Sebeobrana

boj nožem, box, řecko-římský zápas, historický a sportovní šerm, sambo, le savate...

Moderátor: Makoto

Příspěvekod diablik » úte 24. dub, 2007 19:20

Jendis píše:
diablik píše: je poludsteny pankration :wink:.



jéžiš...teď jsi mne rozboural...... :lol: :lol: :lol: :lol: ...ale je to pravda,pankration jako takovej,to bylo "zmasabujón"........někde jsem tu kdysi postoval články o pankrationu.....nebo rozesílal oskenovaný??Už nevím..... :oops:
... ja neviem Jendo,necital som ich a ani som nic od teba nedostal :lol: ..a s tym "poludstenym" som to bral tak,ako ze niektore likvidacne svinstva,ako lamanie prstov,trhanie guli a drasanie oci su zakazane :wink: ..si neviem predstavit,ze napr. taky Wandy alebo Shogun by mohli trhat superom gule :lol: :lol: :lol: :roll: :roll: ..to by bolo maso :lol:
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 877
Registrován: stř 04. kvě, 2005 23:00
Bydliště: SK

 

Příspěvekod jeikob » úte 24. dub, 2007 19:21

Panda píše:2 Jeikob
Nemyslím si, Evropani my vždycky přišli jako nejzákeřnější a nejbojechtivější sebranka celé zeměkoule, asi proto že je nás tu tolik různých národů na tak malém prostoru, rozhodně bych je nepodceňoval v tom že by neměli technicky dokonalé Bu. :lol:


Ano mušketýry,granátníky,delostřelbu:)
Tak zdánlivě mimo na jaké urovni byla medicína třeba v 18. století . A hlavně jak byla rozšířena,byla to záležitost učencu a běžní felčaři neměli čas propracovávat tu medicínu do bojových umnění.Kdežto v číně mnoho mistru byli zaroven lekáři tradiční medicíny tudíš ty znalosti do toho kung fu zapracováli.Jistě byli asi v evrope ruzné systémy a metodika ale bylo to zrejmně jak to říctruzně roztříšteno ,nevyvýjelo se to tak celistve vjako v té asii
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1450
Registrován: úte 26. pro, 2006 0:00

Příspěvekod diablik » úte 24. dub, 2007 19:34

jeikob-mlceti zlato v tvojom pripade :roll: :roll: P.S. zacni uz konecne cvicit :!: ,lebo ti to teoretizovanie lezie na mozog :wink:
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 877
Registrován: stř 04. kvě, 2005 23:00
Bydliště: SK

Příspěvekod migli » úte 24. dub, 2007 19:47

jeikob píše:Kdežto v číně mnoho mistru byli zaroven lekáři tradiční medicíny tudíš ty znalosti do toho kung fu zapracováli.


A toto je z ktereho filmu? Realita je trochu jinde...

Tohle rict je stejna pitomost jako rict ze spousta cinskych mistru BU byli buddhove a proto tam ten buddhismus zapracovavali :roll: 8O

Medicina slouzi k leceni lidi, bojove umeni k jejich mrzaceni :) , a spojeni mediciny a BU melo prozaicky duvod - pri cviceni BU se obcas zranis - a kdyz mas mistra, ktery te da dohromady...:idea:
migli
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 479
Registrován: stř 21. pro, 2005 0:00

Příspěvekod jeikob » úte 24. dub, 2007 19:48

Mrzí mně to,ale už vás obtěžovat nebudu.Pokud sem se někoho dotkl tak se omlouvám.ale delat ze sebe blbce nechci.U nás je taková moda všeobecně jakoukoliv myšlenku co se jak si nehodí totálně rozcupovat,vytrhávat věci z kontextu,chytat za slovíčka vše použít proti autorovi těch myšlenek.A i když třeba vetšina jsou kraviny a jedna z nich má hodnotu tak i ta se znehodnotí.Máš pravdu Luene necvičím,nebyl jsem v číně ,nemám nárok komunikovat s velkými mistry.Tudíž již vás svými nesmyslnými romantickými bláboly nebudu obštastnovat.

ps:neřekl jsem že ultimaty a street fight cvičí neonacisté.ale že se o to velmi silně zajímají :?: koukněte se na lidé-forum ,bojová umnění street fight co tam řeší a co ti lidé mají napsáno v profilech
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1450
Registrován: úte 26. pro, 2006 0:00

Buďte chlapama a hotovo ...

