účinek teleskopu

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod defendu » čtv 05. črc, 2007 15:19

:lol: Tyhle stránky jsou monitorovány PČR,právě kvůli takovýmhle ..... :roll:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » čtv 05. črc, 2007 16:01

TongPa: evidentne toho o internetovych diskusich moc nevis, tak tu nepovidej nesmysly. :wink: Jsou fora kde se resi 100x "zajimavejsi" veci a jestli jsi toho nazoru ze nekoho zajimaji veci stare uz celou radu let, tak rozhodne nezajimaji, nikdo na ne totiz nema cas.

defendu: PCR ma starosti s uplne jinymi zalezitostmi, naposledy to byli zoofilove na Hofylandu.cz :)
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPa » čtv 05. črc, 2007 16:02

Pro ukropcany & zm: Pěknej textovej duel… :roll:

Já osobně souhlasím s tím, že ukropcany je huba nevymáchaná a trpí spasitelským syndromem. Na druhou stranu jsou jeho příspěvky alespoň přímočaré, bez “politických“ žvástů. A možná taky spasí někoho, kdo si pročte toto fórum a zjistí, že například aikido v provedení, jaké se v ČR cvičí, asi nebude to pravé pro sebeobranu a začne se učit něco funkčnějšího, což mu může v budoucnu v nějakém pouličním střetu zachránit zdraví, či dokonce život.

Pro zm:

Myslím, že bych mohl být jedním z těch “ukropcanymu podobných“, co tady podle tebe “špiníme a rozeštváváme“ diskuse, které pokud by byly dotaženy do konce, přinesou nějakou informační hodnotu… Chtěl bych se tě zeptat, jakou informační hodnotu má diskuse, kde například náctiletý karatista teoretizuje o tom, že všechny techniky, které on sám nikdy necvičil a jsou jen zobrazené v jeho milované knížce o karate, jsou v praxi použitelné a plně funkční? Jakou hodnotu má diskuse s aikidoky, kteří tvrdí, že je jejich aikido super pro sebeobranu na ulici, ačkoliv si na tréninku řešit nějaký realistický útok v životě nezkusili a když jim člověk chce otevřít oči a nabízí přátelský sparring, rychle zmizí se staženým ocasem? Co se týče plnokontaktního sparringu – mohu se zeptat, jestli ho ty osobně jako trenér BU provozuješ? Vlezl jsi někdy například do ringu, kde se tě tvůj soupeř snažil natvrdo “sundat“ v rámci pravidel boxu, kickboxu, ultimátu? Vzájemné “měření sil“ je od pradávna součástí přípravy bojovníků, kteří si v cvičných soubojích s pravidly ověřují, zda jsou své techniky schopni použít i proti aktivně se nejen bránícímu, ale i útočícímu soupeři. Ze své zkušenosti vím, že se nemálo BU praktikantů dívá na x – boxery jako agresivní vypatlance, kteří se jen tupě mlátí vzájemně pěstí do hlavy. Mají je mnohdy za primitivy, které by oni sami hravě porazili za pomoci svého oslnivého intelektu a širokého spektra promyšlených technik. Když však dostanou možnost demonstrovat svou technickou převahu v přátelském sparringu, skoro se podělají strachy a s rozličnými výmluvami mizí v oblacích prachu. Opravdu si myslíš, že ti vyzvaní udělali dobře, že nevyužili ukropcanýho nabídku ke sparringu? :lol: :roll:
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPa » čtv 05. črc, 2007 16:46

Jian píše:TongPa: evidentne toho o internetovych diskusich moc nevis, tak tu nepovidej nesmysly. :wink: Jsou fora kde se resi 100x "zajimavejsi" veci a jestli jsi toho nazoru ze nekoho zajimaji veci stare uz celou radu let, tak rozhodne nezajimaji, nikdo na ne totiz nema cas.

defendu: PCR ma starosti s uplne jinymi zalezitostmi, naposledy to byli zoofilove na Hofylandu.cz :)

