snídaně

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod nomercy » ned 18. úno, 2007 18:36

Asi jsi to nepochopil tak sklidni hormony. Psal jsem tady že ráno je nejlepší jíst sacharidový jídlo, poněvadž sacharidy tělu vytváří energii. Tím že jsem napsal že je to jedno co sníš jsem myslel že je jedno co si dáš ze sacharidových jídel. Měl bys začít číst všechny příspěvky a ne že si přečteš poslední a apk tu budeš dělat tlaky...KAPI©TO???? :D
Smrt je jistá, život Ne!
nomercy
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 41
Registrován: čtv 25. led, 2007 0:00

 

Příspěvekod nomercy » ned 18. úno, 2007 18:36

Asi jsi to nepochopil tak sklidni hormony. Psal jsem tady že ráno je nejlepší jíst sacharidový jídlo, poněvadž sacharidy tělu vytváří energii. Tím že jsem napsal že je to jedno co sníš jsem myslel že je jedno co si dáš ze sacharidových jídel. Měl bys začít číst všechny příspěvky a ne že si přečteš poslední a pak tu budeš dělat tlaky...KAPI©TO???? :D
Smrt je jistá, život Ne!
nomercy
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 41
Registrován: čtv 25. led, 2007 0:00

Příspěvekod migli » ned 18. úno, 2007 19:54

2 nomercy:

Hele, mozna by ses mel zklidnit taky. Pred par tydny ses ptal na to, jaky je rozdil mezi proteinem a tvarohem, a ted tu delas odbornika na vyzivu. Krome toho, nektere veci, ktere tvrdis, jsou nicim nepodlozene bludy, pohadky a povery mimo realitu (viz to tve nejist po 20 hodine). Takze tady prosim nemachruj, rekni nam, co snidas, a zbytek prosim vynech.


Jinak, pro lidi, co se zajimaji o problematiku vyzivy pro silove a silove rychlostni discipliny trochu do hloubky, doporucuji napriklad knizky od dr. Forta, a to "Vyziva nejen pro kulturisty", nebo " Recepty a výživové tabulky (nejen) pro sportovce". Je to hodne orientovane na kulturistiku, nektere veci jsou uz out of date, ale da se z toho vychazet take.
migli
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 479
Registrován: stř 21. pro, 2005 0:00

Příspěvekod nomercy » ned 18. úno, 2007 20:49

zatím tady machruješ jen ty. Na rozdíl od tebe jsem toho už dost o výživě přečetl takže dělej ramena na někoho jinýho. Asi máš mydrák z toho že sám nevíš o výživě nic. Psal jsem tu také že záleží jaký člověk má cíle, jinak jí kulturista kterej maká na objem a jinak fighter v boxu. Na webu je toho hodně a taky existují knihovny pokud si něvěděl. Jestli mě hned řadíš mezi debily tím že se na něco zeptám ohledně proteinu tak tvé iq je velice pochybné. měj se borče, ty seš prostě ten nejlepší na světě!!! :lol:
Smrt je jistá, život Ne!
nomercy
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 41
Registrován: čtv 25. led, 2007 0:00

Příspěvekod xavier » pon 19. úno, 2007 0:10

nomercy píše:Psal jsem tu také že záleží jaký člověk má cíle, jinak jí kulturista kterej maká na objem a jinak fighter v boxu. Na webu je toho hodně a taky existují knihovny pokud si něvěděl. Jestli mě hned řadíš mezi debily tím že se na něco zeptám ohledně proteinu tak tvé iq je velice pochybné. měj se borče, ty seš prostě ten nejlepší na světě!!! :lol:


No je spíš s podivem, že člověk, který se ptá na takovou elementární věc během pár dnů začne dávat rady. Kontroluj trochu svůj projev, jinak tvé další příspěvky můžou pro laiky působit nevěrohodně poté, co si přečtou tyhle výlevy.

Mimochodem: bereš to moc osobně.

Hodně zdaru.
xavier
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 210
Registrován: pon 30. led, 2006 0:00

Příspěvekod nomercy » pon 19. úno, 2007 11:48

No jo ty seš další mistr světa vid???
Smrt je jistá, život Ne!
nomercy
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 41
Registrován: čtv 25. led, 2007 0:00

Příspěvekod migli » pon 19. úno, 2007 12:05

nomercy píše:... Na rozdíl od tebe jsem toho už dost o výživě přečetl ...


