Zkušenosti z ulice

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod Boreas » sob 27. říj, 2007 23:00

Tak já jsem ze všeho zatím vyvázl bez boje a myslím, že je to to nejlepší, jak to mohlo dopadnout. Nikdy by to nebylo vyrovnané(ať už v 8. třídě dva o hlavu větší machříci, nebo teď tři skinhedi) Ale měl jsem zatím kliku.

Shrek: a to s tím judem vykládej nějakýmu dobrýmu judistovi :lol:
Boreas
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 333
Registrován: čtv 04. led, 2007 0:00

 

Příspěvekod Shrek » ned 28. říj, 2007 8:27

Rikam judistu sem nikdy v real boji nevidel :-)
Shrek
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 54
Registrován: úte 23. říj, 2007 23:00

Příspěvekod mirsv » ned 28. říj, 2007 10:34

Já pár judistů znám a myslím že je to jako u každého bu,Pokud je dobrej judista,tak se v realu nejspíš ubrání.Vím o jednom judistovi,kterej dělal vyhazovače,ale zase měl asi 130kg,takže nemůžu říct,jestli byl dobrej,co se týče techniky,nebo spíš využíval tu váhu.
Jinak v judu vidím velkou slabinu v tom,že nepoužívá údery,aspon teda myslím,kdyžtak mě opravte :wink:
mirsv
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 173
Registrován: čtv 25. říj, 2007 23:00
Bydliště: ©umperk

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » ned 28. říj, 2007 11:15

Když poměřujeme ty velikosti, cvičil u nás kluk, takovej malej, ale už ve 14 docela vazba. A měl konflikt s jedním pánem kterýmu bylo taky kolem 40, oproti němu velký tlustý monstrum, tak se do něj pořádně vopřel pěstí, naštípl mu žebro a vyrazil klíčema který měl v ruce zub. Taky to byl v tu dobu jedinej týpek s kterým se dalo normálně cvičit :)
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 389
Registrován: pát 28. bře, 2003 0:00

Příspěvekod Gino » ned 28. říj, 2007 11:29

mirsv píše:Jinak v judu vidím velkou slabinu v tom,že nepoužívá údery,aspon teda myslím,kdyžtak mě opravte :wink:
Lidi ja nevim kde berete ten blaznivej pocit, ze judista, kdyz se pere na ulici, nemuze pouzit udery. Co na tom, ze se v Judu moc udery nejedou, kdyz na to prijde, muzes dostat peknou pecku jak od boxera, tak od judisty. Nevidim v tom problem.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1831
Registrován: stř 07. dub, 2004 23:00
Bydliště: Uz zase CR

Příspěvekod ghekon » ned 28. říj, 2007 11:44

Nehlede na to ze i v judu jsou udery, mam pocit od 3.danu
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1182
Registrován: stř 30. kvě, 2007 23:00

Příspěvekod Zdeny » ned 28. říj, 2007 12:17

Ale ve sportovním judu jsou údery zakázány všechny od kterýhokoliv danu ne??
Zdeny
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 3
Registrován: pát 02. bře, 2007 0:00
Bydliště: Bystřice nad Pernštejnem

Příspěvekod ghekon » ned 28. říj, 2007 12:26

Jo, ale boj na ulici neni sport :)
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1182
Registrován: stř 30. kvě, 2007 23:00

Příspěvekod TRiTON » ned 28. říj, 2007 13:37

Zdeny píše:Včera se mi stala nesmyslná příhoda....Sedím s kámošem u automatech v hospode a jedna holka chce abych ji pujcil na fantu :) já neměl drobny a ani se mi nezamlouvala tak sem ji proste nepujcil....a Přisel nejakej chlap asi 35-40 let a tlustej minimálne 120kg já drobnej a je mi 15 .....no a že když sem ji to slibyl at ji to koupim.....a chytl me ze zadu za krk a o něco se snažil mě to nebolelo tak sem ho nechal..a měl nějaky keci pořád....po chvíli ho někdo někam odtáhl.....®adny BU nedelam teda akorat 1 mesic judo :D říkám si jestli sem to měl skusit a jít po něm....typuji že bych dostal, ale měl bych možná lepsi pocit ..tak nevím jestli sem se měl bránit víc nebo ne..?

Já si myslim,že ses zachoval nejlíp jaks moch..
když jdeš do nějakýho konfliktu na ulici,a nemáš velkou váhovou(neni to všechno,ale dyž si o 20 kg těžší než soupeř,tak jde všechno snáze) nebo technickou(znalost bu/bs,zkušenosti z rvaček) převahu a chceš vyhrát,tak musíš bejt odhodlanej jít do toho naplno- použít třeba popelník,pullitr,židli prostě cokoliv jako zbran a snažit se ho vyřadit za každou cenu.Když tě třeba chytne,tak se mu snaž vypíchnout oči(i když je to nechutný).Prostě bejt odhodlanej k čemukoliv.
A docela dobrý je mít štěstí. Jednou sem vyděl,jak nějakej kluk(z doslechu vim,že se nikdy nepral ani nedělal bu) se rozmách proti většímu těžšímu "rváči" a přerazil mu nos-měl štěstí. A jindy můžeš do někoho bušit a žádná rána ti nesedne tak,aby zneškodila protivníka..
TRiTON
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 119
Registrován: ned 26. bře, 2006 0:00
Bydliště: Plzen

