Tao Tai Chi Chuan Yang a Wing Chun Kung Fu Mo lum Beroun

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

pro microElephant

Příspěvekod Anonymní » čtv 03. čer, 2004 16:16

Pokud te to opravdu zajima... navrhuju presunout se na jinou diskusi treba k nam na www.taiji.cz

nebo se muzes u mne zastavit v riegrovych sadech.

navrhuju to proto ze tato diskuse ma jine tema.

Radek Kolář
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: pro microElephant

Příspěvekod Anonymní » čtv 03. čer, 2004 16:46

Radek píše:Pokud te to opravdu zajima... navrhuju presunout se na jinou diskusi treba k nam na www.taiji.cz

nebo se muzes u mne zastavit v riegrovych sadech.

navrhuju to proto ze tato diskuse ma jine tema.

Radek Kolář

Cest Radku,

Pokud má někdo dotaz na to co bylo mezi námi nebo jak to je teď, tak vám rád odpovím

:-). Nikam bych nic nepresouval, vzhledem k tomu zes to napsal tady :-) - proc Ti zvysovat navstevnost webu , ne :wink: ..

zdar a silu z Guangzhou
YiWan
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 03. čer, 2004 20:51

" Pohyb dopředu se v BU nevykonává tak, že povolíš koleno přední nohy a vahou padneš dopředu, ale tak , že zatlačíš zadní nohou. "

Je tohle pravda? Slysel jsem to presne naopak...
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Miro » čtv 03. čer, 2004 21:34

...
Naposledy upravil Miro dne ned 21. pro, 2008 15:20, celkově upraveno 1
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod chonglee » čtv 03. čer, 2004 21:53

ten pán v pravo nemává fotografovi,ten má strach,aby ho někdo náhodou nepoznal.
když si to foto zvětšíš zjistíš,že se dotyčný drbe mezi lopatkama a zrovna potřebuje čůrat.
chonglee
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Pro Yiwana

Příspěvekod Anonymní » čtv 03. čer, 2004 22:45

Zdravim tě Yiwane,

jó ty máš jiný starosti v Guangzhou. Tam se asi neřeší správná technika po internetu. No už za dva měsíce mizím do Chenjiagou. Mistr Zhu má šedesátiny takže toho asi moc nenacvičíme :lol: :lol:

Měj se krásně

Radek
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 04. čer, 2004 6:27

Anonymní píše:" Pohyb dopředu se v BU nevykonává tak, že povolíš koleno přední nohy a vahou padneš dopředu, ale tak , že zatlačíš zadní nohou. "

Je tohle pravda? Slysel jsem to presne naopak...

Asi vim kde cvičíš :roll:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

vnitřní styly v Čechách

Příspěvekod yingjowpai » pát 04. čer, 2004 11:42

pro Mira
Dovolím si tvrdit že má a dost velkou, a to sice v yang taiji SiFu Huška, navíc SiFu mluví dobře česky :D , což považuji při výuce za určité plus a věnuje se výuce denně ve své škole v podstatě stále. Zase ale neučí v Praze. PK
yingjowpai
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Miro » pát 04. čer, 2004 12:26

...
Naposledy upravil Miro dne ned 21. pro, 2008 15:20, celkově upraveno 1
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod PrayingMantis » pát 04. čer, 2004 12:54

4Wendy:
Já bych snad jen dodal, že za to dojíždění Ti to rozhodně stojí a ber to jen jako malinkou nevýhodu. Znám jednoho, co se každodenním dojížděním slušně vypořádal a je tam pečenej vařenej. :)
PrayingMantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod wushi » pát 04. čer, 2004 13:07

každopádne, ak môžeš, skús poprípade i Qin Mingtanga, čo som počul, je vraj dobrý...
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 04. čer, 2004 18:20

Díky za další inspiraci.

Prohlédla jsem si stránky Du Fukuna - Pha4, vyučuje Xin Yi Quan, přijde mi to podobné jako Tai-ji.

Sifu Hušek vyučuje v Písku, to není pro mě dostupné.

Qin Mingtang působí na Pha 1 nebo Pha 4, to je pro mě dost z ruky. Jinak by mě zajímal Shao-lin.

Rozhodla jsem se, že bych raději zkusila něco výbušnějšího - aikido, karate nebo kung-fu wing tsun. Měla jsem možnost vidět tai-ji, zdá se mi to na mě pomalé.

Jinak bych byla ochotná tomu věnovat 2x týdně 2 hodiny a potřebuji sehnat BU v Praze, co je rychle dostupné z D5 - př. Zličín, Stodůlky, protože jinak bych to časově nezvládala.

Zkusím ještě zapátrat na internetu.

