hmmm aikido

přátelské sparringy, praktická výměna zkušeností, testování dovedností, setkání, výzvy etc.

Příspěvekod Kubik » stř 24. led, 2007 23:04

Libor píše:
DrGlock píše:Ale jo, pár jich existuje, třeba toto: http://www.youtube.com/watch?v=oMgVmFzBrus

Vzdy ked sa tu objavi diskusia podobna tejto by mal niekto do nej dat toto video.Predide sa mnohym hadkam.

Je spatne kdyz dedula ztrati soudnost. Jen by me zajimalo co to ma spolecneho s Aikido. Cvicim ho 13 let a nic takoveho jsem tam nikdy nevidel. http://www.youtube.com/watch?v=tib2Urowsdc
Treba je to japonske karate jutsu http://www.karate-jutsu.wz.cz/ :D
Kubik
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Libor » stř 24. led, 2007 23:23

Kubik píše:
Libor píše:
DrGlock píše:Ale jo, pár jich existuje, třeba toto: http://www.youtube.com/watch?v=oMgVmFzBrus

Vzdy ked sa tu objavi diskusia podobna tejto by mal niekto do nej dat toto video.Predide sa mnohym hadkam.

Je spatne kdyz dedula ztrati soudnost. Jen by me zajimalo co to ma spolecneho s Aikido. Cvicim ho 13 let a nic takoveho jsem tam nikdy nevidel. http://www.youtube.com/watch?v=tib2Urowsdc
Treba je to japonske karate jutsu http://www.karate-jutsu.wz.cz/ :D

Myslis,ze stratil sudnost ked isiel skusit zapasit?Za to jedine si zasluzi uctu,ze tam prisiel a nevyhovoril sa napriklad na vtaciu chripku.
Co to ma spolocne s aikidom? :lol: ze neuhadnes :lol:
Ja som cvicil aikido 3 roky a tiez som to(vola sa to sparing)tam nevidel :oops:
Libor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » stř 24. led, 2007 23:26

:?: :?: :D :D
Naposledy upravil marvin dne ned 11. úno, 2007 12:02, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » stř 24. led, 2007 23:42

henk píše:TongPa - sice dlouhy ale presny popis realnyho stavu i s duvodama a nasledkama.......malokdo si ale ,evidentne,umi z toho udelat jasne zavery.

Kik - zacinas byt stejne srandovni jako Sosuke......jen se sejit ,hosi... :wink:

Víš sosuke se aspon snaží,sice někdy plácne něco mimo ,ale to je v poho na to že mu je 16.tak nechápu co tady vytahuješ pořád jeho jméno pokud si potřebuješ dělat z někoho srandu tak si vyber někoho jiného a ne toho kluka.Tak mi napiš konkrétně co ti na mě připadá tak srandovního.Dal jsem tu video na kterém Nišio ukazuje ,dvě tváře aikido jadna s úderama a druhá bez a jestli kvůli tomu jsem srandovní tak ty jsi ubohý.
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » stř 24. led, 2007 23:53

Kubik píše:
kik píše:Řekni mi jak se cvičí u vás uširo ryote tori zajímají mě nohy ,schválně až budeš na tréninku a bude se to tam cvičit tak si toho všimni a hlavně si zapamatuj směry nohou jak jdou ,která ke které se přisouvá a tak.čus
ps -Sosuke ty můžeš odpovědět taky cvičíte stejný styl

Ushiro ryote tori - mae ashi tenchin maeshi irimi popr ushiro ashi irimi.
Netusim co sledujes, vsecko jde delat dobre a spatne, takze jsem ti odpovedel a nic ses nedozvedel... nekdy prijd, muzu ti to ukazat. Sosuke neni z tech ktery by mel rozdavat rozumy...

V poho díky moc ,napsal jsi mi skoro stejně jak sosuke po technické stránce jsi mi to napsal správně ,ale problém je ve směrech a to nepoznám z japonské terminologie.Můžeš mi to napsat česky ,zajímají mě první dva kroky jestli zadní noha jde do boku nebo dozadu nebo šikmo ,zkus si to zacvičit sám a popiš mi to.pak ti napíšu o co mi jde,pokud jsou tady i jiní aikidáci i z jiných stylů tak mi to napište taky zajímají mě vaše názory.čus
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » stř 24. led, 2007 23:58

jeikob píše:Ješte k tomu aikidu.Zasadní problém je ten že to tradiční aikido bylo vyvinutý a mělo svuj význam ve starém japonsku na boj se samurajem a jeho zpusobu boje.Když se clovek podívá na ty exhibice tak je to tam vidět.Tak že tradičním zpusobem ve dvacátém století jako celek nepoužitelný.Na druhou stranu plno technik muže být užitečných .Jak jsem už psal.Tady se reší hlavně extremní sebeobrana.Ale dneska je konfliktní doba a je hodně agresivních lidí,který nejsou primárně rváči a perou se stylem strkanice ci ceská fackovaná.Agresivní soused nebo ridič ci nejaký ochmelka ci blaznivá starena.Na ně není problém nasadit paku ci setrnější poraz.Je to lepší než je rozsekat jednak z humaního hlediska a také si clovek muže privodit problémy ze zákonem

mrkni se nato video co jsem tu dal jak Nišio uhýbá do boku a dává to tsuki a to tsuki je fakt tsuki to pozná každý karaťák.Co je na tom tak moc tradičního a v praxi nepoužitelného uhnout ze směru útoku a kontrovat úderem.
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod henk » čtv 25. led, 2007 0:26

