety se tohle v potaz vubec nebralo. Ale samo jsem neunik obvinení z výtržnictví (tož oblíbený pružný paragraf na všechno) naštěstí státní zástupce aspoň neměl v hlavě nas*áno a trestní stíhání zastavil.

No stějně ať už se bude každý bránit jakkoli nejspíše ho vyšetřovatel z něčeho stejně obviní (výtržnictví, ublížení na zdraví.....) co natom že na vás zaútočil někdo kdo má trestní rejstřík jak telefoní seznam a místo vás sejme jestě ten večer další dva lidi a jeho kamarádi rádi pomůžou ale to už je vlastně nepodstatná věc :x alespoň jak jsem to zažil já. A ono to tak chodí většinou všude a vždy..hold vyšetřování, chození na poldy, placení právníka atd.. se jen těžko vyhýbá.
Ale je to furt mnohem lepší než se nebránit a to jakkoli a čímkoli než doufat že člověk to napadení přežije......
No i kdybych měl lítat pár let po soudech a v nejhorším zkončit za katrem tak to bude furt lepší než zkončit na krchově, vozejku, či na lůžku. A počítat s tím že to dopadně nějlíp jak může a ze zranění se člověk časem dostane bez trvalých následků nehodlám. Už jsem si zažil svoje dobře to dopadlo a opakovat to rozhodně nemíním a udělám proto cokoli....
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 793
Registrován: ned 20. srp, 2006 23:00

Příspěvekod ViaDraco » pon 25. pro, 2006 1:09

Tyblaaaho, ja zas nejsem pokladnice vedomosti vsehomira! :)
Zkusim odpovedet postupne...

Lada píše:2Náhodou číslo zákona upravující nošení, držení a nabývání do vlastnicví nestřelných zbraní by nebyl :?:

Je to vse zahrnuto v zakone o zbranich a strelivu (119/2002 Sb.).

Lada píše:...pokuď nic takového neexistuje tak je nemožné aby to bylo zakázáno ne? já našel jen zákon o střelných zbraních.....

Samozrejme, co neni zakazano je (v tomto pripade) povoleno.

Lada píše:1. chybí mi tam odkazy na zákony ktré tohle upravují, jsou tam pouze zmíněné paragrafy upravující sebeobrané situace, NO, KO atd...
2. zdá se mi že je tam více věcí podivně formulováno a smícháno dohromady a zejména zákon zabývající se výhraně střelnými zbraněmi, sřelivem a pyrotechnikou je zamotán mezi ostatní zbraně i nestřelné a posuzován podle něj.

Ad 1: NO a KO jsou snad jedine veci, ktere v zakone o zbranich nenajdes a najdes je v trestnim pravu - par.13 nutna obrana a par.14 krajni nouze. Tyto dva paragrafy doporucuji ke studiu hlubsimu, nez cely zbrojni zakon. Maj dohromady jen dva odstavce, zato jsou kvuli nim plna fora diskusi o benevolentnich moznostech vykladu zakona a skutecne soudni praxi.
Ad 2: To proto, ze to neni zneni zakona, ale clanek z casopisu Policista, tedy jakysi vytah.

Lada píše:...-Je z toho evidentní že tam jsou jako zákeřné zbraně sečné a bodné zbraně maskované jako jiné předměty, přístroje vyvolávající elektrický šok, neschválené ...ale není tu uveden ani jeden zákon. Z dalšího odstavce se člověk dozví že u této kategorie. Jaké kategorie? "zakázané zbraně" tedy nejspíše kategorie A?

Viz "zbrojni zakon" - tam je popsane co je kat.A, co do ni patri, kdo to urcuje v pripade nejasnosti, co je vyssi instance apod.

Lada píše:...tak tedy na jakém základě získám třeba povolení na to abych nosil třeba nůž skrytý v holi.Opravdu to je tak že si musím udělat ZP a požádat na policii o vyjímku? by mě celkem zajímalo jak by se na mě tvárili kdybybch došel na příslušné oddělení a jaký průkaz zbraně by asi vydali :lol: (nezlehčuji debatu jen jsem si představil jak by se tvářili)

Budu ted trochu varit z vody: Udelas si zbrojak na sberatelske ucely (zbrojak ma ruzne skupiny podobne jako ridicak), zazadas o nakupku, vyjimku na konkretni kus, kdyz bude schvalena, mas po problemu. Neni-li schvalena, mas peska. Nemyslim, ze by se tvarili nejak divne, takhle by to melo IMHO fungovat - ale priznavam, o nikom podobnem jsem zatim neslysel (neoplyvam prateli sberateli zakernych nestrelnych zbrani).