To, ze ctes pred spanim obrazkove knizky typu "Jak pejsek a kocicka varili dort", se nepocita :twisted: :twisted: :twisted:

nomercy píše:...Jestli mě hned řadíš mezi debily tím že se na něco zeptám ohledně
proteinu tak tvé iq je velice pochybné...


Ja nikam nikoho nezarazuji, na to lidi obvykle staci sami :lol: :lol: :twisted:

nomercy píše:měj se borče, ty seš prostě ten nejlepší na světě!!!


Zatim ne, ale pracuje se na tom 8)


P.S. Ozval ses jako trefena husa. To mas tak nizke sebevedomi?


No a zpatky k papani :)

2 Sanchez:

Budu vychazet z toho, ze jsi sportovec, zabyvas se silove ryclostnim sportem (judo, box atp), tvym cilem je udrzet si hmotnost zhruba stale stejnou, zvysovat silu a k tomu se dukladne zregenerovat.
Jist je doporucovano 5x denne. Rano by mel byt co nejvetsi podil slozeych sacharidu (skrobu). Behem dne by se ten podil mel snizovat, a vecer jidla prevazne bilkovinne povahy. Bilkoviny presne opacne nez sacharidy - rano minimum, vecer maximum.
Konkretni snidane? Ja jim musli (sam za sebe mi chutnaji pouze od firmy Novy Vek, a to jak ty jejich zapekane, tak normalni, Emco je hnus, v Bonavite jsem narazil na sutr... ale vyberte si sami :) )s zivym jogurtem nebo mlekem a banan. Nekdo rano nezvlada mleko a mlecne vyrobky, v tom pripade mam ozkouseny musli s jablecnym dzusem (vypada to divne, ja vim, ale je to docela dobre). Dale treba ryzova kase s ovocem, ovesna kase, pohankova kase s medem a orechy, v nouzi pytlik piskotu. K piti 100% dzus redeny vodou 1:1 (vlaknina pri traveni natahne vodu)

Kolik ceho - tohle je opruz uz jenom spocitat - vychazi se z hodnot bazalniho metabolismu, energetickeho vydeje behem dne, vydeje behem treninku a jestli chce clovek pribrat, zhubnout nebo zustat na svem. Pak se cislo vezme, a rozdeli stylem 10-15 % tuky, pak 1,5-2g bilkovin na vlastni vahu, a zbytek sacharidu. A aby to nebyla sranda, tak sacharidy ve forme skrobu, tuky pokud mozno rostlinne, a bilkoviny nejlepe z masa drubeze a ryb.
Ted si pridej, ze lidi casto nezvladaji cvicit s plnym zaludkem, takze dve hodiny pred treninkem nejist, po treninku je vhodne doplnit energii, ale kdyz se hned nacpes tak ti bude blbe... no nekomu mozna ne ale mne jo. Jeste navic dodrzovat pitny rezim a clovek ma pocit, ze ma hlavu 2x vetsi jenom aby vsechno uhlidal.

Takze ted zapomen na vsechno, co jsem napsal, a pokud sportujes kondicne, tak jez na co mas naladu, a uprav to podle pravidel racionalni vyzivy, to abys ve ctyriceti nemusel na operaci zlucniku :)
migli
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 479
Registrován: stř 21. pro, 2005 0:00

Příspěvekod Lada » pon 19. úno, 2007 13:28

Ted si pridej, ze lidi casto nezvladaji cvicit s plnym zaludkem, takze dve hodiny pred treninkem nejist, po treninku je vhodne doplnit energii, ale kdyz se hned nacpes tak ti bude blbe... no nekomu mozna ne ale mne jo.


ono najíst se před tréninkem není zrovna ideální, ke zpracování potravy potřebuje tělo krev v normální režimu není problém, ale když člověk začne cvičit pořebuje tu krev zas jinde ..... a po tréninku je krev ve svalech tak taky není dobrý hned se nacpat, ale až tak za hoďku.
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 793
Registrován: ned 20. srp, 2006 23:00

Příspěvekod Sanchez » pon 19. úno, 2007 15:08

...
Naposledy upravil Sanchez dne pon 19. úno, 2007 15:10, celkově upraveno 1
Sanchez
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 15
Registrován: stř 12. dub, 2006 23:00

