xiuwei píše:Mezi uznávané trénéry či instruktory patří (mimo jiné) v ČR:
Ivan Rzounek - wing chun
Jan Novák - wing chun
Pavel Macek - hung kyun
Aleš Brunner - pekiti tirsia
Tomáš Severa - modern arnis
Antonín Sokol - musado
a určitě spousta dalších. Vycházím z referencí různých lidí (u některých i ze svých zkušeností),kteří pod vedením těchto trenérů cvičí (cvičili). Mají znalosti a umějí naučit druhé,což zase moc lidí (rádobyinstruktorů) neumí.
xiuwei píše:Mezi uznávané trénéry či instruktory patří (mimo jiné) v ČR:
Ivan Rzounek - wing chun
Jan Novák - wing chun
Pavel Macek - hung kyun
Aleš Brunner - pekiti tirsia
Tomáš Severa - modern arnis
Antonín Sokol - musado
a určitě spousta dalších. Vycházím z referencí různých lidí (u některých i ze svých zkušeností),kteří pod vedením těchto trenérů cvičí (cvičili). Mají znalosti a umějí naučit druhé,což zase moc lidí (rádobyinstruktorů) neumí.
luen píše:Od toho je clovek ucitel/trener, aby poznal co komu sedi a pro co ma kdo vlohy a jak na nej ... Kdo se ridi jednou sablonou neni ucitel![]()
DMC píše:luen píše:Od toho je clovek ucitel/trener, aby poznal co komu sedi a pro co ma kdo vlohy a jak na nej ... Kdo se ridi jednou sablonou neni ucitel![]()
Tak priznam se, Luene, ze takoveho ucitele jsem nejspis jeste nepotkalSnad takovi existuji.
Prijde mi, ze ve vetsine pripadu jsou kluby BU takove konglomeraty lidi, kterym vyhovuje ta sama "sablona".
DMC píše:luen píše:Od toho je clovek ucitel/trener, aby poznal co komu sedi a pro co ma kdo vlohy a jak na nej ... Kdo se ridi jednou sablonou neni ucitel![]()
Tak priznam se, Luene, ze takoveho ucitele jsem nejspis jeste nepotkalSnad takovi existuji.
Prijde mi, ze ve vetsine pripadu jsou kluby BU takove konglomeraty lidi, kterym vyhovuje ta sama "sablona".
Hosobiki píše:to Luen - no já bych to tak neodsuzovala, v dojo, do kterého jsem dříve chodila to probíhalo tak, že mohl přijít kdokoli kdykoli, ale nábor byl jednou do roka... člověk měl jistotu, že nebude muset začínat se vším sám... (lidi jsou přece jenom stádo - a mě to taky dost pomohlo)... a myslím si, že do většiny klubů, které se prezentujou jakože mají nábor jenom jednou dvakrát do roka se po domluvě dostat můžeš i mimo...
luen píše:Taky jsem si tim kdysi proselBU/BS nejsou kolektivni hry
Kdyz tohle trener nechape, tak na co tam je? V BU/BS se ma rozvijet individualita a ne stadovitost. Je to prezitek z dob komunismu a stare struktury uz by se mohli dohmatnout toho, ze je to prezitek min. 17 roku
![]()
Ale kazdemu co si zada
ingwe píše:Jak moc ti ten komunismus leží v hlavě? Když má někdo jinej názor než ty, je to komunista plný přežitků... Tohle je podruhé co takhle reaguješ. Ještě potřetí, a budu mít jistotu, že hodně
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 3 návštevníků