Příspěvekod lukaskon » úte 24. dub, 2007 20:17

No už to tu ani nečtu, začíná se to omýlat kolem dokola a ze slušný debaty je bordel :-(

Zkusím to lehce zakončit, i když se to asi nepovede ... Prostě řeknu jak je to u mě. Jak medituju, jak překonávám strach a podobně :-)

Boxuju už 20 let, z toho asi 10 let mě tento sport (ne BU) živý. Beru to tak jak to je. Když prohraju svět se nezboří :-) ale naštěstí většinou vyhrávám. To neplatí o každém sparingu. Občas dostanu na budku, ale to je svět a každý kvalitní sparing mi přinese spoustu zkušeností. Dostal jsem se tam kde jsem, proto že jsem sparoval s lepšíma. To přinášelo samozřejmě hodně bolesti a zranění (krev z nosu mi tekla jak z kohoutku skoro každý trénink), ale právě tyto sparingy mě dostaly do šiřší světové špičky boxu. Nikdy jsem nemeditoval, vždy jsem pouze přemýšlel o sparingu, zápasech a občas to probral s trenérem a kamarádama. Teď je box moje práce a já živým 3 dcery. Meditace zase není, protože 3 špunti před zápasem to nedovolí. A mě to opravdu nechybí ...

Když mám zranění léčím to všelijak. Smějte se jak chcete, ale většinou silnou vůlí. Prostě se ve sportu mám za chlapa. Neznamená to, že si nepobrečim u filmu, nebo že nemám obavy z prohry. Prostě věci beru jak jsou. Snažím se trénovat jak to jde a sám vím nejlíp jestli to stačí na soupeře nebo ne. Vždy mám ze soupeře respekt, ale nikdy strach. Bolest v ringu necítím a myslím, že by neměl nikdo. Ale začínal jsem jako každý jiný. Věřte nebo ne ... i já dostával do huby.

Pro všechny však platí jedno: těžce na cvičišti lehce na bojišti. Já osobně mám i další oblíbené třeba: co nejde silou jde větší silou a nebo škoda rány která padne vedle.

Buďte proto v pohodě a nebuďte žádný máčky, ono se to časem podá. Srovnejte si to v hlavě sami.
lukaskon
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 311
Registrován: čtv 13. lis, 2003 0:00
Bydliště: Ústí nad Labem

Příspěvekod luen » úte 24. dub, 2007 20:20

jeikob píše:Mrzí mně to,ale už vás obtěžovat nebudu.Pokud sem se někoho dotkl tak se omlouvám.ale delat ze sebe blbce nechci.U nás je taková moda všeobecně jakoukoliv myšlenku co se jak si nehodí totálně rozcupovat,vytrhávat věci z kontextu,chytat za slovíčka vše použít proti autorovi těch myšlenek.A i když třeba vetšina jsou kraviny a jedna z nich má hodnotu tak i ta se znehodnotí.Máš pravdu Luene necvičím,nebyl jsem v číně ,nemám nárok komunikovat s velkými mistry.Tudíž již vás svými nesmyslnými romantickými bláboly nebudu obštastnovat.

ps:neřekl jsem že ultimaty a street fight cvičí neonacisté.ale že se o to velmi silně zajímají :?: koukněte se na lidé-forum ,bojová umnění street fight co tam řeší a co ti lidé mají napsáno v profilech


