Hledám parťáka z Prahy či okolí na Hakkoryu

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod NOKT » čtv 06. zář, 2007 17:36

Picard píše:NOKTe nemyslel jsem to na tebe zle, jen jsem tim chtel vyjadrit nadeji, ze by to mohlo jit. Sakra jde jen o 30km? Nejak to jit prece musi. Kazdopadne ti preju, at si to podari nejak rozlousknout :!: Obrázek

BTW nemysli si ze toho casu bude vic, ve ctvrtaku bude jeste min a pak to bude uz jen cim dal tim horsi, mozna az v duchodu se to zlepsi :-) Tak jsem te chtel jen povzbudit ;-)


Určitě ve čtvrťáku toho bude daleko míň. Ale s možností řidičáku nebo i intru mimo bydliště někde blíže se otevírají nové možnosti.

4 all: Pokdu se vás má poznámka nějak dotkla tak se omlouvám nemyslel jsem to zle. Myslel jsem to tím způsobem, že momentálně nemám prostředky k tomu abych nějak efektivněji studoval někde jinde než moje bydliště.
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 656
Registrován: stř 30. kvě, 2007 23:00

 

Příspěvekod CeLy » čtv 06. zář, 2007 20:47

NOKTe, NOKTe, ja osobne som chodil na teningy aj cez akademicky tyzden a maturitu som zvladol celkom v pohode, a to nehovorim o tretom a stvrtom rocniku, to som knizky ani poriadne nevidel 8O .A tiez som chodil na gympel, no a teraz som na vyske... :roll:
Takze predpokladam, ze ty si ten typ slusneho ziacika, ktory si robi vsetky domace ulohy, vsetko ma pripravene na cas a vsetko musi vediet, cize travi cely den len pri knihach :roll: . A take typy naozaj nemaju cas cca 3 hodiny na volnocasove aktivity, toboz nie na take ,kde treba aj nieco robit, lebo to by bol koniec sveta, ze? :roll:

P.S. Ako tu uz niekto napisal, keby si tolko casu venoval na vytvarani nejakeho casoveho harmonogramu ktory by si dodrzoval ako na vytvarani vyhovoriek " preco sa to neda", tak by si si z tych 24 hodin nasiel tie 3 na "casovo velmi narocne" dochadzanie a trenovanie :roll: :wink:
CeLy
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 94
Registrován: čtv 28. pro, 2006 0:00
Bydliště: Slova-KIA

.

Příspěvekod luen » čtv 06. zář, 2007 23:49

Vyuzijte toho, ze vubec nekam muzete dojizdet :!: Pamatuji doby, kdy se neco takoveho nemohlo a nebyl to zadny med :wink: Jednou na to budete radi vzpominat a clovek zazije na cestach prima veci :!: Kazda cesta je vlastne male ci vetsi dobrodruzstvi ...

Mimochodem bu/bs za vami neprijdou. To musite udelat sami :!: :!: :!:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
Uživatelský avatar
luen
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5187
Registrován: čtv 03. úno, 2005 0:00

Příspěvekod zm » pát 07. zář, 2007 7:54

ukropcany píše:4zm - si zlatý, že nemám hovoriť o tom že je to choré a jedným dychom povieš, že je to šialenstvo... :D :roll: To, či ja praktikujem BU, alebo nie, nech posúdia tí, ktorí poznajú Teba aj mňa, pretože čo mi tak donieslo do uší (samo :D ), tak Ty si baleťák a nie bojovník...



Ale späť k téme...

Vidím to takto:
- pred 15 rokmi stál byt 100 000, dnes stojí 3 000 000+
- pred 15 rokmi stačilo mať auto za 50 000, dnes za 500 000+
- pred 15 rokmi sa pracovalo od 7:30 do 16:00 aj s obedom a všetci mali +/- rovnaký plat
- pred 15 rokmi nikto neplodil deti, pretože furt nikto nevedel, či sa socík vráti, alebo nie, alebo či bude vojna, alebo nie, proste vákuum
- mám vysedávať po krčmách, tak radšej budem chodiť do krúžku

