hwarang píše:Neviem, mozno sa mylim, ale este som nevidel na sutazi WTF prerazanie, specialne techniky, hoosinsul - ako sutaznu disciplinu. Zatial som to videl vzdy len v ramci exhibicie, co znamena, ze sa tomu nevenuje trening ziakov, maximalne je to urcene pre par "vyvolenych"...
ITF tieto veci vyucuje v ramci treningoveho procesu. Samozrejme, ziaci musia najprv zvladnut (vseobecne povedane) - zakladne techniky a tieto veci su urcene az pre ziakov, ktori uz dosiahli vyssi tech. stupen. Matsogi v ITF (uplne ine ako WTF) - s cistym svedomim mozem povedat, ze ma velmi blizko realnemu zapasu na ulici (je par zakazanych technik) a polemika ohladne toho, ci je to fullkontakt, alebo semikontakt, ktory je oficialne udavany, hmm, staci sa prist pozriet. Pozn. - Ked napr. niekto dostane Yopcha Jirugi do brucha a vyleti cez "pol" ringu, tazko hovorit o semikontakte a my nemame vesty
Nakoniec ved Vasi "ceski borci" z ITF ktori sa nedavno vratili z Majstrovstiev sveta v Australii su toho zivim dokazom.
Ale aby som nebol jednostranny, vsade na svete, u nas, u Vas, ci uz je to ITF, alebo WTF, alebo Karate, proste cokolvek, Wushu, atd. su dobre, ale aj slabe skoly a vsetko zavisi hlavne na pristupe trenera, pripadne Majstra, lebo ked ten svojim ziakom nevysvetluje sebeobranu atd. (uz spominane veci), tak ti ziaci si to sami nevymyslia. Tak isto to plati ak ma k nim povrchny pristup, vtedy sa to zvrhne na biznis, ale vzdy sa to zuzi na uzky okruh mozno par zanietencov, ktori nemaju inu moznost, alebo to trpia a z inak krasneho BU sa stane maximalne jednostranna sportova disciplina....
...a neskor ti ziaci odidu a nadavaju nie na trenera, ale na system a to je chyba !!!
Me taky...Mirimon píše: LANDA - je mi tě líto ...
Trian píše:Zdravim,
chcem sa spýtať na pravidlá TKD ITF súbojov na súťažiach. Čo je povolené a čo nie. Nedávno som sa totiž dozvedel, že sa môže kopať len od pása vyššie, žiadne holene... ak dám knokaut, vylúčia ma pre prílišnú brutalitu... háky zakázané... začínam byť zdesený...![]()
Nejaké info potešia
Trian píše:Takze do neho mam len stuchat???? A neni fight naplno? Bez KO? Myslel som, ze su to normalne zapasy... Potom rozhoduju len body?
Davor píše:....Díky mému kamarádovi jsem se dostal k systému F.I.S.F.O. které vyučuje v Praze p. Stan Gazdik, který strávil 15 let ve francouzské cizinecké legii v elitní jednotce GCP (bývalý CRAP). Systém vychází z BU Penchak Sillat a je v podstatě jednoduchý, když se zvládne základní technika a principy. Info na www.o-d-g.eu.
Zpět na korejská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků