ukropcany píše:4zm:
1.
2. ja o realite pouličných bitiek viem PRD a nikdy som nikomu netvrdil opak!!! Neposledy som niekomu na ulici treskol pred 12 rokmi.
3. ja sa žiadnym moderným hybridom nezaoberám, to čomu sa venujem je už pár desiatok rokov +/- rovnaké
4. nemyslím si, že mám vždy vo všetkom pravdu (toto len zo slušnosti
), ale každý má možnosť ma presvedčiť o opaku. Už som raz sadol do auta a dotrepal sa do Prahy pozrieť sa a ukázať sa a keď sa v budúcnosti niečo podobné bude opakovať, zas prídem... nie som žiadny anonym z kancelárie... som kápo z kancelárie, frštanden?
5. čo sa týka tolerancie vs. predposratosti, tak ja si myslím, že toto "Problém celého tohoto fóra je v obyčejné lidské toleranci a respektu k těm druhým. Ptám se, proč má někdo zapotřebí se neustále navážet do těch druhých. Každému se líbí něco jiného a preferuje něco jiné." nie je slušnosť, ale predposratosť, sorry za úprimnosť. Ja holt nemám potrebu s každým za každú cenu dobre vychádzať a ho rešpektovať keď píše/hovorí kraviny, keď si o niekom myslím, že je chuj (nie Tvoj prípad), tak sa k nemu presne podľa toho chovám. Dám mu to jasne najavo, pretože s takým človekom proste nechcem nič mať a chcem aby o tom vedel, pretože sa potom nehanbím pozrieť do zrkadla
Určite poznáš tú teóriu o zmrdológii...
6. odhadol som to správne, že to moc prežívaš... svet nestojí len na BUDO a na japonských ideáloch... existujú aj iné metódy a mne vôbec nevadí, keď niekto napíše, že bežný boxer je vypatlaný... viem že je...
lenže rozlišujem veci, ktoré niekto smeruje na mňa a ktoré niekto smeruje na "môj" BU štýl - prepáč, ale ja sa tak nefixujem, že by išiel za box položiť život... japonské samurajské ideály už ozaj nejaku dobu sledujem len s POBAVENÍM...
7. ale každému dľa chuti... to že ja si toto myslím neznamená, že mi záleží na tom, či s tým ostatní súhlasia... nikomu to nevnucujem, je mi to ÚPLNE JEDNO.
4Gino - no to vieš, box je box...
Pre mňa je to ale skôr v rovine zábavy, ako otázky života a smrti, ako mi raz napísal senior... okrem toho, myslím, že naše názory na JJ vs. iné plnokontaktné disciplíny sú jasné, takže nič na Teba skúšať nebudem...
Jsem rád, že jsi to pojal takto, mohlo to být horší
Ale ono i to, když si myslíš o někom, že je chuj, tak se to dá vyjádřit slušnými (pozor, aby nedocházelo k mýlce vyjadřování sprostými slovy nepokládám za neslušnost, jen za určitou "expresívnost" a zdůraznění výrazu, slušnost je o něčen jiném) a současně tak, aby to pochopil sám (je to důkladnější a na kořen a taky to svědčí o správné taktice tedy o správné aplikaci bojové techniky do praxe). Co se týká respektu, není přece možné zavrhnout někoho jen proto, že má rád řízky a já je nesnáším ale mám rád svíčkovou, anebo proto, že dělá chyby. Každý má právo na omyl a vlastní chyby, samozřejmě pokud se z toho dostatečně poučí. Jo opakovaná chyba je už samozřejmě problém. Ovšem buddhismus jde podstatně dál, považuje za tzv."hřích" i nevědomost. Zkrátka není možno např. trestat dítě za to, že ještě neumí chodit. Je třeba to respektovat, brát jaké to je a samozřejmě s tím něco dělat, ne jen to kritizovat a zavrhnout. To je podle mě realita a platí i v boji a ve výuce bojových umění, to by se nikdo nic nenaučil.
Je docela škoda, že svět nestojí na BUDO a japonských ideálech, protože nejsou o nic lepší nebo horší než jakékoli jiné ideály. Nic přece není špatnýho na cti, věrnosti, loajalitě, úctě ke starším, zdrženlivosti, skromnosti, atd., atd. Snad předejdu námitkám, když řeknu, že každý ideál je možné zneužít, jak je známo z historie. Ajestli to někdo ignoruje nebo z toho má srandu, tak se pak nemůžeme asi divit, že je dnešní svět jaký je.
A že běžný boxer je vypatlaný? To jsem nevěděl, pro mne nová informace, hned jsem se poučil. Musím se na to ale zeptat několika známých boxerů, o nich jsem to ani netušil. Myslím, že mě přesvědčí prostřednictvím několika nečekaných úderů, že zrovna oni ti běžní nejsou. Bacha na to škatulkování a lepení nálepek, to je neskutečně nebezpečná a zavádějící, nohužel však v dnešní době rozšířená věc.
Mně spousta věcí není jedno, ale protože s tím stejně nic nenadělám, tak nepotřebuju se v tom smyslu navážet do jiných a léčit si mindráky, můžu se z toho tak max. poučit a dát si majzla.
Nechci rozhodně nikoho spasit, to je jen takový můj maličký myšlenkový průjem.
Někde jsem četl: "Buď upřímný a čestný, vědomý principů přírody, soucitný a štědrý k druhým, nebuď lakotný, bud vyrovnaný. Své každodenní povinnosti vykonávej přesně, bez chyb. Starej se o věci, aniž bys byl k nim připoután.Být osvobozen od běžných myšlenek o světských záležitostech - v tom spočívá elegance starých časů. Tu už mezi lidmi dnešní doby, posedlými módou, nenacházím.“ No není to paráda?