Příspěvekod Sanchez » pon 19. úno, 2007 15:10

Jako zakladatel tohohle threadu zpětně přiznávám, že původní otázka byla celkem stupidně položena. Už tu zaznělo pár dobrých rad, ale taky dost kravin. Takže bych tu otázku možná trochu rozvedl.
Jde mi o vhodnou snídani pro sportovce, abych to ještě upřesnil, něco výživnýho, ale ne moc tučnýho. Nejsem sice na žádný brutální dietě, ale potřeboval bych pár kilo shodit. Ne ale na úkor toho, abych měl během dne nedostatek energie. Teď je otázka, co je nejlepší? Tmavý pečivo se zeleninou, oplatky s cereáliemi (bebe), musli tyčinky, vločky...? Doposud to řešim většinou tatrankama, pokud babka něco napeče, tak si dám to. Jsem si vědom toho, že to neni nejlepší, proto jsem založil tenhle thread. Co se týče pití, tak do sebe každý ráno kopnu šálek ovocnýho čaje, pokud mě ale přesvědčíte, že je lepší kakao nebo kafe s mlíkem, tak do toho půjdu. Džus zní taky dobře.
Jinak vstávám tak kolem půl sedmý, snídám hned po cvičení (10 min). Někdy kolem deseti si dám svačinu (vždy tmavý pečivo, někdy šunka a zelenina, jindy pomazánky), když mam ještě hlad, tak si koupim musli tyčinku. Oběd až tak po druhý hodině.
A co se týče toho množství, tak jsem měl namysli zhruba to, jestli je dobrý se ráno narvat, abych neměl brzo hlad, nebo jen tak decentně a do oběda si dát třeba i víc menších svačin. Vzhledem k ukládání tuků bude asi lepší ta druhá varianta. A ještě k těm musli tyčinkám... je jich hafo moc, nevim který kupovat, jestli s jogurtem, čokoládou... nejvíc mi teda chutná Nesquik, ale to asi nebude to pravý ořechový, co? Jinak jedí vůbec sportovci čokoládu? Nebo čokoládový oplatky? Jestli jo, tak kdy?

Ještě je zajímavý téma "pozdní večeře", což se mě taky přímo týká. Jak tu někdo řekl, koukat pozdě v noci na film bez jídla, je jako... no prostě úplně na hovno. A když vim, že se v mrazáku třese šunková pizza, tak mi to prostě nedá. Ono konrkétně u mně záleží kdy skončim večerní cvičení. Když to je do půl devátý, tak se většinou najim až moc, pokud končim později a tím pádem jdu "dřív" spát, tak si dám jen něco malýho a v klidu usnu.

Na závěr jednou dodávám, že bych nějakej ten tuk rád spálil. Pohybu mam dost, asi dvě hoďky, takže teď jde už jen o tu stravu.
Sanchez
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 15
Registrován: stř 12. dub, 2006 23:00

Příspěvekod migli » pon 19. úno, 2007 18:00

2 Sanchez:

Ty snidane typu tatranka, buchta, babovka a kafe s mlikem znam, a mel jsem je moc rad. Ale poroste pupek. Obvykle se doporucuje to, co jsem psal ze snidam ja (tzn musli s mlekem ci zivym jogurtem, ovesna, ryzova nebo pohankova kase na ruzne zpusoby, pripadne smes cerstveho ovoce).
Co se tyka veceri, tak sunkovou pizzu proste prestan kupovat. Tam plati pravidlo, ze co neni v lednici a ve spajzu, to nesezeru (a nepriberu z toho). No a co misto toho? Tak treba kure na sto zpusobu (s tymianem a brokolici, na provensalskem koreni a k tomu orestovane papriky a rajcata...) ryba (file, losos, treska...).
K te dopoledni svacine... sunku jedine snad dusenou, (ale i tak - obsah soli, konzervacnich latek... :( ), pomazanky byvaji dobrym zdrojem tuku - takze hlidat z ceho jsou (lucina je fajn), muzes taky ovoce. Ty musli tycinky nevim, vyrobci se obvykle snazi jit s naklady na minimum a ta kvalita byva ruzna az hruzna :), snad jedine od Aminostaru apod, ale to uz je lacinejsi to jablko nebo banan.
A k tomu mnozstvi? Najez se proste tak, aby te nemoril hlad. Neprezirat se, ani se netrapit hladem.
A ubrat soleni, a zvysit piti.

