Krav Maga vs MCS

bojová umění a válka, vycvik bodyguardů, speciální jednotky, combat shooting...

Příspěvekod Lada » úte 31. črc, 2007 15:10

kamiwaza píše:V čem je rozdíl mezi KAPAPem a KM? Pokud se neplatu, tak vycházejí ze stejného zdroje, tak co vedlo k roztržení?


Tady něco máš :wink:

http://www.volny.cz/krav-maga/krav_maga.htm
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 793
Registrován: ned 20. srp, 2006 23:00

 

Příspěvekod Lada » úte 31. črc, 2007 15:16

kamiwaza píše:Jem rád, že to ten policista rozchodil a podruhé už tutéž chybu neudělal :)

Někde jsem četl, že Jim Wagner trénoval i v Izraeli. Předpokládám že to byla právě Krav Maga, nevíte :?: [/url][/list][/list][/code]



Jm Wagner- v Izraeli studoval boj zblízka KAPAP po návratu do USA založil svůj vlastní systém: JIM WAGNER REALITY-BASED PERSONAL PROTECTION se kterým cvičí např: FBI, Los Angelské SWAT a pod.

Víc bys toho našel tady: http://www.jimwagnertraining.com
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 793
Registrován: ned 20. srp, 2006 23:00

Příspěvekod NAIA » úte 31. črc, 2007 15:35

Lada píše:2NAIA s dorážením je mě to jasné to se blbě trénuje, zvláště když není vešeré ochrané vybavení a nechceme se pozabíjet, ale kolikrát sparing skončil když se druhémo neco stalo něbo přerušením někoho zvenčí aby se někomu právě nic nestalo bo pak v tom boji už kolikrít nepřemýšlíš a jede se spíš hlava nehlava.....a s plným ko, ale stát se může ono to většinou začíná zlehka až pak to jaksi graduje :). Všiml jsem si, že mi údery i při cvičení technik apod.. celkem dost ujíždějí

...

Ohledně toho chování lidí, bych řek také hodně záleží na tom jak dokáží zachovat chladnou hlavu když na to přijde a nezačít hned zmatkovat, tady kolikrát ani o trénink nejde jelikož se to týká všeho co nás může v životě potkat...


Myslim ze vim jak to myslis a s prvni casti souhlasim. Dorazeni (at to zni blbe jak chce) se cvici blbe. Pri grapplingu si taky nelameme klouby abychom vedeli ze technika funguje. Nijak jsem te nechtel napadat ze mas spatny trenink. Jen jsem tim myslel ze treba ten policajt mel podobny trenink a take "nedorazel" soupere a proto to dopadlo jak dopadlo.

K te chladne hlave.... Jsou obecne dve cesty.
1) Jak rikas chladna hlava. To znamena naucit se ovladat tak abych v krizove situaci fungoval jako v normalu. Me to prijde jako trosku problem. Ale znam lidico to dokazou, ale ti maji hodne praxe. A nemyslim v telocvicne :D

2) Naucit sve telo fungovat v krizove situaci se vsim vsudy. Vzpomen si na to jak LaMa na seminari ukazoval jak se "na souperi" napumpujes adrenalinem. Rozumis?
Slysel jsi nekdy o FAST Defense? Billu Kippovi? Tito lide prave trenuji sve studenty tak aby fungovali pri navalu adrenalinu - "Adrenalin Rush". Nesnazi se ovladnou prirozene instinkty, ktere mame uz od opic, ale naucit se v techto situacich fungovat a co vice vyuzit ten naval adrenalinu pro obrancuv prospech.
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 846
Registrován: stř 24. lis, 2004 0:00

