kik píše:
asi se bavíš o tom ,že ho tím loktem kryješ a jsi vevnitř ,že? ale zkus to udělat tak ,mže ho vykryješ tím loktem a jsi na jeho ura straně tím vlastně jak ho trefíš tím loktem tak on se vychýlí a pootočí takže tou druhou rukou na tebe nemůže a pak tam dáš ten uraken.Jinak krýt loktem a být uvnitř ,kde je i ta druhá ruka se mi zdá strašně nebezpečné.
no jo, jenze to je porad jeste moc "kdyby" - nevim jak ty, ale myslim ze je clovek rad kdyz tu ranu vubec vyblokuje, ne tak aby jeste sledoval, jestli je utok vnitrni nebo vnejsi rukou - nehlede na to, ze pokud by si to souper v pulce rozmyslel, ty mas PORAD RUCE V BOK

Chyba je uz v tom tzv. krytu
kik píše:3) Nedovedu si predstavit, ze by nejpouzivanejsi utok na okinawe 19 stoleti byl "mae geri a tsuki na telo".
nemůžeš to brát podle naší mentality co děláme my dnes nemuseli dělat na okinave v 19 století .Třeba jsem četl ,že mawaši geri se dostalo až do karate díky Funakošiho synovi.
Ja to prave neberu podle nasi mentality. Ja se naopak snazim naznacit, ze predstava, ze aplikace v kata jsou postaveny jako obrany proti technikam moderniho sportovniho karate je zcestna, a nutne vede ke scestnym vysledkum.
kik píše: nechám se rád poučit víš o jiné aplikaci ?
Vim - ale nebude se ti libit

Chces cervenou pilulku nebo modrou?

kik píše:jinak když jsem byl na semináři toho tradičního karate tak si myslím ,že tam ani žádné mikacukigeri nebylo.
Tak tak - taky jsem zaregistroval.
kik píše:Premysleli jste nekdy nad tim, proc by katy mely byt plny podivnych bloku, kdyz napr. boxerum staci 2,3? A proc zadnej z tech tzv. bloku z kata neuvidite v kumite?
Jo přemýšlel.A v kumite jsem to dooprovdy nikdy nepoužil a to z důvodu ,že je strašně rychlé a nemáš čas na nějaké kime v technice a pak úder tam je vše uvolněné .Za další máš dva druhy krytu měké a tvrdé.Tvrdé slouží nejen k vykrytí útočící končetiny ,ale také k jejímu zničení ,ale třeba jsem zažil kdy borec kopal maegeri a skončil po tvrdém gedan barai a nevím jestli by to nebylo bráno jako útok na končetinu.Kdy jsem použil tvrdých krytů ,když s klukama blbnem na tréniku a můžeme dělat úplně všechno full jen nejedeme na hlavu a bijeme se i na zemi tak dlouho dokud se jeden nevzdá a v momentě třeba kdy jel na mě ten úder fakt na tvrdo tak jsem udělal soto ikdyž jsem si myslel ,že ho nikdy nepoužiju.
Jo jo, taky jsem tomu kdysi takhle veril - ze az se pojede kumite natvrdo, tak jako zacnu hnedka pouzivat ty "tvrdy" bloky - zel bohu k tomu nikdy nedoslo, porad akorat placni sem-placni tam

Mimochodem proc teda zadne ty "mekke" bloky neuvidi clovek v kata?
Ale spis se mel na mysli "bloky" jako jsou vsechny druh morote-uke, mavashi-uke, soe-uke nebo (panbuh me netrestej) keito-uke... Vsechny ty exoticky, neprakticky bloky, kterych jsou kata plny a nikdy s nima nikdo nic neblokuje (pokud to tedy neni nejaka domluvena demonstrace).