nový styl??!!: KEYSI

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod Jendis » pát 12. říj, 2007 15:09

Díky,chlapi.... :wink:

4Makoto...mrkni na SZ.....

Ono...já osobně bych hrozně rád viděl live jak CM,tak KFM......co viděl,zkusil zacvičit.Reference jsou,na obé,více než gut.......
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pát 12. říj, 2007 17:10

Hele, budu za vola, ale co je to to "CM"?
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 12. říj, 2007 17:43

Crazy Monkey......a prohledej si web tady....a přidej k tomu jméno Rodney Chico King...... :wink:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » pát 12. říj, 2007 17:54

Zdravím přátelé :lol:
Vy si tu,ale dáváte :wink: Mě se KFM docela líbí,jen nemám moc rád systémy kde je obrana složitější než útok.Soupeř na tom novém promovideu dává ůder pěstí (což je relativně snadný útok pro člověka co umí dát pecku),ale obránce s rukama přilepenýma na hlavě do tý ruky dává bombu loktem,přitom se celej natočí,přikrčí a ještě švihne loktem-prostě mě osobně to přijde zbytečně,no jak to napsat......rozpohybované?Prostě mám za to,že by se to dalo udělat jednodušeji-s menším zapojením svalů.Vím co je to rvát se pod tlakem a když vám adrenalin leze i z uší a tam prostě není moc prostoru pro techniky při kterých se musí zapojit příliš mnoho svalů.Toť můj názor.
Ale jinak je to hodně zajímavej způsob boje a rád bych ho poznal zblízka,jinak tu totiž můžem debatovat na plano donekonečna.

4 Gino
Tihle kluci ze Slovenska Crazy Monkey streetboxing dělají:
http://www.jkd.sk/start.html
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DMC » sob 13. říj, 2007 18:43

Z toho promovidea me docela zaujaly ty hlavicky, mel bych otazku pro ty co to cvici(li):

Je to k necemu? :D Myslim tu techniku, kdy clovek zapichne protivnikovi hlavu pod celist, a pak s ni svihne nahoru a dozadu...

Chapu, ze cilem je nejspis vykloubit celist, ale z nekolika experimentu, ktere jsem provadel na treninku, mi vychazi, ze mu misto toho hlava proste jenom "uleti" dozadu a efekt temer nulovy.

Kdyz mu clovek tu hlavu chytne obema rukama, tahne dopredu a PAK az pohodi hlavou, tak to je jiny kafe :-) Ale co jsem koukal, tak to vsude v tom videu delaji bez uchopu.

Mohl by to nekdo znaly okomentovat, ev. mi rict, jestli mi jenom nechybi nejakej grif? :wink:
DMC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DrGlock » sob 13. říj, 2007 23:21

BuFF píše:
Jendis píše:já bych do toho marketing až tak netahal.....netradiční je to proto,páč je to "málokde" k vidění...a o FMA taky nemá tolik lidí až tak přehled.Sic je to lepší,než to bejvalo,ale pořád nejsou toliko v povědomí,jako jiné BU.....
Já okolo sebe tyhle techniky vidim pořád tak moc nechápu to "málokde" ale je fakt, že se asi pohybuju mimo běžný a zavedený styly (i když je to paradox cvičím něco co má dost dávnou tradici a přitom je to novinka-aspoň u nás :wink: ). A marketing maj dobrej v tom, že takovouto běžnou věc ukážou jako novou a lidi to i tak vnímaj, to považuju za povedený. A já to oceňuju, dnes je potřeba vždy zaujmout něčím jiným než maj ostatní a novinky vždycky táhnou víc než něco co už tady je, novej JAR je vždy lepší jak ten starý mycí prostředek :lol: . Samozřejmě, že Keysi je funkční systém stejně jako desítky dalších, ale nakonce je to vždy jen a jen na tom jednotlivci jak moc cvičení dává a jak mu to funguje když je potřeba.