Příspěvekod Lada » úte 31. črc, 2007 16:19

2NAIA v poho já to neberu jako napadání prostě diskutujeme a trénink může být vždy lepší a ten můj potřebuje vylepšit hodně :wink:

ad1, já věděl že tohle napíšeš proto jsem tam napsal že kolikrát o trénink nejde, ale o člověka...samo ten trénink ti to vždy usnadní nebo tě to naučí, nebo taky nee......já to mylslel spíš obecně kdyžteřba jedeš autem a neco se stane že hend nestrhneš volant, nedupneš na brzdu a tím to ještě víc poděláš atp.. ale situaci tak nějak vyřešíš s určitým klidem aby jsi se z toho dostal a pak až to rozdejchíváš, nebo třeba když se naskytneš u nehody, máš někomu zachraňovat život, musíš zavolat pomoc atd. atd. zcela jistě by ti trénik vždy pomohl, ale asi není možné zas trénovat všechno, kdyžvezmu tyhle případy tak jezdit rally, stát se záchranářem doktorem, hasičem...a boj a konfliktní situace samo nevyjímaje.
Někdo je schopnej relativně dobře zvládnout tyhle situace aniž by to někdy už zažil či na to trénoval, jiný se zas rozsype, panikaří, nebo není schopen udělat vůbec nic.
To jsem myslel

ad2
vím jak to myslíš a určitě je to pravda a potřeba takhle trénovat
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 793
Registrován: ned 20. srp, 2006 23:00

policajný výcvik

Příspěvekod MiroB » pon 13. srp, 2007 18:55

Nazdar, moja otázka sa príliš nehodí do tejto diskusie, ale nechcem otvárať novú. Zaujíma ma, z čoho sa skladá výcvik policajtov - v médiách sa často uvádza, že policajti použili hmaty a chvaty (čo si pod tým konkrétne predstaviť?) a pod. Môžete mi o výcviku napísať nejaké podrobnosti, napr. druh BU, úroveň, ako často cvičia...? Mám na mysli predovšetkým bežných (uniformovaných) policajtov - ich výcvik počas ročného kurzu po vstupe do policajného zboru a aj po skončení tohto kurzu. Pre zaujímavosť a porovnanie môžete uviesť i to, ako vyzerá výcvik v ČR. Ďakujem
MiroB
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 15
Registrován: čtv 30. zář, 2004 23:00

Re: policajný výcvik

Příspěvekod Angus » úte 14. srp, 2007 13:20

MiroB píše: v médiách sa často uvádza, že policajti použili hmaty a chvaty (čo si pod tým konkrétne predstaviť?) a pod.
:lol:
Nad tímto slovním spojením ve spojitosti s naší policií se vždycky strašně pobavím. Až na výjimky je jejich výcvik spíše formální, aby splnili počet předepsaných hodin, ale v reálu z toho pak samozřejmě nejsou schopni nic použít. Pokud vím, tak např. v Moravskoslezském kraji trénuje Policie ČR především aikido. Měl jsem možnost vidět jejich ukázky na různých obecních a městských slavnostech a myslím si, že to má k reálu opravdu hodně daleko.
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 692
Registrován: pon 23. čer, 2003 23:00

Příspěvekod kamiwaza » úte 14. srp, 2007 13:43

U nás jsem viděl MP, ale to je borec co má 1. dan v karate (ale má ho spíš jen kvůli tomu potvrzení). Raději jezdí po seminářích, dřív se věnoval věnoval Dju Su Kung Fu, Boxu atd. Na tréninku valej lapy, prakticky věci, sparing. On a pár lidí jsou slušní, ale zbytek (pokud něco dělá), tak se spíš zavřou do posilovny. A cvičení (včera jsem se o tom s jedním od MP bavil) berou většinou jako nutné zlo. Prostě si chtějí odchodit svoji dvanáctku, dát pár pokut (aby je nezdrbal šéf) a pak jít v klidu domů.
U PČR je to taky individuální záležitost (znám lidi co něco dělají VT, Judo, Box), ale je jich jako letos hub po dešti. Pokud k cvičení někdo nemá vztah, tak nic nědělá. Ale před fyzickéma testama jsou pak všichni připosraní :lol:
kamiwaza
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 452
Registrován: sob 23. zář, 2006 23:00

