poradte

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

poradte

Příspěvekod o » pon 19. lis, 2007 22:46

Cau, chtel bych se vas vsech na neco zeptat. Pripadam si jako srab. Ve svych 21 letech sem nedal jeste nikdy nikomu pres hubu, fakt! Dostal sem dvakrat. Na zakladce. Jednou celkem dost, podruhe jen takovou tecku, to nic. Nemam teda zadny zkusenosti a pripadam si jako srab:(

Kdyz ted obcas nastane nakej ten konflikt, hned se mi tresou kolena a chveje hlas, vsak to mozna znate. Nejsem schopnej se snad ani soustredit a spis se z toho vykecam. Pak si rikam...no uhl bych, dal bych mu kolinko do bricha jednu do nosu a lezel by. A pak si rikam a co kdyz bych lezel ja?Co kdyz by se pak v klidu zvedl a chtel me "zabit" nebo bych ho ani nesundal...

Nejde mi nejak o to delat naky bu nebo tak, jde mi ciste o to, mit dobrej pocit. Vic si verit. Hrozne rad bych si s nakyma kamosema daval "do drzky" a myslim ze bych pak byl ok. Ale zaprvy se bojim abych si zbytecne nezkurvil noc nebo zuby a zadruhy kamosovi asi nikdy nedam takovy delo jako v realu.

Kdyz vidim nakej fight taky se mi to vubec nelibi jak do sebe rezou a tak. Uvedomuju si ze je to pekne nebezpecny. Asi o tom moc premyslim, ale pri takove bitce se muzou stat dost osklivy veci. A ja (mozna bohuzel) myslim i na to, jak bych mohl tomu druhymu ublizit. Prece kdyz mu dam delo, muzou mu vypadnout zuby a tak...Asi vam to zni jako sranda, ale myslim to vazne. O nic takovyho nestojim.

Jasne pokud me napadne nekdo z ucelem me dostat, to je neco jinyho, ale kdyz otravuje typek a chce se rvta...takovej ten plnej sebevedomi nejcasteji neni sam...Prece ho nechci prizabit. Navic sem posranej :lol:
Chtelo by to nakej bod, kam bych ho prastil a on by mi dal proste pokoj, treba by ho to hafo bolelo, ale nemusel ybch volat sanitku a zaroven by na to sral a nechyt by rapla.

No ty zuby...vadilo by mi to uz kvuli tem prachum. Kdbych o nakej prisel:(
Premyslel sem ze bych se nemusel ani tak ucit naky udery a tak jako spis to vykryvat, ale nemam s kym ani kde a nemyslim ze bych kvuli tomuhle zacal chodit do nakyho kurzu atd.

Nejsem ani moc korba, ale nejvic me sere muj strach:(
Myslim ze je to jen to poprve a pak je to jiny. Ale v me situaci...Az prijde zas nakej konflikt, radeji bych si byl jistej. Vite o cem mluvim?

Nevim co mam delat...Snad mi poradite, treba se nekteri z vas potykali s tim samym problemem
o
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 2
Registrován: pon 19. lis, 2007 0:00

 

Příspěvekod wordsworth » pon 19. lis, 2007 23:10

Sebevědomí ti zvedne trénink třeba boxu nebo gymnastiky.To je fuk.Endorfiny dělají hodně.Začni makat.
wordsworth
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 202
Registrován: čtv 31. kvě, 2007 23:00

Příspěvekod toddb » úte 20. lis, 2007 0:55

Zacni boxovat
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
Uživatelský avatar
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 908
Registrován: sob 10. pro, 2005 0:00
Bydliště: Ústí calling

Příspěvekod migli » úte 20. lis, 2007 1:29

- to, zes nikomu do svych 21 let nerozbil hubu znamena, ze jsi normalni.
- strach je normalni.
- rozklepana kolena a hlas je bezna stresova reakce pod vlivem adrenalinu
- kdyz je jich vic a jde jim jen o rvacku, pak vsechno co neni rvacka je vitezstvi
- to, ze nechces kamosovi dat ranu je taky normalni.
- pro sparing existuji chranice na zuby a rukavice :idea:

:arrow: zacni pro zacatek chodit na neco, kde se bezne provadi sparing. Box, thaibox, kickbox, nejake plnokontaktni karate...