Lada píše:...když si tedy někdo třeba vyrobí napodobeninu pera v do ní skryje nějakou čepel dopustil se tedy výrobou nedovoleného ozbrojování a držení zbraně :?:

Ano! Je to z pohledu zakona stejne, jako by sis doma z veci z drogerie uvaril dynamit - eticky a zavaznosti je to pomerne velky rozdil, ale faktem je, ze oboje je trestne. Kdyz tak nad tim premyslim, zajimalo by me, jak to maji vyresene vyrobci peprovych spreju v peru. Nemyslim jizni Ameriku, ale zbozi podobne tomuto: http://obrana.cz/obrana.cz/sindex.php?i ... akc=detail
Kdyz to prezenu az absurdum, naostrene nehty jsou take zakerna zbran, protoze nikdo netusi, ze mohou byt naostrene a tak se ta nebezpecnost maskuje :lol:

Lada píše:Dále o zařazení zbraní(tedy pouze střelných) atd.. do příslušných kategorií, jejich zkoušení, ověřování atd.. rozhoduje český úřad pro zkoušení zbraní a střeliva jehož náplní je: Úřad je přímo podřízený Ministerstvu průmyslu a obchodu České republiky a provádí ověřování a odborné činnosti v oborech střelné zbraně, střelivo, pyrotechnické výrobky, výbušniny, střeliviny a ochranné prostředky odolné vůči střelám, střepinám a nožům.
----tedy o žádných jiných zbraních pokuď nejsou střlené nerozhodují, nezabývají se jimi a ani je nikam nezařazují. Tak tedy kdo? je nějaký jiná zkušebna zabývající se nestřelnými zbraněmi?

Priznam se ze nevim, ze zakona o zbranich a strelivu si toto nepamatuju, mozna to tam neni :D Nevim napriklad, jake se udeluji schvalovaci znacky na paralyzery apod. ("...přístroje vyvolávající elektrický šok, které nejsou schváleny příslušným úřadem...") - to netusim, nejjednodussi by bylo obratit se na vyrobce nebo distributora podobneho zbozi.

Lada píše:v posledním:
víše zmíněné Akustické zbraně co si pod tím mám představit? ten alarm jak o něm pak píší? na ten opravdu člověk potřebuje mít 18let? tedy i na ten na kolo takže jen plnoletí. Nebo se jedná o nějakou sřelnou zbrań na akustické bázi?
-----jen mě to zajímá nevím co si pod tím mám představit a tedy ktrý zákon tohle upravuje.

To je napriklad poplasnak, startovaci pistole apod. Definice "akusticke zbrane" je v zakone o zbranich ;)

Lada píše:Zmíněné chladné zbraně - to jako že třeba nože jsou až od 18ti? nebo tím autor myslel ty zákeřné zbraně tedy zakázané zbraně v chladném provedení? no ale je tam napsáno chladné a jiné které už jsou zmíněny, tedy chladné + ty zmíněné tedy ty zakázané, střelné atd..?
Tohle je už trošku úplně chujovina ne?

Je to trochu zmateny, ale je to clanek s "vejcucem", tak to neni uplne dokonaly ;) Nicmene zakon je nastesti trochu jasnejsi. Oni si v textu definovali dost nestastnej pojem "Ostatni zbrane" (kterej se zakonem nema co delat) a pak ho znova pouzili. Tedy funguje to tak, ze zbran, ktera je v tom textu vyjmenovana v kategorii "Ostatni zbrane" muzes nabyt do vlastnictvi pokud je Ti vic nez 18 a dalsi podminky...
Ale mozna uz taky vsechno motam dohromady, lepe kdyz se podivas presne do ZOZ (uz to budu zkracovat) :)
Vsechen zmatek je zpusoben tim, ze policisti tohle vsechno musi uz davno vedet, aby dostali vubec zbrojak ;) No a tohle je jen opacko pro ne, aby se jim to nevykourilo.

Lada píše:Já bych prostě rád číslo zákona který upravuje chladné a zákeřné zbraně(ty nestřelné). Nějak nevěřím všemu co někdo napíše bez odkazů a čísel zákonů jestě když se ten článek podle mě hodně "hádá"

Rozumim, chapu, poskytuji ZOZ a pribuzne dokumenty ;)
http://www.gunlex.cz/cti.php?cat=26&cl=27
v pripade vazneho zajmu doporucuji vyhledat na webu mvcr.cz testove otazky, zaskrtat dle klice spravne odpovedi, dvakrat precist a mas nauceno. Teda pokud z Tebe na treninkach nevymlatili mozek coz nepredpokladam :D

Perlicka nakonec: Jakykoli obcan by mel tyto zakony znat, nebot neznalost neomlouva. Tagze kvizova otazka pro pobaveni:
Uvod: Najdete na pude neco, co vypada jako trubka - neco mezi pancerfaustem a minometem (mohlo by to mozna strilet? nevite...).
Otazka: Co s tim udelate?
Odpoved: Pro jistotu, oznamite to do 10 pracovnich dnu na mistni pobocce PCR a umoznite provest expertizu zmineneho za ucelem zjisteni blabla..........
Rozuzleni: Myslel jste si to, ale ted to mate pisemne. Je to opravdu trubka od kamen s kominovou klapkou. Oficialne :lol:

Dobrou noc ;)
PS. Omlouvam se za delku, kdo vydrzel az sem, urcite ho boli hlava.
ViaDraco
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 51
Registrován: čtv 03. úno, 2005 0:00

Příspěvekod ViaDraco » pon 25. pro, 2006 1:11

Lada píše:Ale je to furt mnohem lepší než se nebránit a to jakkoli a čímkoli než doufat že člověk to napadení přežije......
No i kdybych měl lítat pár let po soudech a v nejhorším zkončit za katrem tak to bude furt lepší než zkončit na krchově, vozejku, či na lůžku. A počítat s tím že to dopadně nějlíp jak může a ze zranění se člověk časem dostane bez trvalých následků nehodlám.