:-)))

Příspěvekod kumori » stř 15. srp, 2007 6:24

kamiwaza píše:U nás jsem viděl MP, ale to je borec co má 1. dan v karate (ale má ho spíš jen kvůli tomu potvrzení). Raději jezdí po seminářích, dřív se věnoval věnoval Dju Su Kung Fu, Boxu atd. Na tréninku valej lapy, prakticky věci, sparing. On a pár lidí jsou slušní, ale zbytek (pokud něco dělá), tak se spíš zavřou do posilovny. A cvičení (včera jsem se o tom s jedním od MP bavil) berou většinou jako nutné zlo. Prostě si chtějí odchodit svoji dvanáctku, dát pár pokut (aby je nezdrbal šéf) a pak jít v klidu domů.
U PČR je to taky individuální záležitost (znám lidi co něco dělají VT, Judo, Box), ale je jich jako letos hub po dešti. Pokud k cvičení někdo nemá vztah, tak nic nědělá. Ale před fyzickéma testama jsou pak všichni připosraní :lol:


no tak to je jak v naší domobraně :lol: tam se spíš asi zametá nástupiště útvaru než běhá, střílí a cvičí.Od kolegy jsem slyšel, že jeho syn dostal na střelbách 3-slovy TŘI náboje do pistole 8O není to komické?svůj názor na cvičení BU v amádě jsem tu už prezentoval.Oficiálně MUSADO MCS, neoficiálně většinou co koho baví a má rád (MT,JJ,BOX,WCh)ale je to individuální.
Když k nám přišli prezentovat musado, tak kamarád Miloš-172 cm, tehdy asi 8O kg, se zeptal toho instruktora jestli by mu na něm mohl něco ukázat, tak milý instruktor řekl Milošovi ať ho napadne-jakkoliv.No a co udělal milý Miloš?Dal mu facku :lol: a bylo po prezentaci.Vím, že je to dost tendenční, ale na facky asi tenkrát nebyli v MCS připraveni...
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 476
Registrován: stř 04. dub, 2007 23:00

Příspěvekod NAIA » stř 15. srp, 2007 7:08

To Kamiwaza: Muzes mi prosim napsat odkud je ten instruktor z MP? Klidne po SZ. Dik
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 846
Registrován: stř 24. lis, 2004 0:00

Příspěvekod defendu » stř 15. srp, 2007 9:25

Nemáte někdo zkušenost s těmito borci?Doporučuju shlédnout jejich prezentační video,až nápadně připomíná KM (obrana proti zbaním je totálně okopírovaná z KM).

http://www.tokui-do.com/
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 954
Registrován: úte 15. srp, 2006 23:00
Bydliště: Plzeň

Příspěvekod kamiwaza » stř 15. srp, 2007 9:49

4 Defendu
Přece se na ně nebudeš zlobit. Pokud si prošli boxem zápasem a pouličními střety, tak proč by jejich Tokui Do nemohlo vypadat jako Krav Maga :lol: Prostě jen chtějí, aby to bylo funkční. Co by měli dělat otočky a složité páky v reálné sebeobraně?
Z mého pohledu je to boj z blízka a la KM. Ale někdo by mohl pro změnu říct, že KM je kompilátem WT, (kick)boxu, jiu-jitsu a toho co si tam daný instruktor přidá :?: A jelikož KM přebírá věci z jiných BU, tak je to tak.
Shalom
kamiwaza
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 452
Registrován: sob 23. zář, 2006 23:00