Musím pochválit tento web, jsou tu super diskuse, zvlášť dobré pro amatéry jako jsem já, že se můžu zorientovat v oboru.

Díky

Wendy[/i]
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DMC » pát 04. čer, 2004 20:45

Wendy, vzhledem k tomu, ze jsi napsala ze chces delat BU "kvuli kondici" - uvazovala si o Capoeire? Ke "kondici" tak jak se obvykle chape to ma z toho cos psala nejbliz (podle me).

K sebeobrane ti to sice moc platny nejspis nebude, ale to v konecnym efektu nebude asi nic z toho co si psala....bez urazky.
DMC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 04. čer, 2004 21:00

Tak jako tak, dik za tvuj zajem. S tim pristupem, ze tomu nechces venovat vic jak dve hodiny, dvakrat tydne, bych ti doporucoval aerobik nebo neco podobneho. BU je vazna vec. (Bojove zn.,ze jde o zivot). Delej neco modernejsiho. Chod plavat nebo behat, cokoli. Miro ti rekl a on vi o cem mluvi aby jsi vybirala podle ucitele a ne podle stylu. Pak prijdes s touto odpovedi!? Nakonec si stejne udelas co jsi chtela od sameho zacatku.Pujdes nekam kde muzes byt zajimava.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DMC » pát 04. čer, 2004 21:26

No jasne! Rozumej, Wendy, nam vsem tady co cviceme BU jde o zivot temer neustale. I pri sezeni na WC se casto ohlizim, jestli me nechce nekdo napadnout.
A kdyby ses nahodou pri cviceni nejakeho BU zacala bavit, tak s tim okamzite prestan a prejdi jinam. Bojova umeni, to je vazna vec. (Staci se podivat tady po tech strankach :-).
DMC
mistr diskutér
mistr diskutér

Pro Vera

Příspěvekod Anonymní » pát 04. čer, 2004 22:27

vera píše:Tak jako tak, dik za tvuj zajem. S tim pristupem, ze tomu nechces venovat vic jak dve hodiny, dvakrat tydne, bych ti doporucoval aerobik nebo neco podobneho. BU je vazna vec. (Bojove zn.,ze jde o zivot). Delej neco modernejsiho. Chod plavat nebo behat, cokoli. Miro ti rekl a on vi o cem mluvi aby jsi vybirala podle ucitele a ne podle stylu. Pak prijdes s touto odpovedi!? Nakonec si stejne udelas co jsi chtela od sameho zacatku.Pujdes nekam kde muzes byt zajimava.

Vera,

čtyři hodiny cvičení týdně mi nepřijdou nijak málo. Navíc nemám zájem účastnit se nějakých soutěží, tudíž nemusím zrovna trénovat každý den.

Vybírat BU podle učitele je dobrá myšlenka, ale v úvahu se musí brát finanční otázka, geografické a časové možnosti.

A tvrdit, že si vybírám BU podle toho, kde můžu být zajímavá, může tvrdit pouze ten, kdo uvažuje uvedeným scestným způsobem. Ta myšlenka je absurdní.

Wendy
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 05. čer, 2004 17:48

ukropcany píše:4 hodiny je na nic

nesouhlasim, 4 nebo treba i jen jedna hodina treninku tydne ma smysl. Ne kazdy chce byt MT borcem jak ty pises.

4 hodiny treninku za tyden te take posuvaji dale i kdyz ne tolik rychle jako treba 4 hodiny denne.

A myslim ze nema moc smysl tady deptat Wendy, ze kdyz nemuze cvicit kazdy den od rana do vecera, tak at radsi nezacina, to je preece nesmysl.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » sob 05. čer, 2004 17:49

To jsem psal ja
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » sob 05. čer, 2004 20:00

Zkus si uvedomit jaka siroka skala lidi a s jakymi ruznymi dovodu cvici bojova umeni. Proste pro nekoho je 4 hodiny malo (priklad zavodnika MT), pro nekoho, napr. dedu co si de do parku zacvicit Taici (sorry za foneticky preklad) to muze stacit. Vetsina z nas je asi nekde mezi :)

Zaverem: mas svuj nazor, nebudu te nijak lamat :)

A doplnil bych to jeste informaci, ze cim mene chodi clovek trenovat do dodzo nebo podobnehop mista, tim vice by mel pak cvicit sam
Naposledy upravil Picard dne sob 05. čer, 2004 20:07, celkově upraveno 1
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » sob 05. čer, 2004 20:02

ukropcany píše:Kazdy "spravny" ucitel ziaka upozorni na to, ze kolko clovek do veci, tolko dostane spat.

Naprosto souhlasim. Flakanim se nikdy nikdo nezlepsil. Cim vice treninku tim samozrejme lepe (teda samozrejme podle nejakeho rozumneho planu)
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně