pucmaz píše: Me se jenom delsi dobu zdalo, ze tady na foru celkove chybi rovnovaha a ze kdo neni xboxer, je automaticky zbabelec, zmrd a ja nevim co jeste a proto jsem zase po dlouhe dobe zareagoval.
pucmaz píše:... Stalo se prakticky samozrejmym, jako jeden z argumentu nekoho vyzvat na fullkontakt/pozvat do skoly k pomereni sil a kdyz ten clovek okamzite nesouhlasi, pocastovat jej nekolika stavnatymi urazkami... to se mi nezda ani trochu pratelske....
pucmaz píše: Pratelsky sparring je pro me na urovni treba fotbalku. Muzeme si jit nekam rekreacne zakopat a kdyz mezi nami bude nejaky fotbalista, urcite si nas vsechny poda. Nevypovi to ale vubec nic o nejakych schopnostech zucastnenych, kteri se fotbalu jinak nevenuji, pouze to bude sranda na odreagovani.
pucmaz píše:Vim v jakem stavu je ceske karate a dost dobre chapu pohled vsech xboxeru na nej a mozna mi ani nic jineho (nez se brat prilis vazne) nezbyva. Treba az/jestli se mi jednou podari v CR dokazat, ze to co cvicime neni to same a treba az se mi podari trochu ovlivnit verejne povedomi o karate, budu schopen brat vsechno s nadhledem a s humorem jako ty. Zatim mi to ale nejde a verim ze je to pochopitelne...
migli píše:
S tim vlaknem "karate uder" uznavam, ze se to bohuzel zvrhlo. Je to skoda, ale co treba zalozit vlakno 2? Nebo jeste lepe, napsat clanek o principu uderu v karate, generovani a vedeni sily, nejcastejsich chybach, spravne metodice nacviku...Ja vim, malo casu...
pucmaz píše:luen, migli, jendis: dekuji za reakce. Skoda ze takovych je tu pomalu. mohlo by to byt vazne fajn forum![]()
Souhlasim a nemam uz vlastne nic co bych dodal, takze snad jen odpoved pro Jendise:
nevim jestli ze me bude dobry instruktor, ale s tim ovladanim remesla starost nemam![]()
Kazdopadne me sensei nechava uz tretim rokem vest pravidelne 2x tydne detske treningy (a ne ze bych ho o to zadal) a hlavne ze zacatku jsem prakticky po kazdem cviceni dostaval nekolik (nekdy to zabralo az do pulnoci) rad, jak je vest, co s detma atd. Cviceni dospelych provadim jen tehdy, kdyz uciteli neco je a neni schopen ucit, nebo proste kdyz mi to prikaze. Zatim jsem nemel zadne potize, deti i dospele to bavilo, nekteri rikaji ze jsou treningy prilis tvrde a nekteri me po nich klidne jeste tahaji na otloukani...
Individualni uceni je tady tak nejak samozrejme, po kazdem treningu prijde nejaky kohai, ze chce vysvetlit tohle nebo tamto, stejne jako o to zadam ja svoje sempaie (a ucitele) a jeste se nikomu nestalo ze by byl odmitnut.
Uvedomuju si ale, ze ucit Japonce a ucit Cechy bude rozdil a ze co mi funguje tady uz treba doma nepujde. To je ale riziko, ktere podstoupim a dost mozna vyuku i pozmenim, kdo vi... se uvidi
Raimond píše:Neporadil by mne někdo kde získat licenci instruktora sebeobrany mám licenci trenéra. Díky
Raimond píše:Neporadil by mne někdo kde získat licenci instruktora sebeobrany mám licenci trenéra. Díky
pavela píše:A umíš tu sebeobranu? Jestli jo, naco je ti licence? A jestli ne, naco je ti licence?
Mesic píše:ja si myslim ze kazdej trener ma neco v sobe a je uz jen na tobe jak se k tomu postavis
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků