player píše:Nenapsal sem to snad srozumitelne?Tak jeste jednou, citace meho prispevku:
"Jedine riziko muze byt to, ze po zasahu se ti padajic na zem nabali na nohu."
Jestli si myslis, ze ti ruce udrzi kop a ze potom provedes bez problemu neotreseny ten uchop za pas ci nohu, pak ses stastnej to clovek zazracnej.
Dalsi vec je ta, ze nejsem ani trochu zastancem zapasu na zemi a to z praktickeho logickeho duvodu.
To jeden agresivni clovicek z vychodu byl opacneho nazoru a zapomnel, ze kdyz meho kamarada povaliil onehda na zem a zacal mu lestit oblicej pestma, ze ten clovek pod nim muze mit kamarada co to z povzdali sleduje, ktery mu rad z problemu pomuze.Nema cenu to rozebirat, priskrceni a rozsekla hlava ho snad pro priste pouci(toho utocnika, ne toho kamarada:)).
Tyhle graplingove techniky jsou sice krasne, ale leda tak do toho sportovniho zapasu.Uz jenom treba to prikleknuti si na mekou zem v ringu a na ostre sutry kdekoli venku je vec diametralne odlisna.
Jsem genius ... ja to vim

Ted vazne delal jsem judo ... muj otec zapas, takze jsem v tom vyrostl.
Playere priznej se, ze ty mas slabe pastelky (ruce) ... to vis, ze ruce udrzi kop ... kdyby to tak nebylo, tak bych cele tema BU/BS hodil davno za hlavu jelikoz by to prestalo davat smysl
Ja se take nerad valim po zemi ... spina, spaleniny, odreniny a vsechny ty veci o kterych pises ... Ovsem to, ze s nekym seknu o obrubnik nebo roh baraku neznamena, ze si lehnu k nemu a budu se s nim valet po zemi

Ono kdyz s nim v tom REALU nekde venku pekne prastis (treba jeho hlavou otestujes zed) ... ver tomu, ze tohle funguje libove ... ostatne tohle je prece duvod proc se nam dochovalo tolik zapasnickych stylu, ktere presli do sportovni formy ... To, ze v tom sportovnim pojeti zapas dale pokracuje na zemi neni dano nefunkcnosti techto stylu, ale proste sport. pravidlama.