To, ze mas averzi ke rvackam - bud za to vdecny. Magori, kteri rvacky vyhledavaji, konci u soudu a pak v kriminale. Jo, ta predstava "mohl jsem mu dat kolinko, tecku pesti a poskakat po hlave" je na prvni pohled super, ale chybi tam take pokracovani "... a za tezke ublizeni na zdravi se odsuzuje k nahrade lecebnych vydaju a k trestu odneti svobody ve vysi...". Rvackam se dal vyhybej, a pokud se chces umet branit - pak zacni nekam chodit cvicit. Sam toho natrenujes tak velke prd. Ono kdyz se potom roznese, ze chodis na box... nekteri ti daji pokoj.

Jo, a ten uder, po kterem ti da agresor urcite pokoj, je kopacka do vajec :twisted: Ale pocitej s tim, ze to muze vykryt, a ze se na tebe sesypou ostatni.
migli
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 479
Registrován: stř 21. pro, 2005 0:00

Souhlas

Příspěvekod lukaskon » úte 20. lis, 2007 7:37

Naprostý souhlas s migli ... Já mám podobný problémy s těmi koleny a hlasem i teď, ale mě to žene dopředu :-) Začni něco dělat, je vidět, že se v tom nevyznáš a máš zkreslený představy o těchto sportech. Neznám aktivního boxera, kterému by chyběl zub díky tomuto sportu!
Lukáš Konečný
bývalý reprezentant ČR dnes profesionální boxer a částečně i trenér
www.profiboxing.cz
info@profiboxing.cz
lukaskon
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 311
Registrován: čtv 13. lis, 2003 0:00
Bydliště: Ústí nad Labem

Příspěvekod DMC » úte 20. lis, 2007 13:02

Pripojuju se k miglimu a spol. (teda az na tu "kopacku do vajec" - kdyby to bylo tak jednoduchy, tak nejsou cely BU potreba). Zacni neco cvicit a myslim ze se takovych starosti zbavis. Ale proboha neco kde je sparring, ne zadnou "realnou sebeobranu"!
DMC
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 395
Registrován: čtv 27. bře, 2003 0:00

Příspěvekod zm » úte 20. lis, 2007 13:22

DMC píše:Ale proboha neco kde je sparring, ne zadnou "realnou sebeobranu"!

Prosím přestaňte už podsouvat (vnucovat) ať už jakýmkoli způsobem (např. tímto expresívním proboha a jakýmisi uvozovkami shazujícími jakýkoli druh BU/BS) začátečníkům svoje vize a názory na bojová umění a sporty, jsou to taky soudní lidé a navíc každému sedí něco jiného. Může to mít i opačný účinek. Neupírejte jim právo na vlastní zkušenosti, názor a i případný omyl. Zvolit si nakonec musí stejně každý sám a nechcete, aby vám měl takovýto začínající adept potom někdy za zlé, že ztrácel čas někde, kde být ani nechtěl, jen proto, aby se neshodil. Buďte taky soudní, vždyť přece platí, že není důležité, co člověk dělá, ale jak to dělá. Kritérií je celá řada.
V obecné rovině lze s miglim bez výhrad souhlasit.
Je toho víc, než kolik oko postřehne ...
zm
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 388
Registrován: stř 12. kvě, 2004 23:00
Bydliště: Brno