A máte to tak promakaný, jako v Keysi, kde se na to zřejmě vyloženě specializujou? Znám spoustu stylů, kde se taky jedou tyhle věci, i u nás je cvičíme, ale nikde jsem to ještě neviděl v pojetí, v jakým to dělají v Keysi. A pokud můžeš zodpovědně říci, že to cvičíte taky tak, rád se k vám přijedu něco přiučit a určitě nejen já.
Jan Bednařík
www.RBSD.cz
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DrGlock » sob 13. říj, 2007 23:29

diablik: Napsal jsi sem zajímavé myšlenky a mám dotaz. Myslíš si, že Keysi je vhodnej styl boje pro sportovní zápasy a že by takovým způsobem šlo spárovat?
Jan Bednařík
www.RBSD.cz
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BuFF » ned 14. říj, 2007 8:49

DrGlock píše:A máte to tak promakaný, jako v Keysi, kde se na to zřejmě vyloženě specializujou? Znám spoustu stylů, kde se taky jedou tyhle věci, i u nás je cvičíme, ale nikde jsem to ještě neviděl v pojetí, v jakým to dělají v Keysi. A pokud můžeš zodpovědně říci, že to cvičíte taky tak, rád se k vám přijedu něco přiučit a určitě nejen já.
Neznám Keysi osobně, takže to nemůžu srovnávat, ale myslím si že ty prvky o kterejch se tady mluví jako o "málokdek vidění" kladivové údery, utoky na ruce a klouby soupeře, udery hlavou atd. jsou u nás velmi běžné a dost se na to zaměřujeme. Jak už bylo zmíněno v Keysi je vidět hodně prvků z FMA takže si myslím, že je to dost podobný. Samozřejmě oni to maj jinak poskládaný a jsou noví,lepší, silnější, voňavější atd. :wink: ale my to máme prostě dost podobný. Takže možná, že za tu návstěvu stojíme :lol: A taky většinou každej , i ten kdo cvičí RBSD, se dozvěděl okolo nože, zbraní atd. velmi mnoho nových a zajímavých věcí, takže bejvaj lidi velmi spokojený. Samozřejmě je to jen můj osobní názor kterej nevnucuju. Kdo chce dorazit není problém, stačí se domluvit.
A taky souhlasím s tím co psal tady Defendu .
Defendu píše:Soupeř na tom novém promovideu dává ůder pěstí (což je relativně snadný útok pro člověka co umí dát pecku),ale obránce s rukama přilepenýma na hlavě do tý ruky dává bombu loktem,přitom se celej natočí,přikrčí a ještě švihne loktem-prostě mě osobně to přijde zbytečně,no jak to napsat......rozpohybované?Prostě mám za to,že by se to dalo udělat jednodušeji-s menším zapojením svalů...
Na můj vkus některý věci moc složitý, ale z promo videa nelze soudit. Určitě jim to asi funguje, hlavně lidem se to hodně líbí, je to žhavá novinka, používal to BATMAN :!: :lol: takže ať se jim daří a užijou si pořádně slávy, než se zase objeví něco dalšího :wink: A ono se určitě objeví, jak jinak by sme přežili v tomto světě násilí :lol: :lol: Pokrok nezastavíš :lol: :lol:
Inter verba et actus magnus quidam mons est
Mezi slovy a činy stojí vysoká hora.
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » ned 14. říj, 2007 10:05

Já nevím, všichni říkají že Keysi bylo v Batmanovi ale vžyť bitky v tom filmu jsou tak strašně sestříhané (záměrně) že tam není ale vůbec nic vidět, ani jeden záběr na celek, jen roztřsená kamera a spoustu detailů, klidně by tam mohli hrát basketball a nikdo by to nepoznal...
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » ned 14. říj, 2007 11:12

DrGlock píše:diablik: Napsal jsi sem zajímavé myšlenky a mám dotaz. Myslíš si, že Keysi je vhodnej styl boje pro sportovní zápasy a že by takovým způsobem šlo spárovat?

hmmm...myslim ze nie..
Naposledy upravil diablik dne pát 15. úno, 2008 20:22, celkově upraveno 2
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » ned 14. říj, 2007 11:29

