NAGULAL JEDE ;O)

knihy, časopisy, TV, film a internet...

Příspěvekod Picard » stř 09. čer, 2004 16:37

Kolegove vyvrhelove, neberte to jako ze od vas distancuju, jen jsem tim myslel ze nejsme nijak organizovani v nejake natlakove-konspiracni anti-andromedske skupine. Teda aspon myslim :-) Patrik se obcas nezda :-)
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1184
Registrován: pát 21. bře, 2003 0:00
Bydliště: Praha

 

Příspěvekod Anonymní » stř 09. čer, 2004 20:19

Obrázek


Obrázek


Obrázek
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 8403
Registrován: čtv 01. led, 1970 1:00

Příspěvekod Angus » čtv 10. čer, 2004 6:48

Sedmiletá praxe v judu a pětiletá praxe v karate - neříkám, že se za tu dobu nic člověk nenaučí, ale ...
Zajímalo by mne, u koho těch 5 let karate bylo - styl, trenér - učitel. Dostat se za 5 let v karate na úroveň zakladatele vlastního bojového stylu, no nevím (já vím, ješte judo, ninjutsu atd.).
Po prvních pěti letech tréninku karate jsem mu také strašně rozuměl. Dnes zjišťuji, že toho je daleko více přede mnou, než za mnou, ta cesta je totiž nekonečná.
Angus
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 692
Registrován: pon 23. čer, 2003 23:00

Příspěvekod wushi » čtv 10. čer, 2004 7:18

len slovíčko...andromeda, nemám asi s tebou o čom debatiť, ak považuješ to, že som si dal dohromady novú inštruktorku, ktorá to s deťmi možno vie a tvoje nekúsenosti s deťmi (viď debatu na tému výuka použitia palice u detí...), tak ťa už fakt nemám za hodného debaty...
ad fotky...nedávno si mi tvrdil, že tie foto, ktoré sú tu, sú z cvičenia tensegrity...ak prvú a tretiu pozíciu nájdete niekde v tensegrite, tak mi niekto dajte vedieť, mne sa totiž zdá, že prvá je sfušovaná pozícia z ninjutsu a tretia bežná rozcvička pred tréningom...
to sú vecné pripomienky (nie som ani Klaus ani ©pidla), ale ak na takéto veci nedokážeš dať normálnu odpoveď, tak nemáme o čom...
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 923
Registrován: pon 12. dub, 2004 23:00
Bydliště: SR,Čína,...

Příspěvekod Anonymní » čtv 10. čer, 2004 10:01

wushi: myslím, že pana Poláka podceňuješ, ta třetí "pozice" bude určitě nějakej shaolinskej qigong, železná košile or something:)))
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 8403
Registrován: čtv 01. led, 1970 1:00

Příspěvekod F4ust » čtv 10. čer, 2004 10:01

to bylo ode mě
F4ust
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 120
Registrován: čtv 20. bře, 2003 0:00
Bydliště: Praha/Hongkong :-)

Příspěvekod hrom » čtv 10. čer, 2004 11:06

Dík za odpověď.
Já Castanedovu práci znám, ale běžný člověk ho bude znát špíš skrze jeho zkušenosti s drogami než skrze jeho další knihy. Např. já bych měl obavy, že moje dítě bude informace z jeho knih sbírat poněkud nekriticky. Prostě to, co se tam píše, není pro děti. Asi musíte počítat s tím, že když si někdo dá práci a prozkoumá, co obnáší svět C.C., tak mu budou vstávat vlasy na hlavě :roll:
To s tím blázincem bylo myšleno spíš jako reakce běžného člověka (běžné instituce) na podobné informace. Svět C.C. není pro každého, nedá se vyučovat jako kroužek přírodopisu, dokonce ani jako BU. Proto bych neměl odvahu plést tím dětem hlavu.
Co se týká cvičení tensegrity, tak to není jen otázky něčí cesty. Všechna tzv. energetická cvičení, co znám, mají účinek pouze za příslušných mentálních procesů. Jsou to spíš cvičení mysli než těla. Podle mých zkušeností většina dětí nemá dostatečnou koncentraci, aby to mělo požadovaný účinek (nemá ho ani většina dospělých). Pak ovšem tato cvičení ani nemají takovou cenu jako běhání nebo skákání. Za důležitější ale považuju otázku, že kdyby to mělo na děti popisované účinky, jsou to účinky vhodné pro děti? K čemu by jim třeba bylo "vnitřní ticho" nebo jiné efekty těchto cviků v době neklidných hormonů, dospívání atd? Asi není náhoda, že nejsou mládežnické oddíly čchi-kungu, tchaj-ťi apod.