Příspěvekod Hiroiuki » úte 20. lis, 2007 13:29

Nejlépe je vyhnout se za každou cenu boji. Chuck Norris nebojoval nikdy v realu, protože se vždy tomu vyhnul.
Já jsem měl taky to štěstí. Tady se to nějak hemží boxery a fandy tvrdších stylů :D , ale pokud se ti nechce do tvrdého stylu jako je box, kick box apd., tak není špatné judo nebo jujitsu a nemusí být jen plnokontaktní karate, protože největší mistři začínali u klasických stylů a jsou tam do dnes, ale sebevědomí mi nejvíce zvýšilo aikido.
Kolena se mi kdysi taky klepaly, ale v této době, jak vidím, že něco hrozí, tak jsem v klidu a nemám strach. Poradím ti zkusit přemýšlet o smrti, že je to přece krásná věc, vždyt se tak dostaneš na lepší místo a přestaneš se bát smrti a bolesti. Vždyť jsme tady jen na návštěvě a co se má stát, stane se.
Je to dobrá filozofie, ten kdo je připraven na smrt je taky připraven na život, stará známá filozofie samurajů.
A ještě není špatné mít teleskopický obušek, sice ho nemám, ale slyšel jsem na něj samou chválu. :wink:
Hiroiuki
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 7
Registrován: pon 12. lis, 2007 0:00

Příspěvekod ghekon » úte 20. lis, 2007 13:47

K tomu vyberu sportu, sice ti zde kazdy radi box, thaibox atd. ale ja bych ti poradil napr. sambo nebo bjj. Vetsina boju konci na zemi a tam znalost techto umeni dost pomuze a taky se radne vybjies, jelikozna v techto bu je vetsina treninku o sparringu (nevim jak u bjj ale u samba tomu tak je)...
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1182
Registrován: stř 30. kvě, 2007 23:00

Příspěvekod DMC » úte 20. lis, 2007 13:55

Prosím přestaňte už podsouvat (vnucovat) ať už jakýmkoli způsobem (např. tímto expresívním proboha a jakýmisi uvozovkami shazujícími jakýkoli druh BU/BS) začátečníkům svoje vize a názory na bojová umění a sporty, jsou to taky soudní lidé a navíc každému sedí něco jiného


Zadosti se nevyhovuje :lol: Podobne jako nevidim duvod nekomu tzv. nepodsouvat "vize" jako ze zeme je kulata, nebo ze je nebezpecne dotykati se dratu na zem spadlych. Tobe ovsem zjevne nevadi ZE pisu sve nazory, vadi ti JAKE ty nazory jsou, a chtel bys me takto ctnostne umlcet, vid? Poradim ti - usetri si zbytecnou namahu.

A propo, prestan mi podsouvat, co mam komu podsouvat, OK? :wink:
DMC
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 395
Registrován: čtv 27. bře, 2003 0:00

 

Příspěvekod migli » úte 20. lis, 2007 13:56

Jeste k tomu vyberu BU/BS: slo mi o to, doporucit nejake treninky, kde se trochu "oboucha". Aby prestal resit strach z toho, ze dostane ranu a bude to bolet, zlepsil si postreh, reakce a fyzicku. Vzhledem k tomu, co psal, mi to prislo pro zacatek nejvhodnejsi. A pak klidne muze resit, co dal, jestli treba aikido, kungfu, sambo, shotokan karate, BJJ, judo, jujutsu...
migli
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 479
Registrován: stř 21. pro, 2005 0:00

Příspěvekod ghekon » úte 20. lis, 2007 13:57

:D:D:D:D:D:D:D
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1182
Registrován: stř 30. kvě, 2007 23:00

Příspěvekod DMC » úte 20. lis, 2007 13:57

... ale sebevědomí mi nejvíce zvýšilo aikido.
Kolena se mi kdysi taky klepaly, ale v této době, jak vidím, že něco hrozí, tak jsem v klidu a nemám strach. Poradím ti zkusit přemýšlet o smrti, že je to přece krásná věc, vždyt se tak dostaneš na lepší místo a přestaneš se bát smrti a bolesti. Vždyť jsme tady jen na návštěvě a co se má stát, stane se.
Je to dobrá filozofie, ten kdo je připraven na smrt je taky připraven na život, stará známá filozofie samurajů.
A ještě není špatné mít teleskopický obušek, sice ho nemám, ale slyšel jsem na něj samou chválu.