GLOCK - tu som ti nasiel ludi z SBGi..toto sa vola Pummel,cize "viazanie sa" v greco-rimo klinci,popr. aj zapasnicke "chisao"...toto je velmi neprijemna vec s pridanim laktov a kolien,kopec borcov v ufc zacina preferovat tento styl boja ,hlavne byvali zapasnici
http://youtube.com/watch?v=IuBNk1mh5jE
http://youtube.com/watch?v=cgTEpEwkAO4& ... I%20ModCom
.. takto by som to chcel ovladat :( [/b]
Naposledy upravil diablik dne ned 14. říj, 2007 11:41, celkově upraveno 3
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » ned 14. říj, 2007 11:31

Glock-- a tu si pozri ze nizky chlapik musi ist do klinca proti vysokemu borcovi,pokial nie je na ruky aspon o 2 triedy lepsi :? A ze je to niekedy problem vojst do klinca a to ten chlapik nerubal donho naplno
http://youtube.com/watch?v=MGGaCvHTfQM& ... I%20ModCom
http://youtube.com/watch?v=SgxRCdjcC80& ... I%20ModCom
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » ned 14. říj, 2007 12:19

DMC píše:Z toho promovidea me docela zaujaly ty hlavicky, mel bych otazku pro ty co to cvici(li):
Je to k necemu? :D Myslim tu techniku, kdy clovek zapichne protivnikovi hlavu pod celist, a pak s ni svihne nahoru a dozadu...
Chapu, ze cilem je nejspis vykloubit celist, ale z nekolika experimentu, ktere jsem provadel na treninku, mi vychazi, ze mu misto toho hlava proste jenom "uleti" dozadu a efekt temer nulovy.
Kdyz mu clovek tu hlavu chytne obema rukama, tahne dopredu a PAK az pohodi hlavou, tak to je jiny kafe :-) Ale co jsem koukal, tak to vsude v tom videu delaji bez uchopu.
Mohl by to nekdo znaly okomentovat, ev. mi rict, jestli mi jenom nechybi nejakej grif? :wink:

Zdar, predem rikam, ber muj poznatek s rezervou, protoze jsem se jejich seminare zucastnil (zatim) pouze jednou. Nicmene tuhle techniku jsme cvicili a nejde tam ani tak o zapichnuti a svihnuti jako o....jak bych to jen napsal. Hodne to pripomina pohyb byka, ktery svihne hlavou a je to spise o dynamice a zasahnuti celisti, nosu nebo licni kosti. Aspon tak mi to vysvetlovali, protoze se mi to taky nezdalo. Navic k tomu pouzili protipohyb, kdy poslali svoji rukou protivnkovu hlavu proti sve hlave...tezce se to vysvetluje. Jako kdyby jsi pri klinci sjel rukou do strany ke tvari a pak poslal jeho hlavu proti sve prave, ktera dela prave ten "byci pohyb". Ale je mozne, ze existuje i jina technika hlavou, kterou jsme nevideli...
A koneckoncu ani ten efekt, ktereho jsi docilil ty, neni spatny. Take se nam to povedlo, rekli nam, ze ani to neni spatne provedene (ale ted cvicime neco jineho ;-) , protoze jsi mu tak odkryl krk....Keysi si nehraje na jeden uder jedna smrt techniky. Vsechny techniky spise smerovaly k tomu, aby jsi prerusil utok a zdrhnul...je to princip i Krav Magy, ze?
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pát 19. říj, 2007 8:25

NAIA píše:No jsem rad ze ti Bob zatapi stejne jako me:) Tip by tu nejaky byl, ale na ten jsi jiste prisel take. Zatnout zuby a vydrzet to:)