Ale no tak ... nikdy jsem nerekl nic o tom, ze jsem mistr ... naopak jsem psal, ze se musim jeste hodne ucit ... cim vic toho umim a vim, tim vic vim jak malo to je! Byl jsi to ty, kdo vtahl nacky do diskuze, ktera se o ne nijak neotiral a nijak s nima nesouvisela :idea: Nestav se do role ublizeneho ... nikdo ti neublizuje :!: Vyzval jsem te k premysleni, kdyz vyzva k navsteve do skoly nezabrala. To, ze jsi nebyl v Cine nevidim jako problem, ale to, ze necvicis je uz horsi. Bavil jsem se s tebou jako s dospelim clovekem, ktery ac o kung fu nic nevi, tak je fanda. Kdyz ti dosli argumenty, tak jsi pouzil sam neco, co ja povazuji za nefer (viz. tva otazka ve vztahu k tzv. konkurenci). Je hezke, ze se lide z "tradicnich" a tzv. "modernich" stylu shodnou a neznamena to, ze to delaji kvuli konkurenci, ale proto, ze to tak je a ze jim jejich zkusenosti dali stejny pohled na vec .... Ja to povazuji za nadhernou vec, ne za marketingovy trik :wink: A asi na tom neco bude, kdyz se napric stylama a dobou vzniku a rozdilnou lokalitou vzniku shodnem, nemyslis? Ja treba povazuji thai box za tradicni thaisky styl ... Bez oblbovani a bez toho, ze tam maji mraky podvodniku a i za to si tech lidi vazim ... nepustili mezi sebe podvodniky a za to maji muj velky obdiv!!! Dokud jsem se zastaval kung fu, tak to bylo v poradku a jen se zastanu boxu, tak je to spatne? Nebud pokryteckej a mer vsem stejnou merou plz. Jen o to te zadam ... tot vse
Jak jsem napsal nechci se hadat, ale trochu me zaskocilo tve ucelove rozumovani, ktere jeste ke vsemu bylo dle meho usudku zbytecne ... rozumime si?

Pod to co napsal LK bych se klidne podepsal! Jde to napsat krasne, srozumitelne a bez zbytecneho mysticizmu. Tak ted zas smekam ja pred tvou otevrenosti :!:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
Uživatelský avatar
luen
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5187
Registrován: čtv 03. úno, 2005 0:00

Příspěvekod pm » úte 24. dub, 2007 20:38

jeikobe, v prvni rade klid, tu je muj prispevek mimo tema:

vetsinu uz napsal Honza, zkratkou: to co si napsal me urazi, ale budiz, kousnu se do jazyka. "konkurence" je mi suma fuk, ucim tak jsem se naucil, ucim tak jak cvicim, nemam "klienty", ale zaky a kamarady. v x desitkach jinych autentickych skol (c).b.u., ktere jsem navstivil se to dela stejne, mam s cim srovnavat - a Ty? vzdyt si se clovece nebyl ani u nas, ani u Honzy Novaka podivat, gf skolu si videl akorat ve filmu, cece.

ja mam taky rad caje, vonny tycinky, legendy etc., "vicerozmernost" gf je jasna vec, proto mame v mottu skoly "sebeobrana, zdravi, filosofie", ale! gf je prakticka, ne teoreticka zalezitost. na legendy je tu folkloristika, na cinstinu sinologie, na easterny filmova veda, na dychani joga, na duchovno nedelni kostel, na zmatek v hlave psychoterapie, ne gf skola. gf skola je o cviceni, ne teoretizovani a sneni. s Honzou pokecame nad cajem, ale pak se jdeme tahat (odhalil si nas, jsme kamosi :-) - asi i prave proto, ze mame stejny pohled na vec - c.b.u. a b.u./b.s.).

prave proto, ze neoblbuju lidi recickama, k nam chodi zklamani zaci z jinych "gf" skol, kde je tycinek, oblecku bla bla bla habakuk, ale skutek utek, gf zadne. romanticky sen se po letech treninku s prvni inkasovanou fackou rozplyne jako dym. drete zaklady? super. lapy, pytle? super. drily ve dvou? super. full sparring? super. slysim kazdy tyden, zrovna tento tyden bylo ve skole nekolik kluku z jinych skol, jeden cvicil gf dva roky, jeden pet let.

jinak - selmu muzes zkrotit, rvace umravnit a zklidnit (to je ta "kultivace"), ale ze sraba selmu nevychovas, mys v tygra nevyroste. jeden znamy cinsky ucitel taijiquan v CR si kdysi povzdechl - kez by mi na taiji lekce chodili takovy kluci, co chodi na Muay Thai. mezi boxerama, thajboxerama, kickboxerama a x dalsima stylama mam spoustu kamosu, s nekterejma i obcas cvicim (=zkusenost!), mozna nekteri rikaj za kazdym druhy slovem vole, ale vetsinou jsou x krat vic v pohode nez odusevnely (= zakomplexovany) snilci.

all the best, bez urazky, ju? pro me si bojovnik, ktery vyhral bitvu nejvetsi, o tom se nam ostatnim ani nezda, ale zivot jde dal, seber se, dej se do kupy, a zacni nekde cvicit!
Uživatelský avatar
pm
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 3604
Registrován: pon 03. bře, 2003 0:00