Příspěvekod ghekon » ned 28. říj, 2007 18:11

Bušit, bušit a bušit :) Zni to pekne, ale imho je lepsi protivnika dostat na zem, tam ho trochu zbusit a nasadit paku, nez ho mlatit do bezvedomi...
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1182
Registrován: stř 30. kvě, 2007 23:00

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » ned 28. říj, 2007 18:36

TRiTON: a jak to bylo dál, hádám ten větší ho potom rozlámal na malý nudličky? Pokud to byl rváč tak ho přeci nezastaví frňák, spíš potom spustí fanatickej záchvat, útok nezastavitelného monstra :lol: Já sice neměl uraženou chrupavku, ale větví mi rozplácli tu kost nad ní a krom toho že sem vypadal moc moc srandovně jak nějakej klingon ze startreku a skápla mi slzička, tak to nebolelo :wink:
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 389
Registrován: pát 28. bře, 2003 0:00

Příspěvekod TRiTON » ned 28. říj, 2007 19:00

Harutomo_Yasumizu píše:TRiTON: a jak to bylo dál, hádám ten větší ho potom rozlámal na malý nudličky? Pokud to byl rváč tak ho přeci nezastaví frňák, spíš potom spustí fanatickej záchvat, útok nezastavitelného monstra :lol: Já sice neměl uraženou chrupavku, ale větví mi rozplácli tu kost nad ní a krom toho že sem vypadal moc moc srandovně jak nějakej klingon ze startreku a skápla mi slzička, tak to nebolelo :wink:

Ten kluk udělal to nejlepší co moch,vzal roha...Ale ta jedna dobrá rána mu ten útěk umožnila..
TRiTON
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 119
Registrován: ned 26. bře, 2006 0:00
Bydliště: Plzen

Příspěvekod honzajs » ned 28. říj, 2007 20:22

jj, ulice je trošec o něčem jiném, než trénink, mám pár zkušeností, první má zkušenost byla po půl roce začátku s Aikido, samozřejmě jak jinak, než na zábavě, samozřejmě pod vlivem a samozřejmě jsem pěkně dostal na budku! :) Dělám Aikido asi dva a půl roku, ale praxe na ulici chybí, nedávno jsem se vyskytl zase v ohrožení a něco málo jsem použil, ale byl jsem spíše na straně proherce, ted přemýšlím, jak se dostat na úroven, kdy nebudu dobrý jen na žiněnce? No myslím, že bud budu utíkat s bojů a čekat, než se dostanu na dobrou úroven, nebo budu muset trénovat i na ulici a to za předpokladu prohry! :cry: :D
Honzajs
honzajs
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 28
Registrován: sob 27. říj, 2007 23:00

Příspěvekod honzajs » ned 28. říj, 2007 20:35

[quote="Shrek"]Judo mi neprijde jako moc vyuzitelny do real bitek
blbost, je to nejreálnější trénink do bytek, ale jsou dle mého názoru i lepší, uvažuju zkusit Sambo, to se mi zdá ještě lepší!
Honzajs
honzajs
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 28
Registrován: sob 27. říj, 2007 23:00

Příspěvekod Boban » ned 28. říj, 2007 20:46

hele nechci ti do toho kecat ale trenovani na ulici je blbost .. mohl by to byt tvuj posledni trenink v zivote ... kdyz si nekde s kamaradem neco skusite neake postupy jo dobre ale jit na ulici proti nekomu neni dobrej napad nikdy nevis co cekat ... lepsi je se nervat radsi odejit nez do toho bezhlave jit a utyc neni nikdy prohra kdyz jich je vic a sou o dve hlavy vetsi jak ty ... pridam svoji zkusenostz ulice ... jednou sem cekal na svyho kamose az mu skonci skola ... tak sem tam tak zewloval cumel na nastenku a najednou tam ke me prisla naka holka a ahoj jak se mas a bla bla .. tak sem se sni zakecal a kratil sem si cas ... najednou prisel jeden kluk ( pozdeji sem se od kamose dozvedel ze dela judo byl to krapet sok ) a hned co se do ni navazim a zacal mi nadavat ze je moje mama krava a ze sem debil atd , tak sem mu rek ze se do nikoho nenavazim ze tu jen cekam, v tu chvili do me strcil tak sem mu to vratil von zakop upad ale hned se zved a uz ke me sel , snazil sem se ho dostat do klince aby se uklidnil ale neak me chytil a prehodil me na asfalt zadama .. tak sem se nasral ani nevim jak sem se mu vykroutil chytil sem ho pod kolenama celyho zved a prastil snim taky , v tu chvili mu ruce povolili otocil se na zemi a zacal si drzet zezadu hlavu asi mu tekla krev .. tak sem se oprasil , kamos pak prisel a sli sme pryc on zatim nekam sel asi na zachody nebo nevim ... az doma sem zjistil ze mam roztrhly kalhoty a nez ta bitka byla pak doma horsi mama .....