Mluvis mi z duse :idea:
ViaDraco
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 51
Registrován: čtv 03. úno, 2005 0:00

Příspěvekod Lada » pon 25. pro, 2006 3:43

chjo vždyť já právě z toho zákona o zbraních a střelivu pořád vycházím, hlavně proto že nevím o žádném jiném a také proto že je v něm jasně řečeno že upravuje pouze střelné zbraně atp. tak jsem z toho rozčarován když ty tvrdíš že i chladné atd. zbraně :D

Je to vse zahrnuto v zakone o zbranich a strelivu (119/2002 Sb.).

z něj jsem vycházel.....

Samozrejme, co neni zakazano je (v tomto pripade) povoleno

to je mi jasné, ale neznalost neomlouvá takze kdyz neco nevim co zákon zakazuje je to ma chyba, tudíž se snažím dobrat toho co nezakazuje :D

Ad 1: NO a KO jsou snad jedine veci, ktere v zakone o zbranich nenajdes a najdes je v trestnim pravu - par.13 nutna obrana a par.14 krajni nouze. Tyto dva paragrafy doporucuji ke studiu hlubsimu, nez cely zbrojni zakon. Maj dohromady jen dva odstavce, zato jsou kvuli nim plna fora diskusi o benevolentnich moznostech vykladu zakona a skutecne soudni praxi.
Ad 2: To proto, ze to neni zneni zakona, ale clanek z casopisu Policista, tedy jakysi vytah.

Tohle jsem už studoval a svůj názor jsem si udělal, ale každý právník a sudce bude mít stejně svůj vlastní výklad a názor takže to co si přeberu já není tak úplně podstatné :? naštěstí soudci vyšších soudů nejsou vypatlaní jak ti z nižších a jejich rozsudky v NO či KO bývají ve prospěch obránce.

Viz "zbrojni zakon" - tam je popsane co je kat.A, co do ni patri, kdo to urcuje v pripade nejasnosti, co je vyssi instance apod.

Ale z toho jsem já vycházel :wink:
Zbraněmi kategorie A jsou
a) zbraně
1. vojenské, s výjimkou pušek, samonabíjecích a opakovacích pušek, pistolí a revolverů, ověřených pro civilní použití, pokud podléhají ověřování podle zvláštního právního předpisu,
2. samočinné,
3. vyrobené nebo upravené tak, že lze utajit jejich účel, nebo u kterých byly původní charakter a podoba změněny tak, aby se jejich použitím mohly způsobit těžší následky, anebo zbraně maskované jako jiné předměty (zákeřné zbraně),
4. palné nevyrobené z kovů, pokud nejsou identifikovatelné jako zbraně při kontrolách osob a zavazadel pomocí detekčních a rentgenových přístrojů,
5. plynové nebo expanzní, nejde-li o dovolené výrobní provedení,
6. střelná nástrahová zařízení a
7. s pevně vestavěnými tlumiči hluku výstřelu nebo s pevně vestavěnými laserovými zaměřovači;

Já poukazoval na to že je tohle rozdělení bráno pouze ze zákona o zbaních a střelivu na ktrý jsi mě odkázal ale ten UPRAVUJE POUZE STŘELNÉ ZBRANĚ proto nechápu spojení s chadnými zbraněmi třebaže skrytými. Zmiňuje se tam o zbraních zákeřných ale dle tamní definice se jedná o zbraně maskované jako jiné předměty = (zákeřné zbraně). vzhledem k tomu že se jedná pořád o zákon upravující střelné zbraně tak to je například střílející mobil. Ale nikoli kudla v berle.
Poznamak: Slovem zbraň zmiňovaným v zákonu se myslí střelná zbran viz uvod zakonu (1) Tento zákon upravuje kategorie střelných zbraní (dále jen "zbraně") a střeliva, podmínky pro nabývání vlastnictví, držení, nošení a používání zbraně nebo střeliva, práva a povinnosti držitelů zbraní nebo střeliva, podmínky pro vývoz, dovoz nebo tranzit zbraní nebo střeliva a pro provozování střelnic, provozování informačních systémů v oblasti zbraní a střeliva, sankce a výkon státní správy v oblasti zbraní a střeliva.

Budu ted trochu varit z vody: Udelas si zbrojak na sberatelske ucely (zbrojak ma ruzne skupiny podobne jako ridicak), zazadas o nakupku, vyjimku na konkretni kus, kdyz bude schvalena, mas po problemu. Neni-li schvalena, mas peska. Nemyslim, ze by se tvarili nejak divne, takhle by to melo IMHO fungovat - ale priznavam, o nikom podobnem jsem zatim neslysel (neoplyvam prateli sberateli zakernych nestrelnych zbrani).