Příspěvekod jeikob » úte 24. dub, 2007 20:40

Mně vadí to že ze mně plno lidí dělá šaška aniž by si to co napíšu pořádně přečetli a popřemýšleli a pak zareagovali.Třeba Pavela z nekterými mými názory souhlasí.To že se mi podsouvá že necvičím mně taky vadí .protože možná cvičím víc než plno lidí tady 8 let musím denne cvičit 3 hodiny abych mohl fingovat.
svým zpusobem kung fu. A to jak jsem to napsal tak je reakce na to ,že jakmile někdo o Bu napíše něco co zdánlivě nesouvisí s bojem a rutinou a sparringem,tak je označený za blamáž,podvod a nesmysl. A film knížka,to je skoro na inkvizici.Třeba ted jsem napsal že v číně mnoho mistru bylo lekařu a migli mně za to zepsul. A třeba když jsme se bavily s pavelou o wushu tak jsme se shodli že to určitej smysl pro kung fu má.
Protože to přilaká mladý lidi ,nebo teda lidi jako já ke kung fu a časem se dopracujou k pravý podstatě. A ultimatníci,boxeři a tak mi přijde,že taky jakmile človek jen naznačí ,že je nekde neco jinak a mohlo by to být třeba něco co oni nemají,tak šíleně prskaj .
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1450
Registrován: úte 26. pro, 2006 0:00

Příspěvekod luen » úte 24. dub, 2007 20:55

jeikob píše:Mně vadí to že ze mně plno lidí dělá šaška aniž by si to co napíšu pořádně přečetli a popřemýšleli a pak zareagovali.Třeba Pavela z nekterými mými názory souhlasí.To že se mi podsouvá že necvičím mně taky vadí .protože možná cvičím víc než plno lidí tady 8 let musím denne cvičit 3 hodiny abych mohl fingovat.
svým zpusobem kung fu. A to jak jsem to napsal tak je reakce na to ,že jakmile někdo o Bu napíše něco co zdánlivě nesouvisí s bojem a rutinou a sparringem,tak je označený za blamáž,podvod a nesmysl. A film knížka,to je skoro na inkvizici.Třeba ted jsem napsal že v číně mnoho mistru bylo lekařu a migli mně za to zepsul. A třeba když jsme se bavily s pavelou o wushu tak jsme se shodli že to určitej smysl pro kung fu má.
Protože to přilaká mladý lidi ,nebo teda lidi jako já ke kung fu a časem se dopracujou k pravý podstatě. A ultimatníci,boxeři a tak mi přijde,že taky jakmile človek jen naznačí ,že je nekde neco jinak a mohlo by to být třeba něco co oni nemají,tak šíleně prskaj .


Ted s tebou ve vsem podstatnem souhlasim. Ale je treba drzet svou mysl a fantazii na uzde presne jako ted ... a promyslet co napises ... nooo zas ne vzdy, nekdy je tema jen na odlehcenou, ale ... vzdyt vis co chci rici :wink: Prave pro tu tvou bitvu, kterou vedes si te vazime a bavime se s tebou ac kung fu neznas, ale zase musis chapat, ze kdyz se napise vylozena hloupost, tak je treba ji usmernit a "poupravit". Jestli se ti tu nekdo smeje a dela z tebe saska jak pises, tak se na neho vykasli a nereaguj na to ... kolikrat je to pouhe nedorozumeni a vetsina konfliktu, ktere zde vzniknou jsou dany jen nepochopenim toho co bylo napsano ... tak uz to na forech chodi ... to musis tolerovat, kdyz chodis se svejma nazorama na trh a na verejne forum :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
Uživatelský avatar
luen
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5187
Registrován: čtv 03. úno, 2005 0:00

Příspěvekod pm » úte 24. dub, 2007 21:03

vidis, ja treba mam na nektere veci jiny nazor nez Pavela (treba si myslim, ze soutezni wushu je balet, gymnastika, whatever, jen ne b.u.), ale to nam nebrani, aby jsme byli kamosi. c.b.u. mi davaji vic nez jen bim-ho-do-nosu, ale jak zpival Jirka Korn, nejdriv je trenink, pak teprv zeny a show :-)

cvicis, pravidelneji a treba dele nez x lidi zde, ale - necvicis bojove umeni. dobrych filmu adobrych knizek je pomalu, ale jsou to porad jen knizky a filmy. b.u. jsou praxe, be teorie - hele, nejlepsi Wong Feihunguv zak byl povolanim reznik:-) jasne ze toho ultimatnici, boxeri a spol. spoustu, spoustu nemaj, a oni to sami vi (tezko srovnavat zdravotni prinos profiboxu a kondicniho taijiquan, ze), ale to zase tak s bojovymi umenimi/sporty nesouvisi.