Berte to spíš jako modelové připomínky od někoho zvenčí, kdo se na to dívá jinak než vy.
hrom
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 109
Registrován: pát 14. kvě, 2004 23:00

Příspěvekod wushi » čtv 10. čer, 2004 11:43

...súhlas...konečne som sa ku Castanedovi dostal a mám ten názor, že pre normálneho človeka je to nič moc, hlavne, ak to má podporiť drogami...niežeby na to navádzal, no tie stavy, ktoré popisuje, sú skôr prezentáciou marišového opojenia, ako nejakého seriózneho cvičenia...neviem, ako u iných, no deti, ktoré učím, by ma s podobnými cvičeniami asi nakopali do zadku, deťom treba pohyb, vybúrenie energie, strečing, silu, ohybnosť, mrštnosť...a podľa môjho názoru dospelým tiež... :wink:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 923
Registrován: pon 12. dub, 2004 23:00
Bydliště: SR,Čína,...

Příspěvekod wushi » čtv 10. čer, 2004 11:50

f4ust - to ti neverím, žeby qigong??? žeby fakt vedel košeľu????????? netáraj :!: :!: :!: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 923
Registrován: pon 12. dub, 2004 23:00
Bydliště: SR,Čína,...

Příspěvekod MiQing » čtv 10. čer, 2004 12:39

Třeba děti nemusí číst Castanedu a mohou dělat "jenom něco" z toho (?) Drogy taky asi nepotřebuje každý - ty zřejmě byly jenom na rozbourání dlouho budované představy o světě, ve kterém žijeme? Sama teď procházím zkušeností, že se mi bourají staré předsudky, představy, názory apod. - ani přesně nevím, díky čemu - byla jsem jednou v životě u kinezioložky (moc nevím, co si mám o této metodě myslet...), potom si koupila barevnou lahvičku Aura Sómy (takový olejíček, co si člověk na sebe patlá) a začala jsem chodit na masáže se zádama (celý den sedím u PC) - všechno tohle začalo v rozmezí asi jednoho týdne asi před 3 měsíci. Teď mi do toho někdo podstrčil knížku o vtělených andělích (v životě by mě nenapadlo vzít něco takového do ruky!) a vyložili mi karty - prostě jsem si vytáhla 5 karet aniž bych myslela na cokoliv - a tak to "ťalo do živého", že jsem najednou hodně změnila názor na spoustu věcí ("odloupávám" si zajeté myšlení, názory o "morálce" apod., které jsem si v průběhu života kolem sebe vystavěla) - takže člověk nikdy neví, co s ním jak zatočí, jak to do sebe zapadne s jinými věcmi, kdo mu pomůže a někam ho popostrčí... do neznáma, do nejistoty, blíž sama k sobě :-)
Souhlasím, že se to nedá dělat "masově" a rodiče se určitě budou bát (alespoň drtivá většina z nich...). - Moji rodiče se bojí dodneška a to mi je 30. Manžel začíná mít pocit, že bych měla vyhledat psychiatra - třeba se někde v ordinaci časem potkám s někým, kdo se pustí do cvičení u andromedy :-)
Ale už to tady začíná vypadat na "smysluplnější" diskusi, ne? :-)
MiQing (woai)
MiQing
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 70
Registrován: sob 06. pro, 2003 0:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod Anonymní » čtv 10. čer, 2004 14:44