Tak uz jsem zjistil jako to udelat, aby si clovek u cviceni s Bobem nespalil pokazde drzku :-)
Vazelinou jsem potrel celou hlavu Boba a je to parada. Umoznuje to rychle a plynule prechody (napriklad pri Shrederu) a uz i ty udery hlavou jsou dobre. Navic to jde pak vcelku dobre smyt z tela i vlasu :-)
No a keysi se na tom cvici uplne luxusne...musime ted drit, kdyz uz jsme se s nimi dohodli na dlouhodobe spolupraci. BTW, pokud to vyjde, tak za rok, rok a pul tu uz mozna bude ceske zastoupeni ;-) Ted s nimi probirame detaily ohledne jejich instruktorskeho planu vycviku a protoze nejsme uplni zacatecnici v BU, melo by to jit vcelku rychle nahoru (aspon nam to tak rekli, pote, co nas videli cvicit :-) Takze kdo pak bude mit zajem, nebude muset jezdit do Nemecka, Spanelska ci Anglie.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 19. říj, 2007 8:30

Makoto píše:...musime ted drit, kdyz uz jsme se s nimi dohodli na dlouhodobe spolupraci. BTW, pokud to vyjde, tak za rok, rok a pul tu uz mozna bude ceske zastoupeni ;-) Ted s nimi probirame detaily ohledne jejich instruktorskeho planu vycviku a protoze nejsme uplni zacatecnici v BU, melo by to jit vcelku rychle nahoru (aspon nam to tak rekli, pote, co nas videli cvicit :-) Takze kdo pak bude mit zajem, nebude muset jezdit do Nemecka, Spanelska ci Anglie.

Tak tohle je moc moc dobrá informace.... :!: :!: :!:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » pát 19. říj, 2007 9:41

Jendis píše:
Makoto píše:...musime ted drit, kdyz uz jsme se s nimi dohodli na dlouhodobe spolupraci. BTW, pokud to vyjde, tak za rok, rok a pul tu uz mozna bude ceske zastoupeni ;-) Ted s nimi probirame detaily ohledne jejich instruktorskeho planu vycviku a protoze nejsme uplni zacatecnici v BU, melo by to jit vcelku rychle nahoru (aspon nam to tak rekli, pote, co nas videli cvicit :-) Takze kdo pak bude mit zajem, nebude muset jezdit do Nemecka, Spanelska ci Anglie.

..no vidis Jendo a mas to tu :wink: ..konecne si zacvicis podla svojho gusta :wink: :D
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » pát 19. říj, 2007 10:07

Makoto píše:, pokud to vyjde, tak za rok, rok a pul tu uz mozna bude ceske zastoupeni ;-)

Jardo pokud vím tak toto si tvrdil o Vacirca BJJ :D
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pát 19. říj, 2007 10:11

Toman píše:
Makoto píše:, pokud to vyjde, tak za rok, rok a pul tu uz mozna bude ceske zastoupeni ;-)

Jardo pokud vím tak toto si tvrdil o Vacirca BJJ :D

Mas pravdu....jenze pak se tu objevil Fernando a uz nemelo moc ceny Vacircu sem tahat (navic o to ani moc nestal, protoze se mu rozjizdel v tej dobe nejakej novej business, diky kteremu mel prace az nad hlavu). My jsme se rozhodli radsi chodit k Fernandovi nez jezdit do Curychu...ciste ekonomicke duvody. S Vacircou nicmene udrzuji stale kontakt, abych vedel, co se ve svete deje :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 19. říj, 2007 13:08

diablik píše:
Jendis píše:

..no vidis Jendo a mas to tu :wink: ..konecne si zacvicis podla svojho gusta :wink: :D

No..ještě rok a půl...pokud to klukům vyjde.Snad se s nima dostanu ke Keysi ještě dřív...Makoto,dej mi vědět,abych se potom stihnul domluvit....případně si to zařídit. :wink:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » pát 26. říj, 2007 7:47

Makoto:
Chci se zeptat. Ve vasem clánku jsem cetl ze KFM se specializuje na civilní sebeobranu. V čem se liší od různých (mnohdy rádoby) armádních stylů? Ä také se chci zeptat, jestli mají lidé KFM také nějak rozvinutou výuku z hlediska předkonfliktu, postkonfliktu atd...?
Vím že jste tam byli jen jednou, ale kdybyste se náhodou zeptali tak by mě to zajímalo.
Jinak držím palce abyste co nejdříve přitáhli KFM do ČR.

PS: Super článek
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...