jinak lepsi je se nervat mas pak spatnou povest :) a zjizveny ksicht se holkam nelibi :) radsi utyc . :wink:
Boban
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 5
Registrován: stř 22. srp, 2007 23:00

Příspěvekod honzajs » ned 28. říj, 2007 21:09

jj, máš pravdu, je lepší se neprat, ale někdy už prostě vybuchnu a neudržím se, když do mě pořád někdo startuje, ale nikdy nezačínám já, čekám na soupeře, mám strach ublížit, to je další brzda na kterou jsem doplatil, mám strach ublížit, ale tím jsem ublížil sobě. Když totiž měříš 167 cm a vážíš 68 kg, tak jsi docelá lehkým terčem pro každého magora co chce zamachrovat, takže mám pocit, že to jeden z důvodu, proč jsem se dostal častěji do konfliktu! :roll:
Honzajs
honzajs
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 28
Registrován: sob 27. říj, 2007 23:00

Příspěvekod scout » ned 28. říj, 2007 21:14

kamarade zlatej nevim co myslis treninkem na ulici....v lepsim pripade skoncis zmrzacenej..v horsim mrtvej...nebo za katrem a spopsanym trest. rejstrikem... :wink: k aikidu priber box, nebo ju jutsu , a zajed na military seminare ...shanej kvalitni literaturu....trenink na ulici je tak jedine jista cesta do rakve...za katr..nebo na invalidni kreslo.....( posiluj,strecuj,behej...cvic se zbranema..konzultuj .... :D :D
scout
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 464
Registrován: pát 17. srp, 2007 23:00

Příspěvekod honzajs » ned 28. říj, 2007 21:30

scout píše:ale stejne bez teleskopu a noze nevychazim na ulici...a to mne vsichni znaji jako pohodare....jo jo neni nad zlepsujici se bezpectnostni situaci... :lol: :lol: :lol: a policisty v ulicich.. :lol: :lol:

ty mě děsíš, kde proboha žiješ? vím, že toho je na ulici dnes docela dost, ale nůž a teleskop? ou, na Tebe bych nechtěl narazit, když máš špatnou náladu! :D :D :D
Honzajs
honzajs
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 28
Registrován: sob 27. říj, 2007 23:00

Příspěvekod honzajs » ned 28. říj, 2007 21:36

Shrek píše:Tak taky pridam neco ze svych zkusenosti...Vetsinou kdyz do me nekdo zacne rejt nebo vidim ze je agresivni a prijde az ke me...Tak po nem hnedka du pestma a du do nej dokud nepadne.Je to nejlepsi protoze kdyz pockate je moznost ze by jste mohly dostat na drzku dle meho:-).Konfliktu jsem mel uz myslim ze celkem dost.Ale nikdy se mi nestalo ze bych bych spadl na zem a uz se nemohl zvednout.Radsi sem vzdycky vstal a sel do nich znova ikdyzy byly 3-4.A nikdy jsem se nenechal zbit aniz by ten druhej taky dostal.Kolikrat to bylo hodne krvavy ale aspon mam nejake zkusenosti uz.Nejlepsi je opravdu zautocit jako prvni a nenechat se napadnou.

pokavad děláš BU, jako je Aikido, tak je lepší čekat na útok, ale musíš ho ovládat hodně dobře a taky je asi nejdůležitější načasování, jinak jsi v prdeli............to bušení by Ti taky nemuselo vždy vyjít, ale to nemusí nikdy nic!
Honzajs
honzajs
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 28
Registrován: sob 27. říj, 2007 23:00

Příspěvekod honzajs » ned 28. říj, 2007 21:46

scout píše:kamarade zlatej nevim co myslis treninkem na ulici....v lepsim pripade skoncis zmrzacenej..v horsim mrtvej...nebo za katrem a spopsanym trest. rejstrikem... :wink: k aikidu priber box, nebo ju jutsu , a zajed na military seminare ...shanej kvalitni literaturu....trenink na ulici je tak jedine jista cesta do rakve...za katr..nebo na invalidni kreslo.....( posiluj,strecuj,behej...cvic se zbranema..konzultuj .... :D :D

jj, to je vše pravda a v ideálním světě by to možná bylo možný, ale v dnešní době, někdy neunikneš, jsou typy lidí, kteří si moc rádi nepovídají, řeší vše násilím, takže je lepší být připraven, jak jsem psal nikdy nevyvolávám rvačky já, mám rád pohodu a super náladu!bušit v posilce mě moc nebaví, ale uvažuju, že přiberu bud Judo, nebo Sambo, myslím, že to je na ulici nejlepší! Literatura a rady jsou na prd, nejdůležitější je trénovat! :roll:
Honzajs
honzajs
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 28
Registrován: sob 27. říj, 2007 23:00

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků

cron