Zdar, zas mám chvilku, tak ještě: (sorry, Vlado)
To TongPa: Co popisuješ - uhnout, srazit,kontrola atd-je jasan (a jak už jsem psal, cvičíme to taky), ale jak sám píšeš, výstřel jde (i vzhledem k reakčnímu času) mimo. Třeba do davu?... Něco prostě nejde dělat vždycky. A něco prostě NENÍ

univerzální. (koneckonců byli to právě členové MGW WCh, kteří si dělali srandu z "univerzálního řešení", které se učí ZAČÁTEČNÍCI ve WT.)
No, ale co pak, že? Není tedy dobré umět toho co nejvíc a podle situace vybrat nejvhodnější věc? Ano, někdy je potenciální střelec dost vycukanej, a někdy drží obouruč, někdy blabla... Už ©vejk říkal, že kdyby jsou chyby. Já budu trénovat i ono "frnk", které jsem jako kluk viděl u Seagala a myslel jsem si (tak jako jiní), že to nejde, stejně tak jako budu cvičit další a takticky zcela odlišné postupy. Např. ten, který popisuješ ty. Ten má zase jiné nedostatky - na jakýkoli rychlejší pohyb bude střílející reagovat reflexivně krokem vzad a stržením zbraně k tělu a znovu bude mířit-bude bojovat, nebude čekat, až ho odzbrojíme, že. Proto podpůrný úder levou rukou dělá Reimers až po vychýlení ústí zbraně mimo tělo, protože kontakt rovná se reakce. A proto je někdy dobré útočníka NEJDŘÍV odzbrojit, a pak až bojovat-NENÍ to univerzální. Někdy je taky nejlepší ruku s pistolí vytlačit nahoru a všechno vystřílet do vzduchu nehledě na odpor a snahu střelce mě bít či škrtit - což samozřejmě lze dovolit jen proti střízlíkovi. A někdy zase atd atd... Kdyby kdyby...
Když tady vidím nějaké video, na němž je pro mě neznámá nebo nepochopitelná věc, ptám se, proč a jak. Vy jste šmahem hotoví, že je to blbost, vaše škoda, cvičte tedy své univrzální věci.
to luen: uznávám, že je trapné, že jsem se ještě nestavil. Po zimním vyvrknutém kotníku jsem si (upřímně) netroufal s gaučovou kondicí. Teď už jsem zase fit, ale fakt můžu jen jeden dva pátky v měsíci...
Jo, a někdo se tu ptal na můj věk, v červenci 32.
A ještě moment, ještě jsem tam něco viděl