Ja spiš naražel na to že podle mě to oporu v zákonu nemá a nepatří to mezi zákeřné zbraně dle dikce zákona, ale i kdyby tak si dokážu představit jak by se tvířili cože to po nich člověk chce....nefandím tomu že by se nějak bežně setkávali s něčím takovým :D

Ano! Je to z pohledu zakona stejne, jako by sis doma z veci z drogerie uvaril dynamit - eticky a zavaznosti je to pomerne velky rozdil, ale faktem je, ze oboje je trestne. Kdyz tak nad tim premyslim, zajimalo by me, jak to maji vyresene vyrobci peprovych spreju v peru. Nemyslim jizni Ameriku, ale zbozi podobne tomuto: http://obrana.cz/obrana.cz/sindex.php?i ... akc=detail
Kdyz to prezenu az absurdum, naostrene nehty jsou take zakerna zbran, protoze nikdo netusi, ze mohou byt naostrene a tak se ta nebezpecnost maskuje

A s tímhle taky nemohu souhlasit
A se srovnáním rovnež ne, jelikož zákon o kterém se tu bavíme (o žádnem jiném nevím a ty jak vidno také ne) a ten upravuje i pyrotechnické předmety tj. ten dinamit vyrobený už je nedovolené ozbrojování.
U toho spreje to myslím vyřešené nemají bo to nepotřebují a i v tom článku ktrý jsi na začátku postnul je to slečnám od toho chlapíka znalého veci doporučené: Pro ženy a dívky jsou vhodné obranné spreje v provedení psacího pera, zapalovače nebo rtěnky, což nebudí pozornost pachatele. Potom záleží již na konkrétní situaci a nejvhodnějším okamžiku použití přístroje. :)
Jinak ad absurdum jsou naostřené nehty pohoda, ale co ošklivá ženská co ti koupí pivo(tedy její zákeřná zbraň) která je zpočátku vnímána velice kladně ale pak je následků zákeřně využito :cry: :lol: :lol:
Tak zas k věci :D :
Nedovolené ozbrojování

(1) Kdo bez povolení vyrobí nebo opatří sobě nebo jinému střelnou zbraň anebo ji přechovává, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo peněžitým trestem nebo propadnutím věci.
(2) Kdo bez povolení
a) sobě nebo jinému opatří nebo přechovává výbušninu, zbraň hromadně účinnou nebo součástky, jichž je k užití takové zbraně nezbytně třeba, nebo
b) hromadí, vyrábí nebo sobě nebo jinému opatřuje zbraně nebo střelivo,

bude potrestán odnětím svobody až na tři léta.

Zbraněmi kategorie D jsou pak ostatní zbraně, zejména historické, perkusní nejvýše dvouranné, zbraně s nízkou energií střely, znehodnocené a další (srov. § 7 zákč. 119/2002 Sb.) Tyto zbraně může nabývat a držet fyzická osoba starší než osmnáct let. Nabytí takové zbraně mladistvým nebude zakládat jeho odpovědnost pro tretný čin,a le nejvýše pro přestupek v oblasti zbraní a střeliva. To jen k tomu co to znamená pro nezletilého.
http://trestni.juristic.cz/484748/clanek/trz

Priznam se ze nevim, ze zakona o zbranich a strelivu si toto nepamatuju, mozna to tam neni Nevim napriklad, jake se udeluji schvalovaci znacky na paralyzery apod. ("...přístroje vyvolávající elektrický šok, které nejsou schváleny příslušným úřadem...") - to netusim, nejjednodussi by bylo obratit se na vyrobce nebo distributora podobneho zbozi.


ja to tam nenašel,ale třeba jsem blbě hledal :oops:
Paralyzer totiž dle mě nepodléhá tomuhle zákonu pokuď se nejedná o jistou formu paralyzeru zakladajicího se na vystřelení elektrod. Normalni paralyzer dle mě podleha jen nejakym normam kde nesmi prekročit určité napětí, proud atp...stejně jak sprej poze hygienicke normy o max. koncentraci dráždivé látky, + nějaké to poučení v češtině atp...Co vím tak byla třeba jistá modifikace taseru zařazena do kategorie A (viz stránky zkušebního úřadu) ale to zdřejmě proto že obsahovala laserový zaměřovač který spadá do kat.Jiné jsou volně prodejné i u nás za jakých podmínek netuším a či jsou zařazené do k. D je to celkem možné jinak by nehodil ty se zaměřovačem úřad do Ačka.

To je napriklad poplasnak, startovaci pistole apod. Definice "akusticke zbrane" je v zakone o zbranich

Hups to mě nedocvaklo :oops: je fakz že to vlastně může být i plynovka atp. dle střeliva. Ale stejně jsem v zákoně definici akusticke zbraně nenašel asi me to špatně vyhledává :(

Vsechen zmatek je zpusoben tim, ze policisti tohle vsechno musi uz davno vedet, aby dostali vubec zbrojak No a tohle je jen opacko pro ne, aby se jim to nevykourilo.


