CeLy píše:Viem ze to je blba otazka, ale kam treba s tym teleskopom mierit aby to utocnika zlozilo na jednu ranu? Bud od bolesti alebo od prip. K.O.
Viem ze to bude asi dooost bolet po pistalach ale zda sa mi nelogicke sekat niekoho hned po nohach, lebo sa jednak musim zohybat a predsa su len trochu dalej.Myslim tym prvu ranu.
A po hlave to je jasne ale kde presne treba trafit aby som mu zas nesposobil otras mozgu alebo nieco podobne, ved viete ako to myslim, trafit ho tak aby sa hned zlozil, ale aby som mu nesposobil vazne zranenia( vid zlomenu ruku alebo nohu ).
A ked to nejde bez toho vazneho zranenia tak potom by som to aj tak rad vedel, diky
Já bych to zase tak nehrotil!
Vlastně sám sis odpověděl, že hlava není tak chytrý nápad. Stačí když se dotkneš na hlavě a pokud ten grázlik bude chodit za doktorem (mě je od té doby špatně, blivno a občas se mi motá hlava...) tři týdny, udělají tě na těžký ublížení. Nehledě na to,že na hlavě se stačí trefit o půl cenťáku vedle a chlap je mrtvej.
Osobně bych právě radil ručičky a nožičky. To by se snad před pány v dlouhých směšných černých županech s různobarevnou obšívkou snad dalo ukecat. (Snažil jsem se mu způsobit nejmenší újmu, ale zabit se nenechám...) Ani ty nohy nejsou problém, sám nosím 16 a stehno zasáhnu aniž se musím předklánět. Nehledě na to, že to je nejbližší terč a bude se ti nejjednodušeji zasahovat.
Jinak co napsal Makoto je samozřejmě pravda a FMA mohou v tomto směru hodně pomoct. Jen si musíte uvědomit, že KALI a podobné jsou vymyšleny na zabíjení. Když někdo na Filipínách zmizí v džungli, tak je zmizelej. Ale tady u nás to tak 100% nefunguje. Musíme trochu přemýšlet, co pak řekneme policii, státnímu zástupci a soudci.
Jinak nemohu jen podpořit Makota v tom, že jako u všech zbraní je dobré si zajít někam, kde s ní lidé pracují a přiučit se. Aby člověk měl představu, co všechno jde a mohl si pak vybrat, jestli chci toho šmejda šetřit, nebo sejmout. Aby z toho nebyla smrt z vyděšení. (Někdo na mě naběhne, já se leknu, praštim ho ať to padne kam to padne... a najednou je mrtvej. PRŮSER!!!) A nejde jen o právní dohru, i pocit, že sem někoho zabil, nebude nic moc... Tedy alespoň myslím...