Kik - ok ,napisu rano ,ted mam 6 pif a admin by to smaznul... :wink: :lol: :lol:
henk
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Kubik » čtv 25. led, 2007 8:36

Libor píše:Myslis,ze stratil sudnost ked isiel skusit zapasit?Za to jedine si zasluzi uctu,ze tam prisiel a nevyhovoril sa napriklad na vtaciu chripku.

Pokud me oci neklamou je to video blazviveho dedka, ktery ma pocit ze ovlada nejakou vissi energii (Master Kiai) pomoci niz zneskodni kohokoli. Pak prijde mlaticka a da mu do huby.
Tomu rikam ztrata soudnosti a opet se ptam co ma zminovany deda spolecneho s tematem Aikido.
Kubik
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Kubik » čtv 25. led, 2007 8:41

kik píše:V poho díky moc ,napsal jsi mi skoro stejně jak sosuke po technické stránce jsi mi to napsal správně

O dekuji za schvaleni... Si upad ne?

kik píše:ale problém je ve směrech a to nepoznám z japonské terminologie.Můžeš mi to napsat česky ,zajímají mě první dva kroky jestli zadní noha jde do boku nebo dozadu nebo šikmo ,zkus si to zacvičit sám a popiš mi to.pak ti napíšu o co mi jde,pokud jsou tady i jiní aikidáci i z jiných stylů tak mi to napište taky zajímají mě vaše názory.čus

Muzu ti to vysvetlit osobne... tezko ve foru...
Kubik
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Libor » čtv 25. led, 2007 10:24

Kubik píše:
Libor píše:Myslis,ze stratil sudnost ked isiel skusit zapasit?Za to jedine si zasluzi uctu,ze tam prisiel a nevyhovoril sa napriklad na vtaciu chripku.

Pokud me oci neklamou je to video blazviveho dedka, ktery ma pocit ze ovlada nejakou vissi energii (Master Kiai) pomoci niz zneskodni kohokoli. Pak prijde mlaticka a da mu do huby.
Tomu rikam ztrata soudnosti a opet se ptam co ma zminovany deda spolecneho s tematem Aikido.

Nie vazne,hadaj,...aspon to skus...mas 3 pokusy :lol:
Libor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » čtv 25. led, 2007 11:21

Kubik píše:
kik píše:V poho díky moc ,napsal jsi mi skoro stejně jak sosuke po technické stránce jsi mi to napsal správně

O dekuji za schvaleni... Si upad ne?

kik píše:ale problém je ve směrech a to nepoznám z japonské terminologie.Můžeš mi to napsat česky ,zajímají mě první dva kroky jestli zadní noha jde do boku nebo dozadu nebo šikmo ,zkus si to zacvičit sám a popiš mi to.pak ti napíšu o co mi jde,pokud jsou tady i jiní aikidáci i z jiných stylů tak mi to napište taky zajímají mě vaše názory.čus

Muzu ti to vysvetlit osobne... tezko ve foru...

ach jo co je na tom tak těžkého naspat zadní noha se posune šikmo dozadu a přední se přisune k ní je to tak?
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » čtv 25. led, 2007 11:39

ukropcany píše:Počujte, čo keby sme sa vrátili k téme, t.j. "prečo je aikido ako BU na hovno"? Toto riešenie technických vecí je síce úžasne prospešné vašej vlastnej neznalosti (čo to tak sledujem), ale je to strašná nuda... :roll: Nezaložíte si na to vlastný thread? :P :twisted:

4marvin - ja viem, že ja som ten, čo mal najlepší úchop, ale skromnosť mi to nedovolila napísať... :wink: :D

Ok Ukropčany aikido je na hovno,nedá se tím ubránit ,Uešiba nikdy neexistoval a Saegal je digitálně vytvořená postava pro film a pod. a už s tím neotravuj.Pokud se chceš bavit na úrovni tak mi raději napiš jak jsi cvičil uširo ryotetori ty(přece se tu prezentuješ jako znalec aikido tak to pro tebe nebude problém)
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod rizek » čtv 25. led, 2007 12:00

Kik: klid, kdyz mas metrak tak aikido na hovno neni, k nam na treningy chodi nekolik podobne disponovanych aikidaku a jsou to velice nebezpecni souperi, na zemi te proste zalehnou, s klukem co ma +- 80 uz je to ovsem o necem jinem :D. Proto musis hlavne hodne jist!!!!
rizek
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod marvin » čtv 25. led, 2007 13:36