Ja z toho zakova vychazim proto se ptam na ostatni zbraně a kde jsou vadeny chladne a "ostatni zbraně" když je ten zakon hned na začátku vyloučil tím že je vlstně vůbec neupravuje :)

No tak opačko se určite hodí :? znám pár lidí co zbroják mají a ani neví že nemůžou chlastat s krochnou, že někam by neměli s ní chodit atd.., ale když jsme se k tomu dostali tak byly nejchytřejší, že oni mají zbroják oni to vjedí nejlíp :? až jsem jim to musel vytisknout......no a tohle je všude stjené policajty nevyjímaje. Me stačí slyšet o chováním nekterých z nich třeba na střelnici a to i kamaradu policajtu...ono je to o lidech a nefandi tomu že si někdo z nich zrovna ten zákon moc pamatuje a študoval do, prolézt testy a naučit se je jedna věc ale prozkoumat to hlubšeji a taky abys to hned nevysypal z hlavy ne něco jiného a nejaky članek pro ne aby si to zopakovali no už je vidím jak si to se zájmem čtou, ale to bude člověk od člověka. Spíš se mi tedy zdá podovné že je ten článek takhle formulován :?
A také pro širší veřejnost by to byl článek nejspíše vhodnější když už se jedná o sebeobranu a prostředky ktré se v sebeobraně dají využít a je tam nějak popsáno jak a jejich účinek (i když nad nečím bych se pozastavil) Podle mě to každý polda přešel a veřejnost a které by se to více hodilo se nejspíš jen tak na měsíčník m.v. pro poldy nedostane či je to ani nenapadne tam neco hledat.

Rozumim, chapu, poskytuji ZOZ a pribuzne dokumenty
http://www.gunlex.cz/cti.php?cat=26&cl=27
v pripade vazneho zajmu doporucuji vyhledat na webu mvcr.cz testove otazky, zaskrtat dle klice spravne odpovedi, dvakrat precist a mas nauceno. Teda pokud z Tebe na treninkach nevymlatili mozek coz nepredpokladam

ja ty zakony mam uz davno z lexu stahle (i kdyz to pak vetšinou hledam na nich a jinych serverech je to rychlejši než na PC když z nich farze cituji), to co v nich hledam projite ale nemohu tam naleznout to o čem se tady bavime :wink:
Programů vypracovaných otázek k ZP je na webu dost a lepších vím kde je hledat, ale to já nepotřebuji :wink: se porád ptám na to samé, nepotřebuji študovat další otázky a odpovědi ktré mi stejně neodpoví :wink:
Já prostě v zákoně o zbraních a střelivu atd... nic o žádných chladných zbraních nevidím a nechápu proč bych tam měl něco takového najít když je stejně neupravuje a o žádném jiném zákonu taky nevím na to se celou dobu ptám :?: :D

Mě nejde o naučení nějakých otázek to není problém ale dobrát se správného konce. Mě tak došlo že mám známého u Brněnského soudu co dělá trestní právo ten by to mohl vědět lépe než to naše spekulování tu.
Ale jinak mozek ještě snad mám, no letošní státnice to nejspíš vyhodnotí :D
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 793
Registrován: ned 20. srp, 2006 23:00

Příspěvekod Skateordie » pon 25. pro, 2006 10:53

Ty kokso, ja cumim aka diskusia sa rozprudila 8O
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 688
Registrován: stř 16. lis, 2005 0:00
Bydliště: ?ilina

Příspěvekod ViaDraco » pon 25. pro, 2006 18:50

Lada píše:Ale z toho jsem já vycházel :wink:
Zbraněmi kategorie A jsou
a) zbraně
1. vojenské, s výjimkou pušek, samonabíjecích a opakovacích pušek, pistolí a revolverů, ověřených pro civilní použití, pokud podléhají ověřování podle zvláštního právního předpisu,
2. samočinné,
3. vyrobené nebo upravené tak, že lze utajit jejich účel, nebo u kterých byly původní charakter a podoba změněny tak, aby se jejich použitím mohly způsobit těžší následky, anebo zbraně maskované jako jiné předměty (zákeřné zbraně),
4. palné nevyrobené z kovů, pokud nejsou identifikovatelné jako zbraně při kontrolách osob a zavazadel pomocí detekčních a rentgenových přístrojů,
5. plynové nebo expanzní, nejde-li o dovolené výrobní provedení,
6. střelná nástrahová zařízení a
7. s pevně vestavěnými tlumiči hluku výstřelu nebo s pevně vestavěnými laserovými zaměřovači;

Já poukazoval na to že je tohle rozdělení bráno pouze ze zákona o zbaních a střelivu na ktrý jsi mě odkázal ale ten UPRAVUJE POUZE STŘELNÉ ZBRANĚ proto nechápu spojení s chadnými zbraněmi třebaže skrytými. Zmiňuje se tam o zbraních zákeřných ale dle tamní definice se jedná o zbraně maskované jako jiné předměty = (zákeřné zbraně). vzhledem k tomu že se jedná pořád o zákon upravující střelné zbraně tak to je například střílející mobil. Ale nikoli kudla v berle.
Poznamak: Slovem zbraň zmiňovaným v zákonu se myslí střelná zbran viz uvod zakonu (1) Tento zákon upravuje kategorie střelných zbraní (dále jen "zbraně") a střeliva, podmínky pro nabývání vlastnictví, držení, nošení a používání zbraně nebo střeliva, práva a povinnosti držitelů zbraní nebo střeliva, podmínky pro vývoz, dovoz nebo tranzit zbraní nebo střeliva a pro provozování střelnic, provozování informačních systémů v oblasti zbraní a střeliva, sankce a výkon státní správy v oblasti zbraní a střeliva.