Ano, to je napr. krystalicky cisty, krasny priklad duvodu, proc by se mel radsi prihlasit na box :lol:
DMC
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 395
Registrován: čtv 27. bře, 2003 0:00

Příspěvekod ghekon » úte 20. lis, 2007 13:58

migli: nechtel jsi nahodou naznacit ze na sambu se neoboucha? :twisted: :twisted:
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1182
Registrován: stř 30. kvě, 2007 23:00

Příspěvekod Hiroiuki » úte 20. lis, 2007 14:00

DMC píše:
... ale sebevědomí mi nejvíce zvýšilo aikido.
Kolena se mi kdysi taky klepaly, ale v této době, jak vidím, že něco hrozí, tak jsem v klidu a nemám strach. Poradím ti zkusit přemýšlet o smrti, že je to přece krásná věc, vždyt se tak dostaneš na lepší místo a přestaneš se bát smrti a bolesti. Vždyť jsme tady jen na návštěvě a co se má stát, stane se.
Je to dobrá filozofie, ten kdo je připraven na smrt je taky připraven na život, stará známá filozofie samurajů.
A ještě není špatné mít teleskopický obušek, sice ho nemám, ale slyšel jsem na něj samou chválu.


Ano, to je napr. krystalicky cisty, krasny priklad duvodu, proc by se mel radsi prihlasit na box :lol:


Cvičit bojová umění i z filozofického hlediska pěstuje ducha. Někdo se jde jenom vymlátit na box, ale uniká mu podstata :lol:
Hiroiuki
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 7
Registrován: pon 12. lis, 2007 0:00

Příspěvekod zm » úte 20. lis, 2007 14:11

DMC píše:Zadosti se nevyhovuje :lol: Podobne jako nevidim duvod nekomu tzv. nepodsouvat "vize" jako ze zeme je kulata, nebo ze je nebezpecne dotykati se dratu na zem spadlych. Tobe ovsem zjevne nevadi ZE pisu sve nazory, vadi ti JAKE ty nazory jsou, a chtel bys me takto ctnostne umlcet, vid? Poradim ti - usetri si zbytecnou namahu.

A propo, prestan mi podsouvat, co mam komu podsouvat, OK? :wink:

Nikoli, piš si co chceš dál, mně je to zcela jedno. Ten příspěvek nebyl určen jen tobě. Pro tebe a nejen pro tebe bylo určeno jen to, aby sis promyslel, než něco napíšeš do klávesnice, taky jak to napíšeš. O tvojí a nejen o tvojí úrovni hovoří zejména úroveň tvých příspěvků. Umlčet? Jak bych to asi mohl prosím Tě provést? Toto samo o sobě mluví za vše. Když už něco píšeš, mysli.
Je toho víc, než kolik oko postřehne ...
zm
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 388
Registrován: stř 12. kvě, 2004 23:00
Bydliště: Brno

Příspěvekod ghekon » úte 20. lis, 2007 14:19

Ukropcany: Dobra hlaska :P :P :P :P
Ty si mi prudko nesympatický


Ne ze bych mnel neco proti aikidu, ale myslim ze ti to sebevedomi rychle klesne az budes muset aikido uzit :)
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1182
Registrován: stř 30. kvě, 2007 23:00

Příspěvekod Hiroiuki » úte 20. lis, 2007 14:26

ghekon: To nemyslím, protože mám zkušenosti i z jiných BU.
Hiroiuki
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 7
Registrován: pon 12. lis, 2007 0:00

Příspěvekod wordsworth » úte 20. lis, 2007 14:49

4 Hiroiuki Podstata bojových umění je boj.Jenže ono to tak často není.Proto jsou lepší sporty.Je tam na tebe kladen větší tlak se zlepšovat.Když ti hrozí na tréninku nakládačka tak makáš víc ať nedostaneš.Navíc si zvykneš pracovat s člověkem,který klade odpor.
wordsworth
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 202
Registrován: čtv 31. kvě, 2007 23:00

Příspěvekod Toman » úte 20. lis, 2007 14:55

Hiroiuki píše:Chuck Norris nebojoval nikdy v realu, protože se vždy tomu vyhnul.


Tak toto je obecně rozšířený omyl, ve skutečnosti se TO (cokoliv) vždycky vyhnulo Chuckovi :lol:
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1852
Registrován: čtv 10. úno, 2005 0:00
Bydliště: Praha

Další

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 19 návštevníků