:lol: 8O
Naposledy upravil marvin dne ned 11. úno, 2007 12:01, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » čtv 25. led, 2007 14:25

ukropcany píše:4kik - neber sa prosím «a tak vážne... je to smiešne. V aikide je 500000000000000 dôležitejších problémov ako nejaká ushiro-waza... preberanie útokov, nemetodika v otázkach cvičenia načasovania a tréningu vziadenosti, častá obezita / svalová atrofia cvičencov... úplne zlý systém cvičenia techník, ktoré sa v normálnych BU cvičia per-partes a nie vždy celé, lebo každá technika má len niektorú časť ozaj podstatnú apod... si všimni, že BS sa technika vôbec, ale vôbec nerieši... čím to bude? Ver mi, že určite nie tým, že by tam nebolo, alebo že by ju nebolo treba... je to proste tým, že technika je na úúúúúúúúúúúúúplnom konci, nie na začiatku... :idea: Ak ju dá niekto na začiatok, tak z toho robí technické cvičenie (tzv. gymnastiku) a nie BU použiteľné v prípade konfliktu.

Ale na tom si ulitlo 99,999999999999999999% vsech ABU. Resi cil na samem zacatku a proto jim unika jak se k tomu dobrat. Bezne se zamenuje cil za prostredek ... parodujou finalni stav ... Proto takove "vysledky" :!:
Je to, ale bezne ve vsech cinnostech cloveka ... kazdej trouba se snazi vse osulit prave tim predstiranim toho konecneho a finalniho stavu... "MISTROVSTVI", "VYSOKA SKOLA BU", "TAJEMNE ENERGIE" a jine shity :!:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » čtv 25. led, 2007 19:58

luen píše:
ukropcany píše:4kik - neber sa prosím «a tak vážne... je to smiešne. V aikide je 500000000000000 dôležitejších problémov ako nejaká ushiro-waza... preberanie útokov, nemetodika v otázkach cvičenia načasovania a tréningu vziadenosti, častá obezita / svalová atrofia cvičencov... úplne zlý systém cvičenia techník, ktoré sa v normálnych BU cvičia per-partes a nie vždy celé, lebo každá technika má len niektorú časť ozaj podstatnú apod... si všimni, že BS sa technika vôbec, ale vôbec nerieši... čím to bude? Ver mi, že určite nie tým, že by tam nebolo, alebo že by ju nebolo treba... je to proste tým, že technika je na úúúúúúúúúúúúúplnom konci, nie na začiatku... :idea: Ak ju dá niekto na začiatok, tak z toho robí technické cvičenie (tzv. gymnastiku) a nie BU použiteľné v prípade konfliktu.

Ale na tom si ulitlo 99,999999999999999999% vsech ABU. Resi cil na samem zacatku a proto jim unika jak se k tomu dobrat. Bezne se zamenuje cil za prostredek ... parodujou finalni stav ... Proto takove "vysledky" :!:
Je to, ale bezne ve vsech cinnostech cloveka ... kazdej trouba se snazi vse osulit prave tim predstiranim toho konecneho a finalniho stavu... "MISTROVSTVI", "VYSOKA SKOLA BU", "TAJEMNE ENERGIE" a jine shity :!:

Víš aspoň se nehádáme já cvičím jediné a nezměněné aikido a ne jak ty a blabla a nepřijde nějaký mistr na seminář a nenapadne ho a kdyby se aspoň bil jak učí a ne jak děcko na pískovišti a jiné shity.
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » čtv 25. led, 2007 20:11

Ukropčany a jaká byla tvoje oblíbená technika nebo třeba která se ti nelíbila (v aikidu)třeba hod tu nějaké video a můžeme ho rozebrat co třeba dělá technicky špatně a co se ti líbí nebo naopak nelíbí.Já začal ,dal jsem to videiko s Nišiem a líbí se mi na něm ty možnosti a provedení atemi a co se mi na něm nelíbí je to že ten útočník co na něj jede tsuki tak má špatně zatlou pěst ,ale Nišio je tam dost přesvědčivý to snad musíš uznat.
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sosuke » čtv 25. led, 2007 21:25

http://www.youtube.com/watch?v=fi_2BC4PDV4

Podívejte 8O se na tu přesnost, načasovanost a na ten výraz Stevena Seagala. Doporučuji si to dát na celou obrazovku.
Je tu někdo kdo cvičil v aikidu randori, ale nemyslím tím kakari geiko ani tanenzu tori, ale přesně to na videu proti čtyřem útočníkům?
sosuke
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » čtv 25. led, 2007 23:08

8O :? :D
Naposledy upravil marvin dne ned 11. úno, 2007 12:01, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod severin » pát 26. led, 2007 7:36

severin
mistr diskutér