Hele, pokud jsi jen "dobre rostly", tak se moc netrap, odhaduji, ze ti muze byt kolem dvaceti (?), to se hodne veci jeste upravi. Hlavni je mit na pameti, ze fyzicka aktivita je zaklad redukce hmnotnosti, a ze energie vydana musi byt vetsi nez energie prijata. Proste makej (bez na box, thai box, nebo vale tudo :twisted:), oni ti tam vysvetli, co je poradna makacka. Kila poleti dolu fofrem....
migli
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 479
Registrován: stř 21. pro, 2005 0:00

Příspěvekod Sanchez » pon 19. úno, 2007 20:38

migli: Dík za tipy, když tak to trochu rozeberu. Ta snídaně... no, ovesný kaše a tyhle věci fakt nemusim. V životě jsem snad nejed bílej jogurt a vypít čistou sklenici mlíka je pro mě něco hodně zvláštního. Ale jo, dejme tomu, překous bych to. Btw co takhle normální ovocnej jogurt? :) A nebo mě teď napadlo, to občas jim ke svačině: nastrouhaná mrkev s kousky ananasu (nebo jinýho ovoce), vlastně takovej kompot. To by šlo ne?

Co se týče těch večeří... kuře na sto způsobů zní fakt moc dobře, ale jednak neumim vařit a jednak to asi zabere trochu času to připravit a ukuchtit.. leda že bych řek matce, ale nevim nevim :)

Svačina: no sejry a pomazánky typu lučina vyloženě nesnášim :).. co třeba suchý pečivo a potom ovoce nebo spíš zeleninu (kvůli menšímu obsahu cukru)?

Jinak mi je 19 cca 190 cm na 83 kg, ale nenech se zmást čísly. Mam nadměrně vyžraný nohy oproti zbytku těla. Fakt to nechápu, monžá to bude něco s genama, ale žebra mam vidět na kost, ručičky slabý, ale prdel mam jak valach. Proto chci zhubnout, musim odlehčit nohy aby byly rychlejší, svaly tam nějaký mam, ale ten tuk prostě musí zmizet. Kdybych mi šlo jen o svaly, tak to je v cajku, prostě bych jen posiloval, ale jak řikám, jde mi o zmešení objemu (nohou). Chci aby kmitaly, aby lítaly :)
Sanchez
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 15
Registrován: stř 12. dub, 2006 23:00

Příspěvekod migli » pon 19. úno, 2007 22:39

2 sanchez:

Hmmm... s tema snidanema vic neporadim, nekdo by to asi resil cerstvym ovocem, + ovocny dzus. Pomazanky a lucinu vynech kdyz ti nejedou, ja je treba nemusim taky, zkus nizkotucne varianty tvrdych platkovych syru, sucheho peciva se prejis hodne rychle. Kdyztak to prohod, k snidani celozrnne pecivo, syr a dzus, ke svacine ovoce. Co se tyce veceri, ja jsem zacinal varit stylem "pytlik ryze a varene kureci prso + trocha vyvaru, nakrajet, zamichat, snist :)", ale klidne to muze byt pulka kurete na grilu (jist bez kuze - tuky)... Jinak, napr. kure na tymianu s brokolici je za 15 minut hotove, pro zacatecnika max 30 min. Ty recepty, co maji kulturisti jsou idealni, protoze obvykle respektuji zasady zdrave vyzivy a jsou jednoduche a rychle. (Kulturisti maji jenom nemozne velke porce :) ).
Co se tyka postavy - opravdu to neres. V 19-ti je postava nehotova, kdyz zacnes pravidelne cvicit (ale opravdu zahul, ze z tebe bude para stoupat jako z kone), tak mas dost rychle vysledky. V tomhle ja fajn judo, box, thai box - honicka na fyzicku tam byva uzasna, kdyz to beres s vnitrnim nadhledem. Jinak klidne i posilovna, ale tam bacha, ono je nutne, kdyz te nekdo zkuseny ze zacatku usmerni a pomuze i s tim, jake cviky, jak a kolik cvicit. A kdyz chces, aby nohy litaly, tak koukej pravidelne behat - az zvladnes 10 km v pohode (me se nejlepe se beha na lesnich pesinach, neni to jednotvarne), nohy budou litat samy :)

