rychlost nohou

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod player » pon 07. kvě, 2007 15:41

ukropcany píše:4player - zabudol si dodať, že po 5tich kopoch si musíš nasadiť kyslíkovú masku... :evil:

Dlhá aeróbna aktivita je základom každého športu, ktorý sa robí na nohách... ak niekto nezabehne 10 km, tak len ťažko sa mu bude skákať tých 12 kôl na švihadle... veľmi ťažko sa mu bude behať do schodov, atď. Beh do kopca dáva silu a pitbulovitosť, rýchly beh z kopca zase uvoľňuje nohy... čo sa týka strečingu, tak nemáme na tréningu jediného človeka tak rozťaháneho ako player, ale na kôpku by ho skopala 1/2 z nich (sorry). Takže asi toľko... nie je možné trénovať výbušnosť bez vytrvalosti... :idea: Najprv dlho, potom rýchlo... :idea:


Ok, tak pristi sparing pojedu bez citovek, pekne naplno, pak si povime, jestli budu vubec potrebovat 5 kopu.
player
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1656
Registrován: stř 11. srp, 2004 23:00

 

Příspěvekod player » pon 07. kvě, 2007 16:11

ukropcany píše:Ty si taká zlatá duša, že si ma nechal prežiť... a ja hovädo sprosté som to vôbec neocenil... :oops: :twisted: Nabudúce ma prosím «a rozbi na kašu, nech už tu konečne prestanem vypisovať blbosti... :P Teda aspoň kým sa vrátim z nemocnice... 8)

P.S. Pushku aj jokáč máš super, to sa musí nechať, len srdce a fýza Ti chýba :!:


To zalezi na tom, kdo se na me srdce kouka.
player
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1656
Registrován: stř 11. srp, 2004 23:00

Příspěvekod diablik » pon 07. kvě, 2007 20:58

Ukropcani---prosim napis nieco viac o tom sporttestery,lebo viem o nom prd..a ako ta pocuvam s tou tepovou frekvencoiu a pretrenovavanim,tak to je moj pripad ,ze ja sa viem d.jebat do tazkych chorob,nepocuvam telo,tlacim na pilu apotom som viac na marodkach ako na treningu...a teraz som tak dodrbany a zoslabnuty,ze hruza..o oslabenej imunite ani nehovorim :evil: :cry: :cry: ..v com mi pomoze sportester napr. pri behu a pri dynamickom posilnovani aby som neprepalil telo,ked mam slabu kondicku a snazim sa o jej zlepsenie a nechcem ist do zony,ked telo huntujem a myslim si pritom ako mu robim fasa...co sa tam da vysledovat?..v com pomoze? ..co neocakavat?...ja som taky zufaly z tych chorob,ze idem dat kratsiu "nabudzovacku"+oddych nech ma to vzchopi...k.rwa :evil: :evil:
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 877
Registrován: stř 04. kvě, 2005 23:00
Bydliště: SK

Příspěvekod mademan » pon 07. kvě, 2007 23:18

ukropcany> skusim si nejaky pozicat ak to bude mozne, zisti kto v okoli takou srandou disponuje, uvidime :twisted:

mas nejaky konkretny napad za rozumnu cenu v rozumnom prevedeni?

Jo, a ohmatkavam sa na krku nie na zapasti, tam nic necitim ani v klude nieto zadychany...
A sranda, po nejakom intervale na spinningovom biku som si naratal cez 180, chytim merac na vedlajsom stacionarnom onom a chalan letargicky zvysuje zo 70...
mademan
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 42
Registrován: sob 15. říj, 2005 23:00

Příspěvekod graver » úte 08. kvě, 2007 7:27

Nevím, jestli je to to, co Ukropčány myslí, ale je to v podstatě měřič tepové frekvence s možností nastavení a sledování max. TF, indikace překročení, statistiky apod. Já ho mám v hodinkách (snímač je v hrudním pásu) za nějakých 800,-:
http://www.mountainbike.cz/clanek.shtml?x=1108268
Jako základ stačí..
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
Uživatelský avatar
graver
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1778
Registrován: pon 22. srp, 2005 23:00
Bydliště: Brno

