sebeobrana pro ženy

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod Makoto » pon 30. črc, 2007 8:48

Lada píše:
Makoto píše: Vetsinou jsem videl techniky, ze jej hned roztahuji...coz mi prijde hloupe.

no hloupe ono záleží na situaci, to roztažení má jistý psychologický efekt a může zapůsobit tak, že celký konflikt u tohodle skončí.....ale je fakt že je potřeba umět tak i tak.

O psychologickem efektu zadna, me jde spise o to, ze hned roztahovat TO mi prijde jako predcasne otevirani karet. Ze lze utocnika prekvapit i zavrenym obuskem, kdy jej lze pouzit jako yawaru a pak jej roztahnout a dodelat rozdelanou praci ;-) Na treninku jsme tenhle koncept trenovali a mel rozhodne neco do sebe.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pon 30. črc, 2007 9:02

Pro někoho,kdo pouze prošel nějakým kursem v použití TO v sebeobraně a kdo se BU nevěnuje naplno a pravidelně,je rozhodně lepší obušek ihned roztáhnout.Použití TO jako Kubotanu či yawary už přecejen vyžaduje určitou technickou zdatnost a pravidelný trénink.
Co jsem třeba koukal na něco z výcviku US policistů od ASP,také okamžitě obušek otevírají.....nevím ale,jestli učí i se zavřeným,kursem ASP jsem neprošel.
Makoto,Ty na to koukáš z pohledu praktika BU a dlouholetého cvičence....človíček,co to má pro obranu a jinak nic necvičí,ten TO roztáhne a tluče......
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 30. črc, 2007 10:40

Mas pravdu. Byl to jen takovy podnet k diskusi. Treba jsme mimo misu my :-) Ja mel zatim to stesti, ze jsem ho nemusel pouzit v realu, takze se s tim mazeme pouze na treninku. A tak jako pistoli muzes pouzit k uderu nez budes zurive mackat spoust, s TO to jde na podobnem principu.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » pon 30. črc, 2007 10:49

Podle meho nazoru je pouziti jawary (tedy i slozeneho TO) dost precenovano. Myslis si ze uder loktem nezpusobi stejnou paseku jako jawarou/TO?

Asi mi nekdo bude oponovat tim, ze jawarou muzu utocit na citliva mista atd. - jasne beru. Ale myslim ze loktem najdu take dost citlivych mist :D

Nejvetsi problem bojovat slozenym OT vidim v tom, ze drzim neco v ruce prichazim o moznost drzení, to si myslim ze je dulezitejsi nez utok na citlivejsi body.
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 30. črc, 2007 11:33

NAIA píše:Podle meho nazoru je pouziti jawary (tedy i slozeneho TO) dost precenovano. Myslis si ze uder loktem nezpusobi stejnou paseku jako jawarou/TO?

Asi mi nekdo bude oponovat tim, ze jawarou muzu utocit na citliva mista atd. - jasne beru. Ale myslim ze loktem najdu take dost citlivych mist :D

Nejvetsi problem bojovat slozenym OT vidim v tom, ze drzim neco v ruce prichazim o moznost drzení, to si myslim ze je dulezitejsi nez utok na citlivejsi body.

Ja nerozporuju ucinnost lokte a TO :-) Oboje je ucinne a svou praci udela. Puvodni dotaz byl jestli hned roztahovat TO nebo ne a ja reagoval, ze bych ho hned neroztahoval, lelikoz tim prichazim o moment prekvapeni daleko drive. Ale pro me za me to rozbal treba hned, na to neni jednoznacna odpoved. Kdo je cistej grappler asi obusek i zahodi a capne utocnika. Kdo je trochu zrucny v citlivych bodech, vyuzije slozeneho TO a treba ho ani nebude muset otevrit. A kdo se s tim chce jen jednoduse ubranit bez jakekoliv dalsi ekvilibristiky, necht jej roztahne, nasadi nastvany xicht a hura do toho :-) Mavat s klackem umi kazda opice ;-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » pon 30. črc, 2007 11:37

V pohode :D Ja uz u sebe TO nenosim takze to je pro jen akademicka debata.

Ale co jsem s nim cvicil tak vim ze u OT je dulezita vzdalenost. A to prave ztratis tim ze ho pouzijes slozeny a pak uz se nemusi podarit tu vzdalenost zase zvetsit.

Jinak s tou opici to sedi. Zakladni uder TO je "Caveman Strike :D "
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 30. črc, 2007 11:43

Pravda....to s tou vzdalenosti byl obcas problem, uznavam. My jsme vetsinou pouzili slozeny OT na typ utoku, kdy te nekdo obejmul, pritlacil ke zdi, apod. Jednu dve rany zavrenym obuchem na citliva mista, udelat si misto a pak....showtime :-)
Je blbost si vsak poustet manika k telu jen proto, abych mohl pouzit zavreny obuch :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » pon 30. črc, 2007 12:29

2 Naia and Makoto
Pánové kdyby si každý dokázal takhle rozumě vyměňovat argumenty jako vy dva, byl by tenhle web o hodně příjemnější a hlavně užitečnější místo k životu :wink: mate muj respekt.
TO je pro mě sice také jen akademická debata, ale já osobně bych se zachoval si takhle...kdyby na mě šlo víc útočníků nebo byl útočník ozbrojený, určitě bych ho roztáhl předem...to samé pokud bych i jinak cítiu že útočník je nebezpečný (třeba pod vlivem, drog, alkoholu, nepříčetný nebo jinak se sníženým prahem bolesti a jedna rána kterou jsem schopen zasadit při roztažení ho neuspí).
Zatažený bych ho asi nechal pokud bych si myslel že ho uspím jednou ranou...a nebo pokud bych z nějákých jiných důvodů musel předstírat do poslendí chvíle že nebudu klást odpor, třeba kdybych měl s sebou ženu :wink:
Toliko mé laické pohlédnutí na věc, klidně mě opravte rád se nechám poučit.
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 30. črc, 2007 12:53

Vice utocniku, tak roztahnu cokoliv co bych mel zrovna po ruce ;-)
Slozeny TO je opravdu pouze pro pripad, ze te nekdo zatlacil do omezeneho prostoru a nemas moznost ho roztahovat.
My jsme to zkouseli kvuli kurzu sebeobrany pro zensky, jestli a jak by to mohly vyuzit. Obejmuti, apod. jsou caste utoky a tam je mozne teleskop pouzit jako yawaru, dostat se z drzeni a pak jej roztahnout a masit po ruka ci nohach a hlavne zdrhat a nehrat si na highlandera.
Zjistili jsme, ze kdyz zenska roztahla teleskop a zacala s nim ve stresu sermovat pred sebou, abychom se nepriblizili, v 9 z 10 pripadu jsme ji ho prakticky bez problemu odebrali. Ale to by asi platilo i kdyby s tim maval necviceny chlap, jen by mel vetsi silu. Proto jsme je ucili vyuzit vsechny vyhody TO.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » sob 15. zář, 2007 15:21

player
mistr diskutér
mistr diskutér

Nin-tsun do: recenze

Příspěvekod graver » ned 16. zář, 2007 7:35

Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » ned 16. zář, 2007 8:07

player píše:Tohle vypada celkem obstojne

http://www.youtube.com/watch?v=lV2_Jikd ... ed&search=

Dobrej knock out 0:42 :D
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » pát 05. říj, 2007 7:18

Mrkněte na tohle. Nové vybavení pro ženský. Co vy na to?
http://www.no-contact.com/
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pát 05. říj, 2007 7:49

Toman - to je docela zajimavy, pravda.
Jenom bych doufal, ze to naka pani v nepouzije pod vlivem nervu, paniky a strachu nekde v desti :lol:

Takze to IMHO stejne chce posilovat tu psychiku. Kdyz obchodnici prodaj zenskym cokoli, muze to vest k falesnemu pocitu bezpeci a dopadnout to blbe.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pát 05. říj, 2007 8:08

Jo jo, souhlas. Navic to vypada na vcelku teple obleceni, takze by bylo potreba jeste nejakou verzi pro leto (bikiny? ;-)

A jak rikal Gino - dalsi vec, kdy holcina by mohla ziskat pocit, ze ted uz se ji moc stat nemuze. Na kurzech stale rikame divkam, aby nespolehali na to, ze budou pokazde se svym pritelem ci manzelem, ktery umi box ci thai box a naucily se branit.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Moshe » pát 05. říj, 2007 8:25

Toman píše:Mrkněte na tohle. Nové vybavení pro ženský. Co vy na to?

Ideální do MHD 8)
Moshe
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Gino » pát 05. říj, 2007 8:36

Moshe píše:Ideální do MHD 8)

:lol: :twisted: :lol:
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 05. říj, 2007 9:30

Toman píše:Mrkněte na tohle. Nové vybavení pro ženský. Co vy na to?

Obrázek
Bych chtel videt jak ta star wars bunda funguje za deste Obrázek
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod madmax » pát 05. říj, 2007 11:07

Ve FAQ jsem se docetl, ze je to urceno hlavne pro situace, kdy zenu napadne neozbrojeny utocnik, tj. hlavne sexualni napadeni. Proto by me zajimalo, proc ta bundicka vypada tak strasne sexy... neni to kontraproduktivni? :lol:
madmax
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Toman » pát 05. říj, 2007 11:07

Si vezme deštník ne? :roll:
Obrázek
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...