Nesmysly? Co to má společnýho s mýma znalostma ohledně internetových diskusí? Buď seš idiot co se podílel na protizákonných aktivitách a ještě se tím veřejně chlubí, nebo žvanil, co si hraje na virtuálního drsňáka. :evil:
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » čtv 05. črc, 2007 16:59

TongPa: odpoved v SZ, at tu nejsme uplne OT... jinak jestli mas pocit ze jsem se nejak svym prispevkem chlubil, pak jsi idiot sam. Reagoval jsem totiz pouze na dotazy ohledne realnych zkusenosti s realnymi situacemi z realne "ulice" a ze tyto mam prave i diky teto kratke etape meho zivota je jen moje vec a tobe neprislusi me odsuzovat kvuli necemu o cem nic nevis... Driv nez vyjmes smitko z oka sousedova.
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » čtv 05. črc, 2007 19:06

Makoto píše:Pokud sahne na me nebo na me blizke, bude to to posledni, co v tomto zivote udelal.

Makoto sorry, ale fakt to bude posledni, co v zivote udelal, zabijes ho? To sou stejny soudy, jako vynasi chachar :roll:
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPa » čtv 05. črc, 2007 20:13

Jian: Poslal jsem ti SZ.
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pát 06. črc, 2007 11:31

hellas píše:
Makoto píše:Pokud sahne na me nebo na me blizke, bude to to posledni, co v tomto zivote udelal.

Makoto sorry, ale fakt to bude posledni, co v zivote udelal, zabijes ho? To sou stejny soudy, jako vynasi chachar :roll:

Mas pravdu, nechal jsem se unest. Je tu vsak videt krasne ten extrem. Na jednu stranu plno kecu od teoretiku, kteri maji mir v dusi a proto cvici aikido (bez urazky), ale jsou si jisti, ze i bez sparringu dokazou knockautovat protivnika a na druhou stranu paranoidni chachari, kteri vsude vidi nebezpeci. Doslo mi to, kdyz jsem cetl posledni prispevek od Jiana - clovek, ktery se pohybuje mezi narkomafii musi jasne vsude videt nebezpeci. Jenze pak je tu jeste svet, kde se lidi dozvidaji o zlocinu pouze z televize a tedy hned tak neco nehrozi (a troufam si tvrdit, ze v takovem svete zije 9 z 10 ucastniku tohoto fora). Neni to o strkani hlavy do pisku, spise jen...proste tady neni Chanov, valecna zona, Rusko, Kolumbie. Podobny syndrom vidim u byvalych vojaku nasazenych ve valce, byvalych spionu, policajtu, apod. Proste u lidi, kteri s nasilim prichazeli do styku denne. Pro ne jsou i urceny podobne military systemy. ALE pak je tu jiny extrem, a to se uz opakuji, normalni zivot, kdy clovek nemusi potkat nasilnika za cely svuj zivot. Presto i tihle lide studuji BU (kvuli necemu jinemu nez jen lamat vazy) a podle me, aby se hned ucili zabijet jednou ranou nozem ci teleskopem....je zbytecne. Tezko se to vysvetluje....Je dobre to asi umet na vysoke technickem stupni, kdy clovek uz rozlisuje kdy co pouzit, ale kdyz vidim nactileteho fracka, ktery je ozbrojeny jako Tacklbery z policeni akademie...beha mi mraz po zadech. On nedokaze rozlisit duraznost obrany. Hned chce strilet a bodat...Schvalne, od kolika let se tu muze clovek naucit bojovat nozem? Vsadim se, ze je to POD 15 let. Uz tehdy se uci, jak vyvrhnout krk, bodnout do srdce, aby strenka prosla pres zebra....A pak se objevi na teto diskusi a mele kraviny, ze kdyz by ho nekdo napadnul, hned ho podrizne...jasne, bo nic jineho neumi. Nezna teorii gradace konfliktu, nezna verbalni komunikaci, nezna taktiku, vi prd krome toho, ze musi bodnout na plocho, aby prosel skrz zebra....Jen se podivejte, jak rapidne vzrostla sikana ve skola a jak ve rvackach pritvrdili....ale to uz se dostavam jinam. Tim vsim chci jen rici, ze je potreba rozlisovat v primerenosti obrany a dusledne zvazovat dusledky sve obrany....a prestat mlit kraviny o strelbe pri sebemensi projevu nebezpeci...
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 06. črc, 2007 13:02