Abych to zkratil, myslim, ze jedine, co omezuje ZOZaS, tedy drive "zbrojni zakon" - neboli ZoZ - co do chladnych zbrani, jsou prave ty zakerne zbrane - tedy melo by byt jedno, zda mas kopi, mec (ostry/tupy), remdih nebo teleskop. Skutecne jsem na vazkach, co z toho patri do kategorie nad osmnact let :?

Lada píše:

A s tímhle taky nemohu souhlasit
A se srovnáním rovnež ne, jelikož zákon o kterém se tu bavíme (o žádnem jiném nevím a ty jak vidno také ne) a ten upravuje i pyrotechnické předmety tj. ten dynamit vyrobený už je nedovolené ozbrojování.
...
Tak zas k věci :D :
Nedovolené ozbrojování
(1) Kdo bez povolení vyrobí nebo opatří sobě nebo jinému střelnou zbraň anebo ji přechovává, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo peněžitým trestem nebo propadnutím věci.
(2) Kdo bez povolení
a) sobě nebo jinému opatří nebo přechovává výbušninu, zbraň hromadně účinnou nebo součástky, jichž je k užití takové zbraně nezbytně třeba, nebo
b) hromadí, vyrábí nebo sobě nebo jinému opatřuje zbraně nebo střelivo,

bude potrestán odnětím svobody až na tři léta.

Zbraněmi kategorie D jsou pak ostatní zbraně, zejména historické, perkusní nejvýše dvouranné, zbraně s nízkou energií střely, znehodnocené a další (srov. § 7 zákč. 119/2002 Sb.) Tyto zbraně může nabývat a držet fyzická osoba starší než osmnáct let. Nabytí takové zbraně mladistvým nebude zakládat jeho odpovědnost pro tretný čin,a le nejvýše pro přestupek v oblasti zbraní a střeliva. To jen k tomu co to znamená pro nezletilého.
http://trestni.juristic.cz/484748/clanek/trz

Myslim, ze vyrobit a drzet zakazanou zbran je taky TC (nebo prestupek pro nezletileho) - o to mi slo.

Lada píše:
To je napriklad poplasnak, startovaci pistole apod. Definice "akusticke zbrane" je v zakone o zbranich

Hups to mě nedocvaklo :oops: je fakz že to vlastně může být i plynovka atp. dle střeliva. Ale stejně jsem v zákoně definici akusticke zbraně nenašel asi me to špatně vyhledává :(

Plynovka je plynova zbran, akusticka je (tusim) expanzni? S velkym otaznikem, uz se nepamatuju.

Lada píše:Já prostě v zákoně o zbraních a střelivu atd... nic o žádných chladných zbraních nevidím a nechápu proč bych tam měl něco takového najít když je stejně neupravuje a o žádném jiném zákonu taky nevím na to se celou dobu ptám :?: :D

Mam zato, ze prave jedine zakerne zbrane.

Lada píše:Mě nejde o naučení nějakých otázek to není problém ale dobrát se správného konce. Mě tak došlo že mám známého u Brněnského soudu co dělá trestní právo ten by to mohl vědět lépe než to naše spekulování tu.

Doufejme :)
ViaDraco
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 51
Registrován: čtv 03. úno, 2005 0:00

Příspěvekod Lada » pon 25. pro, 2006 23:16

Abych to zkratil, myslim, ze jedine, co omezuje ZOZaS, tedy drive "zbrojni zakon" - neboli ZoZ - co do chladnych zbrani, jsou prave ty zakerne zbrane - tedy melo by byt jedno, zda mas kopi, mec (ostry/tupy), remdih nebo teleskop. Skutecne jsem na vazkach, co z toho patri do kategorie nad osmnact let


No tohle mě právě není jasné a nejde na rozum, jelikož ten zákon je pouze o zbraních střelných a i když tam zmiňuje zákeřné tak by furt mělo jít pouze o ty střelné zákeřné zbraně.
No a specifikováno co jsou to zákeřné zbraně tam není...ja tam pouze zmíňka anebo zbraně maskované jako jiné předměty (zákeřné zbraně), a hned na uvodu je vysvětleno že střelné zbraně se v textu budou nazývat už jen zbraněmi. Takže tam do té věty klidněmůžeme dodat střelné zbraně maskované jako jiné předměty....

Každopádně teleskop bych k zákeřním zbraním rozhodně nedával ani k chladným. A dle mě tedy omezen prodej není i když nějakcí prodejci ho podmiňují 18tilety.

Myslim, ze vyrobit a drzet zakazanou zbran je taky TC (nebo prestupek pro nezletileho) - o to mi slo.