Jeste k te teorii - ono sacharidy potrebujes - je to zdroj energie nejsnaze vyuzitelny pro telo, tvori se z nej energeticke rezervy pro vykon. Krome toho, pri nedostatku energie telo nejdriv sahne po bilkovinach, a az potom po tucich, takze ze sacharidu nemusis mit takovy strach. Problem jsou veci jako jednoduche sacharidy (ale i ty maji u sportovcu misto), prusvih je jejich kombinace s tukem (buchty, tatranky, zakusky :) ). Ale jak jsem rikal, nejdulezitejsi je pohyb, bez toho to nejde :)
migli
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 479
Registrován: stř 21. pro, 2005 0:00

Příspěvekod bjohny » úte 20. úno, 2007 20:41

ja vam nevim......takovy detinsky ten nomersíííííí :)
Dej Vám Pánbůh nebe plné dřepů!! :twisted:
bjohny
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 359
Registrován: pát 12. kvě, 2006 23:00
Bydliště: Revúca... Slovakia :((

Příspěvekod bjohny » úte 20. úno, 2007 20:44

to Nomercy: poslis nomercy, ja jen reagoval na tvuj prispevek, cetl sem i to ci si psal pred nim, ale stejne si napsal: "je uplne jedno co na budes jist na snidani"...tak sem proste reagoval :roll:
Dej Vám Pánbůh nebe plné dřepů!! :twisted:
bjohny
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 359
Registrován: pát 12. kvě, 2006 23:00
Bydliště: Revúca... Slovakia :((

Příspěvekod nickname » úte 20. úno, 2007 21:09

To Nomercy

Chlapče, doporučil bych ti přestat urážet lidi, kteří se ti snaží poradit.
Taky by někoho mohlo napadnout seřadit tvoje dotazy na všech forech za sebou, a nevím jak by jsi potom vypadal.
Spíš to ber tak že většina lidí tady je mnohem starší a určitě zkušenější.
Jinak no offens
nickname
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 71
Registrován: pát 15. pro, 2006 0:00

Příspěvekod Libor » úte 20. úno, 2007 21:57

nomercy píše:zatím tady machruješ jen ty. Na rozdíl od tebe jsem toho už dost o výživě přečetl takže dělej ramena na někoho jinýho. Asi máš mydrák z toho že sám nevíš o výživě nic. Psal jsem tu také že záleží jaký člověk má cíle, jinak jí kulturista kterej maká na objem a jinak fighter v boxu. Na webu je toho hodně a taky existují knihovny pokud si něvěděl. Jestli mě hned řadíš mezi debily tím že se na něco zeptám ohledně proteinu tak tvé iq je velice pochybné. měj se borče, ty seš prostě ten nejlepší na světě!!! :lol:

No mercy:Nepisal si tu nahodou predtym pod menom gladiatork1?A este predtym ako Ambr?
Libor
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 266
Registrován: sob 02. zář, 2006 23:00

Příspěvekod bjohny » stř 21. úno, 2007 15:51

na amrouša-cukrouša si pamatauju.....da se to odhalit i podle toho ze kazdy thread zacinal "čau chlapy" :twisted: a navyse tusim sem pod inym nickem videl jeho mailovou adresu "radek.ambr..."....chlapce sam si se prozradil
Dej Vám Pánbůh nebe plné dřepů!! :twisted:
bjohny
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 359
Registrován: pát 12. kvě, 2006 23:00
Bydliště: Revúca... Slovakia :((

Příspěvekod nickname » stř 21. úno, 2007 16:24

to bjohny

:P :P :P :P :P to se ti povedlo:
Citace:
čau chlapi začal jsem pořádně makat protože mám moc tuku takže 3x v týdnu dřu jako magor v posilce a 2x týdně mám fyzickou makačku, kde mám švihadlo, běh atd. nechci kupovat nějaký drahý protein a někde jsem četl že ho lze nahradit tvarohem co myslíte vy? a kdy bych ho měl brát? Co takhle ráno a pak večer? Nebo jen po tréninku??? Co myslíte, bojím se ale abych shodil ten tuk, no měl bych,je to makačka fest....dík moc za rady
[/list]
nickname
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 71
Registrován: pát 15. pro, 2006 0:00

Příspěvekod migli » stř 21. úno, 2007 16:28

Hele, chlapi, pokud mate neco k tematu "SNIDANE", tak piste o zivot. Jestli se chcete na nekoho vytahovat, tak si zalozte vlastni thread v sekci pratele a nepratele, a vase invektivy si posilejte tam. Tohle je trapne a naprosto to nema uroven.

Hezky den.
migli
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 479
Registrován: stř 21. pro, 2005 0:00

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 návštevníků