Příspěvekod Toman » úte 08. kvě, 2007 7:51

diablik:
Mrkni sem www.polarshop.cz
Já jsem si koupil Polar RS200sd. Ale stačí bohatě i bez footpodu. Někdy ho nechávám doma protože mne sere jak mne furt buzeruje nebo ho přepnu do free modu. Když se chci zmasakrovat. Klidovku mám 54. a HRmax 190

No brutální sílu v nohách ti vyvinou schody!!!!!!!!
Někde sem tu posílal jak cvičej na schodech a je to peklo. No a běh, sprinty + vytrvalost. A přečti si jak běhá Lukáš Konečný (aka lukaskon)
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1852
Registrován: čtv 10. úno, 2005 0:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod TongPa » úte 08. kvě, 2007 8:25

Tak na tohle už jsem asi moc starej a konzervativní... Když si jdu zaběhat do lesa, beru to i jako takovej duševní relax, takže bych nesnesl, aby mě škrtil hrudní pás a buzeroval nějakej elektronickej sajrajt... :? Vím, že bez sporttesteru neběhám efektivně, ale je mi to jedno... :wink: Stejně běhám jen 5 km a jediný co občas sleduju, je čas.
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 520
Registrován: stř 08. lis, 2006 0:00

Příspěvekod Panda » úte 08. kvě, 2007 11:39

2 TongPa
To víš že s tebou souhlasím, ale v momentě kdy bys neběhal jen tak pro radost ale pro to že by ses chtěl dostat do formy třeba na zápas tak je to pomůcka úplně geniální :wink:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1159
Registrován: pát 25. bře, 2005 0:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod bjohny » úte 08. kvě, 2007 13:32

4ukropcany: 8O 8O tak toto musim do leta kupit
Dej Vám Pánbůh nebe plné dřepů!! :twisted:
bjohny
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 359
Registrován: pát 12. kvě, 2006 23:00
Bydliště: Revúca... Slovakia :((

Příspěvekod TongPa » úte 08. kvě, 2007 15:17

Taková malá otázečka: To mají všechny sporttestery pro snímání vždy ten hrudní pás?
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 520
Registrován: stř 08. lis, 2006 0:00

Příspěvekod TongPa » úte 08. kvě, 2007 19:35

ukropcany píše:...ten tester Ti práve to behanie vie uľahčiť v tom, že zrazu vieš kde si... kopa ľudí sa behaním fakt mučí a úplne zbytočne, pretože je to len demotivujúce a sú z toho choroby z pretrénovania...

Nemoci z přetrénování... Tak to mi má přirozená lenost naštěstí nedovolí... :D :oops: Ale jako slimák zase neběhám, zpocenej a zadejchanej jsem dostatečně... Obzvlášť teď, když s sebou tahám solidní vanu... :? Ještě k tomu hrudnímu pásu - je dostatečně pružnej, neomezuje dýchání? Neobtěžuje moc? Možná se ptám hloupě, ale já to ještě u nikoho neviděl... :oops:
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 520
Registrován: stř 08. lis, 2006 0:00

Příspěvekod josef » úte 08. kvě, 2007 20:49

2TongPa - Tuším, že ještě existujou i měřiče na zápěstí, ale nebývají tak přesný. Mimo Polaru je ještě slušná značka Suunto. Pokud se týká hrudního pásu, ten je samozřejmě štelovatelnej (píšu o Polaru) a z vlastní zkušenosti můžu říct, že o něm v podstatě nevíš. Při běhu, či kolistice se soustředíš na spoustu jinejch věcí.... Ukropcany psal o pásmech TF. Je to trochu složitější, lebo abys přesně trefoval pásmo, musel bys vědět vlastní laktátovou křivku, ale i tak je to slušný vodítko. Docela dobrá pro hlubší proniknutí do fungování těla zejména při aerobní zátěži je série článků na www.kpo.cz v sekci fyziologická poradna - lékař radí. I když se týká především cyklistiky, laik jako já se dozví spoustu použitelnejch věcí. Když už jsme u té cyklistiky - padl tu dotaz a já se k němu přidávám - běhat nebo kolistikovat? výhody - nevýhody? Začnu se svými postřehy: běh - nevýhoda pro mě jsou problémy s klouby, na druhou stranu člověk si rychleji odběhá svoje, než na kole, lebo abych se na kole dostal na slušnou tepovku, potřebuju kopce a i v nich to trvá dýl. NA kole se zase člověk vyveze za město (dál od smradu výfuků), sjede toho víc..
josef
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 32
Registrován: ned 24. zář, 2006 23:00

Příspěvekod Toman » stř 09. kvě, 2007 7:17

ukropcany píše: lebo som už taký rýchly, že vždy keď kopnem, tak sa tej rýchlosti zľaknem :wink:


Takže pozorovatel vidí pouze rozmazanou čmouhu ala Streetfighter II. A když běháš po dráze tak si vidíš na záda.