Dobrý den, promiňte prosím, že se zapojuji do Vaší debaty, možná je to trochu od věci. Všimla jsem si na stránkách nagual.info, že pan Polák má v hlavní roli obsazeného pana Martina Dejdara. Pokud mám správné informace, pan Dejdar se objevil v prvním obsazení tohoto projektu (vedle Aleny Malachové, Terezy Kerndlové, Ondřeje Vetchého...) potom se z obsazení vytratil (stejně jako Alena i Tereza) se zdůvodněním, že takto zprofanovanému herci by šlo těžko uvěřit jeho roli, že bude hledat někoho úplně neznámého. Nemohl by pan Polák zdůvodnit, proč je opět v tomto filmu ona profláknutá tvář?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 8403
Registrován: čtv 01. led, 1970 1:00

Příspěvekod hrom » čtv 10. čer, 2004 15:12

MiQing píše:Třeba děti nemusí číst Castanedu a mohou dělat "jenom něco" z toho (?) Drogy taky asi nepotřebuje každý - ty zřejmě byly jenom na rozbourání dlouho budované představy o světě, ve kterém žijeme?
MiQing (woai)


To jistě nemusí, ale když budou pátrat, odkud jsou takové pojmy jako "nagual" atd. tak se k němu dostanou. Netvrdím, že jim to musí za každou cenu ublížit, ale je docela těžký si to přebrat a neuletět na tom.

Co jsem viděl, tak některé cviky tensegrity jsou docela dynamické, ale jinak souhlasím s Wushi, že vyběhat se a vyřádit, to potřebují mládežníci nejvíc. Vypomáhal jsem na treninzích aikido pro děti a techniky jim moc nešly - moc to nechápali, za to když se běhalo a padalo, tak to byli ve svým živlu.
hrom
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 109
Registrován: pát 14. kvě, 2004 23:00

Příspěvekod andromeda » čtv 10. čer, 2004 15:33

Tedy ucite boj mecem v technikach vhodnych pro bodyguardy, jejichz ukolem je kontrola.

Tomu nerozumim a prosim o vysvetleni. Jak takove techniky vypadaji? Pripadne nejaky priklad.

Vidite, prosim Vas o vecnou odpoved. Vsimnete si, ze si Vam nijak nenadavam ani Vas neurazim. Vazne me to zajima.

Necitim se byt clenem zadne patrikovy particky ani jakekoliv jine.

Diky[/quote]



Jo, to je rozumná a věcná otázka a já jí konečně rozumím. A odpovím.

Napsal jsem, že v NTDFW kromě technik boje beze zbraně vyučuji i techniky s mečem, tyčí, nožem, řetězem (šňůrou). A že NTDFW je pro bodyguardy vyučováno pro kontrolu útočníka.

Už jsem ale nenapsal, že bodyguard používá ke kontrole útočníka japonský meč. Je oblíbeným nesmyslem se něčeho chytnout a vztáhnout vše na celek, což se děje tady i jinde a nijak mne to nepřekvapuje. Mohl bych udělat podobné u každého přízpěvku koholi z členů tohoto fóra a vyžívat se v tom, jako jiní (jen by to pro mne bylo ztrátou času, kterého nazbyt nemám).

Bodyguard potřebuje především techniky kontroly, tedy proniknutí na tělo toho, kdo obtěžuje, či napadá klienta, nebo ruší jednání a pod...., protože v českých podmínkách se nedějí vražedné atentáty, ale výtržnické, opilecké a podobné akce.

Každý nabušený "frajer" z posilovny dokáže někomu "jednu ubalit", "zpřerážet mu hnáty", ........ a dostat sebe i klienta k policejnímu vyslýchání a před soud. Jen zkušený bodyguard s chadnou myslí ví, že jeho úkolem je nikoli lidi bít, či zabíjet, ale chránit klientův klid, takže když ej někdo obtěžuje, zklidní jej - držením, sevřením, pákou, zalehnutím, odebráním zbraně,..... a to musí udělat ihned, nemůže se s někým pět minut okopávat, jako v ringu. To by byl klient pět minut nekrytý.

Proto jsou zapotřebí techniky okamžité kontroly, ke kterým je kromě vlastního těla a končetin nejvhodnější krátká, či středně dlouhá tyč - ne meč.

Odpovídal jsem i za akce ve ©panělském sále na Pražském hradě (viz foto na www.nagual.info). Nikdy se tam naštěstí nic nestalo, ale kdyby tam někdo "vyváděl", nebylo by možné jej "sejmout". Musel by se rychle sevřít, znehybnit, odvést, nechat "vystydnout", aniž by mu bylo jakkoli ublíženo. Kdy tam můj člověk někomu i třeba oprávněně zlomil ruku, žebra, nebo způsobil otřes mozku, byla by to naše poslední akce na této úrovni.

Technikou kontroly je v podstatě vše, co vyvede útočníka z rovnováhy (naruší jeho těžiště) a znemožní se mu do stability a akceschopnosti vrátit (pokud ještě stojí).

Ptáte-li se věcně, ptejte se dál, rád odpovím. :)
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 387
Registrován: ned 22. úno, 2004 0:00

Příspěvekod andromeda » čtv 10. čer, 2004 15:42

wushi píše:len slovíčko...andromeda, nemám asi s tebou o čom debatiť, ak považuješ to, že som si dal dohromady novú inštruktorku, ktorá to s deťmi možno vie a tvoje nekúsenosti s deťmi (viď debatu na tému výuka použitia palice u detí...), tak ťa už fakt nemám za hodného debaty...
ad fotky...nedávno si mi tvrdil, že tie foto, ktoré sú tu, sú z cvičenia tensegrity...ak prvú a tretiu pozíciu nájdete niekde v tensegrite, tak mi niekto dajte vedieť, mne sa totiž zdá, že prvá je sfušovaná pozícia z ninjutsu a tretia bežná rozcvička pred tréningom...
to sú vecné pripomienky (nie som ani Klaus ani ©pidla), ale ak na takéto veci nedokážeš dať normálnu odpoveď, tak nemáme o čom...




Wushi, v klídku opakuji - to, že se tu na věci, které mne zajímají, ptám, neznamená, že o nich nevím své ........ a že to tak bereš, je tvůj problém, který se mně netýká.
Ptám se na názory ostatních a zajímají mne. Když se ptám po dvou manželstvích přátel na jejich názor na ženy, neznamená to, že jsem panic - i když ženy jsou téma, o kterém muž nikdy vlastně nic neví :) )

Kromě toho, že jsem byl na několika pionýrských táborech jako praktikant i oddílový vedoucí, organizoval jsem a vedl soustředění pro děti i dospělé o letních prázdninách s výukou sebeobrany, učil jsem na základní škole a vedl jsem několik kroužků bojových umění pro děti v Praze i jinde, mám tři děti a pracuji s mnoha lidmi, kteří se o výchovu dětí profesionálně starají....... o dětech nic nevím. Tak máš asi pravdu :D

Co se týče fotek (díky za reklamu :D ), tak první je prostě póza z Ninjutsu (mysli si co chceš :P ) a druhé dvě jsou z tensegrity - jedna z vystoupení a druhá z tréninku.