To ano a z toho co jsem tam hodil ze znení zákona to tak vyplývá :wink: teď jen to co je tedy vše za zakázaná zbraň to se jaksi neshodneme :D

Plynovka je plynova zbran, akusticka je (tusim) expanzni? S velkym otaznikem, uz se nepamatuju.

Expanzní zbraň - střelná zbraň, jejíž konstrukce vylučuje použití kulového náboje nebo náboje s hromadnou střelou.
6. Expanzní přístroj - pracovní zařízení, u něhož je primárním zdrojem energie výbušná látka obsažená ve střelivu pro expanzní přístroje.
Plynová zbraň - střelná zbraň, u které je funkce odvozena od okamžitého uvolnění energie stlačeného vzduchu nebo jiného plynu.

Tak bych ani neřek že plynovka je plynová zbraň a akusticka... popravde nevim kam bych to zaradil. No je to jedno a dumat se mi nad tím nechce

Mam zato, ze prave jedine zakerne zbrane.

viz začátek, zbraň v zákonu zmíněná = střelná zbraň, tedy zákeřné zbraně = zákeřné střelné zbraně.....Takhle to prostě chápu já, ale zkusím se zeptat zběhlých v právu.
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 793
Registrován: ned 20. srp, 2006 23:00

Příspěvekod ViaDraco » stř 27. pro, 2006 11:27

Souhlas. Zjednodusili jsme nasi debatu do obvykleho "zakon ma mezery" a krome dalsich pripominek k novelam to nema cenu resit. Jestli ma nekdo pochybnosti o opravnenosti vyzadovani hranice 18 let pro tu ci onu zbran, necht se s tim zabyva :P
Co do plynovky aspol, vidim, ze uz mam velke mezery :evil: Musim zas projit otazky a dat opacko, nez budu priste haurovat :wink:
ViaDraco
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 51
Registrován: čtv 03. úno, 2005 0:00

Příspěvekod Lada » stř 27. pro, 2006 22:55

mno jo nabiflované věci se strácejí, když je člověk nepotřebuje :D

Jinak jsem objevil todle:
http://www.highlife.cz/?m=cat1&grp=9&mrk=1&sub=213

tak to zakázané určitě nebude či zařazené do A když si to jen tak koupíš
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 793
Registrován: ned 20. srp, 2006 23:00

Příspěvekod nickname » čtv 28. pro, 2006 9:04

Jinak prodej teleskopů, sprejů atd. sice není nijak zvlášt upraven, ale pravděpodobně by mohl spadat pod trestní řád - výchova mládeže apod.
nickname
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 71
Registrován: pát 15. pro, 2006 0:00

Příspěvekod nickname » čtv 28. pro, 2006 9:10

ješte k tomu - trestné u nás není vlastnictví těchto zbraní ( teleskop, nůž, boxer ) ale jejich použití k útoku je přitěžující okolnost. Dále platí zákaz jejich nošení na určitá místa ( fotbal atd. )
nickname
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 71
Registrován: pát 15. pro, 2006 0:00

Příspěvekod nickname » čtv 28. pro, 2006 9:19

Add. Zákonem nelze upravit prodej atd dalších tzv. zbraní, protže by nejdříve zbran musel vymezit pojmově.
Zákon jen říká že zbraní se rozumí vše co činí útok razantnějším a tvrdším, tzn třeba i noviny.
Podle toho se pak bude posuzovat i NO a další kauzy.
Prodej od kolika let stanovuje pro každý předmět a věc ministerstvo které uděluje povolení k distribuci zboží - nejen zbraně, nože atd, ale i dvd, videokazety, zábav, pyrotechnika, cigarety, alkohol atd.
nickname
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 71
Registrován: pát 15. pro, 2006 0:00

Příspěvekod nickname » čtv 28. pro, 2006 11:06

to LADA :
Nemůže existovat zákon který upravuje nestřelné zbraně, jelikož jak rozlišíš řeznický nůž od bojového ? Sportovní luk nebo kuš od bojové příp. lovecké ? Násada na koště může být taky zbran, takže zbran se rozlišuje až tzv. po použití předmětu jako zbraň, at už v sebeobraně nebo útoku.
Tzv skryté či zákeřné zbraně určuje pouze zákon o zbraních a to POUZE
pro zbraně střelné, jelikož hovoří o zbraních u nich je skryt jejich účel, ale protože tento zákon upravuje pouze držení a nošení zbraní střelných atd. nepatří mezi zakázané zbraně skryté chladné zbraně, nože v holích atd.
Jinak by skrytou zbraní byla např. rulička pětikorun, pokud by byly pohromadě.
Zbraní můžeš rozumět boxera, který nemá jiné využití, ale taky prádelní šnůru.
nickname
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 71
Registrován: pát 15. pro, 2006 0:00

Příspěvekod nickname » čtv 28. pro, 2006 16:40

PS Plynová pistole je zbran expanzní, akustická,
Zbraní plynovou je airsoft - vzduchovka nebo CO
nickname
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 71
Registrován: pát 15. pro, 2006 0:00

Příspěvekod Lada » čtv 28. pro, 2006 23:14

2nickname no jsem rád že máš stjný názor, na zákon upravující jiné zbraně jsem se právě ptal a proč by existovat nemohl když v řadě jiných zemí je :?: samo jsem myslel určité zbraně určené primárně na takovéhle použití...samo že vidličkou taky zabiješ, ale není na to udělána což u teleskopu, boxeru atd.. je celkem jasné na co je...to že je pak posuzováno použití jakékoli zbraně při sebeobraně a útoku je taky jasné...a to třeba nemusí být ani nějaké zbraně ale i když budeš trénovat BU, BS a budeš někde registrovaný tak pokuď ten dotyčný neprokáže sebeobranu při nějakém konfliktu, či zaútočí bude to bráno jako ozbrojený útok :?