Sakra to musím taky vyzkoušet :lol:
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1852
Registrován: čtv 10. úno, 2005 0:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod diablik » stř 09. kvě, 2007 8:23

:? :?
Naposledy upravil diablik dne stř 09. kvě, 2007 8:27, celkově upraveno 1
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 877
Registrován: stř 04. kvě, 2005 23:00
Bydliště: SK

Příspěvekod diablik » stř 09. kvě, 2007 8:27

na mech sa to tiež super hodí, pred rokom som sa chystal na zápas a išiel som systémom, že 4. - 8. kolo som musel dosiahnuť priemer 175+ (1. - 3. kolo to nešlo dosiahnuť - je to len na zohrievanie) a aj keď spočiatku to bolo hnusné, tak si to časom zvyklo a začal som byť vo vyšších frekvenciách ďaleko koordinovanejší. -----noo ,asi budem za blbecka,ale teraz mi unika zmysel...ja sa viem tiez dostat nad 175 vyssie aj bez testeru...sice nebudem vediet presne kolko mi bije tepov,ale urcite budem nad 175 ...budem to vediet podla toho,ze ledva chytim dych,budem sa ledva drzat mechu a tak..mozno dosiahnem aj nejakych 220 :lol: :lol: :lol: ,ja prave nechcem ist do vysokych zon..moj problem je,ze na to idem systemom "ruskeho vojaka",ze cim viac sa d.jebem tym lepsie a to je prave to ,co ma odrovna na dlhsie..potrebujem elektron. pomocnika co bude strazit moje ulitle treningove napady..ja som myslel,ze ten tester by mal nejak na zaciatku obdobia po chorobe vyhodnotit,ze som total nevladny buzerant,nastavit mi zaciatocne hodnoty tepovky od ktorej sa odstartujem a pomaly casom mi pridavat,popr. ma upozornovat,ze sa blizim k pretrenovavaniu t.j. vynechat trening,popr. zvolnit trening..aspon tak to nejak vybajcili na tych Polar strankach..ze vyhodnoti vlastnym testom kondicku a program si clovek nastavy vlastne zlepsovanie...co ma zaujalo,bolo aj to kazdodene meranie kludovej TF a vyzistenie prichadzania choroby...ono ma zmysel si nastavit napr po chorobe tester na 140-150 tepov a neprekracovat to na mechu a pomaly pridavat kazdym treningom,alebo ako by si to Ukropcani robil s tym testerom? ..v tomto si necham rad poradit od vsetkych co s tym maju skusenosti :idea: P.S. este jeden moj velky problem je to,ze pre mna sa koncila choroba dnom dobratia antibiotika,ostavat dalej v oddychu bol pre mna prejav slabosti :lol: ,az tento tyzden mi moj doktor vysvetlil,ze ci mam rad svoje srdiecko a ze ked tak budem pokracovat mozem sa zaradit do klubu borcov,ktorym to vraj "nejak sadlo na srdce" a ze nedopadli najlepsie...nemate skusenosti,co tym doktor myslel,ze "sadne na srdce" :?:
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 877
Registrován: stř 04. kvě, 2005 23:00
Bydliště: SK

Příspěvekod Toman » stř 09. kvě, 2007 9:47

To s tou nemocí je trošku marketingový tah. Princip je takový, že když přichází nemoc, tak klidová tepovka roste. Jenže problém je v tom, že ti vzroste i když se třeba napcháš jídlem, nebo si dáš Kolu, nebo prostě jen začneš přemýšlet na něčím důležitým, jak tedy zjistit že tenhle nárůst tepovky je způsoben nemocí....rozhodně to není spolehlivý indikátor onemocnění. Ale diabliku nemůžeš si myslet, že ti hodinky sestaví tréninkový plán atd. Ten si musíš sestavit sám a hodinky ti jen ohlídají údaje, které si nastavíš. Je pravda, že ti umí lecos poradit (fitness test u Polaru), ale to důležité si musíš nastudovat a vyzkoušet sám.