Dnes však na to, aby človek mohol platiť 20 000 hypotéku, 5 000 za auto, 10 000 za stravu + decko, tak musí frčať trošku ináč, ako pred 15timi rokmi... to, že kedysi to bola romantika a ináč to ani nešlo beriem, rešpektujem tiež obete tých, ktorí to podstúpili, ale bola to ich voľba a určite im to nikto neradil :idea: To, že dnes to niekto prezentuje ako nutnosť mi príde skutočne keď nie choré, tak min. ťažko demagogické v duchu "keď som si to ja odsral, tak aj Ty môžeš" :evil: ... čo už teda na doktora je... BU sú o tréningu a nie o cestovaní... tradičných nekontaktných BU sa to týka samozrejme väčšiny, pretože už keď sa nerieši funkčnosť, tak je treba riešiť aspoň technické spracovanie a keďže najbližšia kapacita je až xxxx km ďaleko, tak šup do lietadla... lenže ak sa chce niekto naučiť dať bombu do nosa, resp. tresknúť s niekým o zem, tak v každej diere je nejaký klub a hnať sa džonym, ktorý má ten správny papier je podľa mňa... no... strata času? Ako povedal diablik - je to pánska zábavka... ale decku toto a podobné radiť je nezodpovedné, pretože dnes to už nefunguje... decko sa má hlavne učiť a nie o 11tej domov chodiť z nejakého tréningu... to by ma tiež zaujímalo, čo tomu chudákovi čo chodí domov o jednej v noci, povedia decká v puberte... určite to bude niečo v zmysle "ty debil, keby si na nás vtedy nesral, dnes sme si nemuseli šlahať herák... " :evil:

Je vidět, že si opravdu vybíráš, jen to, co se ti hodí do krámu - není to choré, ale je to šílenství to zažívat. No a to ostatní? Asi jsi fakt tak trochu off topic, poněvadž když to budeme všichni přepočítávat na peníze, můžeme sedět tak akorát doma u bedny a čučet na pitomý seriály. A navíc, nikdy jsem nikomu neřekl, že má jezdit tam a tam, spíš se snažím poradit v tom, co chce ten dotyčný dělat a usnadnit mu to, co to jde. Čti to co je napsáno a ne to co se ti vylíhne v mozečku.
Baletu zdar, hlavně tomu s duchnama na rukách.
Je toho víc, než kolik oko postřehne ...
zm
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 388
Registrován: stř 12. kvě, 2004 23:00
Bydliště: Brno

Příspěvekod zm » pát 07. zář, 2007 8:41

ukropcany píše:
zm píše:Baletu zdar, hlavně tomu s duchnama na rukách.

yoyo
Obrázek ©ak som počul... že zaútočil nesprávnou rukou... Obrázek

Která to prosím tě je? Jsi off topic a teď už pořádně. Jaký je účel tvé navštěvy této diskuse?
Je toho víc, než kolik oko postřehne ...
zm
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 388
Registrován: stř 12. kvě, 2004 23:00
Bydliště: Brno

Příspěvekod diablik » pát 07. zář, 2007 8:55

Ukropany- :wink: :lol: :lol: :lol: :twisted: :twisted:
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 877
Registrován: stř 04. kvě, 2005 23:00
Bydliště: SK

Příspěvekod TF » pát 07. zář, 2007 9:08

for zm: baletu zdar hlavně k tomu s duchnama na rukách....

cože ? ty jako přirovnáváš thaiský-box k baletu? a ty duchny maj bejt jako rukavice jo ? doufám že si někdy vlezeš do ringu s něakým dobrým boxerem aby ti těma duchnama zmaloval ksicht :evil: pak si možná uvědomíš že ty tvý výlety za mastičkářema přez půl světa byly dost na nic :!:

for all: když si přečtete mý příspěvky tak zjistíte že fakt konflikty nevyhledávám ale takovýhle kecy mě fakt dokážou naštvat :evil:
TF
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 255
Registrován: úte 30. led, 2007 0:00
Bydliště: Mladá Boleslav

Příspěvekod Picard » pát 07. zář, 2007 9:26

Od vyvolavani konfliktu jsou tu experti, netreba se k nim pridavat.

Nyni zpet k tematu.
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1184
Registrován: pát 21. bře, 2003 0:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod ingwe » pát 07. zář, 2007 17:39

souhlasím se spoustou věcí tady řečených, že je to o prioritách a že kdo hledá najde cestu, zároveň taky uznávám že nevýdělečný jedinec školou povinný to má s dojížděním komplikované a navíc rodiče nemusí mít vždy pochopení pro postoj "zaprvé BU a pak až škola", potud není co dodat. ale CeLyho příspěvek mně "zvednul ze židle" a nedá mi to nereagovat:

CeLy píše:NOKTe, NOKTe, ja osobne som chodil na teningy aj cez akademicky tyzden a maturitu som zvladol celkom v pohode, a to nehovorim o tretom a stvrtom rocniku, to som knizky ani poriadne nevidel 8O .A tiez som chodil na gympel, no a teraz som na vyske... :roll:


i já jsem chodil na tréninky i přes akademický rok na gymplu, i přes maturitní ročník, dokonce jsem byl večer před maturou na tréninku a myslím že mi to psychicky velmi pomohlo (tuto pozitivní zkušenost jsem si přenesl na vejšku a i ve zkouškovém se snažím chodit na všechny trenály, fakt mi to pomáhá). ale nemusel jsem naštěstí na tréninky dojíždět dál než do centra města, což rapidně mění situaci. ty jsi na gymplu za BU dojížděl? jak daleko? a přidávám ještě že není gympl jako gympl. to že dva lidi studují oba gympl(jiný) neznamená že mají toto studium stejně náročné.

CeLy píše:Takze predpokladam, ze ty si ten typ slusneho ziacika, ktory si robi vsetky domace ulohy, vsetko ma pripravene na cas a vsetko musi vediet, cize travi cely den len pri knihach :roll: . A take typy naozaj nemaju cas cca 3 hodiny na volnocasove aktivity, toboz nie na take ,kde treba aj nieco robit, lebo to by bol koniec sveta, ze? :roll:


máš gympel a teraz jsi na vysoké... opravdu? dle úrovně výše ocitovaného příspěvku je na snadě o tom pochybovat.

CeLy píše:P.S. Ako tu uz niekto napisal, keby si tolko casu venoval na vytvarani nejakeho casoveho harmonogramu ktory by si dodrzoval ako na vytvarani vyhovoriek " preco sa to neda", tak by si si z tych 24 hodin nasiel tie 3 na "casovo velmi narocne" dochadzanie a trenovanie :roll: :wink:


co k tomu dodat. urážky a negativní předsudky, velmi hodnotný to příspěvek do debaty vezdejší...
ingwe
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 508
Registrován: pon 10. dub, 2006 23:00
Bydliště: Liberec-Brno

Příspěvekod zm » pát 07. zář, 2007 17:51

ingwe píše:i já jsem chodil na tréninky i přes akademický rok na gymplu, i přes maturitní ročník, dokonce jsem byl večer před maturou na tréninku a myslím že mi to psychicky velmi pomohlo (tuto pozitivní zkušenost jsem si přenesl na vejšku a i ve zkouškovém se snažím chodit na všechny trenály, fakt mi to pomáhá). ale nemusel jsem naštěstí na tréninky dojíždět dál než do centra města, což rapidně mění situaci. ty jsi na gymplu za BU dojížděl? jak daleko? a přidávám ještě že není gympl jako gympl. to že dva lidi studují oba gympl(jiný) neznamená že mají toto studium stejně náročné.

Mám naprosto stejnou zkušenost. Naštěstí.
Domnívám se ale, když je řečeno A mělo by se říct i B. Je podle mne úlohou učitele (instruktora, sensei, ...), pokud má v klubu (oddíle, škole, ...) někoho takového, který jezdí pravidelně z větší dálky na pravidelná cvičení (tréninky, keiko, ...), měl by to vědět, a pokud si to ten člověk zaslouží svým úsilím překonávat překážky, měl by tomuto člověku vycházet přiměřeným vhodným způsobem vstříc.
Pokud se mne týká, jsem jako představitel klubu Otokodate dojo školy Hakkoryu jujutsu v ČR už už s Shihtzu v kontaktu a hledáme nejvhodnější způsob, jak Shihtzu umožnit, aby se mohl věnovat Hakkoŕyu jujutsu s co nejmenší újmou, protože začátečníkovi je dle mého názoru potřeba vytvořit při tréninku alespoň takové podmínky, aby se mohl na samotné cvičení dostatečně koncentrovat a nemusel přemýšlet nad tím, kdy mu jede autobus atp., což by mu mohlo celý proces začátku, který je asi nejnáročnější, znechutit a odradit jej.
Je toho víc, než kolik oko postřehne ...
zm
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 388
Registrován: stř 12. kvě, 2004 23:00
Bydliště: Brno

Příspěvekod Hosobiki » pát 07. zář, 2007 18:29

(nevšímejte si mě :lol: ) pro mého hlídacího psa: přepsáno :wink:
Hosobiki
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 204
Registrován: pon 20. lis, 2006 0:00
Bydliště: Ostrava

.