V určitých zemích je například, je zakázán teleskop, pouzití spreje, určité nože, jiné zbraně....tak proč by to nebylo možné i u nás když tam jo. Proto jsem se ptal jelikož a o žádném takovém zákonu o nás nevím, ale to že něco nevím neznamená že třeba neexistuje a ViaDraco mě nahlodal s těmi zákeřnými zbraněmi tím článkem od MV kde to bylo tak interpretováno. Tak jsme o tom debatovali :D

Podle mě to jde rozlišit celkem snadno jak u nože i ostatních a tady nejake výtahy z jiných zemí:
dnes jsem narazil na tenhle mělo by to být v nemecku :?
Zbrojní zákon - nože, spreje
Nože

Od 1.4.2003 platí nový zbrojní zákon.
Spousta nožů, které byly předtím legální jsou od té doby ilegální a hrozí vysoké pokuty.

Týká se těchto nožů
- Vystřelovací nože jejichž délka čepele je delší než 8,5 cm
- Vystřelovací nože jejichž šířka čepele je větší než 20% délky čepele,
- Vystřelovací nože s obou stranně zaostřenou čepelí
- Vystřelovací nože jejichž čepel se směrem k ostří nezužuje.
- Všechny původně německé paragánské "Fallmesser"
- Všechny Balisongy (s rozdvojenou rukojetí)
- Vystřelovací nože a Fallmesser vpředu od rukojeti s vysouvací čepelí
- Nože jejichž čepel je kolmá k rukojeti (Faustmesser)
- Nože které připomínající jiné předměty a tudíž nejsou snadno rozpoznatelné

Jak se můžete nože zbavit?
- Nůž zničit
- Odevzdat na policii
- Zkrátit délku čepele
- U nožů s dvojitou rukojetí (Butterfly) - svařit
- Odvézt do zahraničí
-- Pozor! Kamaráda zastavili u hranic s ČR, zavedli ho do nějaké haly kde mu totálně prohledali auto. Našli mu vystřelovací nůž s delší než povolenou čepelí (11cm). Pokuta: 2500,-€

- Ve ©výcarsku je zákaz jakýchkoliv vystřelovacích, sklápěcích,... nožů s čepelí delší než 5cm a celkovou délkou přesahující 12cm
-

Spreje

Je zakázáno používat pepřové spreje proti lidem. Pepřové spreje můžou být ale koupeny a drženy za účelem obrany proti psům.

Ve francii pokuď si dobře vzpomínám je omezeno nošení teleskopu či úplně zakázáno....přesně si nevzpomínám jak to tam je jen že se na to občas někdo ptá kdo jede do zahraničí bo tam to může být celkem průser a pěkný flastr když si na to nevzpomeneš a budeš tam chodit třeba jak tady s nějakou tou zbraní...

Sportovní luk nebo kuš od bojové příp. lovecké ?

celkem snadno a podle mě to už vyřešil i zákon o s. z. a s. ....
Podle mě je luk, kuš pokuď má napínací sílu větší jak 150N zařazena do kategorie D.
g) mechanické zbraně, u nichž je napínací síla větší než 150 N,
nebo to vidíš jinak?
a jestli je lovecká či sportovní v tom odlišnost nevidím, použít můžeš i sportovní k lovu a loveckou/ky ke sportu. Ale u nás je lov lukem či kuší zakázán takže je to fuk a je tu legálně možnost pouze sportovní/zábavné střelby.
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 793
Registrován: ned 20. srp, 2006 23:00

Příspěvekod Lada » čtv 28. pro, 2006 23:22

nickname píše:PS Plynová pistole je zbran expanzní, akustická,
Zbraní plynovou je airsoft - vzduchovka nebo CO


plynováje celkem jasná, expanzní tak nejak :) ale co je to ta akustická zbraň? toho jsem se nedopídil.
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 793
Registrován: ned 20. srp, 2006 23:00

Příspěvekod maxik » čtv 08. bře, 2007 7:13

Zdraví lidičky,vidím že ste tady docela zběhlí v zákonech a tak se dovolím zeptat. Dělám trenéra na teleskopi,ale pořád si nejsem jistej v jedné věci,TO je veden jako obraná zbraň,je tedy vše v pořádku pokud jí použiji v přiměřené míře na agresora který není ozbrojen,to jest vyhnutí ataku na hlavu,klouby a genitálie? To znamená eliminovat míru poškození agresora. :roll:
maxik
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 14
Registrován: pon 18. zář, 2006 23:00
Bydliště: Prostějov

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 návštevníků