Jelen píše:2Makoto: tím jsem chtěl jenom vyjádřit nesouhas s luenem (o té pevnosti TO, že nic nevydrží). Jednou se mi podařilo dostat zásah do stehna(a nebylo to naplno) a neuměl jsem den chodit a potom jsem to cítil hodně dlouho :wink: . Osobně jej nosím když musím v noci po Ostravě a jsem rád že jsem ho ještě nebyl donucený použít.

:D Byl jsem chvili pryc a ...

Nenapsal jsem, ze nic nevydrzi ... jen ze neni velky problem ho rozmlatit a ze neznicitelny material neexistuje ... A poukazal jsem na to, ze asi bude rozdil v pouziti a sile bouchani :wink: :lol: tot vse ...

Jinak po tydnu pohoda a ta "narkomafie", tak to je fakt narez a ja si myslel, ze diskutuji s dospelimi lidmi ... :lol: :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TF » pát 06. črc, 2007 17:20

http://www.rozzlobenimuzi.com/?linkid=9054 vím že tenhle příspěvek je úplně z cesty tak mě prosím nekamenujte, ale když sem to viděl nemohl sem odolat abych se s vámi o to nepodělil :lol: :lol:
TF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » pát 06. črc, 2007 17:21

Nechce se mi tu kvůli těm blábolům ani zakládat účet - já Jiana znám nejen proto že u něj cvičím a můžu klidně potvrdit že to sem napsal je pravda. Kdo máte tu potřebu tak si dohledejte v archivech něco o akcích Arabela a Bravo a pokud možno pak už budťe zticha. :) Sorry za offtopic ale fakt mě mooc fascinuje jak si tu pár jedinců léčí komplexy tím že napřed nepovažují toho druhého za sobě rovného partnera k vzájemné debatě pokud nemá nějaké ty zkušenosti z reálu a pak když se ukáže že nejspíš teda má tak ho pro změnu začnete urážet a napadat kvůli tomu. Fakt nevím co vlastně chcete slyšet/číst ale nejspíš asi že ty vědomosti nabyl prací pro Červený kříž. :lol: Jdu radeji trénovat než tu ztrácet čas.

J. Jíčinský
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 06. črc, 2007 17:42

Jian píše:Nechce se mi tu kvůli těm blábolům ani zakládat účet - já Jiana znám nejen proto že u něj cvičím a můžu klidně potvrdit že to sem napsal je pravda. Kdo máte tu potřebu tak si dohledejte v archivech něco o akcích Arabela a Bravo a pokud možno pak už budťe zticha. :) Sorry za offtopic ale fakt mě mooc fascinuje jak si tu pár jedinců léčí komplexy tím že napřed nepovažují toho druhého za sobě rovného partnera k vzájemné debatě pokud nemá nějaké ty zkušenosti z reálu a pak když se ukáže že nejspíš teda má tak ho pro změnu začnete urážet a napadat kvůli tomu. Fakt nevím co vlastně chcete slyšet/číst ale nejspíš asi že ty vědomosti nabyl prací pro Červený kříž. :lol: Jdu radeji trénovat než tu ztrácet čas.

J. Jíčinský

OK. Kdyz o tom tedy muze hovorit na verejnem foru ... mohl bys napsat proti jake "narkomafii"?
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » pát 06. črc, 2007 23:30

luen: SZ

Jinak na par dni odjizdim venovat se jinym vecem, takze si tu hezky povidejte, nejlepe z tech osobnich zkusenosti. .-)
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » sob 07. črc, 2007 13:46

Makoto píše:
hellas píše:

Mas pravdu, nechal jsem se unest. Je tu vsak videt krasne ten extrem. Na jednu stranu plno kecu od teoretiku, kteri maji mir v dusi a proto cvici aikido (bez urazky), ale jsou si jisti, ze i bez sparringu dokazou knockautovat protivnika a na druhou stranu paranoidni chachari, kteri vsude vidi nebezpeci. Doslo mi to, kdyz jsem cetl posledni prispevek od Jiana - clovek, ktery se pohybuje mezi narkomafii musi jasne vsude videt nebezpeci. Jenze pak je tu jeste svet, kde se lidi dozvidaji o zlocinu pouze z televize a tedy hned tak neco nehrozi (a troufam si tvrdit, ze v takovem svete zije 9 z 10 ucastniku tohoto fora). Neni to o strkani hlavy do pisku, spise jen...proste tady neni Chanov, valecna zona, Rusko, Kolumbie. Podobny syndrom vidim u byvalych vojaku nasazenych ve valce, byvalych spionu, policajtu, apod. Proste u lidi, kteri s nasilim prichazeli do styku denne. Pro ne jsou i urceny podobne military systemy. ALE pak je tu jiny extrem, a to se uz opakuji, normalni zivot, kdy clovek nemusi potkat nasilnika za cely svuj zivot. Presto i tihle lide studuji BU (kvuli necemu jinemu nez jen lamat vazy) a podle me, aby se hned ucili zabijet jednou ranou nozem ci teleskopem....je zbytecne. Tezko se to vysvetluje....Je dobre to asi umet na vysoke technickem stupni, kdy clovek uz rozlisuje kdy co pouzit, ale kdyz vidim nactileteho fracka, ktery je ozbrojeny jako Tacklbery z policeni akademie...beha mi mraz po zadech. On nedokaze rozlisit duraznost obrany. Hned chce strilet a bodat...Schvalne, od kolika let se tu muze clovek naucit bojovat nozem? Vsadim se, ze je to POD 15 let. Uz tehdy se uci, jak vyvrhnout krk, bodnout do srdce, aby strenka prosla pres zebra....A pak se objevi na teto diskusi a mele kraviny, ze kdyz by ho nekdo napadnul, hned ho podrizne...jasne, bo nic jineho neumi. Nezna teorii gradace konfliktu, nezna verbalni komunikaci, nezna taktiku, vi prd krome toho, ze musi bodnout na plocho, aby prosel skrz zebra....Jen se podivejte, jak rapidne vzrostla sikana ve skola a jak ve rvackach pritvrdili....ale to uz se dostavam jinam. Tim vsim chci jen rici, ze je potreba rozlisovat v primerenosti obrany a dusledne zvazovat dusledky sve obrany....a prestat mlit kraviny o strelbe pri sebemensi projevu nebezpeci...

S tím se nelze než souhlasit.V pubertě jsem měl jen 2 rvačky kdy sem použil něco z karate jedno bylo při nečekaném napadení skinhedem a druhé při agresivním utoku na vesnické zabavě místním rváčem.
Jinak ostatní v ruzných klubech spíš byli strkanice,které se vyřešili nakonec slovně. A pokud se někdy dostanu do konfliktu podobného typu,nevím třeba nějaký nerudný řidič či vzteklý pán,tak je lepší zapomenout na nějaké Bu či Bs a v připadě strkanice použít bojové umnění zakladní škola.Lepší potrhané tričko,monokl než tahanice po soudech,policii a hlavně pocit,že jsem kvuli kravině třeba málem přizabil člověka :!:
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

re teleskop

Příspěvekod radek » sob 07. črc, 2007 19:35

K tomu teleskopu.Nechapu jak se muže telskop rozlamat,maximalně ho ohnete a to jen u nekalené verze.Pokud jde o kalený teleskop není šance ho zlomit,maximálně dojde při častem používání k opotřebení kuželových ploch/ vnitřek teleskopu/ a koncovky,kde je umistěna ocelová planžeta,která zajištuje teleskop v složeném stavu.
Nevidím důvod nekoho mlátit po hlavě teleskopem,když na lidském těle existuje spousta jiných míst,které jsou po ůderu,seku ,bodnutí či tlaku bolestivější.Jako jsou např.upony prsních svalů.
Jednou z mnoha výhod je skladnost teleskopu. Osobně ho používám v práci již čtvrtým rokem a jedinou zavadou byla rotržená gumová koncovka.
ale jako všude platí nebojuje zbran ani styl,ale puoze bojovník!!!!!!
radek
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: re teleskop