Poznáš, z jakých jsou sestav ? :D Když se k tomu odborně vyjadřuješ ?
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 387
Registrován: ned 22. úno, 2004 0:00

Příspěvekod andromeda » čtv 10. čer, 2004 15:52

hrom píše:Dík za odpověď.
Já Castanedovu práci znám, ale běžný člověk ho bude znát špíš skrze jeho zkušenosti s drogami než skrze jeho další knihy. Např. já bych měl obavy, že moje dítě bude informace z jeho knih sbírat poněkud nekriticky. Prostě to, co se tam píše, není pro děti. Asi musíte počítat s tím, že když si někdo dá práci a prozkoumá, co obnáší svět C.C., tak mu budou vstávat vlasy na hlavě :roll:

Nikdo nečeká, že dítě bude číst celé Castanedovo dílo a hlavně pokud jej vnímáš takto, nevíš o něm takřka nic.
Na www.nagual.info jsou ke Hře jen častečné informace, stránka funguje třetí týden a mnohé další texty teprve píši a fotky a videa připravuji. Zatím děláte unáhlené závědy. Trpělivost.


To s tím blázincem bylo myšleno spíš jako reakce běžného člověka (běžné instituce) na podobné informace. Svět C.C. není pro každého, nedá se vyučovat jako kroužek přírodopisu, dokonce ani jako BU. Proto bych neměl odvahu plést tím dětem hlavu.


Když nemáš odvahu, tak to nedělej. Já se třeba nepletu pro práce režisérovi, protože na to taky nemám odvahu. Ale když někdo dělá to, na ce ty odvahu nemáš, neznamená to, že tomu nerozumí, má špatné úmysly, nebo to bude dělat špatně.

Co se týká cvičení tensegrity, tak to není jen otázky něčí cesty. Všechna tzv. energetická cvičení, co znám, mají účinek pouze za příslušných mentálních procesů. Jsou to spíš cvičení mysli než těla. Podle mých zkušeností většina dětí nemá dostatečnou koncentraci, aby to mělo požadovaný účinek (nemá ho ani většina dospělých).


Jsi vedle jak ta jedle. Právě na děti to má největší účinek, protože jsou tomu nejvíc otevřené. Dospělí jsou zaslepení svou myslí. U dětí je spíš důležité jim vysvětlovat v klidu a srozumitelně, co právě při cvičení prožívají - a i to je smyslem Velké hry rytířů nagualu - nechat děti prožívat a vysvětlovat jim, co prožívají, ne je učit slovy v lavicích, nebo přes obrazovku počítače.


Pak ovšem tato cvičení ani nemají takovou cenu jako běhání nebo skákání.


Nevíš o tom vlastně nic.

Za důležitější ale považuju otázku, že kdyby to mělo na děti popisované účinky, jsou to účinky vhodné pro děti? K čemu by jim třeba bylo "vnitřní ticho" nebo jiné efekty těchto cviků v době neklidných hormonů, dospívání atd? Asi není náhoda, že nejsou mládežnické oddíly čchi-kungu, tchaj-ťi apod.


No a to je právě největší škoda. Jenže na děti se musí jinak, než s orientálním nábožensky založeným vnímáním. Vnitřní ticho v přírodě je pro děti blahodárné, jen informacím okolo toho musí jasně rozumět, nemůže se na ně mluvit čínsky, japonsky, nebo indicky.


Berte to spíš jako modelové připomínky od někoho zvenčí, kdo se na to dívá jinak než vy.


Beru a díky za ně. Fakt. Ukazuje mi to, jak jiní lidé mohou přemýšlet. To je cenné. Myslím to vážně :D
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 387
Registrován: ned 22. úno, 2004 0:00

Příspěvekod andromeda » čtv 10. čer, 2004 15:54

wushi píše:...súhlas...konečne som sa ku Castanedovi dostal a mám ten názor, že pre normálneho človeka je to nič moc, hlavne, ak to má podporiť drogami...niežeby na to navádzal, no tie stavy, ktoré popisuje, sú skôr prezentáciou marišového opojenia, ako nejakého seriózneho cvičenia...neviem, ako u iných, no deti, ktoré učím, by ma s podobnými cvičeniami asi nakopali do zadku, deťom treba pohyb, vybúrenie energie, strečing, silu, ohybnosť, mrštnosť...a podľa môjho názoru dospelým tiež... :wink:





Castaneda není o drogách....... cesta Toltéků také ne ........ NIN TSUN DO FREEDOM WAY už vůbec ne .......... a Velká hra rytířů nagualu zcela naprosto tyto a podobné látky, techniky a metody vylučuje.