jeste dotatek k prechozimu - "pohadkari"/bussinesmani, siulumpove a trautnberci maji stovky zaku (b.u. bez driny, povidani o tom jak stary mistri byli dobry, jupiii), fakt me urazi, kdyz z prispevku mojich a mych kamaradu delas podbizivy reklamni letak - misto toho, aby ses snazil prijit na to, jak to s gf vlastne je. rpecti si treba clanek Jiriho Huska o taijiquan zde na serveru jo, dalsi nazor, ktery se Ti asi nebude libit
Uživatelský avatar
pm
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 3604
Registrován: pon 03. bře, 2003 0:00

Příspěvekod jeikob » úte 24. dub, 2007 21:07

Ješte přesně co jsem měl na mysli k té propracovanosti.

evropa: box ·= prace nohou,pohyb,udery,kryty ,uhyby
řecko římský zápas - hody,porazy,držení a klinče ruzné páky
další známější krom savate evropskou formu boje beze zbraně neznám

asie= dejme tomu kung fu:postoje,pohyb,udery,kryty,kopy,podmety,porazy,hody,páky,tlaky na citlivá mista,boj na zemi,boj ze zbranemi
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1450
Registrován: úte 26. pro, 2006 0:00

Příspěvekod jeikob » úte 24. dub, 2007 21:12

pm píše:vidis, ja treba mam na nektere veci jiny nazor nez Pavela (treba si myslim, ze soutezni wushu je balet, gymnastika, whatever, jen ne b.u.), ale to nam nebrani, aby jsme byli kamosi. c.b.u. mi davaji vic nez jen bim-ho-do-nosu, ale jak zpival Jirka Korn, nejdriv je trenink, pak teprv zeny a show :-)

cvicis, pravidelneji a treba dele nez x lidi zde, ale - necvicis bojove umeni. dobrych filmu adobrych knizek je pomalu, ale jsou to porad jen knizky a filmy. b.u. jsou praxe, be teorie - hele, nejlepsi Wong Feihunguv zak byl povolanim reznik:-) jasne ze toho ultimatnici, boxeri a spol. spoustu, spoustu nemaj, a oni to sami vi (tezko srovnavat zdravotni prinos profiboxu a kondicniho taijiquan, ze), ale to zase tak s bojovymi umenimi/sporty nesouvisi.

Já ten článek četl. No my jsme se shodli spíš na tom že plno mladých lidí bude právě wushu delat kvuli těm paradičkám,aby byli jako jet li a až se vyblbnou pak začnou delat seriozní kung fu a navíc ziskaj určitejpohybovej základ.
jeste dotatek k prechozimu - "pohadkari"/bussinesmani, siulumpove a trautnberci maji stovky zaku (b.u. bez driny, povidani o tom jak stary mistri byli dobry, jupiii), fakt me urazi, kdyz z prispevku mojich a mych kamaradu delas podbizivy reklamni letak - misto toho, aby ses snazil prijit na to, jak to s gf vlastne je. rpecti si treba clanek Jiriho Huska o taijiquan zde na serveru jo, dalsi nazor, ktery se Ti asi nebude libit
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1450
Registrován: úte 26. pro, 2006 0:00

Příspěvekod Jendis » úte 24. dub, 2007 21:29

diablik píše:
Jendis píše:
diablik píše: je poludsteny pankration :wink:.



jéžiš...teď jsi mne rozboural...... :lol: :lol: :lol: :lol: ...ale je to pravda,pankration jako takovej,to bylo "zmasabujón"........někde jsem tu kdysi postoval články o pankrationu.....nebo rozesílal oskenovaný??Už nevím..... :oops:
... ja neviem Jendo,necital som ich a ani som nic od teba nedostal :lol: ..a s tym "poludstenym" som to bral tak,ako ze niektore likvidacne svinstva,ako lamanie prstov,trhanie guli a drasanie oci su zakazane :wink: ..si neviem predstavit,ze napr. taky Wandy alebo Shogun by mohli trhat superom gule :lol: :lol: :lol: :roll: :roll: ..to by bolo maso :lol:


tak jsem to asi posílal....a s tím polidštěním,vzhledem k tomu,že vím,co byl Pankration,jsem to pobral přesně tak,jak jsi to myslel....proto jsem se "zboural".... :wink: :twisted:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod jeikob » úte 24. dub, 2007 21:31