Příspěvekod luen » sob 07. črc, 2007 21:49

radek píše:K tomu teleskopu.Nechapu jak se muže telskop rozlamat,maximalně ho ohnete a to jen u nekalené verze.Pokud jde o kalený teleskop není šance ho zlomit,maximálně dojde při častem používání k opotřebení kuželových ploch/ vnitřek teleskopu/ a koncovky,kde je umistěna ocelová planžeta,která zajištuje teleskop v složeném stavu.
Nevidím důvod nekoho mlátit po hlavě teleskopem,když na lidském těle existuje spousta jiných míst,které jsou po ůderu,seku ,bodnutí či tlaku bolestivější.Jako jsou např.upony prsních svalů.
Jednou z mnoha výhod je skladnost teleskopu. Osobně ho používám v práci již čtvrtým rokem a jedinou zavadou byla rotržená gumová koncovka.

Stav se se vsemi druhy teleskopu u nas ve skole :wink: Pak muzes znovu napsat, jak se neco, co jsi pred tim nechapal, stalo :D

Ale jinak souhlas, ze teleskop te v zadnem pripade sam neochrani ... je nutne ovladat aspon par zakladnich uderu ...
to bodnuti je spise jen pro srandu ... nahodou se ti slozi a je po zizalkach!
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

re

Příspěvekod radek » sob 07. črc, 2007 22:03

Bodnutí může být zavřeným zeleskopem/ do slabin třísel atd/ tam je to v pohodeě zavření nehrohý.Ale u otevřeného teleskopu hodně záleží na správném vyhození/ otevření všech tří kusů/,pokud je nedůsledné samozřejmě se zavře.
A od jaké firmy puožíváš obušky?
radek
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Ting » sob 07. črc, 2007 22:12

luen píše:
radek píše:K tomu teleskopu.Nechapu jak se muže telskop rozlamat,maximalně ho ohnete a to jen u nekalené verze.Pokud jde o kalený teleskop není šance ho zlomit,maximálně dojde při častem používání k opotřebení kuželových ploch/ vnitřek teleskopu/ a koncovky,kde je umistěna ocelová planžeta,která zajištuje teleskop v složeném stavu.

Stav se se vsemi druhy teleskopu u nas ve skole :wink: Pak muzes znovu napsat, jak se neco, co jsi pred tim nechapal, stalo :D

Ale jinak souhlas, ze teleskop te v zadnem pripade sam neochrani ... je nutne ovladat aspon par zakladnich uderu ...
to bodnuti je spise jen pro srandu ... nahodou se ti slozi a je po zizalkach!

Bodnuti je pro srandu? 8O :lol: To vypada ze si teleskop jeste nemel v ruce :roll:
Ting
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Toman » sob 07. črc, 2007 22:13

luen píše:
Stav se se vsemi druhy teleskopu u nas ve skole :wink:

ROFL :lol:

Luene taky se můžu stavit mám teleskop no v podstatě to je hydraulický válec s pístnicí z kolového nakladače KNB 250 jestli ho jen za pomoci síly svých paží ohneš tak 3 na stole v českých :lol:
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » sob 07. črc, 2007 22:41

Ting píše:Bodnuti je pro srandu? 8O :lol: To vypada ze si teleskop jeste nemel v ruce :roll:

Mozna driv nez ty tuzku :lol:

Toman píše:ROFL :lol:
Luene taky se můžu stavit mám teleskop no v podstatě to je hydraulický válec s pístnicí z kolového nakladače KNB 250 jestli ho jen za pomoci síly svých paží ohneš tak 3 na stole v českých :lol:

Stav se taky :wink: Penize nech doma ... asi tezsi kalibr, co? :lol:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...