Krestanstvo a BU.

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod Gowery » stř 07. lis, 2007 9:05

No myslím, že v tuto chvíli po 2000 letech je už celkem jedno jak to všechno vlastně bylo. Teď už si celý ten příběh žije vlastní život
Gowery
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 47
Registrován: stř 15. zář, 2004 23:00

 

Příspěvekod sun » stř 07. lis, 2007 10:10

Otázka zda se věnovat BU a současně být příslušníkem nějaké církevní organizace mi připadá stejná, jako když by notorik přemýšlel, jestli má vstoupit do skupiny bojovníků proti alkoholismu. Obojí je podle mne v protikladu. Výuka BU vychází ze systému učitel - žák, kdežto církevní organizace tento systém na úrovni běžného obyvatelstva potlačili. Proto ten kdo se rozvíji studiem BU nejen tělesně tak i duchovně nemá přirozenou touhu se zařazovat do takových organizací. Naopak, ví, že duchovní rozvoj je především o individualitě a ví to hlavně i jeho učitel, takže je zde automaticky zabráněno tzv. stádovitosti. Každý žák je učen jinak a každý se snaží najít způsob, který je jedinečný a určen jen jemu. Myslím si, že docela dobře může fungovat, když někdo má dva učitele - jednoho pro tělesný rozvoj - sport a jednoho pro duchovní rozvoj. Třeba učitele na sportovní stránku BU a učitele na qigong (zazen apod.).
Myslím si že víra potažmo studium víry bylo vždy určeno k individuálnímu rozvoji a což jakákoliv církevní organizace potlačuje a zákonitě dochází k rozporům.
Kdežto systému učitel - žák, pokud učitel ví o co jde a žák se tomu chce naučit, jde všechno přirozeným způsobem.
Takže jak v otázce víry, tak i v otázce BU je důležité najít vhodného učitele a být dobrým žákem.
Ovšem v zájmu získání zkušenosti, se dá podstoupit cokoliv, ale v určité chvíli, by se měl žák rozhodnout, co vlastně chce a kam ho to táhne, buď ke stádu, případně k vedení takového stáda nebo k individualitě své i ostatních. Kombinovat obé, podle mne znamená, že tento člověk se zatím buď nerozhodl, sbírá zkušenosti nebo prostě netuší vocogo.
sun
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 285
Registrován: čtv 20. bře, 2003 0:00
Bydliště: Zlín

Příspěvekod jox » stř 07. lis, 2007 17:20

Luen: Myslím, že v Bibli Boží slovo bude. Svým způsobem. Určitě ji nediktoval. :wink:

Ale řešit jestli je některý náboženství prasopes, to fakt nehodlám. :roll:
(Ani v diskusích "které BU je lepší a které stojí za ho..." si se mnou moc nepopovídáš. Je to stejně chytrá diskuze.)
jox
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1021
Registrován: pát 26. lis, 2004 0:00

Příspěvekod luen » čtv 08. lis, 2007 11:45

jox píše:Luen: Myslím, že v Bibli Boží slovo bude. Svým způsobem. Určitě ji nediktoval. :wink:

Ale řešit jestli je některý náboženství prasopes, to fakt nehodlám. :roll:
(Ani v diskusích "které BU je lepší a které stojí za ho..." si se mnou moc nepopovídáš. Je to stejně chytrá diskuze.)


Zkus odpovedet primo plz. Je bible bozi slovo, nebo neni? Z odpovedi kterou jsi napsal mam pocit jak z poradu Otazky Vaclava Moravce :lol:

Kdyz vezmes hlavicku z prasatka, zadecek z jesterky, nozicky z pejska, pacicky z kocicky, telicko z ovecky ... tak mas takovou biblicku :wink:

Tim "prasopsem" jsem nechtel nikoho urazit :wink: Jen jsem poukazal na fakt, ze bible neni zadny uceleny text, ale pomerne nesikovny slepenec velkeho mnozstvi nabozenskych, filozofickych nauk, ktere spolu nesouviseji a tim je dan jeji obsahovy rozpor. Ke vsemu je jeji preklad opravdu pokriven. Nemluvim o prekladu talmudu Benjaminovcu, krestanama do latiny, ale prave o mnohem davnejsim prekladani. Prectete si Sumerske texty, Akadske texty a pochopite, ze bible je prekroucena, umele slatana do jednoho celku a naopak v nim spousty dulezitych textu schazi. Nehadam se o to zda nekdo ma pravdu nebo nema pravdu ... nabozenska pravda v mejch ocich neexistuje, je pouze vetsi ci mensi nabozensky fanatismus. Konec koncu k cemu by byla nejaka pravda o Mese/Moshe/Mojzisovi ci jakemkoli jinem cloveku? Muj zivot zadna nabozenska kniha neobohati a jestli chci byt dobry clovek, tak podle toho musim zit - ne sprtat biblicky, sutry a jine "vymazlene" texty ...

KDYBY JEN PRECTENI NEJAKYCH SVATYCH KNIH UDELALO CLOVEKA LEPSIM, TAK UZ JE DAVNO PLNA PLANETA SVATOUSKU A GENIU.

Jak je vidno, stale tomu tak neni, takze teorii o nejakem jedinem a pravdivem pribehu, ktery vsem otvira oci je zatim pouhou teoretickou spekulaci. Jsou to hezke pribehy, ale nemaji tu vahu, kterou jim nekteri chteji davat. Vzdy mi prislo smesne, kdyz nekdo vyzaduje respekt pred necim/nekym jen kvuli tomu, ze jemu to respektuhodne prijde ... Nabozenske nauky ... tak jak dnes stoji .. na lzich, mocenskych choutkach, valkach atd... atd ... Potrebuji svou vlastni reformu, potrebuji ozdravit ... Rozhodne nemuzou nikomu kazat jak ma zit a podle jakych pravidel ma hrat.
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
Uživatelský avatar
luen
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5187
Registrován: čtv 03. úno, 2005 0:00

Příspěvekod hellas » sob 10. lis, 2007 1:45

Konstantin a Metoděj určitě nepřišli do Čech, ale na Velkou Moravu, na to nezapomínat :wink:
A že ukradli zlatou sochu Radegasta v nadživotní velikosti? To teda museli být siláci :lol:
Ještě sem četl cosi o Kainovi a Ábelovi že měli ženy (kde je vzali, když jediná byla Eva?) ale nemůžu to dohledat, to neměl být doufám seriózní příspěvek do debaty? 8)
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1813
Registrován: čtv 15. črc, 2004 23:00

Předchozí

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků

cron