Podbízivý reklamní leták?opravdu ted nevím co tím myslíš.Jinak ten článek jsem četl a neshledávám tam nic ,co by se mi nemělo líbit.
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1450
Registrován: úte 26. pro, 2006 0:00

Příspěvekod defendu » úte 24. dub, 2007 21:39

jeikob píše:ps:neřekl jsem že ultimaty a street fight cvičí neonacisté.ale že se o to velmi silně zajímají :?: koukněte se na lidé-forum ,bojová umnění street fight co tam řeší a co ti lidé mají napsáno v profilech


Byl bys tak laskav a začal už konečně psát o něčem o čem opravdu alespoň něco víš (pokud takové téma najdeš)?Zajímají se,třeba i silně,to je možná pravda,ale ty se taky zajímáš o kungfu a necvičíš ho....,že? :evil:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 954
Registrován: úte 15. srp, 2006 23:00
Bydliště: Plzeň

Příspěvekod jeikob » úte 24. dub, 2007 21:47

defendu píše:
jeikob píše:ps:neřekl jsem že ultimaty a street fight cvičí neonacisté.ale že se o to velmi silně zajímají :?: koukněte se na lidé-forum ,bojová umnění street fight co tam řeší a co ti lidé mají napsáno v profilech


Byl bys tak laskav a začal už konečně psát o něčem o čem opravdu alespoň něco víš (pokud takové téma najdeš)?Zajímají se,třeba i silně,to je možná pravda,ale ty se taky zajímáš o kungfu a necvičíš ho....,že? :evil:


Tak tohle je věc která by mně zajímala i kdybych necvičil lautr nic. že jsou v naší zemi lidé s určitými názory a ideologií a zajímají se o puliční boj a řeší do jakého oddílu to pujdou cvičit mně zajímat musí?
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1450
Registrován: úte 26. pro, 2006 0:00

.

Příspěvekod luen » úte 24. dub, 2007 22:23

for Jeikob mas SZ
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
Uživatelský avatar
luen
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5187
Registrován: čtv 03. úno, 2005 0:00

Příspěvekod jeikob » úte 24. dub, 2007 23:17

defendu píše:
jeikob píše:ps:neřekl jsem že ultimaty a street fight cvičí neonacisté.ale že se o to velmi silně zajímají :?: koukněte se na lidé-forum ,bojová umnění street fight co tam řeší a co ti lidé mají napsáno v profilech


Byl bys tak laskav a začal už konečně psát o něčem o čem opravdu alespoň něco víš (pokud takové téma najdeš)?Zajímají se,třeba i silně,to je možná pravda,ale ty se taky zajímáš o kungfu a necvičíš ho....,že? :evil:


poslal jsem ti soukromou zprávu
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1450
Registrován: úte 26. pro, 2006 0:00

Příspěvekod TongPa » úte 24. dub, 2007 23:36

jeikob píše:Ješte přesně co jsem měl na mysli k té propracovanosti.

evropa: box ·= prace nohou,pohyb,udery,kryty ,uhyby
řecko římský zápas - hody,porazy,držení a klinče ruzné páky
další známější krom savate evropskou formu boje beze zbraně neznám

asie= dejme tomu kung fu:postoje,pohyb,udery,kryty,kopy,podmety,porazy,hody,páky,tlaky na citlivá mista,boj na zemi,boj ze zbranemi

No víš, ona evropská civilizace byla civilizací racionálního pokroku a to i v oblasti BU. Vždy, když se objevila nějaká účinější zbraň nebo metoda boje, tak se k ní prostě samozřejmě přešlo, bez ohledu na nějaké tradice a odkazy starých mistrů... To ale neznamená, že by ty "opouštěné" BU ve své době neměli maximálně propracované! Tady se můžeš pro zajímavost podívat na článek, jak vypadal původní evropský box - evidentně plnohodnotné BU jako řemen...
http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... cle&sid=64
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 520
Registrován: stř 08. lis, 2006 0:00

PředchozíDalší

Zpět na západní bojová umění a sporty...

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků

cron