Přes vaše neustálé omílání sotva prolistované první knihy o Castanedovi jste prostě s tímto zcela vedle. :!:
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 387
Registrován: ned 22. úno, 2004 0:00

Příspěvekod andromeda » čtv 10. čer, 2004 15:57

MiQing píše:Třeba děti nemusí číst Castanedu a mohou dělat "jenom něco" z toho (?) Drogy taky asi nepotřebuje každý - ty zřejmě byly jenom na rozbourání dlouho budované představy o světě, ve kterém žijeme? Sama teď procházím zkušeností, že se mi bourají staré předsudky, představy, názory apod. - ani přesně nevím, díky čemu - byla jsem jednou v životě u kinezioložky (moc nevím, co si mám o této metodě myslet...), potom si koupila barevnou lahvičku Aura Sómy (takový olejíček, co si člověk na sebe patlá) a začala jsem chodit na masáže se zádama (celý den sedím u PC) - všechno tohle začalo v rozmezí asi jednoho týdne asi před 3 měsíci. Teď mi do toho někdo podstrčil knížku o vtělených andělích (v životě by mě nenapadlo vzít něco takového do ruky!) a vyložili mi karty - prostě jsem si vytáhla 5 karet aniž bych myslela na cokoliv - a tak to "ťalo do živého", že jsem najednou hodně změnila názor na spoustu věcí ("odloupávám" si zajeté myšlení, názory o "morálce" apod., které jsem si v průběhu života kolem sebe vystavěla) - takže člověk nikdy neví, co s ním jak zatočí, jak to do sebe zapadne s jinými věcmi, kdo mu pomůže a někam ho popostrčí... do neznáma, do nejistoty, blíž sama k sobě :-)
Souhlasím, že se to nedá dělat "masově" a rodiče se určitě budou bát (alespoň drtivá většina z nich...). - Moji rodiče se bojí dodneška a to mi je 30. Manžel začíná mít pocit, že bych měla vyhledat psychiatra - třeba se někde v ordinaci časem potkám s někým, kdo se pustí do cvičení u andromedy :-)
Ale už to tady začíná vypadat na "smysluplnější" diskusi, ne? :-)
MiQing (woai)




Nikoho k ničemu nenutím, nepřesvědčuji a pouze informuji a nabízím...... což dělá každý, kdo něco dělá.

Každému nabízím zdarma trénink, ukázku, zacvičení ...... vysvětlení a diskuzi a kdokoli se ůže přidat, v klidu odejít, zůstat jak dlouho chce, přerušit a vrátit se....... Nikdo se k ničemu nezavazuje, ani není čímkoli svázán v jednání.

Co je na tom špatné, nebo jiné, než u tisíců dalších, kteří cvičí stovky jiných metod, cvičení, směrů a systémů ? :)
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 387
Registrován: ned 22. úno, 2004 0:00

Příspěvekod andromeda » čtv 10. čer, 2004 16:02

Rena píše:Dobrý den, promiňte prosím, že se zapojuji do Vaší debaty, možná je to trochu od věci. Všimla jsem si na stránkách nagual.info, že pan Polák má v hlavní roli obsazeného pana Martina Dejdara. Pokud mám správné informace, pan Dejdar se objevil v prvním obsazení tohoto projektu (vedle Aleny Malachové, Terezy Kerndlové, Ondřeje Vetchého...) potom se z obsazení vytratil (stejně jako Alena i Tereza) se zdůvodněním, že takto zprofanovanému herci by šlo těžko uvěřit jeho roli, že bude hledat někoho úplně neznámého. Nemohl by pan Polák zdůvodnit, proč je opět v tomto filmu ona profláknutá tvář?