Příspěvekod luen » pát 07. zář, 2007 19:18

Nechapu co tady resite :?:

Kdo chce, hleda zpusob :!: Kdo nechce, hleda duvod :!: Pro nekoho jsou bu/bs vsim, pro nekoho je to nesmysl a nekdo je tak nejak ve stredu ... Kdo vi co z toho je to lepsi ci horsi :?: Kazdy dela to, co umi, co zvlada a na co ma a dle toho vypadaji i vysledky kazdeho z nas :!: Co je na tom k reseni :?: Nebo je v tom neco jineho, co mi unika :?:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
Uživatelský avatar
luen
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5187
Registrován: čtv 03. úno, 2005 0:00

Příspěvekod ingwe » pát 07. zář, 2007 19:26

luen: a proč tuhle debatu prostě nenecháš bejt když ti tak vadí? to tě štve že na disku tohodle fóra zabírá těch pár kilobajtů???
ingwe
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 508
Registrován: pon 10. dub, 2006 23:00
Bydliště: Liberec-Brno

Příspěvekod luen » pát 07. zář, 2007 19:57

ingwe píše:luen: a proč tuhle debatu prostě nenecháš bejt když ti tak vadí? to tě štve že na disku tohodle fóra zabírá těch pár kilobajtů???


Ingwe v klidu ... nikdo na tebe neutoci 8)

Nejde o misto na tomto serveru, ale toho zbytecneho mista v mozku :lol: :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
Uživatelský avatar
luen
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5187
Registrován: čtv 03. úno, 2005 0:00

Příspěvekod Hosobiki » pát 07. zář, 2007 20:11

to luen: není nic jednoduššího, než to nečíst...
Hosobiki
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 204
Registrován: pon 20. lis, 2006 0:00
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod ingwe » pát 07. zář, 2007 20:48

luen píše:Ingwe v klidu ... nikdo na tebe neutoci 8)


Ne? Uuuuuuuff... já už jsem povolával aktivní zálohy :wink:

luen píše:Nejde o misto na tomto serveru, ale toho zbytecneho mista v mozku :lol: :wink:


njn, vanitas vanitatum et omnia vanitas :roll:
codyby sme se vrátili k tématu
ingwe
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 508
Registrován: pon 10. dub, 2006 23:00
Bydliště: Liberec-Brno

.-)

Příspěvekod kumori » sob 08. zář, 2007 10:16

ukropcany píše:4zm - si zlatý, že nemám hovoriť o tom že je to choré a jedným dychom povieš, že je to šialenstvo... :D :roll: To, či ja praktikujem BU, alebo nie, nech posúdia tí, ktorí poznajú Teba aj mňa, pretože čo mi tak donieslo do uší (samo :D ), tak Ty si baleťák a nie bojovník...



Ale späť k téme...

Vidím to takto:
- pred 15 rokmi stál byt 100 000, dnes stojí 3 000 000+
- pred 15 rokmi stačilo mať auto za 50 000, dnes za 500 000+
- pred 15 rokmi sa pracovalo od 7:30 do 16:00 aj s obedom a všetci mali +/- rovnaký plat
- pred 15 rokmi nikto neplodil deti, pretože furt nikto nevedel, či sa socík vráti, alebo nie, alebo či bude vojna, alebo nie, proste vákuum
- mám vysedávať po krčmách, tak radšej budem chodiť do krúžku

Dnes však na to, aby človek mohol platiť 20 000 hypotéku, 5 000 za auto, 10 000 za stravu + decko, tak musí frčať trošku ináč, ako pred 15timi rokmi... to, že kedysi to bola romantika a ináč to ani nešlo beriem, rešpektujem tiež obete tých, ktorí to podstúpili, ale bola to ich voľba a určite im to nikto neradil :idea: To, že dnes to niekto prezentuje ako nutnosť mi príde skutočne keď nie choré, tak min. ťažko demagogické v duchu "keď som si to ja odsral, tak aj Ty môžeš" :evil: ... čo už teda na doktora je... BU sú o tréningu a nie o cestovaní... tradičných nekontaktných BU sa to týka samozrejme väčšiny, pretože už keď sa nerieši funkčnosť, tak je treba riešiť aspoň technické spracovanie a keďže najbližšia kapacita je až xxxx km ďaleko, tak šup do lietadla... lenže ak sa chce niekto naučiť dať bombu do nosa, resp. tresknúť s niekým o zem, tak v každej diere je nejaký klub a hnať sa džonym, ktorý má ten správny papier je podľa mňa... no... strata času? Ako povedal diablik - je to pánska zábavka... ale decku toto a podobné radiť je nezodpovedné, pretože dnes to už nefunguje... decko sa má hlavne učiť a nie o 11tej domov chodiť z nejakého tréningu... to by ma tiež zaujímalo, čo tomu chudákovi čo chodí domov o jednej v noci, povedia decká v puberte... určite to bude niečo v zmysle "ty debil, keby si na nás vtedy nesral, dnes sme si nemuseli šlahať herák... " :evil:


zajímavé cifry tam u vás na slovensku, kupoval jsem nový byt a stál mě 1,850 tis. auto si kupuji nové cca 2 roky (ale z bazaru-poslední 310.000)
makám od 7-17 a na cvičení si čas najdu, ikdyž mám rodinu.Můžu chodit v OV na MT, kung-fu, karate, jak se mi bude chtít a co mě bude bavit, mám totiž MO®NOST VOLBY, je tedy na každém jaké má možnosti-makáš-li od rána do večera a o víkendech nebo na směny, logicky ještě po práci sebou nebudeš mrskat v tělocvičně.
navíc se mě celkem dotklo to, že Ti kdo dojíždí cvičit, sú chorí, byl jsem v květnu na každoroční preventivní lékařské prohlídce a jsem dle lékaře naprosto zdráv ve všech ohledech (chvála bohu)

zajímá mě, jestli je na Slovensku také takovéto diskuzní fórum...rád bych trošku zčeřil vody slovenské budo scény 8)

BTW obdivuji Zdeněksan za jeho trpělivost :wink:
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 476
Registrován: stř 04. dub, 2007 23:00

Příspěvekod ingwe » sob 08. zář, 2007 14:11

ukropcany píše:...
Čo sa týka trpezlivosti, tak to zle vidíš - zamieňaš si s trpezlivosťou strach... a na tom teda nie je čo obdivovať... toho «a má budo práve zbaviť...


sory že vám do toho chlapci tak skáču ale jak je to myšlený s tim strachem? jak se může na relativně ANONYMNÍ netové DISKUZI projevit strach?
ingwe
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 508
Registrován: pon 10. dub, 2006 23:00
Bydliště: Liberec-Brno

Příspěvekod kumori » sob 08. zář, 2007 17:34

ukropcany píše:4kumori - no, čo na to povedať... hádam «a poslať do 1. triedy Z© naučiť sa čítať... (robili Ti aj očné vyšetrenie? :twisted: ), napísal som toto "podľa mňa cestovať niekam pravidelne a hlavne často kvôli BU stovky až tisíce kilomentrov je na hlavu...", prípadne toto "decko sa má hlavne učiť a nie o 11tej domov chodiť z nejakého tréningu", takže Tvoj denný rozvrh je kapánek mimo... :idea:

Čo sa týka cien, tak ceny bytov v Bratislave nájdeš napr. tu http://www.mitan.sk/ , alebo tu http://www.reas.sk/byty_predaj.php a cena auta? No dobre, Ty chceš auto za 300k, lenže moje staré auto, ktoré mám už 5 rokov má dnes takú istú hodnotu a keď ho budem dúfam budúci rok meniť, tak mi 300k na druhé stačiť určite nebude... :x Keďže základný setup je +250 PS a 4x4...

Tú kreténsku poznámku ohľadom čerenia slovenskej budo scény ponechám radšej bez komentára... na takú k....u ani nie je čo napísať :evil:

Čo sa týka trpezlivosti, tak to zle vidíš - zamieňaš si s trpezlivosťou strach... a na tom teda nie je čo obdivovať... toho «a má budo práve zbaviť...



co s Tebou?máš celkem zajímavé názory, ale s tímhle jsi mi trochu vyrazil dech.Tvá kultura projevu je přímo úměrná Tvé inteligenci, která zřejmě není schopna reagovat na podněty mimo sféru BS, kde tak fundovaně reaguješ.

Zkus občas v cizích příspěvcích číst mezi řádky...a projevit trochu tolerance.Pokud to nepůjde, nezbývá, než se pousmát-igen?
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 476
Registrován: stř 04. dub, 2007 23:00

Příspěvekod xiuwei » sob 08. zář, 2007 18:09

KUMORI :
BTW obdivuji Zdeněksan za jeho trpělivost


na webu jsem četl :
Zlaté pravidlo Hakko ryu jujutsu:

"Předejít střetu znamená střet vyhrát. Je lépe předcházet než léčit."
xiuwei
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 521
Registrován: úte 06. čer, 2006 23:00
Bydliště: Ostrava

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 24 návštevníků

cron