Příspěvekod defendu » stř 15. srp, 2007 19:29

4kamiwaza
Ale ty jsi mě nepochopil,já proti nim vůbec nic nemám,ba právě naopak.Jen mě zajímá jestli s nima někdo nemá zkušenosti a odkud přesně čerpají (doufám že ne jen z KM videí),protože to co tam ukazují neni "pouze" kombinace boj. sportů a JJ jak avizují na svých stránkách (to můžou tvrdit nějakému novému adeptovi :lol: )
Pokud uznali,že je KM dobrá tak mě to jen těší :wink: .
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 954
Registrován: úte 15. srp, 2006 23:00
Bydliště: Plzeň

Příspěvekod kamiwaza » stř 15. srp, 2007 20:10

4 Defendu
Jedno pána z Ostravy se ptali, kde cvičil KM a to proto, že stejně jako v KM používá jeho systém Dju Su Kung Fu podobné principy, velmi rychlé a nekompromisní sebeobranné techniky, věci na reakční rychlost, postřeh atd. Mně to jeho cvičení trochu připomínalo věci od Richarda Douieba, ale rozhodně to od něj nezkopčil.
Ti borci z Tokui Do, nemohli být v Ostravě nebo v Plzni na semináři KM? A pokud ne, tak se to naučili z videa. Klobouk dolů.
kamiwaza
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 452
Registrován: sob 23. zář, 2006 23:00

Příspěvekod TongPa » stř 15. srp, 2007 20:33

defendu píše:...jejich prezentační video,až nápadně připomíná KM (obrana proti zbaním je totálně okopírovaná z KM)...

Jo, jak tak koukám na to video, nemohu se zbavit vtíravého pocitu, že vidím KM... :lol: Ovšem ten název "Tokui - Do"... :roll: Každopádně to vypadá dobře. Jestli k tomuto provedení došli vlastní cestou prostřednictvím mixu různých BU nevím, ale spíš bych si tipnul že ne... :wink:
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 520
Registrován: stř 08. lis, 2006 0:00

Příspěvekod kamiwaza » stř 15. srp, 2007 20:40

Myslíš, že to mají z youtube nebo videa :?: Kdo umí, ten umí + lidová (izraelská) tvořivost a zlaty česky ručičky :lol:
kamiwaza
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 452
Registrován: sob 23. zář, 2006 23:00

Příspěvekod Angus » čtv 16. srp, 2007 7:47

kamiwaza píše:4 Defendu
Jedno pána z Ostravy se ptali, kde cvičil KM a to proto, že stejně jako v KM používá jeho systém Dju Su Kung Fu podobné principy, velmi rychlé a nekompromisní sebeobranné techniky, věci na reakční rychlost, postřeh atd.

V Ostravě se dju su cvičilo už koncem 80. tých let (chvíli jsem se tomu okrajově také věnoval), v té době o KM tady nikdo neměl ani páru. Zaváděl to především Karel Doležal.
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 692
Registrován: pon 23. čer, 2003 23:00

Příspěvekod kamiwaza » čtv 16. srp, 2007 9:43

Ten Kája :lol: má veškéré mé sympatie. :lol: A to necvičí KM.
kamiwaza
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 452
Registrován: sob 23. zář, 2006 23:00

Příspěvekod luen » čtv 16. srp, 2007 10:03

kamiwaza píše:4 Defendu
Dju Su Kung Fu


8O vis o tom neco blizsiho? Co je to: dju su kung fu?
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
Uživatelský avatar
luen
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5187
Registrován: čtv 03. úno, 2005 0:00

Příspěvekod kamiwaza » čtv 16. srp, 2007 10:38

kamiwaza
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 452
Registrován: sob 23. zář, 2006 23:00

Příspěvekod Makoto » čtv 16. srp, 2007 13:33

luen píše:
kamiwaza píše:4 Defendu
Dju Su Kung Fu


8O vis o tom neco blizsiho? Co je to: dju su kung fu?


http://www.sweb.cz/kungfuzlin/historie.htm
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Uživatelský avatar
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1715
Registrován: ned 02. kvě, 2004 23:00
Bydliště: Roztoky u Prahy

PředchozíDalší

Zpět na armádní a combat systémy...

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 21 návštevníků