Mohl.
Původně, od samého počátku, jsem tuto roli psal přímo pro Martina Dejdara. Pak se začaly šířit řeči, že Dejdar bude v roli naguala vypadat nevěrohodně, ne pro to, že by ho nedokázal zahrát, ale pro tu svou "profláknutost" jako bavič, komediant, hlas Bárta Simpsona,.... a pod.
Rozhodl jsem se proto hledat jinou tvář a Martinovi jsem se omluvil. Jenže ....... já fakt nenašel nikoho, kdo by byl lepší ! Našel jsem člověka, který byl velmi charismatický, vzhledově skvělý a skvělá osobnost, jako taková, ..... ale nezahrál by to.
S pokorou a omluvou jsem se vrátil k Martinovi a od mi odpustil a roli opět vzal. I proto, že už má své "profláknutosti" baviče sám plné zuby a tato role jej hluboce oslovuje.

Takže, smlouva už je podepsaná a naguala Petera Graua hraje Martin Dejdar. Konečné stanovisko. :D
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 387
Registrován: ned 22. úno, 2004 0:00

Příspěvekod andromeda » čtv 10. čer, 2004 16:04

hrom píše:
MiQing píše:Třeba děti nemusí číst Castanedu a mohou dělat "jenom něco" z toho (?) Drogy taky asi nepotřebuje každý - ty zřejmě byly jenom na rozbourání dlouho budované představy o světě, ve kterém žijeme?
MiQing (woai)


To jistě nemusí, ale když budou pátrat, odkud jsou takové pojmy jako "nagual" atd. tak se k němu dostanou. Netvrdím, že jim to musí za každou cenu ublížit, ale je docela těžký si to přebrat a neuletět na tom.

Co jsem viděl, tak některé cviky tensegrity jsou docela dynamické, ale jinak souhlasím s Wushi, že vyběhat se a vyřádit, to potřebují mládežníci nejvíc. Vypomáhal jsem na treninzích aikido pro děti a techniky jim moc nešly - moc to nechápali, za to když se běhalo a padalo, tak to byli ve svým živlu.



V podstatě souhlasím a jen podotýkám, že na www.nagual.info se k Velké hře teprve dostávám a zatím tam jsou jen informativní a všeobecné věci, ale už připravuji konkrétní nabídky a praktické věci. Dejte tomu tak 2 - 3 týdny.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 387
Registrován: ned 22. úno, 2004 0:00

Příspěvekod hrom » čtv 10. čer, 2004 17:38

Stále se poněkud míjíme. Znám Castanedovu práci poměrně podrobně, ale psal jsem z pozice rodiče, který ji zná jen povrchně. Proto s argumentem, že o něm nevím nic, mě jako rodičovi moc nepomůžete. Nebudu přece kvůli tomu, abych dal dítě na tábor, studovat desetisvazkové dílo + další příslušnou literaturu, abych si udělal názor, do čeho svoje dítko posílám. Proto znovu opakuju, Castaneda je jako kontroverzní osoba veřejností vnímán, což vám může dost ztížit pozici.

Ale pokud se dostaneme ke skutečnému obsahu C.C knih, pak bych si asi opravdu nepřál, aby se moje dítě věnovalo takovým věcem jako je namátkou třeba snění a práce s vědomím vůbec, dokud nedosáhně jisté vyspělosti v úsudku. Nebo práci s energií vkládanou do vztahů (stopařství). Přitom bych se vsadil, že právě takové zážitky ho budou fascinovat nejvíce, a přitom zcela jistě přehlídne vše, co je v těch knihách o morálce a charakteru. Takže doufám, že se dostane ke Castanedovým knihám co nejpozději. Dobré úmysly v tomto případě nejsou relevantní.

Na zbytek odpovím zítra.
hrom
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 109
Registrován: pát 14. kvě, 2004 23:00

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a média...

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 22 návštevníků