Já mám teda model pro běhání. Který ti zaznamenává údaje, které si pak přepíšu do notesu a můžu porovnávat (umí se to přes pípák a mikrofon spojit i s webovým serverem a odeslat údaje, které ti server zadarmo vyhodnotí.... nikdy jsem nepoužil :) )

Jinak ten pás neruší, může někdy trochu škrábat, ale je nejpřesnější metoda (přesnost jao EKG tzn. +-1 tep)
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1852
Registrován: čtv 10. úno, 2005 0:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod diablik » stř 09. kvě, 2007 12:33

toman-pouzivas ten tester len pri behani?..alebo aj napr. pri tvojich "sokolskych" :lol: cviceniach s vlastnou vahou po schodoch,po stromoch :wink: atd??? ..alebo to obmedzujete len na beh? ..inac pozeral som na ceny a su to riadne palky,za cenu tvojho testera mam zaplatena 2 valetudo seminare :( ,musim sa poobhliadnut po nejak lacnejsej zaciatocnicke srajde ako radil Ukropcani a casom ked ma to bude stale drzat si zakupit nieco lepsie..P.S: zaujima ma ako dlho Toman alebo Ukropcani po chorobe dodrziavate rekonvalescenciu a klud..kedy zacnete nabehovat na normalnu treningovu jednotku? ..zacinate pozvolna,teda napr. len 1-2 treningy v 1 tyzden,alebo zacinate pekne z ostra?????
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 877
Registrován: stř 04. kvě, 2005 23:00
Bydliště: SK

Příspěvekod Toman » stř 09. kvě, 2007 14:47

Já si měřím puls pouze při běhání, ale hodinky využívám hodně při intervalovém tréninku (když je nastavím tak pěkně pípaj např. 1x ... běží čtyři minuty=aktivita 2x ... běží 20 sekund = pauza atd. atd.) to je super. Sokolská cvičenia jedu stejně max. 45 minut (anaerobně v solidním tempu... kliky, přítahy, pytel s pískem, medicinbál, závaží na traktor atd.) protože pak už sem hotovej.

Hele ohledně nemoce fakt nevím od doby co chodím do sauny a sprchuju se ráno studenou vodou jsem nemocnej nebyl. Ale vždycky jsem to radši pořádně vyležel, nejsem profík a musím chodit do práce :wink:

PS: Já mám model s footpodem tzn. měří uběhnutou vzdálenost a rychlost, ale je to luxus není nezbytný. Koupil jsem si ho za ušetřené peníze, které bych dříve prokouřil :oops:
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1852
Registrován: čtv 10. úno, 2005 0:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod LiPa » stř 09. kvě, 2007 16:07

A používá někdo z vás Suunto? Před časem jsem koupil T6 s bikepodem i footpodem (samozřejmě trochu starší za méně než třetinovou cenu, protože za novou chtějí 13.500,- Kč + další 2990,- Kč za každý pod :roll::roll::roll:). Používám jí hlavně na kolo, běhat chodím jen občas, ale je super - mimochodem známý, který běhá maratony, vyzkoušel spoustu sporttesterů od Sigmy, Polaru a dalších, ale jediné, co mu opravdu vyhovuje je právě T6, takže kdyby jste měli možnost koupit jí za rozumné peníze, rozhodně neváhejte. Pro naše účely by asi stačila i T4 (případně T3), i když ta nejde propojit s PC, ale zato umí plánovat intenzitu tréninku na několik dnů dopředu. Otázka je s jakou přesností, protože žádného majitele T4 neznám.
LiPa
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 34
Registrován: pon 30. dub, 2007 23:00
Bydliště: Jičín

Příspěvekod mademan » stř 09. kvě, 2007 17:36

pozeral som niektore clanky fyziologicke z toho www.kpo.cz ... asi 4 hodiny :twisted:

zaujimave indeed... hlavne ma nepotesila ta cast o pochorobnom klude, ktory ma byt udajne cca taky dlhy ako priznaky choroby..
mademan
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 42
Registrován: sob 15. říj, 2005 23:00

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 18 návštevníků

cron